Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


III. rész Föld elemű jegyek...

2015.02.02

 

FÖLD - elemű jegyek

Bak – Bika - Szűz

 

A Földről magáról elsőre eszünkbe jutnak a  hegyláncok, hegyek, völgyek,  síkságok ahogyan váltogatják egymást.  Hol a komor, állhatatos képét mutatja számunkra, ahol vezetőként, emberként Bak jegyű állhatatossággal tud létezni, hirdetve, megmutatva  kötelességtudatát.  Lényeges, hogy Bika jegyű  stabilan megvethesse a lábát  fizikálisan, érzelmileg és lelkileg is.  Szűz jegyűként a Tűzzel, Vízzel, karöltve hegyen-völgyön át  szinte lépésről-lépésre, rendezett tapasztalataival biztosítja  a túléléshez szükséges életrevalóságát.

 

Bak (kardinális) jegy a hegyek közt a szikla! Mozdíthatatlanságban tetszeleg, és az is. Példanélküli karakter, aki a viselkedésével azt kívánja elhitetni, és el is tudja, hogy olyan, mint egy obeliszk. Aki fel akar érni hozzá, netán ledönteni szeretné, annak igencsak kapaszkodnia kell. Kitartás és önfegyelem hiányában a lába előtt poroszkálókat kavicsnak nézi, nem szégyelli, hogy őt senki fel nem érheti, sem sírás sem nyafogás nem lágyítja meg. Állítom én is, a Földön szüksége van az emberiségnek a sziklákra, mert megtestesítik a természet adta kitartó törekvést. Amikor széthordják kődarabjaiban, az (új) építmények ugyanezt a szívósságot hivatottak számunkra kiteljesíteni. Mindezt engedelmesen hagyja, mert csak így kerül érzelemmel teli élet közelébe. Ha tudja és látja, hogy jól választotta meg a közösségét, akkor ez a kő(szívű) ember is nagyon érzelgőssé, romantikussá, szívdöglesztővé tud válni. Vigyázat, mert ha értelmileg alacsonyabb rendűekkel kerül össze, hideg-rideg marad, kikerül a normális körforgásból, maga teszi meg önkéntelenül azt a lépést, hogy egyszer és véglegesen kiesik az életből!

Nyilas jegyben az ellenségképe: hátára veszi és bejárja az egész világot, hogy (végre) rájöjjön, mi is a célja. Sokáig hisz a Teremtőben és a Teremtésben, majd ráébred, hogy ez csupán vallási kérdés. Aztán az Egyetemességben keresi az utat, a magasabb szellemiségű pályamodellben, a bölcsességekben látja a fejlődése útját. Érdeklődik a létjogosultság iránt, és azt veszi észre ezek mind-mind csak álmok, víziók, a jövő pedig még sehol. Elvegyülés a mindennapokban, ahol látja és érzékeli, hogy az „oszd meg, és uralkodj” elv valósággal elrabolja a lelkeket, a pozitív érzelemvilágot. Bejárva a világot hazugságokba botlik. Nincs akire fel lehet nézni, hamis eskük, tanúk, a holtodiglanok egymást követik a másik leigázásáig. A szeretni akarók és a szeretni tudók nincsenek tekintettek a segítőkész példabeszédekre, hazugság-hazugság hátán, így a távolban remélt sikerek teljesen kiszámíthatatlanok, hogy a tudományban, a vallásban  miként van  (lesz) neki helye  e Földi világban. Szalmaláng természetű emberek hajszolják bele az újabb kóborlásba. Ellensége az ítélet hordozója, avagy a 12. Házban a Jupiter „jelzi”mindezt legyőzve jó hitet ad..

Hírességek (avagy még a Jupiter a 12. Házban): Galileo Galilei, Émile Zola, Martin Luther King, Immanuel Kant, David Copperfield, Pio atya, Paul Newman, Orson Welles, Audrey Hepburn, L. von Beethoven, H. G. Wells, Karl Marx.

 

Bika (szilárd) jegy anyagi(as) világ megtestesítője! Az agyállománya arra van berendezkedve, amíg él – azt hiszi örökéletű, hagyni kell ebben a hitben – gyűjt, halmoz testileg, lelkileg és érzelmileg, eközben „egyszer élünk” senkiről és semmiről le ne maradjon. Az a biztos, ami a markában van, és ebben, mi más emberek nem is kételkedhetünk. Sőt, még helyeseljük is, talán akarva-akaratlanul hozzá is segítjük. Sokszor olyan mértéket ölt ez benne, hogy a kincsvadászat közben nincs már tekintettel senkire és semmire. Valójában úgy fest, mint aki igazából nem tesz semmit, de lassan és komótosan akire, vagy amire ráteszi a kezét, az már a tulajdona, és kész. El se tudja képzelni, hogy mindezt az enyészetkor nem viheti magával. Ha a lába alól kihúzzák a szőnyeget, megfosztják anyagi, érzelmi és a lelki biztonságától, mindezt ő tallérban méri, akkor pánikrohamot kap, mivel azt hiszi újabb Csernobil közepébe huppant! Örök gyanútlan, így ha zaklatják bármiben is, konok és makacs módon kizár mindent, és mindenkit az életéből. Ha pedig e földi jólétben szerényen megtanulja, hogy önmagához hasonlóan más embert sem hagyhat magára, tud (el)engedni, és  önzetlenül adakozni, akkor a  sikere biztosítva van, messzire eljuthat! Ha nem, akkor mondjam, vagy mutassam?

Kos jegyben az ellenségképe: retteg a gyakori és gyors változásoktól, rémálmaiban ez a „halála”! Meggyőződése, hogy az ellenségei kizárólag vele babrálnak ki, szánt szándékkal gyereknek nézik, olyannak, mint aki soha nem tud/vagy akar felnőni. Meg van győződve, hogy sérthetetlen, és a puttonyában hordozza az összes olyan dolgot, amivel megérdemelné a sikert. Fejben mindig rendben van, és mindig ott van ahol lennie kell, és nem másutt.  Gyakran kérdezi:  miért kell neki állandóan új periódusokat kezdeni? Mikor lesz végre az, amit ő akar, ahogy akarja, és az ölébe hulljon egyszer és mindenkorra. Energikus, és mégis gátolt; egészséges és mégis megbénítják az akaratát. Kinek áll mindez az érdekében? Mindenki a háttérből irányítja, áldozatkész tetteket várnak tőle, keresik az alkalmat, hogy éppen őt rövidítsék meg legelőbb. Haraggal a lelkében kel és fekszik. Marssal tudom igazolni a 12. Házban pluszként, hogy sok hibát fog találni ebben az életében, de el kell hinnie ezek az „ellenségei” segítik a hibái napfényre hozatalában, így boldogabb és sikeresebb lesz az élete, mert látja mennyi szemetet gyűjtött össze nem hasztalanul.

Hírességek (avagy még a Mars a 12. Házban): W. Shakespeare, A. Onassis, Yoko Ono, Pablo Picasso, A. Schwarzenegger, Britney Spears, B. Jelcin, Juan Peron.

 

Szűz (változó) jegy a patikai rendezettség, a „szűziesség” és a gyakorlatias elrendeződés verhetetlen bajnoka! Az elsők közt lesz aki kikéri magának ezt a nyálas szöveget. Rögtön keresi és megtalálja a választ, majd  részletesen alátámasztja – oktatólag –, miszerint  nem tesz mást, csak egyszerűen olyan elfoglaltságot képzel el magának ami értelmes, és főleg hasznos, minden más csak süketelés e témáról.

Úgy gondolja ő az a karakter, akinek ebben a földi megtestesülésben az a sorsfeladata, hogy a tökéleteset keresse és azt meg is találja. Amikor menet közben hibát talál a „gépezetben”, nemhogy mással, de önmagával sem kíméletes, nem számolva azzal, hogy valójában önmagának árt a legtöbbet. Előnye, hogy a tökéletlenségére is talál magyarázatot, sőt annak orvoslására megkeresi a gyógymódokat.  Ha már e téma kapcsán itt ebben az írásban ilyen szépen összejöttünk elmondom, gyakran olyan dolgokba is beleüti az orrát, amiben nincs semmi logika, rendszer és nem is értelmes dolog! Ha nem hagyja abba, akkor (képes) mindezekbe belepusztulni, vagy belebolondulni! Értve vagyok?

Oroszlán jegyben az ellenségképe: stressz az ellenség, ami halálos tud lenni! Képtelen megérteni, hogy a szórakozás, kikapcsolódás nem mehet a munka rovására! Mindig arra hivatkozik, hogy az élet nem egy színdarab, vagy színház, ahol egyébként sem ő a főszereplő, minek ez a sok bohóckodás? Továbbá mi az, hogy nemi élet? Dologidőben?!  Meg amúgy is?! A szenvedélyeknek mind megvan a helye és az ideje, most nem…holnap sem, majd azután sem, valamikor… Az ő  hasára ne süssön a nap, mert az hiba. Mások éjt nappallá téve képezik magukat, hogy megkaphassák a régen vágyott állást, és ebből ő sem akar kimaradni, mert lemarad.  Kockáztatni?! Még mit nem! Hogyan is jut mások eszébe, hogy őt erre bátorítsák, amikor az élet ajándék, és nem játék. Kár azon spekulálni, hogy mivel lehetne őt a boldogság felé terelni, statisztikailag ki fogja mutatni, hogy boldogság nincs, nála ezt valaki törölte!  Kényszerítenie kellene önmagát, hogy a többi emberhez hasonló legyen. Nevetve hibázzon, és a botlásain együtt nevessen a többiekkel. Sikerülhet? Nem igazán, mert vele kapcsolatban csak vereségről tudok beszámolni…

 

Hírességek (avagy még a Merkúr a 12. Házban): Jimmy Carter, Joschka Fischer, J. S. Bach, Harry Kissinger, Judy Garland, G. Lollobrigida, Ferenc József, Nero, G. Washington, Chanel Coco, Georgio Armani.

 

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.