Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÜLDÖZÖTTSÉG ÉRZÉSE

2015.03.22

ÜLDÖZÖTTSÉG ÉRZÉSE

Papp Norbert: Felismerés

Gyakori jelenség a mindennapjainkban (is), hogy sokan üldözöttnek érzik magukat. Okkal vagy ok nélkül, a lényegen nem változtat. Kinél a féltékenység váltja ki szinte mindig okkal, a záros határidők annál, aki képtelen az idejét beosztani, és a celebség (celeb-vírusnak nevezem) is kihozza vagy előidézheti az üldözöttség érzetét. Nem kevesen vannak akik szeretnének ettől a nyomasztó érzéstől megszabadulni, és ehhez is kérnek tőlem tanácsot. Az asztrológia bőséges tárházából mindenre van válasz, csak legyen aki meghallgatja és elfogadja. Igaz, tudni kell kérdezni is.

 

Egy férfi, jelen emberünk a munkahelyén „mini-Napóleon”- ként létezik, amitől a munkatársa (kérdezőm) kellőképpen kikészült. Időközönként kedves is tud lenni, de gyakran vannak olyan pillanatai, amikor akár a fatuskó (is) mehetne hozzá továbbképzésre. „Tünetei” szerint először elvörösödik, kis idő után elfehéredik, majd lelép, vagyis elsétál a helyszínről…

 

Születési idejének birtokában kezdetét vehette a „nyomozás”. Megjegyzem gyakori, hogy házasságban élők kérnek véleményt, mert otthon is előfordul, hogy az úr (ha éppen róla van szó) kivetkőzik önmagából, amikor beáll nála a köd! Mindig lelkesen vágok bele az efféle „munkába”, mert valahogy csak meg kell találni az üldözött(ek)nek a  menekülésre alkalmas kijáratot

 

Nem okoz meglepetést, mert gyakori, hogy a zsebdiktátor váratlanul lelép a színről : megfájdult a fejem, migrénes rohamaim vannak- szöveg kíséretében. Valóban ez a legokosabb amit tehet, ha még tud gondolkodni ebben a nehéz pillanatban, mivel halálos is tud lenni, ha egy tanult, kifejezetten intelligens ember elveszíti az önkontrolt, és megkeseríti a környezete életét.

 

Felfedeztem, hogy sok esetben az epilepszia, és a migrén áll a háttérben, vagyis az ilyen típusú vezetőnek (embernek) - többnyire tudtán kívül – ez áll a „mini Napóleonsága” mögött. Rejtélye a Sorsnak, miért tesz piedesztálra egyes embereket, akiknek viselkedését szellemesen - a franciák a világtörténelem egyik legnagyobb hadvezéréről neveztek el, talán nem véletlenül. Nos, neki (is) epilepsziás rohamai voltak, és a környezetében gondoskodtak arról, hogy baj ne érje miatta…

 

Jelen emberünk is beteg, és sérthetetlen! Többen értetlenül állnak előtte, és nap, mint nap elszenvedik a „kitöréseit”, miközben hozni kell a tervet, de ebben a pszicho-terrorban páran fizikailag, lelkileg és érzelmileg tönkremennek, sőt ezt az áldatlan állapotot „haza is viszik”. Csak azért, mert egy valaki tuskó, de valójában beteg, fékezhetetlenül. Itt és most is, akár Napóleon, vagy Nagy Sándor és Adolf Hitler esetében, jelentős szerepe van a „falazóknak”. Tudja valaki ezt róla? Igen! Hallgat? Naná, hogy… Lehet  ellene/ellenük tenni? Nos, semmit!

Így sem igaz! A képlet, ami egy Nap óra horoszkóp adott – ismeretlen születési idő esetén alkalmazzuk ezt a módszert – ebből értők, élvezők máris tudják, egyes külső – lassú – bolygók ebben a ludasak, és ezt fel lehet ismerni már a születés pillanatától. Ismétlem, nem tudom a Sorsnak mi a terve ilyen esetben, de szerencsére nem mindenkinél párosul ez az állapot hatalommal. Viszont akinél igen, akkor attól mentsen meg a Teremtő! Megment? Szerintem igen.

 

Idegrendszer gyengesége áll az epilepszia, és a migrén mögött. Az ábrán is jól látható, de ez nem általános tapasztalat, a Nap (Oroszlán), Hold (Vízöntő), Uránusz (Szűz) és a Neptunusz (Skorpió) kapcsolódása elég egyértelműen „kifejezi” jelen emberünk tüneteit. A képlete mutatja, és megmagyarázza a viselkedését, hogy a munkahelyén vezetőként (Oroszlán) az emberekkel szemben túlzón (Vízöntő) brutális (Skorpió), és teljes egészség híján (Szűz) van.

 

Meghatározó lehet, hogy a születése pillanatában, vagy a magzati időszak alatt milyen volt a jelen (epilepszia, vagy migrén gyanús) emberünk élete. Nem kell különösebb tudományos érzék hozzá, hogy a szembenállás szót megmagyarázzam, Nap (apa) és a Hold (anya) oppozícióban, így mondhatni lehet egy nem várt gyerek, vagy valamelyik talán eltitkolta a saját szülei előtt. Magyarán, ellenezték a frigyet bármi okból is.

 

Lehet, hogy az anya hezitált, elvetesse-e hús-vér magzatát, aki világra kíván jönni! Mi volt az anyában? Káosz: Neptunusz a Skorpióban fekete-fehér állapotban! Rettegés! Mondhatja, hogy: csak ezt ússzam meg, de ha mégis megszületik, abból meg (lehet) nem lesz köszönet! Jelen emberünk minden tettével igazolja ezt: szinte minden szavával üti-vágja az anyját, ahol éri…

 

Folytatom: a Nap (apa) és a Hold (anya) „szembenállás” mellett derékba kapja (quadrátnak nevezzük) őket a Neptunusz a Skorpióból, aminek a jelentése: a gyerek brutálisan bosszút fog állni, amint „világosra/világra” kerül. Egyszóval, az indulás – már a burokból – aggályos eseményeket vetít előre, és problémák sorát hozza maga után. Szülei „bűneit” mások sem ússzák meg (munkatársak, pl. Szűzben az Uránusz ez jelzi), tehát ez egy nagyon nehéz állás, ahogy az élet is igazolja…

 

Az epilepsziára (migrénre) utaló jelek mindegyike jelen van a képletben, és ezt több módon lehet meg-, vagy kiélni. Csak ismételem, hogy a Nap-Hold esetében már az apa-anya is megszenvedte-e azt nem tudom, csak azt, hogy jelen emberünk elvált és második házasságában él, így az már nem is érdekes szülei együtt vannak-e? Óvok attól mindenkit, hogy általánosítson, mivel itt és most csak egy esetet elemzek, nincs szó „tömeges járványról”, ha valakinek a Nap-Hold ugyanígy áll.

 

Visszatérve jelen emberünkre, vezetőként botrányosan összecsődít mindenkit - ugyanezt tette a szüleivel -, ezzel „jelezve” sötéten lát dolgokat (Skorpió), és lázít (Uránusz), vagy összeugrat mindenkit. Utalnék Napóleonra, ő sem tett másként frown! Mindezekkel gyermekként, de ma felnőttként is azt demonstrálja: mama/emberek, foglalkozzatok velem! Vagyis a migrénes fejfájás és az epilepszia azt jelenti: a házban, otthon, vagy a hivatalban összeszaladjanak, vegyenek róla tudomást!

 

Jelen ember esetében lehetséges, hogy „vérszemet kap” és, ahogy a szüleit, úgy kellő tapasztalat birtokában manipulálja nem csak a régi/új családját, hanem a munkatársait is. Javasoltam a hozzám fordulónak, hogy egy terapeuta sokat segíthetne. Nehezíti a helyzetet, hogy jelen emberünk bizalmas viszonyt ápol a felettesével – feltehetően az a betegségéről is tud -, így védve van a „dolgait” illetően.

 

Tudattam a kérdezőmmel, a legtöbb amit tehet, hogy a Sorsára hagyja, és  a saját feladatát a legjobb tudása szerint végzi. Köztudottan a Jupiter az Oroszlán jegyben jár, és a laikus is tudja, ez a szerencse bolygója, és majd az örök jótevő „bevégzi” amit neki szánt a Sors, ahogy nekik: kérdezőnek, és a kollégáinak is. Legyenek türelemmel, de meddig?

 

 2015. július 1-jén keresztezi az égen járó Jupiter jelen emberünk Neptunusz pontját, talán segítségre szorul, tartsa/tartsák nyitva a szemüket. Tőle független, lehet-e segíteni rajta, de ezt nem ő, vagy a kollégái döntik el. A környezete is megtapasztalhatja: mit tesz a Jupiter ebben az ügyben? 2015. július 25-én (Jupiter) előbb az ő Napjára áll rá, aztán 2015. július 28-án a szemben álló a Holdjával "intézkedik", így  lesz teljes a kép mindenki számára…

 

Az epilepszia és a migrén esetleges lelki okai: a szervi panaszok szinte minden esetben lelki eredetűek. A test fizikai valóságban lekövetkezteti a tüneteket. A hármas egység – ascendens, a Nap, a Hold – csúcsán a gondolatvilágunk áll, akár egy „vezérlő (ideg) rendszer”, közvetlen hatást gyakorolva szervezetünk működésére. Ha a jelen esetet nézzük, felismerhetjük mi az oka annak, hogy mindenáron meg kell(ene) felelniük valakinek – mini Napóleonnak -, miközben tisztán látják a jeleket, és közben    helytelen cselekedetei sorozatát élik meg amivel folyamatosan akarva-akaratlanul  kárt okozva hibázik a környezete, és a környezetében élők terhére. Így a munkatársak az egyéni függetlenség érzete és a szakmai ismereteik maximális alkalmazása helyett naponta igába hajtják a fejüket. Nem csoda ha elhatalmasodik rajtuk az üldözöttség és vele együtt  az érthető  gyűlölet érzete is…

 

 

Mi a lényeg? Migrénről tudni kell, hogy kitörési vágyat „jelent”. Más esetben pedig ellenállást az élet természetes menetének, szexualitás keltette szorongásokat is palástolhat, vagyis a fejben megélt szexualitást hivatott megvilágítani a „betegség” (kielégületlen, vagy kielégíthetetlen). Epilepszia kérdésben jelen emberünk viselkedésében testi tünetei (is) rámutatnak, valamint az üldözöttség  érzete – innen az írás címe is – hogy a belső küzdelem, az önpusztító erők mindkét irányban hatnak, vagyis az érintettnél éppen úgy,mint a környezetében élőknek. Ismétlem: mama/emberek, foglalkozzatok velem/velünk…és a  házban, otthon, vagy a hivatalban összeszaladjanak, vegyenek róla tudomást!

 

A kiemelt napokra kivetítettek mi, ha nem jóslás? - mondhatják. Remélem osztják a nézetemet: minden következtetés! Igaz a mondás: bölcs uralkodik a csillagokon! Vagyis, ha tudjuk a rosszat pl., akkor ellenében cselekedhetünk, vagy elmulaszthatunk cselekedni. Szabadságunkban áll dönteni a helyzetet illetően! Minden kiderül, aminek ki kell derülnie. Időben.

 

Jelen emberünknek 2015. július 1-jén Jupiter-Neptunusz kellemetlen fényszöge lesz, és a kérdezőnek válaszolva – valós személyről van szó - ő nem tud róla. Neki és a környezetének az „üldözöttség érzetével” kapcsolatban ködös átváltozás áll be, vagy lekerül róla (mindenről, de mindenkiről is) az álarc. Ebben az esetben – nincs se rossz, se jó – jelek szerint esélyt kap, hogy kijavítsa hibáit, és helyre álljon benne a kollektív érzés. Ha ekkor – kérdező tudja, és majd látja – jelen emberünk mentális erejét önzetlen és építő célokra használja, azzal mindenki nyerni fog.

 

Amennyiben nem, akkor történik, aminek történnie kell, rossz útra terelődik egy lehetséges jó ügy (feloldást kap üldözöttségéből, vagy nem)! Lehetséges, hogy e napokon a kiválasztottsága megszűnik (felmond, vagy felmondanak neki); vagy a megvilágosodás elkerüli (nem veszi észre, a környezetének árt cselekedeteivel), ezzel a bölcsesség és a csalhatatlanság érzetének mítosza jó magának és a kérdezőnek, de környezetének is a porba hull…

 

Érdekességként híres epilepsziás karakterek: Vincent van Gogh, Handel, Paganini, Csajkovszkij, Beethoven feltehetően szintén epilepsziás lehetett. Továbbá, Dante, Moli ere, Sir Walter Scott is. Akárcsak Jonathan Swift, Edgar Allan Poe, Lord Byron, Shelley, Tolsztoj, Agatha Christie, Charles Dickens, Dosztojevszkij, és Richard Burton is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.