Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.03.30

 

 

NEM SZÜLETTÜNK VÉLETLENÜL

„Nem mondhatom el senkinek,

elmondom hát mindenkinek…

A titkot, amiért egykor titokban

Világra jöttem vérben és mocsokban…”   

/Karinthy Frigyes Előszó részlet/     

 

 

Steiner Gergely fényképe. 

 

 

 

Minden embernek vannak (kell, hogy legyenek) önmagával szemben reális, vagy önismeret híján néha túlzó elvárásai. Az emberi faj, fejlődése során mindig igyekezett a lehető legjobbat kihozni magából. 

 

Lehet-e, és ha igen akkor mit lehet a fenti kérdésekre érdemben felelni?

 

Egy fiatal válasza (lehet): „Nekem még szabad a pálya!”

 

Ha most középkorú : „Megteszem, amit még meg tudok tenni.”

 

Az idősebbek pedig elégedetten gondol(hat)ják: „Megtettem, amit meg kellett, vagy meg tudtam tenni.”

 

 

Kíváncsi lennék, tulajdonképpen mivégre születtem? Mi dolgom az életben? Ezzel és hasonló kérdésekkel, üzenetekkel nap, mint nap találkozom. Foglalkoztat bennünket a kérdés, bekerül-e a személyes történetünkbe: "Hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak."... mit is hagytunk magunk után…

 

 

 

 

Kinek mit jelent(het) jegyről-jegyre,e földgolyóra születés…

 

KOS  jegyű esetében a  remény hal meg utoljára!  Annak a tudata hajtja, abból merít energiát, hogy semmi sem tart örökké. Az a fajta, akit ha utolér a balsors, természetesen ő sincs fából, de mindig talpra áll, majd a cél felé fordul, s annak rendje és módja szerint intézkedik. És ha ez nem sikerül? Mindig van másik...

 

BIKA jegyű dolgában a hinni tudás mindennek az alapja! Szóval, ha nem áll jól a szénája, akkor konok és makacs hittel meg van győződve arról, momentán nem vehet a bőség kosarából, de ez csak olyan átmeneti állapot. Tudja, az a biztos, amit már megfogott. Mondhat bárki bármit, ő hiszi, hogy törekvése egyszer csak célba fog érni.

 

IKREK jegyű szerint minden a fejben dől el! Nem vagyunk már gyerekek, mondja és csak tanultam már annyit ebből vagy abból az esetből. Más kárán is tanul, nem csak a sajátján, és álmából felkeltve is tudja, meg van áldva annyi tudással és tehetséggel, hogy nincs idő a helyben  topogásra. Minden út Rómába vezet, mondja, majd gyors lépésekkel  el is indul...

 

RÁK jegyűnél kulcsmomentum, hogy tapasztalat teszi a mestert mesterré! Nincs olyan nap, amikor ne kellene újra és újra megértenie a változás mozgatóelemeit, s hogy semmi sem tart, tarthat örökké. Fel tudja fogni és meg tudja érteni, hogy szeretteit nem tarthatja örökké maga mellette. Éltető lehet, hogy nála csak jót lehet tanulni életrevalóságból...

 

OROSZLÁN jegyűnél elsőrendű az a tudat, hogy semmi sincs csak úgy véletlenül. Gond csupán akkor van, ha eggyel kevesebb „programja” lett. Komolyra fordítva a szót, éppen ideje volt, hogy le-és kilépjen egy áldatlan állapotból. Ez nem baj, hanem maga a megváltás. Ha már így alakult, mondja – lássuk az új kihívást, megy ez nekem...

 

SZŰZ jegyű logikája szerint, ez egy újabb kihívás! Örök szabály nála,hogy a cselekvés öröme ösztönzi és máris azon van,hogy  kiváló meglátásaival maga-magát húzza ki akár a hajánál fogva. A problémának nem sok esélye van nála, hogy  újra próbálkozzon, mert egyszerűen a küszöbén túlra hajítja, hogy többé be ne tegye lábát a piszok...

 

MÉRLEG jegyű „mindent megfontoltam, mindent meggondoltam” mondja,  és  egyszer csak a semmiből belátja, hogy itt-ott tévedett. Így pedig nem mehet tovább! Jó, egy kicsit tovább tartott, de vannak még szép dolgok, ideálok, amiért érdemes újra lelkesedni. Tanulság: Nem mindenki ellenséges, akinek ellenvéleménye van.

 

SKORPIÓ jegyű titka a túléléshez, hogy hallgatni arany”! Mi azt hisszük, hogy már-már itt van a vége mindennek, ennek az embernek annyi, ebből innen nem lehet talpra állni, mire ő némán, hallgatagon, ösztönző inspirációkat hoz „működésbe” belülről. Csak ő vallja, olyan csodákra képes, amilyenre senki más! A titkát nem mondja el senkinek, naná, hogy!

 

 NYILAS jegyű bölcsessége, hogy  egy huszárvágás az egész! Mint egykoron Nagy Sándornál, bármekkora volt az a gordiuszi csomó, elég ide is egy suhintás, annak  már  annyi is!  Neki  sem kell a hősiességért a szomszédba menni, mert neki is van annyi sütnivalója, hogy nem a medál a fontos, hanem a túlélés, ahhoz  pedig éppen elég jó ő maga is.

 

BAK jegyűnél is pofon egyszerű a lecke, amikor is az élete során kikerül a rivaldafényből,  és a fal mellett lapítva nem tudja a kudarc okát, de tudja és sejti: az igazság odaát van, kár erőltetni mindig a saját magáét! Jöhet hó, jöhet jég és fagy egy a biztos, a kandalló (szerettei) mellett mindig meleg van, és ez maga a boldogság.

 

 VÍZÖNTŐ jegyű extra utánozhatatlan:"Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok!" vallja. Egyszerűen sarkon fordul, mert tudja, ahol nincs szikra, ott nem lesz meleg vacsora. Egyébként is nincsen rosszabb dolog az unalomnál és a szemöldök fonásnál, ha új lehetőségnek áll a zászló, akkor ragadjuk meg a nyelét  mondja, és ennyi!

 

 HALAK jegyűnél  parádé az, hogy szerinte itt az idő, többé nem lehet belőle bohócot csinálni. Megtanulta a kudarcban, senki se az, aminek látszik. Amint  kiállta a rá mért kritikát, marad aki volt. Még naivnak is jobb lenni mint cirkuszolni (botrányok), ez nem az ő világa... De akkor mi lenne az ő világa?

 

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

(2017.11.01, 16:00 Megtekintés: 1164)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.