Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MARS A VÍZÖNTŐ JEGYÉBEN 2018. NOVEMBER 16-IG

2018.05.31

MEGRÖGZÖTT IDEALIZMUS VAGY PRAKTIKUS MEGOLDÁSOK

 

2018. május 16-án  5:48-kor a Mars átszáguldott a Vízöntő jegyébe és ott lesz 2018. november 16-ig. Retrográd, vagyis visszafelé mozgásban a  Bak jegyben is lesz még   2018 augusztus 14-e és szeptember 11-e között (ahonnét éppen nemrég kivonult). Ez a technikai része, jöjjön a lényeg!

Nem az lesz/lehet  ami kívül látszik, a kérdés mi van belül és nem ez-e az ideálisabb, vagy éppen  praktikusabb.  Miután sokáig itt lesz,  mondhatom, igazán semmiről nem maradunk le...

 

A Mars a Bak jegyben volt, miszerint – most is ezt mondom, jövőben is – megint helyzet van! Konkrétan az a kérdés, hogy  mit  jelent a Vízöntő jegy, vagy csillagkép az emberekre vonatkoztatva. 2018. május 16-ig azzal, hogy a Bak jegyben idő-utaztunk, gyakorlatias, ambiciózus és érdeklődő jellegű tendenciákat fedezhettünk fel a dolgaink végzése közepette.

Figyelem! Ez a jelenség 2018.augusztus  14-e és szeptember  11-e között  ismétlődik! Bennünket a jelen érdekel, mi a helyzet és mit kezdjünk vele, ha már képbe került?

Rendszeres olvasóim, követőim tudják, hogy a kulcsszavak életre keltése/hívása az én stílusom alapköve. Marad is, mert tapasztalataim szerint bevált.

A jelenben kifejezetten a függetlenség, az individualista (egyedi, sajátságos) és a barátságos szavak azok, amelyek jellemzik a pozitív vízöntői attitűdöt.

 

Példaként kiemelem, hogy szerelmi ügyekben meglehetősen ellentmondásos helyzetekkel szembesülhetünk. Mi lehet az oka, hogy hülyék (bocsi, de így rímel) is lehetünk egy szempillantás alatt? A Mars a vízöntői érában most szélsőséges módon akár, neveletlenné, lázadóvá és rögeszméssé tesz/tehet minket!

 

Ajánlom jegyről-jegyre, és szóról-szóra járjuk/járják körbe ezt a témát az ascendens, a Nap és a Hold jegyeik ismeretében.

 

 

KOS III. 21-től - IV. 20-ig: uralkodó planétájukról van szó, így a Vízöntőben azokat az attitűdöket dobja ki, ami által szervezkedhetnek azzal a nem titkolt szándékkal, hogy vezetői lehessenek egy csoportnak. A Mars ebben a helyzetben a haveri kérdés érzetüket is tesztelni fogja. Gondolom, kellően tisztában vannak azzal, hogy bizonyos viselkedési szokásaikkal akár egy pillanat alatt képesek lesznek, ill. lehetnek elrontani vezető helyzeteiket.  E vízöntői érában pl. vitázó lelkületük nehezítheti meg az előrejutásukat. A saját és mások érzékenységének figyelembe nem vétele, meddő viták a haverok közt, egy pillanat alatt – hosszú időkre, na ne mán’ – nem kedvelté teszi önöket. Ez harakirit is jelenthet akár! Tehát, saruk a veszekedés kezdeményezése a lehetséges pártfogóikkal, vagy azok viszont önökkel, ezzel elviselhetetlenné téve egymás mindennapjait.

Kifigyelhetik, akiknek a Mars kellemesen, vagy éppen erőben van az alapképletükben, pozitívan érzékelhetik e ciklust. Pl. a megkedvelt emberekkel együtt energikusan, jó kezekben tartják a közös ügyeiket, illetve kiváló szabadidős programokkal oldhatják a stresszt. Képesek igazi harcostársakká kovácsolódni.

 

 

BIKA IV. 21-től V. 20-ig: ez esetben fix-jegyben áll a Mars, azaz pont olyanban, mint az önöké is! Erős személyiségek, jelen vízöntői ciklusban kimagasló eredményeket lesznek képesek produkálni. Ez az állás, pl. a karrierjükre nézve ambíciókat, sikert és persze teljesítménykényszert is jelenthet. Ilyen esetben, a jegyeik kereszteződése miatt alkalmazott beosztásban csodákra lehetnek képesek, de ugyan akkor felszorozza önökben a könyörtelen attitűdjeiket is. Miben mutatkozik ez meg? Akiknek képletében sérült a Mars, súlyos harcokba bonyolódhatnak a létért, a túlélésért, eleget téve a magas hivatásbeli követelményeknek. Késhegyig menő versengés a konkurenciával, vagy az állásaikat támadják. Javaslom, vizsgálják át rögtön a konkrét és egyértelmű negatív szokásaikat. Lehet kellemes dolgokról is szólni. Kifigyelhetik, hogy vajon mitől és honnan a zseniális céltudatosságuk? Minek köszönhető az örökmozgó manifesztálódásuk, az eredeti befektetőkészségeik, újszerű szorgosságuk, vagy honnan a hirtelen jött energiatartalékuk? Kiderül, jókor, jó helyen és jó időben…

 

 

IKREK V. 21-től VI. 21-ig: levegős jegyben a Mars – peregrin, azaz idegenben, de nem ellenségként –, hétköznapjaikban kavarodást fognak megtapasztalni. Amúgy is szeretnek járni-kelni, legtöbbnyire egy szűk környezetben. Most kalandkereső, nagy és messzi utazásokra fájhat a foguk. Az sem meglepő, ha jár a nyelvük, mint a rokka. A pletykákban verhetetlenek, de az intellektuális adottságaik jelen ciklusban oly téren változnak, hogy a filozofálás veszi kezdetét. Szilárdan ragaszkodnak régi attitűdjeikhez, most viszont előfordulhat, nem 3 cm mélyen érdekelheti önöket a tudomány, a vallás és a politika. Ennek a ciklusnak a kellemetlen része lehet - asztrológiailag mindenképp -, hogy a távoli utazások közepette váratlan veszélyek rejtőznek az utakon, mivel idegen helyeken a rutin nem jelent védelmet. Egy fals világnézeti harcban való részvétel, a vak szenvedélyesség pl. vallási/ideológiai fanatizmus, heves agressziókat válthat ki. Jó, ha mindezt tudják, észben tartják –nem kötelező, de megfigyelhetik– és tesznek mindent annak a szellemében, hogy mindezeket nem engedik el a fülük mellett…

 

 

RÁK VI. 22-től VII. 22-ig: önök gyárilag  intuitív alkatok! Érzik és sejtik/sejthetik, megint valami titok van/lesz készülőben! Megerősítem! A téma összesűrítve a szex és a veszteség pl. tárgyi, anyagi és emberi lesz a porondon. Ilyen asztrológiai állásban gyakori, hogy gyorsan (Mars) és váratlanul (uránuszi, a Vízöntő jegyből eredően) következnek be az ezekkel kapcsolatos dolgok. Hiba lenne részemről azt írni, hogy készüljenek fel a legrosszabbra, mivel ebben a műfajban ez nem járja! Amúgy titokzatos módon, váratlanul egy pénzügyi igyekezet szolgálhat kellemes meglepetésekkel. Nem vagyok könnyű helyzetben, amikor olyan szavakat kell találnom fél évre előre - leírom, még ha unják is: ez nem jósda, nem szentírás –, amelyek bizton megállják a helyüket. Kijelenthetem: pénzköveteléseik lesznek és erőszakos, értelmetlen kiadások a partnereik részéről. Netán örökléssel kapcsolatos veszekedésbe bonyolódhatnak.  Nevén nevezve a dolgokat: boldogtalanság érzetéről kell „aposztrofálnom”. Megadom a pozitív kifejlet lehetőségét is, általános tapasztalat – kifigyelhetik ezt is -, hogy az eddig titkos/titkolt vágyakozás gyakorlatilag beteljesedhet! A régóta gyermeket váróknak jól jöhet e hír – a hagyomány szerint -, a nemzőerő ebben  a ciklusban kiváló lesz/lehet! A tudatalatti akarat több olyan ösztönzést indíthat be, ami szorgalmazhatja egy válságból való indítást. E marsikus vízöntői éra az önök esetében sikeresen serkenthet egy ingatlannal való foglalkozást.

 

 

OROSZLÁN VII. 23-tól VIII. 23-ig: szemben állnak a puska csövével! A Mars a Vízöntőben azt is jelenti, hogy pár-, és partnerkapcsolataik Szent-András havának közepéig a ki és hogyan is dominanciájáról fognak szólni. Világos, nemde bár? Nem érdemes erről vitatkozni, mert akkor reggelig érvelgethetnénk arról, amiről szóltam. Nem az a kérdés, hogy ez igaz-e, hanem az, hogy fel vannak-e rá készülve? Első és visszavonhatatlan érvelésem, hogy ha már tudattam: energikusságuk általában népszerűséget hoz önöknek, ezt ne vitassuk! Viszont, most a szókimondó természetük – akiknek a képletében a Mars támadott - sokakat sérthet vagy elidegeníthet maguk mellől! Összegezve a dolgokat gondjuk abból lesz/lehet, ha nyíltan ellenségeskednek, és támadásokat intéznek azok ellen, akiknek volt merszük nyilvános bírálataikkal szembeszegülni. Amennyiben pedig önök bírálnak nyakra-főre mindenkit, akkor le lesznek vadászva! Értve vagyok? Jó, ha összedolgozásokon törik az agyukat, reformszerű (lökésszerűen működő) közéleti életre irányuló törekvéseket foganatosítanak, ezzel pl. helyes politikai tevékenységet lesznek képesek kifejteni a köz javára.

 

 

SZŰZ VIII. 24-től IX. 23-ig: jegy tekintetében 150°-ra vannak a Vízöntővel, ahol a Mars az iránytű! Ikrek, Szűz és a Vízöntő jegyben, hogy pontosítsuk a dolgokat peregrin (idegen) állásban egymás között rettenetes kihívást fog jelenteni! Önök cselekedhetnek, és elmulaszthatnak cselekedni – ilyen egyszerű a(z asztrológiai) diagnózis. Hol és miben is? Nos, önök e ciklusban vagy keményen megdolgoznak az egyéni, de akár a közös szakmai sikereikért, vagy igyekeznek a Sors által önöknek szánt feladatokkal megbirkózni, vagy nem… Kifigyelhetik, hogy mennyire ambiciózusak, tettre készek, vagy mi az oka annak, hogy türelmetlenné válnak/váltak 2018. november 16-ig! Még úgy is, hogy innen jól tudták, akadályokba fognak ütközni. Ha a kollégáikkal nézeteltérések támadnak, ha gyakran betegek, ha végig sorozatos nehézségeik lesznek, akkor valójában nem értettek a jó szóból, és lehetséges, hogy önmaguktól sem jönnek/jöttek rá, nagyon észnél kellene lenniük mostanság! Jó tudniuk, hogy e vízöntői érában azzal, hogy végig szorgalmas munkás módjára viselkednek, és nem bagatellizálják el a dolgaikat, mivel teljesíteni akarnak, akkor egészséges munkaerejükkel fellendülést is remélhetnek. A heves munkaritmus, vagy szigorúság az alárendeltekkel, a kollégáikkal, vagy törtetőek, akkor cselekedtek ugyan, ám aligha ez lesz a helyes irány…

 

MÉRLEG IX. 24-től X. 23-ig: nos, Hawaii lesz, ill. lehet! Pontosabban, levegő elem lévén olyan zónában a planéta, hogy ezzel az életük minden területén momentán fél évig is energikus élménydömping lesz. Legyen szó társadalmi, kreatív, vagy akár romantikus szférákról, nagykanállal ehetik az életet. Most mérlegre tehetik az életüket  oly módon, hogy valóban az van/lesz, amit csak akarnak. Vajon mi az oka annak, ha nem?  Pl. a gyermekeikkel/fiatalokkal kialakult kapcsolatuk az egyik esetben most örömteli, mondhatni kiváló lesz/lehet. Másik esetben a saját, vagy mások gyermekeit – a saját önző sikerek reményében – túl is hajszolhatják. Szóval, akiknek a képletében sérült a Mars, meglehet a szenvedélyes, túlhajtott nemi életük veszélyt hozhat, diszharmonikus sorsfordulatokat az ösztönéletükben. Kellemes marsikus tranzitok esetében tudják, hogy mit kezdjenek a felfokozott ösztönéletükkel. Örömteli és energikus szexuális tevékenységgel most helyre tudják állítani akár a megfáradt/megcsömörlött kapcsolataikat is. A Mars most extra sportteljesítményt is ki tud eszközölni, és a vesztes szériáikat nyerő pályára  állíthatja.  Összességében a jó Mars egészséges hajlamokat jelez a játékokra, versenyekre, alkotóörömökre. Ki tudják figyelni, hogy mennyire akarják a sikert, meg-, vagy eljátsszák a sikereiket…

 

SKORPIÓ X. 24-től XI. 22-ig: jelen uralkodójuk a Plútó, de ennek felfedezése előtt a Mars volt – maradt is részint – a főnökük! Tehát, számít, mi az üzenete az önök számára. Nagyon egyszerű a helyzetkép, mert november közepéig sok energiát szentelhetnek az otthonuk technikai modernizálására fizikai szinten. Lehetnek zseniális korszakalkotó érzéki/érzelmi változások is a szeretteik ösztönzésére. Nem kell a falra festeni az ördögöt, de tény, hogy váratlanul ki tudja hogyan, s miért önök közül egyesek csapot-papot félretéve akár lakhelyet is változtathatnak. Nem tisztem elbírálni, hogy ez jó–e avagy sem, de tény: minden lehetséges és semmi sem lehetetlen. Szögezzünk le néhány dolgot, hidegen és melegen egyaránt. Ez gáz lesz/lehet, főleg azoknak, akiknek a Mars, de a Plútó is támadott. Vagyis, hogy a romok eltakarításában való munkálkodásuk/igyekezetük a nullával egyenlő, okkal, ill. ok nélkül feszültségeket és veszekedéseket generálnak szeretteik körében. Semmit sem tesznek a lakáskárok helyreállítása érdekében, vagyis hanyagolják házi teendőiket. Kiváló lesz azoknak, akiknek a képletükben lehet ugyan negatív a két planéta, de felismerik a jövőbeni veszélyeket és a Kellemes Karácsonyi Ünnepek reményében a sarkukra állnak/állhatnak. Együttmunkálkodás a szeretteikkel, akik a támogatásukról biztosítják önöket, mindenben és mindenhez – ki fog derülni!

 

 

NYILAS XI. 23-tól XII. 21-ig: kihívások érik önöket! Mikor nem? – kérdezhetnek vissza! Így igaz, ám nem minden esetben jellemző önökre „a nyergelj, fordulj!” megoldás, mivel kedvelik a kihívásokat és a vitákat. (Magyarország Nyilas ország, nem a mostani Köztársasági horoszkóp alapján, nézzük így is! SG) Ne szépítsük a dolgokat, a szájalásokban önök elvethetik a sulykot, az indulatok elvihetik a beszélgetések fonalát! Az érveléseik ilyen vízöntői állásból tekintve, minden normális tapintatot mellőznek. Nem ismernek sem Istent, sem embert, vaktában lövöldözhetnek úgy egymásra is, ahogy boldogra és boldogtalanra. Mi lesz? Én is ezt kérdem, mert ez nem jósda, se nem szentírás, egyszerűen figyeljék meg önmagukat és a helyzeteiket! Mit is? Vajon mi az oka annak, hogy önök bírálók, veszekedősek a rokonaikkal, szomszédjaikkal, barátaikkal? Miért indulatosak a hétköznapokban? Vajon mi az oka napi szinten az ellentmondó érdekharcoknak? Hiba lenne bármiféle választ megfogalmaznom, egyszerűen nézzenek önmagukba! Jó lesz? Persze! Kiváló lehet/lesz a pozitív, hangsúlyos akarati beállítottság a gondolkodásban, pl. „a mama mindig azt mondta, hülye az, aki mondja” (Forest Gamp). Ennek tudatában nem csak egy vita során, a jó közvetítő tehetségüket domboríthatják ki. Ennek meg is kell látszódnia a mindennapi munkájukban, ügyesen és rutinosan kezelhetik a konfliktusaikat.

 

 

BAK XII. 22-től I. 20-ig: egyetértek önökkel, hogy ebben a földi megtestesülésben szinte mindenkiben az a vágy él - fizikailag, érzelmileg és lelkileg -,hogy vagyont és gazdagságot szerezzen. Az önök  esetében ez meghatványozódik! Itt van egy igen érdekes helyzet! A vízöntői érában, másokkal is előfordulhat – e jegyhez kapcsolódó extravagáns attitűdök –, nevén nevezve „bután” el is költhetik a nehezen megszerzett pénzt. A meggondolatlan üzleti kockázatvállalások sem ritkák az ilyen konfigurációban. Maradva a gondolatmenetnél, most a pénzügyi óvatlanság elsietett kiadásokat eredményezhet, ostoba veszekedés lesz/lehet a pénz miatt, de lehetséges (közel)harc az alapszintű létalapért, a mindennapi túlélésért. Kár lenne, ha jelen ciklusban egyeseknek pénzügyi eljárások miatt kellene bíróságokra járniuk. A sikeresek a ciklus végére elmondhatják, akár még világgá is kürtölhetik, hogy: a következetes energia befektetéseik okán, pl. eredményt értek el a konkurencia elleni harcban. Gazdasági, ill. gazdaságossági eredményeiket ötletességgel és az ehhez kapcsolódó szorgalommal érték el. Sikeresen vívták meg küzdelmeiket a nehézségeikkel szemben. Ez esetekben az is fájhat, hogy sok lesz az irigyeik száma, de ne keressék fel orvosukat, gyógyszerészüket, stb.!

 

 

VÍZÖNTŐ I. 21-től II. 19-ig: látogatójuk érkezett! A Mars az önök csillagjegyében peregrin (idegen), és ha nem akad össze a bajszuk, akkor el lesznek/lehetnek önmagukkal is békében, nyugalomban. Kezdjük azzal, hogy önök ezzel az (asztrológiai) állással/helyzettel, roppant energikusak és pozitívak, néha meg egészen forrófejűek lesznek/lehetnek. Szeretik, ha mindenben és mindenhol a legeslegelsők, ugyanakkor meglehetősen segítőkészek akkor is, ha önöket erre nem kérik. Bővebben mondva, ha emiatt feszültség keletkezik önökben – másokban is – akkor a szélsőséges indulatosságuk, ingerlékenységük miatt a diszharmonikus egyéniségüknek engedtek. A felindultságuk, a türelmetlenségük, a feszültségük, a veszekedéseik, a konfliktusaik nem hogy most, de a jövőben sem fognak rendeződni. 2020. március 30-án megint visszatér ide a Mars. Ha szót értettünk, akkor addig sem lesz mindegy mit értettek meg ebből, mit és hogyan cselekedtek meg. Csinálhatják a ribilliót orrba-szájba, vagy pedig most kezdetét veheti a határozott, az akarattal telt magatartás, az élénkség, a lelkes tevékenység, a szenvedélyes tettek, és jó lenne, ha kordában tudnák tartani a heves vérmérsékletüket. Ha e téren most vereséget szenvednek, az kihathat erre a két évre (?!) A nagy érzelmi viharok letörhetik, ilyenkor nem tudnak józanul gondolkodni. Ebből nem származhat más, mint önpusztító harag. Érhető voltam?

 

 

HALAK II. 20-tól III. 20-ig: önök esetében ez a(z asztrológiai) helyzet nem új! Amúgy is erős vágyakat éreznek/érezhetnek, hogy másokon segítsenek, hogy másokról gondoskodhassanak. Eddig is így volt, most is az lesz, hogy: a színfalak mögötti szerepvállalás önöknél az etalon. Magyarán, nincs ellenükre ez sem. Ami gondot jelenthet, hogy felettébb hajlamosak problémáik eltitkolására, amiből valós gondjaik támadhatnak egészen váratlanul, a semmiből is. Nem tudom, hogyan adjam értésükre, – mindennek rendelt ideje van –, hogy 2018. november közepéig most van az a pillanatuk, amikor is jobb nem elrejteni, hanem inkább megoldani célszerű a problémáikat! Honnan és hogyan ismerik fel, hogy a tettek mezejére kell, vagy volna érdemes lépniük? Egyes napokon gátolt, megbénult az akaratuk, vagy jelentéktelen a tetterejük, feltűnik a munkakedv hiánya. Tartós munkanélküliségük, a robotolásaik, a kisebb-nagyobb balesetek azt üzenik: nem mindegyik baj, hanem lehet valami újnak, tán jobbnak a kezdete is!  Akiknek voltak, vagy maradtak rejtett energiáik, akik visszafojtották a sértett haragjukat, vagy felismerték a háttérből irányítás művészetét/erényeit azoknak a földi életben minden egy-egy szolgálat, egy befektetés, vagy áldozatkész tett. Végtére is önök azok, akik leginkább képesek kiválóan alkalmazkodni ehhez a trendhez, minthogy pánikba essenek bármitől is...

 

Aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/2018-havi-prognozisok/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

Információ:

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.