Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A VÉNUSZ A SKORPIÓBAN 2019. JANUÁR 7-IG!

2018.12.04

Nem található automatikus leírás.

 

2018. december 2-án 18:06-kor a Vénusz belépett a Skorpió jegyébe. A boldogság, a gazdagság és a szerelem bolygója száműzetésben van e jegyben 2019. január 7-én 12:07-ig! A Vénusz útját a heves és ellenőrizetlen érzelmek irányítják, mert a Skorpió vízjegyek közé tartozik, de ugyanakkor van benne némi tüzes jelleg, mert e jegy uralkodói a Mars és a Plútó! Maradván a víz jelleg mellett az víz az univerzum egyik legerősebb anyaga. A tűz ide annyit jelent/jelez, hogy forró gőzzé változik, így a szerelem, a jólét, a romantika, az örömök és a mély érzelmek, már említettem egy száműzött „közegben”a szokottnál is fokozottabb figyelmet igényelnek.

 

Mindig bízom, reménykedem abban, hogy elégséges alapismeretekkel tudok szolgálni az asztrológiából, hogy ennek a tudatában és ismeretében mindenki remek lehetőséget találhat valamely életterületének a rendbehozatalára. Jó magam és körbenéztem, tapasztaltam asztrológus kollégáim önként és dalolva fel tudjuk hívni a figyelmet az esetleges problémákra.

 

Most én is jegyről-jegyre igyekszem mindenkit kitartásra és alkotó átváltozásokra ösztönözni. Lássuk!

 

KOS: december 2-a és január 7-e között, vagy akinek a 8. Házán halad át a Vénusz valószínűleg a közös vállalkozásaira és a magánügyeire figyelmezteti a bolygó. Jó esetben takarékossági programot készíthet elő. Figyelem, a bensőséges kapcsolatoknak és a szexualitásnak kitüntetett szerepe is lesz ebben a periódusában. Akinél a planéta sérült, annak azt üzenem, hogy veszélyes lehet e ciklus. Meggondolatlanul szórja a pénzt vagy durván felelőtlen a szexuális kérdésekben és nagy a lebukás veszélye.

 

BIKA: A Vénusz fénye szemben lesz és annak, akinek a Hetedik Házában is áll most. A személyes kapcsolatait, egyet biztosan, ha nem többet, most megjavíthatja. A kedvezőtlen állás ellenére is mégis elmondható, hogy – innen szép nyerni állapotot teremtve – mégis nagyobb a hajlandóság mindenkiben az együttműködésre. Világosan feltűnik, hogy kiben nagyobb a hajlandóság a kompromisszumokra. Kár lenne megijedni a vitáktól, mert kiderülhet egy kiegyensúlyozott kapcsolat kiállja-e a próbát. A recsegő-ropogó kapcsolat is a teher súlya alatt összeomlik ugyan, de ami elromlott, az elromlott, ennyi volt és kész.

 

IKREK: december 2-a és január 7-e között, vagy akinek a 6. Házában tartózkodik a Vénusz, annak a munka és az egészség kérdése kerül terítékre. Megmutatkozik a legjobb képessége és a szaktudása és talán nem is kell azon lennie, hogy túlszárnyaljon bárkit is a kollégái körében. Most az járja, hogy – egészséges és nincs panasz az igyekezetére – megteheti, hogy a sémák ellenére is lelje örömét is ebben, hogy: ön pótolhatatlan, illetve nélkülözhetetlen. Nos, ebben a ciklusban a munkatársai nem készek az együttműködésre, akkor – bár a Vénusz „sérült” -, mégis segíti abban, hogy megvizsgálja a bigott viselkedését. Ugyanakkor, ha beteg lesz/lenne, akkor a szervezete így „pihenteti”!

 

RÁK: a Vénusz jelen időszakban vizes elem tekintetében az abban rejlő veszélyek ellenére is hasznos lesz/lehet! Például a kreativitását és az önkifejeződést cselekvésekre sarkallja. Azzal, hogy akiknek még az 5. Házban így a planéta önnek és nekik is növeli a romantikára való hajlamukat és ebben az elégedettség érzetét is. Természetesen, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy „sérült” ez a felállás, mégis jó tudni, ha gondjai vannak, ill. lennének e témákban a szeretteikkel, a gyermekeikkel, akkor javítson, javítsanak a hozzáállásukon. Ekkor szerelem is kezdődhet, ha nehézségek ellenére is hagyja a vénuszi bolygóhatás érvényesülését. A lustasága lehet az ellensége a sikernek.

 

OROSZLÁN: december 2-a és január 7-e között, vagy akinek a Negyedik Házában tartózkodik a Vénusz, az otthon és a családját helyezi a középpontjába. Sokszor felhoztam több elemzésben, hogy: az otthon nem egy hely, hanem egy érzés! Most valóban a Vénusz nincs olyan helyzetben, hogy a legfényesebb kulcsszavait erőltesse – asztrológiailag – felénk, de közben végig eltöprenghet azon, miként tehetné tökéletessé az otthona hangulatát. Például átrendezhetik a lakásukat, otthonukat – igazi vérfrissítő tud ez lenni – vagy legyen nyitott minden olyan az ötletekre akkor is, ha nem fogadja el a környezete az ön tanácsait. Akkor mire is jó az egész? – kérdezheti! Nos, hogy ekkor a béke és a harmónia fő szempont!

 

SZŰZ: a Vénusz annak, akinek még a 3. Házában van, a hátráltató tényezők ellenére is segíti abban, hogy a kusza gondolatait és a tetteit egészséges összhangba hozza. Pontosabban, ez az a ciklus, hogy felismerje akiben/akikben a múltban vakon megbízott, azokat átengedje egy képzeletbeli szűrön, így mentesülhet ettől kezdve a csalódásoktól. Vannak olyan kötelezettségeink, hogy több figyelmet kéne fordítani a szomszédokra, barátokra és a rokonokra. Ha ön ezt kihagyja, akkor vissza nem fogja tudni csinálni a dolgokat egy békés mederbe. Szóval, ha gondjai volnának valamelyik rokonával, szomszédjával és egy kipróbált, de elhanyagolt barátjával, tartson ebben önvizsgálatot. Hiba lesz mutogatni rájuk, hogy ők a léhák önnel szemben. Ébresztő!

 

MÉRLEG: december 2-a és január 7-e között, vagy akinek a 2. Házában – otthon van - az önök közös uralkodója Vénusz, ahol egyébként zóna tekintetében kiváló is lenne. Viszont, hogy a Skorpió dolgában van, lesz egy „átment az úthenger” - jellegű érzet ebben a periódusban. Miről is volna szó? Elmondom, hogy feltehetően –titkolhatja, ez megengedett – anyagi gondjai lesznek/lehetnek, mert elfelejteti: „addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér”! Ez nem mindig hiba, ez csak egy probléma lesz. Mi akkor a helyes következtetés? A Vénusz ekkor szól – asztrológiailag – ha többet költ, mint amennyit szabadna, az az önkontroll hiányára utal és veszélyes lehet. Ha nem ön teszi? Akkor a társa, vagy valaki más, akkor nem ártanak elbeszélgetniük egy mással és a veszély elmúlik, vagy…

 

SKORPIÓ: annak, akinek még az Első Házában áll a planéta és önnek is egy rendkívül fontos időszaka lesz! Egyértelműen a bolygó alapjellegét tekintve az elfogadásra és a szeretetre vágyást jelenti. Feltehetően, még önmagát is meg fogja lepni azzal, hogy olyan dolgokat is megtesz, amiket egyébként sem tenne, csakis akkor, ha piros hó esik! Komolyra fordítva a szót – mindenkinél ezt tettem, csak kell itt egy kis gondolkodási idő – hogyan is fogalmazzam meg még „ütősen”! Ön a világos szavakból ért, akkor is, ha az fekete! Ég a vágytól, hogy megtapasztalja a tüzes szerelmet, hódítást és „kalandorok se kíméljenek” jelszóval ide nekem az oroszlánt hangulatban telik e ciklus – asztrológiailag mindenképpen. Én amondó vagyok, ha gondjai vannak továbbra is, akkor azzal foglalkozzon, hogyan és mivel tudja jól működésbe hozni a kapcsolatát!

 

NYILAS: december 2-a és január 7-e között, vagy akinek a 12. Házában lesz a Vénusz – szerintem a személyes múltja több figyelmet kap. Ilyen esetekben gyakori, hogy ráébreszti valaki/valami olyan dolgokra, ami mellett elsuhant, nem tulajdonított tizenegy hónapon át semmit! Baj? Nem, de pofon egyszerű dolgok lehetnek és máris tudatom: az éltető természet változásaira és a szépségekre figyeljen. A Vénusz ebben a konfigurációban figyelmezteti a kiégés veszélyeire, hogy „eltűnt” önben átmenetileg a motiváció! A Vénusz – ez is egy energiaforrás – jelzi, de ön is érzi a szeretet energia-szinte alacsony és kéne valamit csinálnia, hogy valami/valaki feltöltse. Segítség lesz? Nos, fájdalom ezt tudatni: nem igazán! Akkor mégis mi a helyes? Nos, önmaga oldja meg/oldhatja meg és ez a periódus olyan dolgokra ébreszti rá önt, hogy egy csendes zugban egyedül, vagy egy hasonszőrű társsal fel kell, hogy ismerjék a pihenés, a pihentetés boldogító érzetét! Figyelmeztetem, hogy ez lehet létkérdés és vegye komolyan az üzenetet!

 

BAK: akiknek a Vénusz a 11. Házában lesz, vagy önnek a mundán értelemben a helyzet ezzel a következő. A barátságokon a hangsúly! Még magam személyesen is tapasztaltam, hogy legyen Bak ascendensű, vagy a Bak Holdú emberek is, így Nap jegyről nem beszélve maguknak való karakterek. Kíváncsian várom azt, hogy a Vénusz a Skorpióban hogyan lesz képes kihozni önből, hogy több időt töltsön a barátai, az ismerősei társaságában. Mi lenne a bökkenő? Igazán semmi! Önnek nem változik az alaphabitusa. Örömét leli – talán valami jutalmat is kaphat érte -, hogy szívességet tehet a barátainak, akár a csoport-, vagy elvtársainak. Most is egy elkötelezett célért fog küzdeni. Van mégis valami buktató? Talán, hogy durva hiba lesz/lenne a barátságot összekeverni a szerelemmel!

 

VÍZÖNTŐ: december 2-a és január 7-e között, vagy akinek a Tizedik Házában lesz a Vénusz és feketén-fehéren jelentős dolgokat vihet véghez. Ez nem új, hogy ilyen lehetséges önnek egyes egyedül! Eddig zömmel bandázással szép sikereket volt képes besöpörni. Most viszont felismerheti, napról-napra saját érdeke azt kívánja, hogy ekkor jobb, ha senki se ugasson bele a dolgaiba! Ön egy extrém figura, és olykor önmaga is képes bolondot csinálni magából, de most a Vénusz ebben a pozíciójában segíti önt a piedesztálra emelni. Csak egy kérése van a bolygónak, ha lehet így fogalmazni – szerintem inkább ezt üzeni – ne tegyen semmi olyat, ami rontaná az ötletességét. Esélye van/lesz önmaga és egy fontos elképzelésének a propagálására, hozzá is foghat…

 

HALAK: akinek a 9. Házában van a Vénusz, és önnél az a nagy harci helyzet, hogy az életszemlélete, hogy pontosítsak még, a hite kerül a középpontba. Lehetősége lesz – asztrológiailag mindenképpen – arra, hogy jobban megismerje az embereket és a világot, amiben és ahogyan él. Például, nem kizárt, hogy elfogadóbb lesz a házassága által szerzett rokonokkal szemben, vagy megértőbb a gyermekei otthoni problémáival kapcsolatosan. Ez az időszak az ön életében arról fog szólni, hogy megtalálja, vagy megtalálhatja – konkrét katartikus nehézségek ellenére is - azt a módot, hogy mivel kezdhet barátságosabb párbeszédet velük és sokan másokkal is. Ebben az időintervallumban gyakran támad/támadhat ugyan világi és elvi nézeteltérése az emberekkel, mert korábban nem megfelelően váltottak szót pár kényelmetlen, vagy kényes témákban. Most, erélyesen olyan ismereteket szerez majd, aminek hasznát is veheti és sikerre viheti a vénuszi (érzéki) dolgait.

 

Akik tudják a születési Nap jegyük mellett az ascendensük, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegyék bele az értékelés során.

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése, a forrás megjelölésével, kizárólag a szerző engedélyével történhet.

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/2018-havi-prognozisok/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.