Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A JUPITER A NYILASBAN 2019. DECEMBER 2-IG!

2018.11.07

Képtalálat a következőre: „münchausen báró”

 

12 év után újra „otthon” a Jupiter! Tehát, igazán nincs semmi visszatartó vagy korlátozó tényező ebben a konfigurációban. 2018. november 8-án 12:39-től úgy vélhetjük az „örök jótevő”, a „szerencse” planétája minden gondunkat és bajunkat megoldhatja, ill. segít rá megoldást találni. Mi a helyzet jobban pontosítva hidegen és melegen egyaránt.

 

Jegyről-jegyre mindenkinek jó hangulatra van igénye, több melegségre és szabad utakra és a siker megközelítésének módozataira vágyunk. Ebben benne van az is, hogy az (emberi) értékeink sehol és semmiben ne halványuljanak el. Például a dinamizmus, az optimizmus, a jovializmus, a lelkesedés, a függetlenség és az elszántság tesz/tehet bennünket most boldoggá.

 

Tudjuk, ill. tudatom, hogy gyengeségeinkre is – semmi és senki sem tökéletes –, ha már kimondom, legyen rá gyógyír! Mi lenne ez? Nos, a Nyilas-érában a fellengőség, a tudálékosság, a szalmaláng természet, a dicsőség iránti túlzott vágy, a hősködés, és a mértéktelen lelkesedés „megöli” a sikert! Olyan emberek születnek, akik értékelik a becsületet és az őszinteséget.

 

Fontos momentum, hogy a túlzón közvetlen viselkedés ez esetben a csapda - ezért a Münchausen bárós kép. A nagyzolás jupiteri sajátosság. Ezzel akaratlanul is megsérthetünk olyasvalakit, aki gátlásosabb és érzékenyebb. Így jól fog jönni, hogy jegyről-jegyre és (asztrológiai) házról-házra felfedezhetjük mi lesz, ill. lehet a frankó. Keressük az olyan emberek társaságát, akik a kölcsönös odafigyelést szorgalmazzák, akkor is, ha olykor több lesz a zavarba ejtő és a haszontalan alak és élményhalmazat! Ennyi dióhéjban és lássuk pontról-pontra egyénileg a helyzeteket!

 

JEGYRŐL-JEGYRE, HÁZRÓL-HÁZRA

KOS III. 21-től -IV. 20-ig: önnek, vagy annak, akinek a 9. Házban lesz a Jupiter! Az elkövetkezendő új ciklusban a monotónia ellen hadat üzen! Ki nem állhatja az egyhangúságot és meglehet, kijelentheti: el innen, de jó messzire! Gyerekes dolog lesz, vagy lehet – miért ne lehetne ilyen reakciójuk – érdemes egészen önmaguktól ezt komolyan venni! Életünknek van olyan szakasza, senki sem mondhatja, hogy vele nem történt meg, egyszer csak a semmiből vonzza a „népeket” az új, vagy a szabadságszeretet. Ön ez esetben, e ciklusban egyéni módon a világi eseményekre fog több időt fordítani, mint ahogy eddig nem, vagy alig-alig. Régebben is voltak ilyen gondolatai, de nem érezte, hogy erre-arra érdemes lenne időt fordítani. Mi a lényege a dolognak, amikor a Jupiter dinamizmust hoz az életébe? Nos, kijelenti és majd meg is cselekszi: senki ne kösse le, vagy egy szót se mindenben és mindenhez, hogy nyugi! Ölni tudna ezért, de csak nem! Viszont, hogy legyen mondanivalója a dolognak: szakít a korábbi nézeteivel. Ez lehet az édeskés, vagy kesernyés, saját és új utat választ ebben az időintervallumban. Meglehet, hogy otthonától távol – akár külhonban is – vagy egyszerűen egy könyvben, vagy előadáson hallottakból kapja meg az éltető inspirációkat. Ekkor van, ill. lehet a vakhit is, ha ennek-annak felülne, maradjon inkább gyerekes!

 

BIKA IV. 21-től V. 20-ig: önnek, vagy annak, akinek az 8. Házban lesz a Jupiter! Így a jelen érában a „megvilágosodási élmények” érik! Minden elég egyértelmű lesz! Legyen az a Nap jegy szerint, avagy a Hold, s netán az ascendens alapján a felszín alatti áramlatokkal kell szembesülnie. Miközben, a külvilág semmit sem érzékel, vagy sejt valamit is. Olyan gravitációt tapasztal meg, hogy olykor ön sem tudja, elsőre mit kezdjen a helyzetekkel. Önnek a nemeziséről kiderül – az istennő „ad” (jót és rosszat is) -, hogy csak a nehézségek és a szomorúság árán tudja meg a miérteket. „Miért pont velem történik?” – mondja, majd jön az a nevezetes „megvilágosodás élmény-sorozat”! A fizikai, a lelki vagy az érzelmi hatások megtapasztalása lehet egy mozgató, ill. el-, vagy kimozdító élmény is. Meg fogja érteni, hogy az örömteli és a fájdalmas eseményekre is szükség van. Soha nem gondolta volna, hogy ezeket a dolgokat mindig egy hajszál válassza el. Asztrológiailag tény ön az a karakter, aki képtelen egy életen át az érzelmi, fizikai és lelki ártalmakat keblén „melengetni”. Tehát, hogy érthetőbb legyen a dolog ekkor vagy gyorsan túltesz pár katarzison, vagy Valaki, ill. valami aláássa az önbizalmát, de az élet nem állhat meg. Kitartás!

 

IKREK V. 21-től VI. 21-ig: önnek, vagy annak, akinek a Hetedik Házban lesz a Jupiter, az eljövendő napokban, hetekben és hónapokban az érzésein lesz a fő hangsúly! Nem is az a kérdés van-e, hogy milyen is, hanem elkötelezett-e, vagy minden igény kielégítő lesz-e! Mondhatni, hogy ebben az érában látványosan meg kell mutatkoznia annak, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá válik, hogy kihez húz a szíve. Miért is? Szereti, hogy a kapcsolatuk egyénileg, ahogy többes számban is megtalálja mindenkivel a közös hangot. Önnek nincs egyéb dolga, miután a Jupiter szemben áll a saját csillagjegyével, vagy a VII. Házában van, hogy fenntartsa a természetes egyensúlyt. Egész nyilvánvaló lesz ön és a másik/mások számára is, hogy ekkor a sűrű unalmas állapot  miatt a kapcsolatuk megfeneklik. Megint egy mondás, hogy ilyen esetben: „hiba lenne kiönteni a fürdővízzel együtt a gyereket”! Most a Jupiter a maga joviális módján 2019. XII. 2-ig e „beletanulási” folyamatát segítheti. Azaz, hogy megtanulja menet közben egy nem teljesen tökéletes viszony is jobb, mint a semmi. Fel kell ismerni azonban, hogy a túl sok és elhúzódó absztinencia károsan hathat a saját és a közös élvezetekre, döntésre kell vinni a dolgokat. Lényeg azon van és lesz, hogy meg kell találnia a megfelelő hangnemet, és fenn kell tudni tartani az érdeklődést.

 

RÁK VI. 22-től VII. 22-ig: önnek, vagy annak, akinek az 6. Házban lesz a Jupiter és az eljövendő ciklusban „pálfordulás” lesz, ill. lehet! Mintha megnyomnak egy gombot önben, és – szeszélyek miatt maga-magától is besokkolhatott ez idáig – mindent jó előre elgondol erről-arról, amit és ahogyan tesz, ill. tehet. Ez a fajta agy- és testmozgás, vagy szellemiség olyan izgalmakat gerjeszt önben, miszerint munka lesz, de megérheti! A környezetében mindenkit úgy von be ebbe a személyes projektbe, hogy érezzék kötelességüknek ebben az önkéntes és önzetlen támogatásukat. „Egyedül nem megy!” - ahogy filmben hallottuk Sylvester Stallone szájából, és így véli ön is, kikerülhet ebből a túlérzékenységi spirálból. Önnek is ajánlanám, hogy jegyzetelje azokat a dolgokat, mellyel ki tudta mutatni egészséges vonzalmát a másik, a mások iránt akkor is, amikor –korábban ezért – felállt a szőr a hátán! Végeredmény 2019.XII. 2-án az lesz, hogy megtanulja élvezni azt is, amit kap/ amit ad. Ha nem, vajon miért is nem?

 

OROSZLÁN VII. 23-tól VIII. 23-ig: önnek, vagy annak, akinek az 5. Házban lesz a Jupiter és az eljövendő ciklusa: szórakoztató lesz! Miről is kell szólni, hogy ne legyen gondja első ránézésre? Lesz? Lehet! Például kiadása az élvezetekre, a mértéktelensége, a „világfiság”, az erkölcstelen mulatozása, az elbizakodottság is veszteséget termel. Tehát semmi sem lesz mindegy! Önnek – jó esetben - a Jupiter olyan élményt is jelenthet, ahol a planéta segítheti termékenyen, ill. teremtően kapcsolódni a szerelmi élettel és a nemzéssel az utódszerzésben. Majd ezen túlmenően a szórakozásban való örömmel, sporttal, a művész-élettel, a nevelőmunkával. Miután a házhelyzet szerint uralomban (otthon van), jó érzés lesz, ill. lehet az ön társaságában lenni. Annak is, akinek a Jupiter „támadott” sem kell semmiben nélkülöznie, viszont ennek nagy ára van/lesz! Ide illik az a mondás, hogy: „a jóból is megárthat a sok”! Király lesz, s ha nem vigyáz, akkor „lemezteleníthetik”!

 

SZŰZ VIII. 24-től IX. 23-ig: önnek, vagy annak, akinek a Negyedik Házban lesz a Jupiter, akkor az eljövendő ciklusban a nyüzsgés helyett a pozitív együttlét a szeretteivel feltöltődés jelenthet. Nem a robot és a stressz határozza meg a mindennapjait, hanem a kényelmesebb, a szebb otthon, vagy a dúsabb családi örömök, a jólét, hűség a tradíciókhoz állapotok. Hogy lehetséges ez? Nos, ez nem jósda, nem kívánságműsor, és nem is szentírás, hanem megfigyelések alapján így tevődik össze a dolog. Hihetetlenül hangzik! Nincs egyéb dolga, hogy el kell hinnie azt, miszerint ekkor különleges tehetsége lesz, hogy otthonos helyzetet teremtsen a legvalószínűtlenebb körülmények között is önmagának és a szeretteinek. A képzelőerejével, s nem gépiesen, nem monoton módon, hanem egészen természetes stílusban rövid időn belül olyanná tudja tenni még munkahelyét is, hogy öröm lesz még együtt is dolgozni önnel. Vezessen végig Naplót, melyet csak ön olvashat, s meglátja igaz lesz ez. Ha nem, bevallom, hogy nem tudom sajnálni és nézzen mélyen önmagába, hogy miért is nem!

 

MÉRLEG IX. 24-től X. 23-ig: önnek, vagy annak, akinek a 3. Házban lesz a Jupiter a képzelőerejük meghatványozódik meg. Valamint beszél, beszél és beszél, majd „ki tudja hol áll meg”, akkor senkiben sem esik le a tantusz. Ha nem engedik szóhoz jutni, ez is meglehet, akkor az okos gondolatait papírra vetheti és ne hagyja veszendőbe. Így, vagy úgy fejti ki a véleményét - tök mindegy akkor is -, ha senki se kéri/kérte meg erre, akkor inkább hallgasson. Miről is akar beszélni? Mindenről és mindenkivel.  Talán hasznos lesz, ill. lehet ez is, hogy – nincs szándékomban „elnémítani” – arra is figyeljen, hallgatni másokat is van annyi értéke másokat, mint beszélni! Szerintem, legyen fogékony és érzékeny arra, amit a környezete elképzel. Biztos vagyok abban, hogy ezek egyike sem lesz olyan heves és akár hasznos, vagy gördülékeny, mint az öné. Igaza van, hogy most meg kell vitatni dolgokat ekkor 2019. XII. 2-ig, de a stílusa nem lesz minden mindegy alapokon és főleg milyen hangnemben!

 

SKORPIÓ X. 24-től XI. 22-ig: önnek, vagy annak, akinek a 2. Házban lesz a Jupiter és az eljövendő ciklusban több, mint kellemes! Csakis akkor, ha a szerénység dominál. Viszont, a sok hűhó semmiért a módi és akkor visszautasítások sorozatát éli meg. Lehet annyi kincse is, mint Dáriusnak „elvész” benne – mondhatni, bután! Magyarán, ha a külsőségre alapoz, köszönő viszonyba sem lesz a szerencsével és a boldogsággal. Mi lenne a helyes? Most lehet, s miért ne lehetne, pl. nem egy szerény kerti partin, a szűkebb környezetben aranyat érő tud lenni, ha nem hivalkodik. Vagyis, hogy lehet ezek szerint gazdag is? Igen, 2019. XII. 2-ig is elképzelhető. Komplikációk lesznek-e? Persze, hogy lesznek! Például, ha nem lesz elég a javadalma, amivel meg tudja örvendeztetni a szeretteit, de tud olyan felajánlásokat is tenni, ami nem kerül semmibe, több örömet szerez, mint azt nem is gondolná. "Nem minden arany, ami fénylik", ön viszont igen....

 

NYILAS XI. 23-tól XII. 21-ig: önnek, vagy annak, akinek az Első Házban lesz a Jupiter és az eljövendő ciklusban "jelentése", hogy tehetsége lesz a szerepjátszásra. Vagyis, hogy végig akarva-akaratlanul (is) képes felvenni bármilyen külsőt, vagy stílust. A lényeg, hogy el akarja nyerni a másik, ill. a mások tetszését. Színházhoz, mondhatni színpadhoz lehet hasonlítani minden megnyilatkozását. Nem az a kérdés jól cselekszi-e meg, hanem az, hogy ki ne essen a szerepéből. Aki tisztában van a saját én-tudatával, az nem esik ki a ritmusból, így a pozitív jelleme hatja át minden igyekezetét. Egy szóval, az imponáláson van a hangsúly. Ennek a buktatója az lesz, ill. lenne, ha energiavámpíroknak kiszolgáltatja a rengeteg (pozitív) energiáját. Ezzel állandóan visszaesik a népszerűségi listán, kár lenne érte. Rendkívül fontossá válik a kétoldali társkapcsolata, a hangsúly a kiegyensúlyozottságon kell, hogy legyen. A túlzott követelmények és a függőség nem lenne helyes. Igazi sikert az adja, hogy ön és a másik, de ekkor kiválóan ösztönözhetik egymást - ennyi!

 

BAK XII. 22-től I. 20-ig: önnek, vagy annak, akinek a 12. Házban lesz a Jupiter és ilyenkor az járja, hogy építően kerüli a nyilvánosságot! Mondhatja, hogy eddig is így volt! Ha akarta, akkor felment a fa, vagy a hegy tetejére és onnan nézett szét, persze egyedül. Mi ebben az érdekes? Nos, a pincébe megy… Úgy találom, hogy a közvetlen környezete figyeli majd milyen mélyre, s milyen állapotban bújik el a nyilvánosság elől. Ott is keresi a fényt, és a testi, lelki vagy érzelmi sötétségben igyekszik megvilágítani a személyes problémáit. Legyen ez egzisztenciális, legyen ez családi és főleg lehet ez akár még egészségügyi gondja is.  Rendelkezik egészséges önkritikával – a Skorpióval egyetemben –, hogy a nehézségeket és az akadályokat ki meri tenni a kirakatba. Ön szerint – ilyen nem titkolt módon – le lehet rendezni a takargatnivalókat  és nem kell sötét és alattomos dolgokat feltételezni.  Rejtőzködés lesz, de megtalálja ebben is az örömét, senki sem fogja ebben megakadályozni. Ha mégis? Az egy másik történet. Erről is beszélhet majd, vagy hallgat megint, mint a sír!

 

VÍZÖNTŐ I. 21-től II. 19-ig: önnek, vagy annak, akinek a 11. Házban lesz a Jupiter, mundán értelemben „otthon” lesz! Király és az járja, hogy ekkor a társasági élménye új színezetet kap! Nem tudhatom, hogy most milyen egóval rendelkezik, de alapszinten egy vezéregyéniség. Ha mégsem, akkor olyan körökbe forog, vagy fog forogni, ahol az ilyenek „hemzsegnek”! Nos, akár így, vagy akár úgy lesz, lehet meríteni elégséges ihletet abból a célból, hogy ki hogyan csinálja, vagy megmutatja, hogyan kell ezt csinálni! Ön ezt a helyzetet ki akarja aknázni. Okkal-joggal tételezhetem fel, hogy nem minden esetben különlegesen beszédes, vagy jól ki tudja fejezni a mondandóját, amikor éppen erre volna szüksége. Most viszont fordul a kocka! Jól szól, jó helyen és jó időben! Figyelem, ha mégsem, akkor ez esetben olyan is megtörténhet: „rosszkor volt, rossz helyen” állapot is. Tehet ez ellen valamit? Nos, végig ügyeljen arra, nehogy hiba legyen az, hogy determinált (kivédhetetlen) helyzetekben hősködjön. Ez lehet végzetes is és itt vezéregyéniségek kellenek. A jelek szerint most ön erre alkalmas!

 

HALAK II. 20-tól III. 20-ig: önnek, vagy annak, akinek a Tizedik Házban lesz a Jupiter és a karrierjéről szól a fáma! A rengeteg sikertelenség után úgy véli, hogy ez a hír soha jobbkor! Mire szokták mondani, hogy „nem eszik forrón a kását"? – erre, s ide illik! Biztos vagyok abban, ha tehetné, sürgetné is a dolgokat – ez hiba lesz! Értsünk a szóból, kétségtelen a képességeit illetően vannak egészen kitűnő dolgai, de lehetnek pöffeszkedő hajlamai is. Mi itt akkor a lényeg, ha már befut és hogyan is lesz, lehet ez? Önnek külön gondot kell fordítania, hogy a jelen ciklusban végig szerény maradjon a képességeit illetően. Ön azért él, hogy mások tetszését és a megelégedettség érzetét elnyerje. Nem igaz az, hogy sosem lesz lehetősége így a saját életét élni. Azzal, hogy nem azt teszi mindig, amit ön akar, vagy szeretne, hanem amit mások akarnak, ez így sem igaz! Itt az a lényeg, hogy legyen önben mindig elégséges kötelességtudat, szolgálatkészség és konstruktivitás. Ha döntést kell hoznia, a saját szívére hallgasson...

 

Akik tudják a születési Nap jegyük mellett az ascendensük, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegyék bele az értékelés során.

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése, a forrás megjelölésével, kizárólag a szerző engedélyével történhet.

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/2018-havi-prognozisok/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Zsuzsi, 2018.11.07 21:16)

Nagyon jó írás! :)