Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VALÓSÁGGAL ÉLMÉNYSZÁMBA MEGY AZ ASCENDENS ELEMZÉSE

2015.10.30

Számomra mindenképpen élményszámba megy, amikor egy VÍZÖNTŐ ASCENDENS embernek adom át az elemzést – legyen az nő, vagy férfi!

 

Megjegyzem előfordul az Kosnál, Szűznél is, hogy meghallgatja orvosát, gyógyszerészét és a lelki vezetőjét, aztán úgy tesz, cselekszik, ahogyan ő maga gondolja, vagyis mindig a saját elképzelésit részesíti előnyben. Kérdez tőlem is, aztán az asztrológia/asztrológus is olyan neki, mintha nem-e világon létezne!A Vízöntő miért is? Ő(k) mindenkin túltesznek...

 

Egy Vízöntő ascendensű kérdezőm az alábbi elemzést kapta tőlem:

(ez a horoszkóp un. ascendens fejezete)

„Tudnia kell, itt éltető forrásait, a legbelső és legbizalmasabb folyamatokat kapta kézhez, a legszemélyesebb gyengeségeit, amelyek mások előtt jobb, ha elrejtve maradnak! A saját természetével önmagának tartozik elszámolással, és kötelessége is szembenéznie velük!

A tárgyra térve, talán fel kellett, hogy tűnjön, fittyet hány a konvencionális szokásoknak, a mindenkori (emberi) normáknak. Megmagyarázhatatlan belső okai lehetnek, hogy már a külső megjelenésével is szereti meghökkenteni az embereket. Igazi rebellis, és azt se bánja, ha kinézik a társaságból/közösségből – „nem lehetek olyan, mint a többi suttyó”! Jó passzban újító, akinek a fejében, ha ilyen szellemben születnek meg a legújabb ötletek, még önmagának is kiváló elégtétel lehet/lesz, hogy ne legyen egy suttyó… A keresztező aspektus alapján tudatnom kell, hogy nem konvencionális típus, ennek velejárója, hogy a szabályok idegesítik – könnyen „kiakad” semmiségeken! Kellemes, vagy kellemetlen fényszög ide, vagy oda létfontosságú az ön számára a szabadság, valamit, hogy soha semmiben ne korlátozzák! Előszeretettel és pozitívan elkötelezetten asszisztál maga választotta, vagy akár indifferens embercsoportokban. Uralmi analógiák szerint, magyarán az ascendens uralkodója (Uránusz) a születési képletében a VII. Házban áll – kap hideget-meleget – feltehetően, viselnie kell majd az ezzel járó következményeket. Önnek, amennyiben sikerül a lényeget megfogalmaznom belső késztetése van arra, hogy nyilvánosan, akár zseniálisan, új dolgokat vigyen a világba. Pontosabban, lelki szükséglete (Uránusz, a Szűz jegyben), hogy dolgos, megbízható és értelmes közösséghez vonzódjon. Amennyiben ennek ellenkezőjét juttatja érvényre, akkor antiszociális viselkedésével nem csupán a nyílt befogadó/befogadott környezetének, és közösségének árt, hanem saját magát rosszul helyezi piedesztálra. Pontosabban önmagát járatja le, vagy fantaszta viselkedése okot ad a válásra és az állandó perpatvarra. Nincs kizárva, hogy így jogilag is ellehetetleníti magát (lapátra teszik a munkahelyén, pl.) Ez nem szentírás, s nem jósda, a sorsát mindenki maga alakíthatja, személyesen – saját belső utasításra, mert más nem teheti meg ön helyett!– intézkedhet melyik utat választja az életében.  Vízöntő ascendensűnek ajánlottak az alábbi foglalkozások: reklámszakember, kozmetikus, fizikoterapeuta, valamint a szállodaiparban, vendéglátásban, vendégfogadásban érvényesülhet. Amennyiben eltalálta jelenlegi hivatását, éltesse a tudat, hogy jó helyen leledzik. Amennyiben az uralkodó bolygóját nehezítő fényszögét éli meg (erről tájékoztattam), akkor feltűnési viszketegségben szenvedő, mindent kényszeresen megreformáló emberré válhat a jövőben és mindenkoron!”

 

És most nézzük, miként is kell a fentebb leírtakat értelmezni:

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ ASCENDESHEZ

Olyan lesz ez, mint akár egy vers elemzése. Jól kell értelmezni a leírtakat, mivel a kimondott/leírt szavak mindig közvetlen befolyással hatnak  fizikailag, lelkileg és érzelmileg egyaránt.

Itt és most a lelki kérdések folyamatát, kifejezéseit és a belső világunk gesztusait  vesszük elő, amiről csak mi magunk tudunk, amit csak mi magunk ismerünk igazán. Mások esetleg az arcunkról, vagy a mozdulatainkból következtethetnek le dolgokat. Azért fontos így tudni/tudatni, mert ha valaki pl. Rák csillagjegyben született, miközben Vízöntő effekteket „produkál”, akkor ez még önmaga számára is meglepetést jelenthet, nemhogy másoknak. Honnan is ez az ellentmondás? Az élet amúgy is telis-tele van ellenmondással, és ez így is van rendjén! 

 

Aki  pedig az alábbiakat figyelmesen olvassa, az majd egyénileg hasonló módon kielemezheti, értelmezheti  a saját ascendenséről leírtakat Kos jegytől a Halakig bezárólag…és, ha nem boldogul, majd megkeresi az asztrológusát ...laugh

 

Kezdjük az alapoknál!

Mit jelent az ascendens? Meghatározó életre szóló tényező az, hogy jó benyomást tegyünk a környezetünkre. Hogy milyen ez a benyomás, az nagyban függ attól, ki hogyan „jeleníti” meg ki-ki és maga-maga a saját ascendens pontját nap, mint nap. Ha jól rögződik pár gondolat, mondat, akkor ez kiváló orvosság az összes belső konfliktusaira! Mindez a legszemélyesebb belső ügye–nem tartozik igazán senkire, figyelemfelkeltő a megjelenése– tudatosan, vagy tudattalanul is gondoskodik erről. Az én értelmezésemben leírtakon elgondolkodhat: fittyet hány a konvencionális szokásoknak, a mindenkori (emberi) normáknak, és most magyarázatot kaphat arra, hogy mindez lelki okokra vezethető vissza: szereti meghökkenteni már a külső megjelenésével is az embereket.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/…/nalam_-a-horoszkop-ol…

 

Hol játszódik le mindez?

  Nézzen a sorok közé, és felfedezheti, hogy mindezek miatt kinézik a társaságból/közösségből. Jó esetben, ha valóban el tudja fogadni az értékelését, azonosulni tud vele, akkor mindez felismerésekre sarkallja (márpedig miért is ne tenné ezt?), hogy változtat-e a dolgain?  Szükséges-e, hogy az obligón kívül rekedjen? Ha nem, akkor mit kéne tennie a jövőben, hogy a társaságban/közösségben maradhasson? Ha igen, akkor hogyan is kéne? Vissza a kérdéshez, hol is játszódik le mindez? A lelkében! Az elemzésben a legbelső és legbizalmasabb folyamatok leírását kapta kézhez, egyben a legszemélyesebb gyengeségeit, amelyek mások előtt jobb, ha elrejtve maradnak! A saját természetével önmagának tartozik elszámolással, de (nem) kötelessége a saját ascendensével szembenézni (lelki dolgai, végtére is tényleg magánügy)...

 

Kapcsolja össze a kellemes és a kellemetlen kifejezéseket, kulcsszavakat, majd gondolkozzon el azok jelentésén, és gyakorlatilag helyezze bele a valóságos hétköznapi életébe!

Válogattam ezek közül néhány Vízöntő ascendenshez tartozót: konvenzionális-rebellis, ötletes-suttyó, kellemes-idegesítő, elkötelezett-korlátozó, pozitív-indifferens, zseniális-antiszociális, értelmes-fantaszta…folytathatnám. Akkor érti meg a szavak üzenetét a saját lelkivilágáról, amikor tanulmányozni kezdi  őket.

Az asztrológia kulcsszavak formájában az agyunkba „szállítja”  a kellemes és a kellemetlen helyzeteink ok-okozati összefüggéseit!

Szem előtt tartva: semmi sem probléma, minden csak egy megoldásra váró helyzet. Aki nem így gondolkodik, annak legyen ez az egyéni szociális problémája.

 

A teljesség kedvéért megjegyzem:  

Vízöntő Nap jegy esetén mindez már nem belső ügy, mert ahogyan az égen is látszik a jelölője (Nap), neki magának és a környezetének is minden világos és egyértelmű. Ha ezeket a szavakat fizikailag képzeljük magunk elé, nem ugyanazt jelentik, de nem is különböznek egymástól.

 

Vízöntő Hold jegy esetében ezek a szavak már családot, otthont, tömegeket jelentenek, és a dominó elv alapján mindenki esetében  kihat a lelki, és a fizikai állapotra.

 

Milyen következményei lehetnek a belső válságnak?

Az érthetőség kedvéért gyakran előfordul, hogy egyes kulcsszavakat rokon értelmű szavakkal teszem érthetővé, elfogadhatóbbá. Személye válogatja, kinél, melyik a célravezetőbb, mert mindez bizalmi kérdés is. A szembesüléssel azonban nehezen bírunk, mert meg akarjuk kímélni magunkat a sérülésektől. Amúgy ez igazán nem egy elitélendő dolog! Példát hozok: „rosszul helyezi magát a piedesztálra” - esetén kinek is van ideje, energiája  arra, hogy boncolgassa ennek a valódi értelmét.  

Hát, nekem! Ha megbízott az elemzése elkészítésével, akkor szólok arról is miként beszélgessen erről önmagával önmagát szembesítve.

Példát hozok: elefánt vagy(ok) a porcelánboltban”, vagy „ezzel a felfogással egy  adott színvonalra  vagy(ok) csak képes”. Őszintén szólva nekem se lenne merszem kimondani magamról, hogy : „kevés vagy(ok) ide”!

Amikor elemzést írok, vagy azt kérés alapján kiértékeljük, a saját lelki békém érdekében is józanul kell látnom, hogy a kérdezőm jó közérzetét milyen adott, vagy szerzett viselkedési normák befolyásolják.

A gyakorlatban minden seb, akkor gyógyul meg, ha  előbb kitakarítják – mondja egy jó orvos. Az asztrológiában az asztrológus és az asztrológiai fényszögek helyzeteket  tisztáznak, és nem problémákat!

 

Mi szól nekem biztatóan az ascendensből ?

 

Itt most csak én beszéltem, de hangsúlyozom, mindenkinek önmagának kell ezt a kérdést elrendezni – jelen példában Vízöntő ascendens. Krízisben vagy katarzisban egyaránt nehéz helyre tenni a dolgokat.

A harmonikus szavakat mindenki egybehangzóan úgy tekinti, hogy az természetes, és miért kell erről beszélni még akkor is, ha közel sem mindegyik teljesen igaz! Márpedig igaz! A gyakorlatban egyszerűen talány, hogy amikor a képlet tulajdonosát nyilvánosan is elismerik a tevékenységéért, akkor önmaga megítélésében ő maga miért bizonytalan?

 

Látva ezt, ilyenkor kiemelem az alkotó kulcsszavakat, amelyek lelki-pluszként képesek lennének hatni, de a kérdezőm olvasás után többnyire nem tudja beazonosítani azt a saját élete folyamába.

Reményeim szerint a kézikönyv figyelemfelkeltő lesz, és segít/segíthet abban, hogy megváltozzon ez a felfogás és mindenki alkotó módon dolgozza fel azt az elemzést, ami róla szól.

 

Visszatérve a példára: amennyiben a Vízöntő ascendens születésű reklámszakember, akkor nyilvánvalóan az ötletességben profi, kezdjen vele amit tud, amit lehet/tehet – írtam az elemzésében. Ha kozmetikus, akkor kiválóan látja el egy másik ember külsődleges panaszait, netán ebből fakadó vágyait és reményeit. Fizikoterapeuta esetén minden bizonnyal a tudomány is a keze alá játszik, amit komoly képzés során sajátíthatott el. A szálloda- és a vendéglátó iparban – az idegenül hangzó – indifferens képességek igen kiválóan kamatoztathatók, mert hányféle, fajta emberrel kell felvenni a kapcsolatot, és közben belső világának köszönhetően önmagát, és másokat is képes boldoggá tenni!

 

Vízöntő Nap jegy esetén erőt adó a cselekedete; vagy Vízöntő Hold jegynél nincs egyedül mindebben, mert a családja (otthona), és a tömeg – jó esetben – elismeréssel adózik neki óráról-órára, napról-napra és évről-évre csupán azzal, hogy e jegyben született!

 

Itt és most kezdetként a Vízöntő ascendens témát  dolgoztam fel és tettem közzé, aztán majd időm és kedvem szerint következhetnek mondjuk a pénzügyi kérdéseink 2. Ház; barátok, rokonok és szomszédok dolgában  a 3 Ház ; vagy a családunk, otthonunk témában a IV. Ház… és így tovább…

 

Minden képzett asztrológus a saját stílusában és gondolatmenete szerint készíti az elemzéseket. Én, így! Reményeim szerint ez a fajta GPS  kiváló útbaigazító lesz/lehet a (saját) kiértékelése kézhezvételekor.

 

 

Kérésére árlistás megrendelőlapot küldök!

http://www.steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

skype: steiner.gergely

Információ:

s.gergely@t-email.hu címen, vagy a steinergergely@gmail.co

+36-30-9391-338 telefonszámon

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.