Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VÍZÖNTŐ és BÖJTELŐ HAVA

2016.01.20

KÉP: Erőltetett menet

(Papp Norbert)

2016. január 20-án 15:30-tól 2016. február 19-én 5:36-ig!

2016. FEBRUÁR HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

BÖJTELŐ HAVA

...azért, hogy készen álljon mindig az "Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

....ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.): e hónapban az az alap, hogy őszinte, sőt akár nyomasztóan is az. Az igazságosság az ön számára a legfontosabb. Megfontoltságát és lelkesedését általában siker koronázza. A saját pozíciójában kifinomultan viselkedik és gesztusaiból könnyedség árad. Erőforrásait tekintve: az meglehetősen alacsony, ám nem annyira, hogy egészségét fenyegetné. Most nem akar mindent csinálni, de sok mindent megtehet, amit még álmában sem tudott volna korábban elképzelni sem.

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): 2016. január 3-tól 2016. március 6-ig (!) is, a Skorpió jegyében lesz, ez bizony kemény! Mundán értelemben a 8. Házban és egyeseknek már január 3-a óta az elszakadások és megszűnések időszaka (lehet személyre vagy tárgyra vonatkozó). Ez az a ciklus, amikor még le kell mondania valakiről, valamiről, hogy újjászülethessen, valamint feltámadhasson néhány holtnak vélt ideálja. Sokukat tudattalan élmények is érik, az ideálképek megsemmisülnek, vagy helyettük újak keletkeznek; lelki átalakulásokban lesz részük. Kiemelt napok: 2016. január 19,26, 28,31. február 1,4,6,11,19.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20): Böjtelő havában hajlamos lesz másokat kritizálni, és sok esetben megbántani, sőt ön is könnyen megbántódik. Szüksége van/lesz rá, hogy legyen ön mellett valaki, aki segít önnek, hogy amibe belevág, be is tudja fejezni. Tény – asztrológiailag mindenképpen - a tökéletességre törekszik, nem éri be a középszerű megoldásokkal. Gyakrabban lesz önző, és a saját céljaiért folytatott küzdelemben képes megfeledkezni másokról, hajlamos lesz a hipochondriára is.

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): minthogy e jegy uralkodója a Vénusz,  2016. január 23-tól 2016. február 18-ig a Bak jegyében tüsténkedik. Mostanság az a helyzet, hogy mintha görcsösen ragaszkodnak mindenhez és mindenkihez, amit, vagy akit már megszeretett. Az anyagi dolgokban rendszerint megbízható és takarékos. Ám most bosszantóan hajlamos a féltékenységre, de ha ezidőben megtalálja az igazit, nagyon és önfeláldozóan tud szeretni. Azoknál, akiknél e bolygó fényszög kapcsolata nem jó, veszteségek és csalódások érik, valamint pereskedéssel és a partner korai elvesztésével kell számolnia. Kiemelt napok: 2016. január 28,30. február 2,6,10,15,17,20.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): momentán nyílt szívének és szellemének köszönhetően könnyen alkalmazkodik a helyzetekhez és emberekhez. Meglehet, hogy csendes és visszahúzódó ebben a ciklusban, ám így is képes a társaság középpontjában lenni/maradni. Szeretni fog álmodozni, a felhők felett járni, és a világot a saját szubjektív szemüvegén keresztül látni. Jó ha tudja, alighanem az objektivitás és a racionalitás nem lesz az ön asztala a farsangok havának idején.

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): minthogy e jegy uralkodója a Merkúr, kapott hideget-meleget végig! Amíg február 14-ig a Bak jegyben jár, az állhatatlan, felületes barátok, pletyka, intrika, rosszindulat a fiatalabbak részéről, generációs problémák uralják a mindennapjait. Miután a tudomására jutott e buktatója, okkal-joggal tételezhetem fel, hogy józanul képes felfogni ezt a problémát, és megteszi/megteheti a szükséges ellenintézkedéseket. Ha nem, akkor nem - az egyéni szociális probléma! Kiemelt napok: 2016. január 23,28. február 3,12,15,18.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): Ebben a ciklusban optimista és olyan valaki, aki szereti a kihívásokat, de csakis addig, amíg sikerélménye van/lesz. Egy hangulatemberhez ilyen jelző egyenlő a csodával. Korábbi attitűdjeit is, mint pl. a kudarc-tűrés, szokatlanul gyorsan kiiktatja. Most februárban elengedhetetlenül fontos, hogy folyamatosan fenntartsa lelkesedését, ami – családján túl is - mások számára is kifejezetten motiváló kell, hogy legyen. Ehhez az kell, hogy legyen szeretetreméltó, bölcs, nyílt és sokszor emberbaráti is.

Lehetséges kiemelt Hold-szerű nap(ok): itt általában óránként változik a helyzet, és nem könnyű kiokoskodni valamit, de nem is lehetetlen. Lényeg, hogy sokszor emlegetem fel a hullámvasút-effektust e jegynél. Megnyilvánulása az önkifejlődés irányára mutat, az egyéni nézet átfogó és kiterjeszkedő törekvésére dominál. Ennek a következményei: a távolba, távozásra irányuló törekvések, erőfeszítések, az utazási kedv, filozófia. Külföldi utakra találtam utalásokat különféle vonatkozásokban. Kiemelt napok: 2016. január 21,23,26,30. február 2,6,9,12,15,18.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): (megint) egy olyan hónapról van/lesz szó, amikor a reflektorfénybe áll/állhat, és magára vonja majd a pillantásokat. Az emberek (megint) észre fogják venni, hogy ki is ön igazából valójában. Sok kreatív energiával rendelkezik, aminek kedvező kihatásai lehetnek (megint). Most fejlesztenie kellene a képességeit, és azon kellene fáradoznia, hogy hitelt érdemlő módon fejezze ki magát. Mi a gond? Nos, (megint) félő, hogy megelégszik a külcsínnel, így mások megelőzhetik több szorgalommal…

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): rendkívüli napok lesznek! Nehéz okosan szólni, mi fog történni, mert ez nem jósda. Biztonsággal csak azt lehet megállapítani, hogy nem az lesz, amit vár, ha a fenti dolgok nem állnak össze jól az agyában. Az összes gondosan kidolgozott terve kártyavárként fog összeomlani, ha elengedte a füle mellett e buktatóit. Most meg kell értenie, hogy jobb rugalmasnak lennie, és a kínálkozó alkalmakat kihasználnia, mint a sült galambot várnia, s így (megint) lemarad, kimarad az osztáskor. Kiemelt napok: 2016. január 21. február 2,9,13,15,18.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): most is az a legfontosabb az ön számára ebben a hónapban, mint máskor is: a munkakapcsolatai. Lehetséges, hogy nagy megelégedettség forrását jelentik. Ezt az időszakot erős szociális aktivitás jellemzi, valamint ez „ritka, mint a fehér holló” – az ön esetében optimista módon. Most talán csoportokban dolgozik, ahol vagy ez dívik, vagy egyszerűen nincs más és jobb alternatíva a túlélés érdekében.

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): nos, mint minden megnyilvánulás az ön esetében - a kiemelt napokon - főleg az önkifejlődés irányára mutat. Az egyéni nézet átfogó és kiterjeszkedő törekvésére utalnak a „jelei”. Feltehetően ennek a következményei: a távolba, a távozásra irányuló törekvések, erőfeszítések dominálnak. Jelentősen megnő az utazási kedv, a filozófia és a vallás, a hit utáni érdeklődése is (nem feltétlen vallási értelemben, hanem valakiben, valamiben vetett hit is lehet). Kiemelt napok: 2016. január 20,28,30. február 2,4,10,16.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.): most az érzelmi élete lesz/lehet gazdag, szeretettel fordul az emberek felé. Sohasem titkoltan, ön általában könnyen alkalmazkodik a helyzetekhez és emberekhez. Lehet, hogy csendes és visszahúzódó lesz, most valamiért nem kíván a társaság középpontjában lenni. Valamiért bizonyára oka van/lesz annak, hogy szeret álmodozni, a felhők felett járni, és a világot a saját szubjektív szemüvegén keresztül szemlélni. Ami azt is jelenti, ill., jelentheti, hogy az objektivitás és a racionalitás nem lesz az ön „terülj-terülj asztalkája”.

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): tisztán és világosan, érthetően: önt megvezethetik. Ugyanakkor benne van a pakliban, hogy éppen ön lesz az, aki megvezethet másokat csak azért, hogy „tálaljanak” fel az asztalára minden földi jót és szépet. Bármelyik eset állna fent, ha mindez halványan is igaz, akkor visszaélhet az emberek bizalmával, és valójában önmagát is ezzel becsapja. Ön most kiválóan hülyére vehet másokat; vagy fordítva, épp önt veszik ennek. Mit is írtam: legyen objektív és racionális, nem külön-külön, hanem mindezeket együtt figyelve. Kiemelt napok: 2016. január 26,28,30. február 3,7,10,18.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.): ebben a hónapban szokatlanul érzékeny, intuitív és álmodozó. Mindenkinél jobban szereti az otthonát, és az ön számára a családja mindenekelőtt van/lesz. Könnyen megsértődik, ez nem újdonság; igen könnyen ki is tud, ill., ki akar békülni. Mi az oka? Nos, fél attól, hogy egyedül marad, ettől a túlérzékenység. Jómaga is meglepődik, a kiemelt napokon az álmodozást előnyben részesíti a cselekvésnél. Mindez jó-e, vagy sem, majd menet közben feketén-fehéren így is, úgy is kiderül…

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): az uralkodó planéta (asztro)pszichológiai iránya most elsődlegesen a szerelmi életben és a szexualitásban fejti ki  hatását. Ezen túlmenően a szórakozásban való öröm, a sport, a művészi élet, a nevelőmunka lesz még fontos az ön számára. Baj van/lehet a gyerekkel, a szerelemmel egyeseknél. Hiba lenne rögvest statáriális (családi) bíróság elé állítani mindenkit, joga van/joguk lesz az önvédelemre. Ebben a hónapban a „tiszta vizet a pohárba állapotok” jelennek meg, és bár boszorkányüldözés-hangzású az intelem, itt senki se gondoljon a legrosszabra! Kiemelt napok: 2016. január 25,29. február 3,7,9,16.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21): még önmaga is meglepődhet, hogy szokatlanul felelősségteljesebb, magabiztosabb, alaposabb és céltudatosabb ember lesz nap, mint nap. Korábban mindenen átrohant, mint egy tehervonat az összes állomáson. Most kitartóan küzd mindenért, ami és aki fontos az ön számára. Mindezt önállóan teszi, a segítséget sem fogadja el, de álljon meg „egy polgári szóra”! Előfordulhat, hogy bizalmatlan, ezért néha feleslegesen védekezik, vagy támad. Nos, ezeket ne tegye. Figyeljen oda!

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): uralkodója „hatása” elsősorban a kollektív viszonyok által feltételezett (lehetővé tett) társadalmi, társasági kapcsolataira vonatkozik. Pontosabban, mielőtt nekem is kitekeredik a nyelvem a magyarázkodásoktól, leegyszerűsítem! Vegye komolyan, hogy az eddig senkiknek nézett, vagy semmibe vett nexusok, összeköttetések, vagy a plebsz (az utca embere), a legapróbb „kavics-figurák” olyanok lesznek, mint életmentő alakulatok. Bárki átlépi a lakása ajtaja küszöbét, vagy a műhelye, irodája padlóján ténfereg, tán tántorog, meglehet ő, vagy ők a megmentői. Kiemelt napok: 2016. január 20,24,29. február 4,6,10,15,20.

 

BAK (dec. 22-jan. 20): az emberek álladóan tudnak meglepetést okozni másoknak, de maguknak is. Ön egy vártoronyban, „egymagában is jól el van” - típus, egyszer csak pálfordulást tesz. Kollektív érzést kapott e hónapra és harmóniára törekszik mindenkivel. Hirtelen fejlett szépérzéke lesz, jellemzője lesz a jó megjelenés, és a kedves természet is. Azon dolgozik, hogy békét teremtsen maga körül, és szereti a társasági életet, kifejezetten diplomatikus típus, és nem a „toronyban”. Ne fusson orvoshoz, ez nem vírus!

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): kedvenc idézetem, hogy a horoszkópban az van, ami látszik, nem az, amit látni szeretnénk – én így látom ebben a konfigurációban az ön „lánctalpait”. Meglehet, hogy balettcipőre vált és mély érzéki érdeklődést tanúsít az örömök iránt, szerelmi sikerei lesznek, barátságos, szórakoztató lesz, kiváló művészi érzékű és sikere lesz ezek egyikében-másikában. Mi van, ha nem?! Valamire jó lehet a torony is, ha így alakulna... Kiemelt napok: 2016. január 20,22,26. február 2,13,17.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.): most nagy akaraterővel rendelkező embert mutat a képlete (meglehet, az ellenkezője is). Böjtelő havában ön szélsőséges és szenvedélyes (ez nem jósda). Előfordulhat, hogy az ezotéria felé fordítja a fejét, és úgy érzi, hogy itt az idő önmaga megismerésére és az önmegvalósítására (ez nem szentírás). Ha így is megbékél önmagával, és jobbá akarja tenni a környezetét is, tegye! Mindez mostantól nem titok és nem is rejtély. Izgassa az a tudat, hogy hogyan is vágjon ebbe bele?

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): uralkodója katapultálja! Pató Pál módjára viselkedett eddig – majd hirtelen derült égből intuitív hatásra előtérbe kerül a szerzés ösztöne. Miért is fontos a pénze, birtoka, vagyona, gazdagsága és ebben a mértékben a személyes szabadsága, függetlensége is? Mi a gond? Akár katapultálnia kell, akár nem – bármelyik is igaz lehet – vajon mit tesz/tehet a biztonság érdekében? Pató Pál esetében sem tudom mit tett anno, de hogy ön mit tesz, az is ki fog derülni! Kiemelt napok: 2016. január 20,29,31. február 2,7,11,16.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): most ön is szereti a kihívásokat, de csak addig, amíg a haladásában semmi és senki nem akadályozza. A kudarcot most is nehezen tűri, fél attól, hogy emiatt nem tudja összeszedni magát. Fontos, hogy valaki, valami folyamatosan fenntartsa a lelkesedését. Valamiért leszűkíti a köreit, úgy tűnik, mintha elülne az iszapban. Csakhogy tudja, a születésnapja előtti hónap - másoknál is ez van, jó esetben –, felkészülési életszakasz az új évre. Kár lesz/lenne bármit is tragikusan felfogni. Ennyi!

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): uralkodója szerint az intuíciója és a kreativitása hangsúlyossá válik februárban, használja ki ezt a lehetőséget! Kerülje a ködösítéseket, ahogy csak bírja. Jó esetben visszatükröződnek a szűkebb mindennapi élet eddig homályos vonatkozásai, pl. a testvérekkel, rokonokkal, szomszédokkal való érintkezés során. Mozi lesz! Ha passzív, álmodozó magatartást tanúsít a köznapi dolgaiban, a megnevezettek társaságában, ön is egy merő dög unalom lesz, ami nem hiba, csak kellemetlen. Ha fizikailag „paff” is, agyilag, érzelmileg a fantáziája ne lássa ennek a kárát. Kiemelt napok: 2016. január 21,28. február 1,3,6,9,11,15,19.

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen az adott napon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

(2016.01.20, Megtekintés: 217)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.