Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RÁK CSILLAGJEGY és SZENT JAKAB HAVA

2016.06.20

Papp Norbert: Esőhozó...

2016. június 21-én 0:11-től 2016. július 22-én 10:31-ig!

Magyarország térképén - Sopron

N é. sz. 47° 41′ 06″, E k. h. 16° 34′ 59″

JÚLIUS HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

SZENT JAKAB HAVA

...azért, hogy készen álljon mindig az "Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

...ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.): egy, talán nem ide illő példa, de tanulsággal szolgálhat. E hónapban kerülje az olyan munkát, vagy (házi) feladatokat is, ahol mások panaszait kellene orvosolnia. Ugyanis az apró, akár a legszemélytelenebb panaszokat és felszólalásokat a saját személye ellen tudja, ill. tudhatja be. Szereti, ha hízelegnek most önnek. Vagyis, hogy aki mostanság a hiúságát meglegyezgeti, és ügyesen – jobbára ravaszul – az így tud alkalmazkodni önhöz, ezzel játszva fogja vezetni önt az orránál fogva!

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok) történései: önérvényesítő dolgokat vél felfedezni a személyiségében. Kiemelt napokon kihívások egymás hegyén-hátán érik a szülőkkel, ősökkel, otthonnal kapcsolatban. Az egyedül végrehajtott sikereinek a lényege, hogy állandó harckészségben van, vagy egyszerűen csak a lendülete viszi előre. Erősen foglalkoztatja az otthon-, vagy a haza elhagyása. Egyeseknek megfordul a fejében, hogy az öregkor anyagi vagy egyéb javairól megfelelően gondoskodott-e; vagy mit is jelent hazamenni, vagy éppen mit is jelent otthon lenni. Jó páran öröklött betegségek miatt aggódhatnak. Háztartási baleset veszélye is fennállhat.

Kiemelt napok: 2016. június 20,28. július 7,10,15,20.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20): ebben a hónapban is mutatkozik/megmutatkozhat, hogy az örök jelszava: a praktikusság mindenek felett! – így szól az igéje. Most is nehezen fogja elveszíteni a türelmét, de egyszer, aki már tanúja volt a bősz dühkitöréseinek, jó esetben óvakodik kihozni önt a sodrából. Aki pedig még nem, az minden bizonnyal meg fogja tapasztalni egy az egyben. Most – is – szívesen időzik a kényelmes és biztonságos otthonában, aligha köti le a társaság, vagy a társasági szokások az én meglátásaim szerint.

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok) történései: a szűkebb rokoni körben érzékelnie kell a mindennapi dolgok történéseit. Most a makacssága döntő tényező lesz. Hibája ugyan, de amiben biztos lesz, tartson ki konokan mellette. A szomszédaival és a barátaival lesznek szóváltásai. Nos, jól válogassa meg, hogy kivel milyen hangot üt, vagy üthet meg. Ugyan PatóPál-típus, most néhány kisebb helyközi utazás – városon vagy falun belül – nem elhanyagolható dolog lesz. Fárasztó lesz, lehet, ám de muszáj lesz csinálnia. Nem kommunikatív egyed, de most ebben is palléroznia kell magát, mert szóból ért az ember. Sokkal szentimentálisabb, mint a sokévi átlag. Éppen ezért észre kell ezt is vennie, hogy önnél gyakorlottabb emberek „kiénekelhetik a sajtot a szájából”. Magyarán, ha szerződést köt, vagy kötne, akkor jobban nézzen, lásson bele a szövegbe (pl. apró betűs fejezetekbe). Mert valahol itt lehet a bukta, de ugyanakkor a nyereség is. Ön a közlekedésben a kockázattó típus, most mondom: vezessen figyelmesen!

Kiemelt napok: 2016. június 27. július 2,7,12,18.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): kincstári – kettős mércéjű – optimizmusa kerül a felszínre. Most szentül meg van/lesz győződve arról, ami önmagában most végbemegy, mindezt a világ jobbá alakításáért teszi. Nos, kétséget ki nem zárhatóan, megint ez a kettősége adja meg, hogy magában bent megvitatta a dolgokat, „kint” egy másik emberrel pedig azt mondja, amit hallani akar, vagy hallani szeretne. Közben felkészül a retorikára is. Azért, hogy kint szó ne érje a háza elejét, és bent – a lelkében - kevesebb legyen a felfordulás…

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok) történései:  anyagi kérdésekben kell nagyon észnél lennie. Most főleg abban, amit önmaga szerez, vagy szerezhet. Önnek javaslom, hogy használja a jó értelmi képességeit, amikor feltehetően ingatlan, vagy birtok ügyekben, berendezések dolgában ad és vesz. Szellemileg állandó készenlétre hívom fel a figyelmét ezekben a dolgokban – pro-kontra elv szerint: nyereség-veszteség, vagyonosság-szegénység dolgában. A fecsegése, vagy a felületessége felismerése e ciklusban fontos momentum lesz. Most a szétforgácsoltsága valósággal letaglózhatja. Ha nem egyértelműen viselkedik, akkor töményen kétszínű. „A sokat markol, keveset fog” - fázis lesz uralkodó e hónapban. Vajon mit tesz ennek a bő ismeretében?

Kiemelt napok: 2016. június 24,29. július 3,6,9,11,16,18.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): bevallom, hogy: én önt/önöket nagy színésznek tartom! A sokévi tapasztalatom során már magam is tudom – a külső (sírós, annak tetsző) és a látszat ellenére megvan önben a leleményes, máskor ármányos dzsungelösztön, hogy megszerezze, amit, s akit akar. Mindenki gondoljon azt, amit akar, ön így is, úgy eléri a célját! Jó formában ön tényleg gondoskodó és önzetlen, féltő és óvó, hasznos. Rossz passzban, és akad ilyen is, képes lesz kiverni szeretteiben a biztosítékot.

Lehetséges kiemelt hold nap(ok) történései: a rút kiskacsa története lehet az öné, vagy a hattyú halálát játssza el! Sokat ad a külsőre, ez helyén is való lesz, de be kell látnia, hogy e mögött – belül – a tartalomnak is látszódnia kell. Most erősnek mutatkoznia megengedett – az is lesz! – de ugyanakkor, óhatatlanul velejárója, hogy: „elszaladhat a ló” állapotba kerülhet. Annak a veszélyét látom, hogy aránytalanul nagy terheket vállal magára. Ezzel az életerőit és az életképességét csorbítja, amikor pedig a temperamentum megőrzése a tét, aminek ki kell tartania a következő évi születésnapjáig. Erősen szembesülni fog a jellemének alapvető mivoltával. Például a saját túlérzékenységével tesztelhetik és a sértődékenysége is ablakba kerül. Mindez nem lesz mindegy az emberek előtt!

Kiemelt napok: 2016. június 22,29. július 6,9,12,14,19.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): a szíve csak önmagáért dobog, és teremtő, férfias (nőknél is) jellegű energiáját arra használja, hogy most vagy Don Juan vagy Casanova, gyógyító vagy segítő legyen. Ezek a szerepek mindig ugyanabból a közös csírából érlelődnek: az élet és az emberek elől elzárt hatalmas szívből! Figyelem, csak hogy tudja, amikor hataloméhség és nagyravágyás uralkodnak önben, ott nincs helye a szeretetnek. Ha viszont most a szeretet és odaadás árad az Ön szívéből, ott az ego elveszíti az érinthetetlenségét és a hatalmát is – hagyja, hogy ekkor a szeretet vezérelje!

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok) történései: a hatóereje az öntudatossága! Vagyis, hogy nem lesz mindegy, hogy egy hónappal a születésnapja előtt hogy készít számvetést az elmúlt 11 hónapjáról. Azzal, hogy a módszere a teremtés öröme, akkor csinál nagy dolgot, amikor – minden évben ilyenkor és most is - befelé fordul, és elzárkózik egy kicsit a külvilág elől. Ekkor a színfalak mögött önmaga, és minden külső segítség nélkül elrendezi magában az eddig adódott ismeretlen nehézségeket. Amiből tanult, az kincs marad a jövőben is. Ami meg nem, azt most képzeletbéli zúzdájába helyezze el, ez így járja. A harapással, csípésekkel, titkos ellenségekkel – magában – leszámolt, apránként fordítsa figyelmét a jövő felé. Ezt üzeni a Szent Jakab hava…

Kiemelt napok: 2016. június 20,28. július 1,3,8,11,15,18.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): olyan konfigurációja van, hogy kissé bonyolulttá teszi bármely helyzete tisztázását. Láttam, tapasztaltam, érzékeltem, hogy ezzel kétséget ki nem zárhatóan nehéz megbirkózni nekem, nekünk és még önnek is önmagával. Minden helyzetet ügyesen megold, de én írhatok bármilyen szépet, okosat, ön úgyis lefikáz, ha akarom, ha nem! Öntől a bölcsőben is a maximumot várták el, de ilyen nincs! Ami van/ lesz, ahogy most is, az asztro- objektum erős túlélési képességeket indikált az ön számára.

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): még jó hogy tudom, a személyisége alapja az elemzés és rendszerezés. Ha evvel tisztában van, akkor az a vágyálma, hogy rendet teremtsen, teljesül, illetve teljesülhet. Első lecke, hogy: egyedül nem megy most! Ekkor minden a jóakarókon, a támogatókon és a nexusokon keresztül valósulhat meg! A jó fogadtatás azon múlik, hogy a józan esze ne hagyja cserben. Nincs itt az ideje a pepecselésnek! Most a rögtönzés ideje lesz, amikor fel kell tudnia ismernie, kinél engedheti meg azt, hogy kinél milyen hangot és stílust üthet meg. Ha nem, akkor egy durva bukta – pl. a tapintatlansága – meghiúsíthatja a terveit! Én szóltam...

Kiemelt napok: 2016. június 22,24,29. július 3,6,8,11,14,18.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.): most is természetének az a „szerves” része dominál, hogy szívesen elhalasztja holnapra, amit ma kellene megtennie – világos, nemde bár? Nincs abban sem semmi különös, ha olykor elhagy válaszokat, lenyel feleleteket, hogy azok nehogy bizonytalanságot, vagy éppen kellemetlenséget okozzanak. Szóval, így az igazságot is, ha az kellemetlenséget eredményezne, vagy mást sértene, miért csak ködösítve mondja ki? Ha örömöt tudna szerezni, akkor miért hallgat? Talán-talán, most 24 órán belül jókor, épp jó időben és jó helyen kedvünkre szólhat…talán!

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok) történései: a lét a tét! Az jó dolog, hogy egyensúlyra törekvő típus, ezért tud kiegyezni is. Több nézőpont szemléletű karakter lévén most megtapasztalhatja - egy az egyben - a személyisége összes pozitív és negatív jelzőivel a világi érvényesülését. Eddig fel sem tűnt, de másnak sem, hogy amikor ilyen konfigurációik vannak – ön esetében ez a helyzet – a társadalmi helyzete felfelé ívelő, vagy éppen lefelé. Ha úgy véli, hogy ebben döntésképtelen, az sem hiba, a sors már ilyen, ekkor „kiveszi” olyan hivatalból, pozícióból, ami csak terhet jelent. Egyszóval, akinek nem jutott dicsőség és momentán rosszban lesz része, gondoljon arra, hogy talán most menekült meg egy nagyobb bukástól.

Kiemelt napok: 2016. június 27,30. július 2,5,7,12,18.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.): olyan egyed, ki gyárilag mindig egy izgalmas, titokzatos egyéniség, lebilincselő társalgó. Ízlés tekintetében meglehetősen határozott karakter, de rossz passzban kriminális. Az sem titok, hogy jómagam privát személyként kétszer is meggondolnám más jegy esetében, hogy mit írok le kendőzetlenül, de az ön esetében ezt félretehetem – elvárja feketén-fehéren: tudassam mi is az ábra önben, amiről tudnia kell, tudni illik! Szóval, ha már itt tartunk, mi is történik júliusban, nagy lett a kíváncsisága? Rendben, a lényeg most az, hogy tanulja meg végre az élet kellemes perceit élvezni!

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok) történései: ön sem tagadhatja, hogy a végletek embere. Minthogy ön egy szenvedélyes alak, karakter, ebben a ciklusban a kitartását és a szívósságát teszteli önnél a Sors, ha úgy tetszik, de tekintheti úgy is, hogy a Gondviselés tette ezt. Szent-Jakab havában zarándokolhat, hogy (igaz) hitéről tegyen tanúbizonyosságot. Lefordítom érthetőbben: nem kell hívőnek lennie senkinek sem, csak azt kell tudni tudjon megbocsátani az ellene vétkezőknek! „Béke legyen veled!” Ahogy mondta Jakab az apostolt őrző katonának, aki bocsánatot kért tőle. Ki lesz az, aki majd az ön színe elé járul, hogy bocsásson meg neki; vagy önnek kell ezt másnál megtennie?

Kiemelt napok: 2016. június 23,30. július 7,12,16,20.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21): úgy vélem, hogy a kiszámíthatatlansága most előnyt jelent. A jellemében van valami robbanó, hirtelen elhatározó, gyors cselekvőképesség, ezzel a környezetében alapos meglepetést is kelt. Gondolom, hogy lelke mélyén tisztában van azzal is, hogy hatalmas az idealizmusa. Rengeteg dolog fel tudja lelkesíteni, szinte fellángol abban a pillanatban, azonban –a tüzes számok erőtlensége miatt – hamar jön a lelohadás, s az erős impulzivitása csak szalmaláng. Érti a célzást? Persze, hogy érti...fogja is fel!

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok) történései: mindig szeretem a lelkes embereket, akik színt visznek a hétköznapjainkba. Tudnak örülni mások sikereinek, olykor beérik azzal, hogy „futtában” vállon veregetik a tetteikért - azzal is megelégszik. Ön esetében most az az eset állhat elő, hogy a mások által nyerhető anyagi javak, előnyök hirtelen eltűnnek, de a lendület nem szakadhat meg... A július hónapban önnek új perspektívákat kell találni a helyzet megoldására. Egyeseknek, mint Aladinnak, feltárul a barlang, másoknak meg nem. Akiknek át kell állítania a költségvetését, azoknak össze kell ülniük közeli vagy távolabbi rokonságukkal, és új képességeket kell kifejleszteni a közös célok, tervek folytatásához. Az is áldás lesz, hogy lemondanak olyanokról, melyeket a vakhit táplált csupán!

Kiemelt napok: 2016. június 24,27. július 2,8,10,18.

 

BAK (dec. 22-jan. 20): milyen lesz most a temperamentuma? Egyszerű a válaszom, mélabú. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy nehezen hozható ki a sodrából, de amikor megharagszik, igen hosszú időre van szüksége, hogy valóban megnyugodjék – ez a legfontosabb tényező most! Rendkívül sokat ad arra, hogy a külső-belső méltóságát egy életen át és most júliusban is megőrizze, s adjon a fegyelmezett tartás formáira. Ha vissza kell vonulnia, nos, sebaj, megteszi, de reményeit, vágyait, céljait most sem adja fel!

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok) történései: nem titok,  a hajtóereje a céltudatosság. Most célba veszi, vagy kilövi a célt! A kettő nem ugyanaz! A cél többnyire a szeme előtt van, és ehhez szövetségest kell találni. Azaz, nem kilőni pl. a partnerét, élettársát, mert az egyéni céljai útjába áll/állnak. Mit tesz? Fogalmam sincs, csak azt tudatom, hogy: a horoszkópban az van, ami látszik s nem az, amit látni szeretnénk! Kétségtelen, hogy szoros kapcsolatra törekszik, nyilvános sikerre hajt, ezért kész összeütközni, törni és akár zúzni is. Mégis mi a cél? Nos, ha tőlem várja a választ, akkor most törvény- és a mások tisztelete nélkül lehetetlen lesz. A túlzott merevsége gátolja a haladásban, és úgy viselkedik, mint egy úthenger. Érthető voltam?

Kiemelt napok: 2016. június 20,27. július 4,7,11,16,20.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.): júliusban, Szent Jakab havában fel kell ismernie, hogy a nyugtalansága, izgulóssága, kiszámíthatatlansága a külső szemlélődő számára elidegenítő. Ha másként nem képes magára irányítani a figyelmet, csak úgy, hogy különc ruházatával, feltűnő viselkedésével igyekszik elérni, rossz úton jár. Nem vet jó fényt önre, ki tudja milyen belső indítékból, ha utópiákat hajszol, képzelgő, akkor: állj! A horoszkóp nem szentírás, így minden bizonnyal ez olyan, mintha el se olvasta volna. Baj? Miért lenne az, maradjon az, aki, ha így érzi jól magát, váljék egészségére!

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok) történései: barátkoznia kell! Miért is? Most a képlete alapján önnek valaminek a szolgálatába kell állni. Egy nemes cél érdekében és ezt csak alázattal teheti meg. Most nem is emberekkel kell ezt megtennie, hanem lehet ekkor szakmai-, vagy hivatásbeli alázat a cél. Mindig vallom, hirdetem is a magam módján, hogy: soha, de soha nem ember választja magának a hivatalát, hivatását, foglalkozását! Hanem – tekintheti a foglalkozását embernek is – hogy ő, ők azok, akik alkalmasnak találják/találhatják egy „választott” poszt betöltésére, persze: ami lehet kényszerből is… Ha nem megy, akkor mi van? Nos, kerek-perec mondom, egy hirtelen fellépő egészségügyi panasz fogja kiállítani a bizonyítványát. Lehet, hogy örül is a betegségének, ily módon adja tudtára: váltson szakmát! Most feltalálja magát – ebben amúgy is erős – vagy elbohóckodja a dolgot!

Kiemelt napok: 2016. június 23,27. július 5,7,9,11,16.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): mindig magunk közt vagyunk, és remélem, a jobbik belső értékeit mutatja ki, mint egy jó TV/mozifilm. A képtársítás esetleg durva vagy ésszerűtlen, de vagy észreveszi, vagy nem, s ez olyan kettős építő hatású elegy, mint egy jó sorozat. A gyakorlatban úgy fest/festhet, hogy pl. júliusban egyik pillanatban az énje a legpuritánabb nyárspolgár, míg a másikban egy „bandavezér”; vagy nappal gondos családanya/apa, aki otthon kedvesen dédelgeti gyermekeit, szeretteit, este pedig egy vámpír. Jó ez így? Persze, a TV- ben, moziban minden lehet, de tegye le a távkapcsolót! Ez a Való Világ – élhető -, és itt mindig ön a főszereplő, ha tetszik, ha nem!

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok) történései: a saját képzeletvilága nem azonos az álmodozásokkal! Ebben a hónapban is teljesen átadhatja magát annak a dolognak, hogy kiélhesse a kreativitását. Önnek egyetlen veszélye, ami rossz esetben mindent visz, és elsodorja, hogy: a túlzott hiszékenysége elhatalmasodhat, akkor önnek annyi! Tegyünk próbát, és ez a helyzet, amiben van/lesz, feloldódik benne és mindenkivel kellemesen együttérzően vesz rész. Az érzelmi, a szerelmi dolgai, vagy akár még a jegyesség kérdései is, vagy a gyermekeinek öröme élteti nap, mint nap, és akkor ön nem egy szerencsétlen flótás, hanem ez jár önnek ebben a ciklusban! Mi van, ha nem? Igen egyszerű a magyarázat, hogy: most kapott erre egy sanszot, élhet hát vele!

Kiemelt napok: 2016. június 20,27. július 3,8,10,16,18.

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.