Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IKREK JEGY ÉS A SZENT IVÁN HAVA

2016.05.20

 

Papp Norbert: nincs címe...

 2016. május 20-án 15:39-tól 2016. június 20-án 23:35-ig!

JÚNIUS HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

SZENT IVÁN HAVA

...azért, hogy készen álljon mindig az "Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

...ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.): a születési uralkodója május 28-ig a Nyilas jegyben, ebben a tüzes jelben jól érzi magát, de ugyanakkor egyben uralomban lesz majd a Skorpió csillagjegyben is. Ez megsokszorozza az akaratát és energikus tettekre ösztönzi. Számolhat végig önérzetességgel, jó esetben a személyisége izgő-mozgó lehet/lesz május 28-ig. Ami bosszantó lehet, hogy időközönként hajlamos lesz az elhamarkodottságra és a bizalmatlanságra. Skorpió jegyben – retrográd, azaz hátráló mozgásban – jó lesz/lenne szem előtt tartania, hogy okkal-e, vagy ok nélkül, nem találgatok: a haragot sokszor magába fojtja. Szükséges kihangsúlyoznom, hogy inkább több előnye van ennek, de benne van a levegőben mindig, akinek a képletében a Mars támadott, hogy makacs, indulatos, nyughatatlan, erőszakos és féltékeny attitűdök is jelen lesznek/lehetnek az életében.

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): „élesben” azt kell, hogy megtapasztalja, néhány „őslakóval” nyílt és őszinte együttmunkálkodást vél felfedezni családi, otthoni és érzelmi dolgaik elrendezésében. Meglehet, hogy mostanság gyors döntés is születhetik egy építkezésről, ha úgy tetszik felújításról, tán átalakításról, és ki-, el-, beköltözésről is. Egyszerű igen, vagy nem lesz a felelet, s akkor a döntés – még akár - végleges is lesz, ill., lehet! Továbbá, fel fog tűnni – jó esetben -, hogy képes lesz/lehet tartózkodni a tolakodó fellépéstől, és így nemcsak elérhet egy csomó mindent másokkal, hanem - ha kell – olyan diadalt arat, mint eddig nem igazán. Ebben az időszakban az elképzelései vagy közvetítői képességei kiválóak.

Kiemelt napok: május 20,22,27,29. június 5,11,17.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20): 24-től lesz igazán érdekes! Úgy érzi, jól is érzi, hogy egy jó kapcsolat az őszinteségen és a jóindulaton alapszik. Felismeri, hogy minél többet beszélget a környezetével, annál jobb, és így hamarabb elismerik mindenben és mindenütt. Nem esik akkor sem pánikba, amikor elutasítást kap. Inkább igyekszik megtalálni azt a módot, hogyan fejezze ki magát a siker érdekében. Tehát, nem veszi zokon, amikor rosszul választ meg egy szót, hamar rájön/rájöhet – nem csak azért, mert mondom és írom – hogy túl sokat magyaráz bele dolgokba, amikbe nem is kéne, vagy nem volna illő. Arra vágyik - 29-ig biztosan -, hogy becsüljék és sikeresen építhesse a hírnevét. Felismeri, hogy ennek az a járható módja, ha olyan finom emberekkel jár össze, akik jobban elősegítik/elősegíthetik helyzetének a javulását!

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): magas lesz az önértékelése! Így ez azzal jár/járhat, hogy sokat tud adni, és így ugyanannyit viszont kapni. Igazi barter karakter lesz. Meglehet, hogy egyesek irigykednek emiatt, így a legjobban azt teszi a kiemelt napokon, hogy szerénynek mutatkozik, és még jobb, ha néhanapján a háttérbe vonul. Tagadhatatlan, hogy rossz passzban nagyon el tudja vetni a sulykot, most viszont mintha megtáltosodna. Magyarán olyan diplomatikusan és elegánsan kezeli az embertársait, hogy mindenki úgy érzi/érezheti, elég figyelmet kap, és szót tudnak érteni egymással. Túl szép, hogy – minden – igaz legyen! Igazat adok ennek az állításnak, de az ördög nem alszik: itt gyanúsan pompás fényszögek vannak. Jobb vigyázni! Másoknak több türelemre van szüksége önnel szemben! Mert a felszín alatt sok frusztráló magatartás rejlik, és csakis egy türelmes ember tudja visszatéríteni a régi, békés kerékvágásba. Ha mégsem sikerül, akkor lássa be, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetnie!

Kiemelt napok: 2016. május 21,24,29. június 1,3,8,15,19.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): 29-től válik mindinkább izgalmassá a helyzete! Bár módfelett szereti megosztani mással gondját-baját, valamiért jobbnak látja – helyesen –, hogy csak a legkedvesebb és a legmegbízhatóbb barátaival osztja meg a legbensőségesebb ügyeit. Önnek is érdekes lesz megfigyelnie, hogy vajon – belső késztetés-e vagy mi is valójában az oka ennek – ki is az a kevés ember, akivel osztozik ilyen ügyekben, s kik azok, akik ilyen privilegizált helyzetben vannak az ön privát életében. Érdekessége az egésznek, hogy – nem mindig, de most igen – optimista mindvégig, s végre kibújik a szög a zsákból. Bárhogy is alakul pár bizalmas diskurzus, a végeredmény egy, s ugyanaz: innentől tudja, igazán kire és miért is számíthat Isten igazából, és kire nem! Átlátja, hogy itt és most be kell fejeznie valakivel a meddő szócséplést; vagy azt, hogy itt és most ez, vagy az az ön embere, ha úgy tetszik egy életen át is – ennyi!

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): a rossz az, aki rosszra gondol! Szó sincs arról, hogy lesöpri a padlást! Egyes napokon elhagy pár embert, ha úgy tetszik „jegeli” őket, de végérvényesen – helyesen – nem írja le-, vagy ki őket az életéből. Ahogy eddig is, akivel régóta is bizalmas kapcsolatban volt, most meg tudja akár fegyelmezni is, vagy úgy lezárni a vitát, hogy: térjenek vissza erre nyugodtabb időszakban. Magyarán, hogy az igaz barát, vagy rokon akkor értékelődik fel igazán, amikor lesz bátorsága kimondani azt, amit eddig nem, most viszont igen! Ezzel a hozzáállással, ha úgy tetszik, életszerű helyzettel – nem szentírás, nem jósda, következtetés – pár frissítő diskurzus felemeli és átalakítja a kapcsolatukat. Önnek, most nagy szüksége van értelmes párbeszédre, hogy belássa, vagy átlássa kesze-kusza ügyeit, s amit eddig nem akart észrevenni, mert "elborította a köd" az agyát. Figyelem, nem köteles vakon követni ezt az útmutatást! Csak akkor, ha ennek jelei mutatkoznak, és ha valóban válaszút előtt áll, de csakis akkor! Más esetben pedig, ha nem így lenne, akkor válasszon ki földi örömöket, amelyeket kedvel, éljen vele!

Kiemelt napok: 2016. május 20,24,27. június 3,5,10,14,17,19.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): összpontosításon a hangsúly! Egyértelmű vagyok, nemde bár? Nos, feketén és fehéren: hosszú távra gondolkodjon, és ennek megfelelően cselekedjen. Olyan pillanatokhoz érkezik, amikor minden és mindenki egyértelmű lesz/lehet a mindennapokban. Nem jelent minden mindenkinek azt, amit önnek, de viselkedés tekintetében végig a tapintatosság kérdésén áll, vagy bukik minden. Meglehet, hogy elszalaszt néhány jó lehetőséget, de úgy is veheti, hogy megspórol pár bosszúságtól mentes pillanatot! Megfelelési kényszer alól szabadulhat fel. Pontosabban, olyan emberrel hozhatja össze a sors, aki kevésbé veszi "hót" komolyan az életet, mint ön. Aki eddig is jó volt magának, aki a napi élvezeteket és a boldogságát szorgalmazta, megoszthatja önnel ezt az érzést. Ha nem kell, az sem gond! A lényeg egy, s ugyanaz: a Sors hagyja, hogy kezelje a problémáját úgy, ahogy eddig. Ha megmarad, az nem is probléma, legfeljebb csinált magának egy újat. Csak azt nem értem, hogy miért?

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): pontosabban az a helyzet, hogy a kiemelt időpontokban vagy feltűnik, vagy sem önnek, hogy valaki hajlandó lesz segíteni, változtatni magán és életstílusán. A segíteni – nálam – ingerszó, mert igaz a mondás: a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve! Így, nem tagadom, magam sem igazán tudom jót teszek-e, vagy sem, csak azt, hogy igaz: az összpontosításon lesz a hangsúly! Ön tudja majd végig, hogy mennyi kreatív emberrel hozza most össze a Sors, akik az alkalmazkodó képességeit tesztelik, új és új élményt kínálnak. Ezeket befogadhatja és el is utasíthatja! Tehát semmi ördöngösség, most kiderül, hogy mennyire kalandvágyó és kezdeményező. Nem számít, hogy milyen messzire megy a dolgai miatt, hanem hogy mennyire aktív, növekedés-orientált ebben az „altató jellegű fázisban”! Sokat segíthet az, hogy most megtárgyalja mindenkivel mindennemű érzelmi és egyéb problémáját, aggályait. Akinek a születési képletében harmonikus az uralkodója – Hold – meg tudnak oldani mindent. Akinek nem, annak sem kell aggódnia, hanem egyszerű a képlet, amiket nem tudnak megérteni, és amik ott napvilágra kerülnek, azt gyorsan rendezzék el. Megismétlem, az összpontosításon lesz a hangsúly!

Kiemelt napok: 2016. május 20,24,28. június 1,4,10,17,20.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): hosszú folyamat előtt áll! Nagyon úgy tűnik, hogy szükséges lesz/lehet valamit feladni, hogy továbbléphessen. Ez az avítt dolgok feladását is jelenti/jelentheti, új dolgok vannak készülődőben. A lelki élete kerül/kerülhet most a figyelem fókuszába, és befolyásolhatóbb lesz/lehet, mint máskor. Valószínűleg, most a benső lelkivilágában keresi azt az inspirációt, ami segítségére van, ill., lehet. Nem korai „üzenet”, de most ez az időszak nap, mint nap szembesíti korábbi - hosszú hónapok - cselekedetei eredményeivel, s persze ellenkezőivel is. Azzal, amit még nem fejezett be, a kiemelt napokon vélhetően újra a látókörébe kerül. Ezeket az ügyeket most le kell zárnia. Valamiféle, valamilyen szintű megvilágosodást is megélhet. Benne van a levegőben az is, hogy saját önszántából is korlátozza magát, és amennyiben csak mereng és nem igazán követi tudattalan bölcsességét, ez megbosszulhatja magát. Mi hasznosat várhat most? Szerintem, jó érzést kelthet, ha így tudja és fogadja az eljövendő napokat: „ahhoz és oda jár, aki vár reá”…

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): tudom, hogy nem igazán konkrétum sok minden, de hiszem és vallom, hogy minden szó világos, mint a Nap! Ez egy olyan asztrológiai tényező, ami a személyiségét illeti. Minden pillanata és mozzanata ebben a konfigurációban arra enged következtetni, hogy – nem árt a tekintélyének – ha az összes korábbi problémáját közszemlére teszi. Itt arról van szó, hogy képletesítsen szóljak, hogy most a felhő eltakarja a Napot, de az élet így sem áll/állhat meg. Itt csak egy kis magánéletet akar! Amint elvonul a felhő, bárki láthatja, hogy ez a fajta - ritkán szándékos - titkolódzás jótékony hatással lesz a saját és mások jövőjére is. Nincs semmi előre mindig megírva, de amint ezt felismerni, ezen körülmények között fedi fel jómaga előtt is, ami intim és igen privát. Hogy jön ide a közszemlére tétel? Így, hogy nem mondhatja el senkinek, elmondhatja mindenkinek – „ahhoz és oda jár, aki vár reá....

Kiemelt napok: 2016. május 20,23,27,29. június 2,7,9,12,18.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): pontosítunk, ahogy az Ikrek esetében is! Június 12-ig hiba lesz/lehet, hogy túl sok időt szentel hangulata javítására, valamint arra, hogy ne érje szó a háza elejét. Kötelességemnek érzem tudatni, hogy addig magába fojtja a feszültséget. Ki tudja miért, nehezére esik, hogy természetes módon fejezze ki az érzéseit. Talán javára teszek, ha tudatom, akkor is, ha ez nem esik jó, vegye a fáradságot, és vegyen részt közvetlenül is a napi forgatagban. 12-e után a születési uralkodója – Merkúr – jegyet vált, megered a nyelve is. Javára szolgálok azzal is, ha elmondom, hogy a befelé fordulás és a „vedlés után” hirtelen kifelé lesz jelen a mindennapokban. Ezt felüdítő hírként kell, hogy fogadja. Jegyváltáskor is jó tudni, június 21-én, hogy addig - miközben kiengedi sok beszéddel a fáradt gőzt -, arra is felfigyelhet, hogy mivel gazdagíthatja a képzeletét. Vélhetően a stressz az oka annak, hogy önnek is valamiféle megfelelési kényszere van, s hogy kifordul időnként önmagából, ám biztosíthatom: ez nem halálos!

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): az ön uralkodó bolygója fényszögei beszédesek. Azt is lehet mondani, hogy nem fog unatkozni. Nem is lenne gond, hacsak nem kerülne „élő adásba”. Elégedett is lehetne, de úgy vélem, az a problémája ezzel, hogy eddig ön nézett ki alanyt és irányíthatta a beszélgetést másokról, most ön kerülhet a kereszttűzbe. Javaslatot kell tennem, de nem szükséges vakon követni az útmutatást, így is ön lehet a legboldogabb e hónapban. Pontosabban, ha már a jelek szerint ön kerül a piedesztálra, akkor „addig üsse a vasat, amíg meleg”, segítse a nyílt értekezést önmagáról. Mindenkinek elmondhatom, hogy az ilyen esetben, amikor olyan helyzetbe kerül, mint most a Szűz Nap jegyű, vagy Holdú, netán ascendensű lesz, erőforrásként is szolgálhat ez a konfiguráció. Minden egyes esemény a saját ilyen-olyan személyiségét tükrözi. Majd megvilágíthatja a kiemelt időpontokban így, vagy úgy és felfrissíti az önképét ezzel-azzal is. Az a fordított helyzet, hogy ön kerül a címlapra, segítheti a környezetét, hogy megértsék, beleláthatnak az örömeibe, de a problémáiba is, közösen!

Kiemelt napok: 2016. máj. 20,23,31. jún. 1,8,11,14,17,20.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.): ön és más is tudja és fújja, akkor a legboldogabb, amikor az emberek között finomságot, minőséget és figyelmet szerez, vagy kap! Ebben a ciklusban most hatalmas szerepet kap az őszinteség és a jó szándék, és aki, vagy akik ezt biztosítják, annak megmondhatja, hogy ennek örülne is. Most viszont az a bökkenő, hogy fejest kell ugrani olyan szituációkba, amikor belepirul az is, aki önt erről-arról kérdezi, nem máskülönben még ön is. Az a helyzet, hogy intim dolgokról kell valahogy színt vallani, vagy hallgatni, mint a sír egyszer, s mindenkorra! A lényege az egésznek, hogy vannak dolgok, amelyek jobb, ha nem kerülnek napvilágra, és ezt mindenki tudhatja a maga-maga életében, és most önön a sor! Felteszi, azaz felteheti azt a kérdést, hogy: akkor mire is jó ez? Ha így van, akkor miért éppen most? Egyáltalán, kinek az érdeke, hogy amiről nem akar beszélni, miért is kéne kitennie a „svédasztalra”? Háború legyen, vagy béke? Nos, ez nem jósda, és nem is szentírás, ez csak következtetés! Akinek vaj van a fején, az megizzad és fogalmam sincs, hogy ez kinek lesz jó, és miért, de ezt majd az idő megoldja! Ha megoldja!...de ha nem, akkor nem!

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): váltig állítom, hogy konkrét dolgok beazonosítása lehetetlen és minden a szavakon múlik - bárki esetében is -, ahogy itt önnél is. Mindig az a lényeg: nem az számít, hogy más mit mond, vagy tesz. Csakis az tudhatja mit is jelent egy-egy probléma, aki maga is benne van hasonlóan kényes, vagy kényelmetlen helyzetben. Az Ön esetében, valaki megnyomhat egy gombot – nem is szándékosan – és döntenie kell most és rögtön. Kedvelt szokásokkal kell felhagynia, mert már megsínyli a házi költségvetést egy szertelen hóbortja, vagy kényesebb téma a szerelmi válságuk! Ez nem tűr halasztást, le kell ülni végre tisztázni a félreértéseket, félreérthetőségeket. Olyan is lehetséges – ilyenkor szeretnék tévedni sokszor -, hogy fájdalom érheti egy szerető közelálló elvesztéséért. Más esetben, valamiben és valahogy megváltó feloldást vár. Itt soha nem kerülhet sor nyíltan arra, hogy érdemtelenekkel kelljen megvitatni ezt-azt. Itt az idő, hogy személyesen döntsön, és főleg helyesen és tapintatosan – magára nézve is! Mindenkinek kell az életben egyszer-egyszer találkoznia e létben olyasmivel, amivel nem szívesen szembesül, de ez elkerülhetetlen. Az igazi gond mindig az, és kevesen ismerik fel, hogy itt-ott dönteni is kell!

Kiemelt napok: 2016. május 23,30,31. június 4,6,9,17.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.): örök szabály: egyenesen szólni, vagy semmit sem szólni e jegy esetében. Ez az a műfaj, ahol nincs pardon, beszélni (írni) kell, és ön az, aki szavak nélkül is tudja: a horoszkópban az van, ami látszik, s nem az, amit látni szeretnénk! Jellemét illetően is mindig egyszerű az értekezés: tudjuk, hogy kötelességtudó, céltudatos karakterrel van dolgunk (egymással). Legfontosabb hír az ön számára, hogy kiderül feketén-fehéren, mit hoz a jövő és hogyan is áll a karrier dolgában. Rossz esetben önzővé válhat, vagy kíméletlenné. Nos, akkor beszélgessünk! E hónapban az a házi feladat, hogy meg kell tanulnia lazítani és engedni a dolgok szabad folyásának. Nem mondtam újat? Nem, szerintem. Még annyit, hogy viselkedés tekintetében most az járja, hogy az intenzív érzelmi megnyilatkozásai a kényszer érzetét kelthetik másokban és ez nem biztos, hogy célravezető. Mi lenne a helyes most? Minden olyan, ami spontán, és nem megtervezett, így célba, vagy célhoz ér, amiben csak akar.

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): az a nagy harci helyzet, hogy most van, illetve lehet valamiféle konkrét célja. Másutt is sűrűn felemlegetem, hogy óvatosan kell bánni a beazonosításokkal. Szerintem igazán nem is lehetséges, a szavak indítják be a folyamatban lévő helyzeteket. Az Ön esetében az a helyzet, hogy megragadja a lehetőségeket Szent Iván havában és eléri/elérheti amit csak akar, vagy eltervez erre a ciklusra. Ahogy mint mindig, csendesen és határozottan, amíg el nem éri. Valamiért most a testi, lelki vagy érzelmi örömök az átlagosnál fontosabbak, korábban is azok voltak, de most hatványozottan. Ön valamiért meg van győződve arról is, hogy a fizikai örömökben, pl. mint a szex, vagy az anyagi dolgokban a helyzete jobban alakul, mert megvan hozzá a megfelelő stratégiája. Nem is vitás, asztrológiailag kétségtelen. Úgy véli érzelmileg is, mint pl. családi dolgokban is, olyan idők következnek, amikor feketén-fehéren kivirágzik és gyümölcsöző lesz a viszonya mindenkivel, akivel egy fedél alatt leledzik. Ha egyedül van, akkor még maga-magával is, miszerint élénkítő hatással lesz valami, vagy valaki az életstílusára. Csak a teljesség kedvéért: most egy szexuálisan kreatív és kielégítő élmény - egy a régi, vagy egy új társsal - nagyot lendít, ill., lendíthet a szekerén. Majd hó végén kiderül, aminek ki kell derülnie!

Kiemelt napok: 2016. május 24,27,30. június 2,5,12,15,20.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21): viselkedés tekintetében az a helyzet, hogy miután az uralkodója a Szűz jegyben jár, a következő dolgokat „közvetítette ki” önnek magatartás gyanánt. A Szűz jelben a gyakorlatias érzék domborodik ki az Ön jupiteri természetében. Az ön hétköznapi viselkedésmódját a megfontoltság, óvatosság és körültekintés jellemzi. Jó passzban tehetsége van/lesz a precíz kutatói munkákhoz. Ide kell betűznöm, hogy tudassam: az örökös kritizálás és a szőrszálhasogató elemezgetések fékezik az elfogadását, nemes egyszerűséggel kinézik így akár saját, megszokott társaságából is. Saját magának kell rájönnie, hogy a rossz szokásainak hatására a bántóan kritikus, kedélytelen, és érzelmileg gátlásos viselkedése senkinek sem használhat, de főleg önnek nem a hétköznapokban. Mi tegyen? Nos, ahol van, vagy éppen leledzik, igyekezzen felismerni és gyorsan kijavítani saját ártó dolgait és a környezete hamarjában díjazni is fogja ezért!

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): mondjuk úgy, hogy „megérzi” a jövőt! A csillagjegyében is „hordozza” most azon képességét, hogy jó esetben célszerű irányvonalakat keres és talál is. Miért az "is"? Nos azért, mert önnél valóban nem lehet tudni, képletesen társítva: megvan a tegeze, de vajon van-e nyila is a célba lövéshez/találáshoz? Nem arról nevezetes, hogy fokozatosan vezeti be a szükségszerű és okos növekedéshez a szükséges változtatásokat, és sok időt hagy az alkalmazkodáshoz. Tűz van, babám és kész! – ez a mottója! Minden bizonnyal a kiemelt időpontokban – már fejben kész a terve – kezében az íj, a nyíl, és tudja, hogy: irányra tarts! - állapotok lesznek. Nem valószínű hogy hagyja, hogy kiüssék a nyeregből, bárki is ellenkezőleg befolyásolja. Önnél, ha követi a személyes jupiteri napok kivételes szerepeit, akkor az átalakulások könnyen mennek végbe. Akkor, amikor mindennek eljön az ideje, mert ugyebár mindennek ideje van! Ha most magabiztosságot és segítőkészséget mutat a cél irányában, mindegy, hogy milyenek is a kilátások, ezzel sokat tesz a kétségek elűzésében. Türelmesnek kell lennie, s halkan megjegyzem, ebből lehet önnek most a legkevesebb...

Kiemelt napok: 2016. május 20,28,31. június 2,4,7,12,17.

 

BAK (dec. 22-jan. 20): a „stílusa” ebben az időintervallumban az állandó mozgás, s főleg akkor van elemében, amikor nehézségekkel találja magát szemben! Ide nekem az Oroszlánt is! – hangoztatja! Ugyanakkor, én úgy gondolom, a háttérben lehet ellenkezőjét is kikövetkeztetni. Csak ne derüljön ki, hogy gyakran tele a gatyája pár dolog miatt. Ígérem, nem árulom ezt el, de ha már magunk közt vagyunk, beszéljük meg úriember módjára! Mit is? E hónapban, ha bonyodalmak adódnak, akkor próbálja meg nézni a dolgok napos oldalát, és vidítsa fel a másikat, semmint hogy bömböljön. Mert amíg viccelődik, ezzel akár el is kerülheti a kisebb-nagyobb veszélyeket. Önnek ez e fajta szerepjáték a kreatív tehetségének rejtett tartalékaira világít rá. Mindig is megvolt az a képessége, hogy elfogadja a jót a rosszal együtt és így is úgy is működőképes napokat tud teremteni maga köré. Inkább ordibál, csakhogy ki ne derüljenek a rejtett félelmei…

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): tekintetét jobbára most intenzíven önmagára és az életmódjára fogja irányítani. Rá fog jönni, hogy ki és mi szolgálja önt, ki és mi korlátozza minduntalan. Ami, vagy aki nem fontos továbbiakban, azt el fogja hagyni. Ennyiben ezt az időintervallumát a visszatartó és idejétmúlt viselkedési mintáktól való elszakadás és azok kapitulációja fogja alakítani. E ciklusban rá van, illetve lesz kényszerítve arra is, hogy az életet komolyabban vegye ott, ahol ez kell; és lazábban, ahol meg az kell. Önnek most még praktikusabban kell a dolgokhoz hozzáállnia. Itt van az ideje annak is, hogy a közös pénzügyekhez elővegye a józanabb énjét, vagy a kétoldalú viszonyait is megvizsgálja szemtől-szemben. Ha eddig a pénzügyi és a párkapcsolatait elhanyagolta, akkor e konfigurációja nagyobb  figyelmet kíván Öntől. Ha a múltban itt-ott semmit sem, vagy túl kevés óvintézkedést tett, akkor most nehézségek adódnak. Mert önző volt, mindig csak magára gondolt, ennek látja/láthatja a kárát. Senkinek sem kell egy mini-Napóleon, aki nem ismeri fel a veszélyt magára nézve sem. Jó, hogy a szaturnuszi tranzitok tükröt tartanak érzései elé, melyre támaszkodhat. Csak el ne felejtse a szembenézéskor, hogy tiszta legyen ön előtt a tükör is!

Kiemelt napok: 2016. május 23,25,28. június 1,5,10,17,19.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.): szándékosan hozom fel, hogy aki tudja, e Nap jegye mellett a Hold is itt van, vagy az ascendens is kijelenthető, hogy sokkal álmodozóbb, érzékenyebb és sokkal képzelgőbb, mint megszokott. Az ön, vagy önök megnyilvánulásai erősen érzelmi töltetűek, családképe idealisztikusabb ekkortájban. Megállapíthatja, főleg a kiemelt időpontokban, hogy rendkívüli az intuíciója, sőt még médiumi képességekkel is bírhat. Élénk és különleges fantáziája/fantáziájuk van, illetve lehet. Akinek a képletében az uralkodója támadott állásban van valamelyik bolygóval, az túlérzékenyebb, sértődékenyebb, felettébb idegesebb. Ez magában hordozza azt a veszélyt, hogy kényes, vagy kényelmetlen helyzetekben a rossz ítélőképessége kerül előtérbe. Gyakran elérhetetlen álmokat kerget, vagy a régmúltban tetszeleg, amikor és ahol sikeres volt, szép és üde, meg kívánatos, megfeledkezve arról, hogy a jelenben kéne élnie. Sikerül-e az időutazásból visszahozni a jelenbe? Nem tudom, mert amit én hiszek, az a tapasztalatok tárháza, én ebből merítek! Eszerint, ha sikerül, akkor mi a pálya? Feltehetően elolvasta és kiderül, mi is az igazság!

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): úgy következtettem ki a konfigurációiból, hogy – legyen Vízöntő Nap jegyű, vagy Holdú, netán Vízöntő ascendensű – váratlanul egyenletes dolgokat fog produkálni mindenki külön-külön is. Ritka, hogy mindegyik kiemelt pont egy emberben így együtt legyen, itt a lényeg a kiszámíthatatlanságokon múlik. Abban közös minden mindegyik esetben, hogy az első unalom jeleinél valaki lelkileg (ascendensű); van, aki érzelmileg (Hold jegyű) és van, aki fizikailag kezdeményezővé válik, amint a dög unalom köszönt be a mindennapokban! Megint közös dolog, hogy bármelyik pontban leledző gazdagon ki fogja tudni élni azon tehetségét, hogy újra és újra eljátssza és mindig élvezettel, hogy: az élet szép, egyszeri és megismételhetetlen! Lehetséges, hogy ennek a hátulütője az lesz/lehet, hogy – a papír és a képzelet mindent elbír –, és ehhez bár minden hajlamuk, képességeik és adottságaik megvannak, mindez marad az álom kategóriájában. Csak ne kelljen egy grammnyi fáradságot tenni a megvalósítása érdekében. Durva lesz, de kell egy életszerű példa is: egy – testi, lelki, vagy érzelmi – panasza lesz, illetve lehet, és bár meghallgatja orvosa, gyógyszerésze, lelki vezetője tanácsait, semmit sem tesz, és ez itt így megy tovább mindig, és rendszeresen, unos-untalan...

Kiemelt napok: 2016. máj. 20,23,27,29. jún. 3,5,7,12,17,21.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): viselkedés tekintetében a következőket vélem kikövetkeztetni a jelekből. Tudatosan-e, vagy tudattalanul – majd kifigyelheti menet közben - több figyelmet szentel az ábrándjainak, és beépíti azokat a mindennapjaiba. Megvan, ha úgy tetszik, meglesz az a képessége, hogy sok mindent azon dolgok közül, amelyek visszafogták, egyszerűen kézzel foghatóvá teszi/teheti. Most a külső csicsás értékek, úgy is, mint álomvilág, semmit sem jelentenek önnek. Meglehet, hogy a céljai a környezetében élőknek is irreálisnak tűnnek, az ön számára az élet végtelen lehetőségei ellenállhatatlan vonzerővel bírhatnak. Ez nem jósda, csak következtetés! A jelen havi konfigurációi viselkedés dolgában széles körű elhatározásokról szólnak/szólhatnak. Az is meg lehet, hogy egyáltalán nincs is elsőre tisztában azzal, milyen fontosak a korábbi ábrándok valójában. Ez elősegíti önnek azt, hogy olyan változtatásokat realizáljon, amelyektől régebben talán elijedt, most karnyújtásnyira lehetnek…

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): erre mondom én is, hogy nem eszik olyan forrón a kását! Ne feledje, hogy ábrándokról szóltam, ami lehet igaz úgy, ahogy nem is! Se elriasztani nem akarom, és hiú ábrándokba se kergetni. Önmagának is feltűnik kezdetben, hogy bizonytalan és zavart lehet a dolgait illetően. Tipródik azon, hogy elfogadjon-e külső segítséget, vagy nem hagyja, hogy beleszóljanak az életébe. Idegesítő lesz/lehet, ahogy vergődik, és ennek kéne elejét venni. Lehet? Miért ne lehetne!?! Azzal, hogy ha valóban közel járok - a jelekből ítélve -, és így is áll a saját dolgában, azaz sodródik, csak az állapotot kell elfogadnia, s nem azt, hogy mi lesz ebből. Mi van, ha rosszul jár? – kérdi. Kérdem én is: és ki jár jól? Azt mondom, hogy semmit sem szabad siettetni – a sodródás mindig kiszámíthatatlan dolog – vagyis erősen a talány kategóriája. Itt az a lényeg, hogy bármi legyen, egy ábránd megteremtése is sokkot okozó tud lenni. Semmi sem lehet mindig és minduntalan a mese kategóriája!

Kiemelt napok: 2016. május 20,24,31. június 1,5,10,17,19.

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.