Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BIKA és a PÜNKÖSD HAVA

2016.04.21

Papp Norbert: Fátyol...

2016. április 19-én 16:32-től 2016. május 20-án 15:39-ig!

MÁJUS HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

PÜNKÖSD HAVA

...azért, hogy készen álljon mindig az "Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

....ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

 

KOS (márc. 21-ápr. 20.): lesz önben egy jó adag „patópálos” vonás: majd csak lesz valahogy. Kissé szokatlan, hogy hidegvérű belenyugvással viseli a dolgok folyását. Elviekben a szenvedélyek rabja is lehetne, a következetlenség nem jellemző önre, de időközönként „összejönnek” ilyen dolgok. Nagy szövege van/lesz – ilyen is, olyan is -, de ezt ne bánja, jól fog állni ez most. Élmények utáni vágya felerősödik. Kíváncsiság lesz minden/mindenki iránt.

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): nagy igazságérzettel és jó ítélőképességgel lesz megáldva. Akinek a képletében a Mars támadott állásban van, az elhamarkodott és bizalmatlan lesz/lehet. Szükséges pontosítani, azaz, hogy nem tudja elviselni a vereséget. Figyelem, hajlamos a porhintésre. Rövid gondolkodás után mindez javítható, de ha nem, oda az egész hónapja. Amúgy fel fog tűnni, hogy tengernyi gondolat megvalósítása lesz a célja. Érdemes szem előtt tartania, hogy valamivel több összpontosítás kell, vagy lenne érdemes főleg a kiemelt napokon. Megéri/megérheti. Amúgy szorgalmas munkás hírében áll, másokkal ellentétben ön valóban akar teljesíteni. Várható munkaerő fellendülés, heves munkaritmus.  Ha betegség lép fel – márpedig  felléphet – a Mars gyors felépülést ígér!

Kiemelt napok: 2016. április: 21,25. május: 1,5,10,16,18

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20): valamilyen oka lehet, hogy szeret csinosan öltözködni, amivel kiemeli a megjelenését (fontosságát). Nem kapkod, kissé lassúbb lesz, okát még én sem sejtem, de talán az, hogy  a meglévő körülményeken, kapcsolatokon nehezen változtat , ahogy eddig is mindig. Zavarják a gyors, hirtelen dolgok, események. E hónapban vonzódik a természethez, és minden olyan tevékenységhez, amely kapcsolatban áll azzal. A konfigurációk arra engednek következtetni, hogy makacs, önfejű, konok, merev, hirtelen haragú lesz, ill., lehet, amikor nem találja meg a megfelelő összhangot a környezetével. Induljon ki magából…

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): tanulja meg hagyni megtörténni azokat a dolgokat, amelyek az  ellenőrzésén kívül állnak. Ezen időszakasz vénuszi-leckéje az, hogy semmit sem tud kikényszeríteni, senkit se tud semmire sem kényszeríteni. Fel kell hagynia harciasságával, meg kell adnia magát, és bízni abban, hogy megkapja azt, amire szüksége van, ill., lesz. Biztos vagyok abban, hogy ebben a pünkösdi ciklusban különböző emberek teljesen mást látnak önben. Lehet áldozatkészebb, adakozóbb, vagy éppen türelemmel fogadja, hogy áldozattá kell válnia, hogy áldáshoz jusson. Jómaga azáltal ismerheti fel az új énjét, hogy másoknak az igényeire lesz  beállítódva. Még önmagát is meglepi azzal, hogy mennyire nagylelkű…

Kiemelt napok: 2016. április: 19,23, 27. május: 7,9,11,15,17

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): a mostani gondolkodására a higgadtság, a megfontoltság, sőt bizonyos fokig a tunyaság jellemző. Értelme  anyagi-fizikai irányultságú lesz, leginkább az érzékszerveivel tájékozódik. Szívélyesen társalkodik, mert így akarja őrizni (vagy inkább birtokolni) egy státuszát. Látszatra türelmesen kivárja a megfelelő alkalmakat, lehetőségeket, de akkor is, éppen csak, hogy lép. Öntől egy kissé szokatlan, hogy momentán lassú felfogású, rugalmatlan, tohonya és makacs tud lenni. Komótosan, de megbízhatóan szerzi meg ismereteit ebben a ciklusban.

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): céliránya, hogy az ismereteit és meggyőző képességeit néha apró pénzre váltva, de mindenképpen pénzszerzésre fordítja. A tudás az ön számára ebben a hónapban befektetés is egyben. Akinek a képletében jó a Merkúr, az a sikereket, kedvezőtlen bolygóállásban pedig a kudarcokat köszönheti a kimondott, vagy a leírt szavaknak. Negatív magatartása korlátokat szab a pályafutásában. Megint kihangsúlyozom, akinek jó a Merkúrja a születési képletében az bölcs vezető, és akinek kellemetlen fényszögben áll, az ezzel a Merkúr állásával szószátyár, rideg karrierista. Itt nem az a kérdés mi a jó, és mi a nem jó! Hanem az, hogy ha már tudja – csak a fele igaz –, akkor mit is tesz?

Kiemelt napok: 2016. április: 20,22,29. május: 2,7,11,17,20.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): vélhetően – ez nem szentírás - belső kényszert érez arra, hogy teljes mértékben megváltozzon. Ennek  az a következménye, hogy egészen újfajta módon viszonyul a mindennapi teendőihez. Mielőtt azonban erre sor kerül, mélyen magába kell merülnie. Akinek maga-magától ez nem megy, az bátran vágjon bele egy terápiába. Itt nem jellemhiba vagy más szervi probléma a kérdés, hanem az ön hozzáállása. Szokása szerint nem veszi észre, de a környezete igen, hogy – megint – hosszabb és rövidebb időkre kihagy az agya, és követhetetlen a viselkedése. Jó ebben az, hogy kiváló tanuló is egyben, és most is képes a fejlődésre, átalakulásra.

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): a jó szellemi adottságai révén többnyire az átlag fölé fog emelkedni, viszont nem lesz mentes a kicsinyes és intrikus magatartásoktól a kiemelt napokon. Ilyen konfigurációban hipochonder attitűdöket fedez fel önmagán. Nem újdonság, hogy kitűnő emlékező tehetség, meggondoltság jellemzi. Viselkedése inkább tartózkodó, olykor gátlásos, mert a háttérben titkolnia kell valamit. Ha tudja magáról,hogy   nehezen tud lakatot tenni a szájára – hát tegyen! A Hold egyik legnehezebb pozíciója a jelenlegi állás. Amilyen előny az érzékenysége, e ciklusban  olyan teherré is válhat. Hűséges, de most nem lesz  könnyű társ, ön igencsak féltékeny. Lehet, egy rokonától, baráttól vesz végső búcsút a jelek szerint, valamint felmerülhet – családban – lakhelyváltozás, felújítás is...

Kiemelt napok: 2016. április: 19,30. május: 4,8,16,19.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): ön a környezetével szemben visszahúzódó lesz. Most a legfőbb kívánsága, hogy minden maradjon úgy, ahogy van, csak legyen még szebb, és jobb! Valamiért, valamilyen oknál fogva elégedetté teszik az elért eredmények. A legkisebb dologra is olyan büszke lesz, mintha aranybányát talált volna. Mi ennek a fene nagy optimizmusnak az oka? A környezetében kevés a vidámság, boldogság és az öröm a mindennapokban, így minden probléma esetén felvállalja, hogy egymaga képviseli a boldogságot, örömet és a vidámságot. Egyedül lesz, de megéri…

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): rákényszerül arra, hogy megvizsgálja a tartalékait, mind az anyagi dolgok, mind a rendelkezésére álló, önnel született képességek tekintetében. Most valóban itt van az idő, hogy a testi, lelki és érzelmi készletéből nyereséget hozzon ki magából. Érzi is itt az idő, hogy képességeit és energiáit produktívan kihasználja és engedje őket láthatóvá válni, ahelyett, hogy elrejtse vagy magába zárja őket. Kihúzza a pénzügyi és egyéb balsikerek méregfogát. Belátja, hogy a saját és mások gazdasági előrelátásainak a hiánya az oka a bukásoknak, vagy a tévútra vivő intézkedések, de legyen az a sajátja vagy a másoké, most rendet tesz végre.

Kiemelt napok: 2016. április: 19,27,30. május: 3,5,9,13,18.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): pozitív ön-centrikusság és egészséges önfejűség, akaratosság jellemzi. Jelek szerint úgy vélem, hogy ön nem másokkal foglalkozik, hanem arra koncentrál, hogy egy kapcsolat korlátozza-e önt, vagy mi a bánat is van most ön körül? Valószínűleg elég erőt érez  magában  ahhoz, hogy véget vessen ennek és megpróbálja egyedül,de úgy fest, tesz egy újabb kísérletet. Ha a munkája az, ami az előrelépését és az önkifejezését gátolja, akkor valószínűleg érzi magában a változtatás szükségességét, és olyasmit keres, ami jobban megfelel annak az érzésnek, amit önmagával szemben érez.  Különféle  módszereket kell kipróbálnia talán, mielőtt megtalálja a helyeset.

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): az ön esetében pont ilyenkor ki lehet következtetni, hogy hogyan is végződik valamely jogvita! Pontosabban, ahogy jelzi a képlete, ha van – ez nem jósda, de nem is szentírás –, az is jó ha elkerüli, de az is jó, ha rákapcsol az ügy lezárására. Most jó lenne,ha mielőbb túlesne rajtuk,de bármelyik mellett adja le a voksát, a lényeg az, ne verjen nagy hullámokat maga körül. A legkisebb ürügy is elég ahhoz, hogy a másik fél tényleg "beleköpjön" a levesébe. Még valami, ha ez így igaz, hogy éppen a párkapcsolata vált göröngyössé, most nagy valószínűséggel véget érhet. Szerintem lényegében (minden) javítható, de ha egyik fél sem elég rugalmas a pozitív változások elfogadásához, a szakítás szinte elkerülhetetlen lesz…

Kiemelt napok: 2016. április: 22,28. május: 3,7,11,14,18

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.): ez a fejezet az általános viselkedésről szól, hogy az örök attitűdjei fel legyenek elevenítve (másoknál is ez a tendencia). Szívesen teszi próbára a vonzerejét. Szerelem első látásra az ön jellemvonása, de ez nem csupán hús-vér dolgában, mert lehet az egy ruha úgy, ahogy egy új telefon is. Gyorsan fellobban, de ugyanilyen hirtelen le is higgad, mert mégsem az a Nagy Ő, vagy nincs az a pénz, hogy megvehesse álmai netovábbját (és mi van, amiről még nem is tudunk). Most is szívesen flörtöl, ami az esetek nagy részében nem jelent hűtlenséget, ám én nem tenném tűzbe a kezem mindezekért, igaz legyen ez  az én bajom. Összességében - májusban is -, keresi a kalandot és kihívást – ennyi!

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok):  koordinátora  jelen esetben erőteljesen „megdolgoztatja” a származással, családdal, szülőkkel, otthoni- és lakásviszonyokkal kapcsolatos dolgokban. Valamilyen oknál fogva a családi hagyománnyal szembeszegülhet, mivel kellemetlen fényszögben a jelölője, de nem igazán „ártalmas” bolygó, így megesett már ilyen nem egyszer. Most talán örökséggel kapcsolatban, vagy egy más témában a közös álláspont kialakítása hagy némi kívánnivaló maga után. Más esetben akikkel egy fedél alatt él, magasabb házi igényekkel állhatnak elő, mondhatni követelésekkel is találkozik. Kijelenthetem, egy luxusberendezés körüli vita verheti ki a biztosítékot. Így buta érzésnyilvánítások bolygatják fel  a családot, és boríthatja fel mindez a béke szigetét – mondom (olvasom) ezt ki önnél!

Kiemelt napok: 2016. április: 19, 21,19. május: 4,7,9,13,15,19.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.): örök magatartási problémája: szeret, vagy nem szeret (valaki)? Olyan, mint a Hamletben: lenni, vagy nem lenni? Nem kérdés, a felelet az, hogy – nem is akarja, nem is mindig ilyen – elfogadja mindezt magáról, és magától is, az állatövi jegyek fekete báránya (fehér is, csak jól álcázza magát)! Most is dívik, hogy kötelességtudó, céltudatos magatartása semmit sem kopik, de nem is veri nagydobra. Elég, ha ezt önmaga is így tudja. Legfontosabb most (is) a következő lépés, senki se ugráljon ön előtt, és  karrierje építésében senki ne köpjön a levesébe. Hogy önző, vagy kíméletlen? Ki mondta? Nos, akkor tegye fel a kezét....

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): lássuk a medvét, mit tesz, ha bemegy az oroszlán barlangjába? Ebben a hónapban – szemben a Bika jegyben járó Nappal – szó sem lesz arról, hogy mi van bent a barlangban, hanem mi látszódik az arénában? A vak is láthatja, hogy ki a fekete és ki a fehér (bárány) önök közt. Jó lesz ez így? Ez nem kívánságműsor, hanem egy módszer, és az van, ami látszik, s nem az, amit látni szeretnénk! Mindenki maga-maga tudja, hogy korábbi dolgai miatt érik-e az a bizonyos dolog a pozícióját illetően. Fentről megelégelik-e és az a veszély fenyegeti: eddig és ne tovább! Másik esetben pedig vállalkozó szellemisége, a céltudatossága, hasznos és értékes tevékenysége, szorgossága valóban kiemeli a tömegből, méltán a helyére kerül, és nyílt színen bizonyíthatja, méltó erre a szerepre. Párjával is ez a helyzet: (együtt) lenni, vagy nem (együtt) lenni? Ez itt a kérdés, választhatnak…

Kiemelt napok: 2016. április: 20,24,30. május: 2,5,8,12,15,18.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21): illemtanóra ez a fejezet! Mindig jó tudni, hogy miheztartás végett a születési Nap jegye mire hívja fel a figyelmét, és a környezetében élőékét is. Napirendi kérdés: rábeszélő és békeszerető, és fenn tudja-e  tartani a békét vitatkozásai ellenére is. A tapintatot magas fokra fejlesztheti, ha egyszer megtanulja, hogy nem mindenkinek olyan pofon egyszerű minden, mint önnek. Ennek ellenére túlságosan pozitív személyiség ahhoz, hogy úgy élje le az életét, hogy közben ne szerezzen magának ellenségeket, akik vissza is „nyilazhatnak”. Ha valakivel szemben találja magát, küzdhet keményen a maga igazáért. Ez azt jelenti, tudni kell  engednie, mert nem mindenki harcias típus! Ön sem igazán, és nem akar rosszat, de senkinek sem használ az, ha bárki megvadul.

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): most valóban térjünk vissza a jelenbe. Véleményem szerint sok esetében az uralkodó bolygó a jobbik iránymutató. Most a jupiteri-fényszög esetén  fennáll az a tendencia, hogy túlzó pár kívánalom. Sokszor hozom fel, hogy amikor pozitív fényszögben van  a jelölője valakinek, az nálam „az ördög nem alszik” kategóriája. (Legyen az én gondom, de nem ma kezdtem ezt a ki- és megfigyelést!) Ha a valóság nem felel meg az elvárásainak, és ez a hónap nem olyan csodálatos, mint amilyennek elképzelte, fogadja úgy, hogy nem minden arany, ami fénylik, ekkor és így a csalódottság és kudarc érzése elkerüli. Hol is? Nos, ígéretekkel tele lesz a padlás, s jobb, ha ezt maga söpri le, mint önt söprik ki egy rossz kijelentése miatt egy nívós társaságból…

Kiemelt napok: 2016. április: 20,27. május: 4,8,10,16.

 

BAK (dec. 22-jan. 20): erre mondjuk úgy is, így van „összerakva”. Tudja magáról időtlen idők óta, hogy a legjobb formájában a nyugalma és intelligenciája csodálatraméltó. Mindez alkalmazkodó és könnyen kezelhető munka-, élet- és házastárssá teheti, feltéve, ha autonómiájában senki nem korlátozza. Ami a szenvedélyességéből hiányzik, azt pótolja a stabilitásával. Nagy önérzete és méltóságérzete inkább a társadalmi presztízsén, mint  nagy képességein és tudásán alapul. Mint mindig, úgy most is ragaszkodik hozzá, hogy társadalmilag megfelelő emberek vegyék körül, ragaszkodik ahhoz is, hogy a saját értékét be tudja bizonyítani, lehetőleg a pulpituson. Azt hiszem a lényeget elmondtam, ami most is jól jöhet a havi projekthez.

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): kiváló a teherbíró képessége, és állandóan erre támaszkodom ! Ön és a Skorpió jegyűek azok, akik állítják és elvárják: röviden, tömören és érthetően, csak a lényeget! Igen megkönnyíti ezzel a dolgomat, és azt írom le, milyen nehézségek és komplikációk felett lesz úrrá, és ezzel – úgy vélem – az önbecsülését segítem. Végére kell járnia, hogy mitől gyengült az életereje. Nehezére esik a valamitől/valakitől való elszakadás. Nehezen dolgozza fel a családban és az otthonában eluralkodó elválasztó tendenciákat. Újra érdemes kiemelni, hogy a hanyatló teljesítő képességeinek a hátterében csak a borúlátó attitűdje áll, vagy más egyéb testi, lelki vagy érzelmi válság. Mi a siker itt? Komoly, előrelátó magatartás, önkritikával rendelkezés képességei, és a  jó ösztöne segítheti még.

Kiemelt napok: 2016. április: 21,26,30 május: 1,5,8,11,15,19.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.): veszek nagy levegőt és gondolkodom! Itt valóban minden lutri! Egyik viselkedésére sem lehet ésszerű magyarázatot adni, így ha 60-80%-ban annak a fele lesz igaz, akkor én örülök, de azt nem tudom, hogy ön mit lép erre. Nem fog most amolyan tucatemberekkel egy levegőt szívni. Tisztában van azzal is, hogy az emberekkel szemben nagyon választékos az ízlése. Üzleti-, de a párválasztásban is ez fogja vezetni. A saját nézeteihez közel álló társhoz, ha nem még önnél is extrémebbhez. Nem sértődik meg azon sem, hogy egyszer-máskor önelégült, különleges embereket gyűjt maga köré, főleg olyanokat, akik lelkesednek az ötleteiért. Az idegenergia nagy segítője, de feszültséget is okoz önnek – ennyi!

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): most jön az, amire e hónapban várt. Szóval, itt is magatartásminták lesznek és ok okozati összefüggések alapján számít mindez! Ön most meglehetősen szenvedélyes, nyakas, célratörő természetű lesz, és ez nem is probléma, hanem egy-egy helyzet. Csak feltűnik, hogy nehezen adja fel, ragaszkodik meggyőződéséhez. Mindent alávet a gyakorlati megfontolásoknak, de ha érdeke úgy kívánja, hajlandó kompromisszumot kötni. Akinek a képletében az Uránusz támadott fényszögben van, ez esetben elhamarkodott, bizalmatlan, különc, túlzottan makacs természet, aki képtelen a dolgokat elengedni. Mit is? Nehezen látja be, hogy a sok pénzügyi balsiker oka a bántó viselkedése. A hozzá nem értés az oka sok ferde intézkedésének, és képtelen rendszabályokat betartani! Ez nem szentírás, és jósda, várjuk ki a hó végét!

Kiemelt napok: 2016. április: 22,25,29. május: 3,5,11,16,19.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): csak nem feltűnt, hogy magatartási kérdésekben tüsténkedem ebben a fejezetben, nem csak a többiek, hanem az ön esetében is? Annyira érzékeny, retteg, hogy a becsületébe gázolnak, így/ezért bátortalan és visszahúzódik mindenféle, mindenfajta találkozásoktól. Viszont különleges esetekben tapintata és érzékenysége nagyon erős a kötelezettségek teljesítésében. Szellemileg gyors, jó felfogású, intuitív. Amikor érzelmileg érintett, megérzései általában beválnak. Most is az járja, hogy a belátás nagy erőssége, átlátja a dolgokat; ezt felhasználja építően és alkotóan. Megértése értékessé teszi a gyakorlati dolgok világában is. Most azt mondanám, hogy bízzon önmagában és kerülje azokat, akik a gyors meggazdagodás dajkameséivel traktálhatják.

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): uralkodójával kapcsolatban magam és tanult kollégáim is sokat „birkóznak”, hogyan  értelmezzék úgy, hogy „ködös” mivolta a háttérben maradjon. Most is dominál az önfeláldozása és a felebaráti szeretet, ahogy eddig is. Azzal, hogy így fényezem, csak annak lesz/lehet gondja, aki eddig is szétfolyó és elmosódó valóságérzékű volt a gyakorlati életben. Csak felismeri – mire jó egy horoszkóp – uralkodója szerint könnyen félrevezethető és passzív, szinte mindenben, szinte minden szinten. Vágyik rá, és kész arra, hogy a szerelemben és a jólétben elmerüljön, akkor viszont bizonyos identitását feladhatja/feladja. A rossz az, aki rosszra gondol!  A kellemetlen aspektusok az ön esetében éppen arra jók, hogy e hónapban – bosszúságok közepette – hatalmas kreativitást szabadítsanak fel önben. Aki művész, gyógyító, vagy más egyéb az toppon lesz!

Kiemelt napok: 2016. április: 21,29. május: 2,5,7,10,13,16,20.

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.