Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ASZTROLÓGIAI PANASZKÖNYV

2016.02.25

Tisztelt Olvasók!

 

Tartozom ennyivel, hogy megosszam mindenkivel ezt a dolgot! Sokáig hűlt hamvát sem találták eddig annak a jegyzetfüzetnek, ha úgy tetszik ilyen jegyzettömbnek. Az ún. „Asztrológiai Panaszkönyvről” van szó. Ez egy kis töredéke annak a mérhetetlen forrásokat tartalmazó panasz-egyvelegnek, amiről eddig keveset lehetett tudni. Ha szájhagyomány írni tudna, abból lenne több is, de sajnos be kell érni az én dolgozatommal.

 

A szerény kutatásaimat bemutató - tömören, röviden és érthetően közzé tett – „Asztrológiai Panaszkönyv” arra ad választ, vajon hogyan és kik látják és olvashatják a csillagjegyeket a Kostól a Halakig, hol láthatják viszont az egyéni észrevételeiket? Miket tanácsoltak, milyen kiváló ötletekkel álltak elő e dolgaikat illetően. Vajon mit tartottak életbevágóan fontosnak, és hogy ne annak mondják el, akiknél süket fülekre találnak. Itt nincs harag, itt szent a béke.

 

Bár gyűlik szakadatlan a tartalma, de az azon melegében íródott észrevétel mégis több, mint az üres és semmitmondó szóhalmozás. Ami persze nem haszontalan mindig, csak nincs róla írásos dokumentum. Most már van. Első olvasáskor nehéz lesz, nincs benne se szép, se jó, és alig érthető, mint általában minden horoszkóp. Ahogy a szóbeszédben is, így az írásban is gyakran nehéz beazonosítani, ki e sorok bejegyzője, ám most...

 

Mindenki könnyen felismerheti önmagát úgy, hogy közben az önérzetét sem sérti egyetlen sora sem. Mert tudva tudjuk, hogy a hagyományos panaszkönyveknél nem igazán szereti bárki is tisztán és szabadon adni a nevét, de mégis világossá válik a bejegyzés írója is. Sokan vannak olyanok, akik erre adják a fejüket és a nevüket, vélhetően velem együtt, s elmélyedéseimmel hellyel-közzel egyet értenek. Nem kell egyetérteni sem, a lényeg egy, s ugyanaz, „Asztrológiai Panaszkönyv": van!

 

KOS PANASZ: Az, hogy én mit akarok, ahhoz senkinek semmi köze! Úgyis az van, amit én akarok. Hogy az én hibám, hogy elhamarkodott vagyok és indulatos? Kikérem magamnak! A jövőben velem kapcsolatban tartózkodjon az okoskodástól, s ez parancs! Többször nem vesz rá erre…

 

BIKA PANASZ: Erre pénzt kérni egyszerűen pofátlanság! Csak azért kértem ezt az egészet, mert látni akartam, hogy milyen hülyeséggel van/lesz dolgom! Most is ahhoz tartom magam, hogy hasznosabb dologgal is eltölthetné az idejét, mint azzal, hogy mások zsebében turkáljon…

 

IKREK PANASZ: Az a sok locsogás és a sok helyesírási hiba volt az első, amit nem lehetett nem észrevenni! Gondolom, hogy ha erről beszélni kellene, akkor nekem is a képembe mondja, hogy ez egy tudományos tényeken alapuló elemzés, ne röhögtessen meg, mert még elhiszem…

 

RÁK PANASZ: A családban már mindenkinek van horoszkópja! Tehát, amikor összeülünk és mindenki elmondja a véleményét, akkor levonjuk a megfelelő tanulságokat, hogy: igaza van a mamának! Amíg engem láttok, nem lesz baj – mondja ő, s nem szabad megsértődni, még ha igaz is!

 

OROSZLÁN PANASZ: Honnan a fészkes fenéből vette valaki, akárhány évezrede, hogy hatalmi mániás és tiszteletlen vagyok? Lesz.rom! Egyszer és mindenkorra vegye tudomásul pancserkém, itt az van, amit én mondok, és nem a tekintélyemet féltem, nekem legalább van, világos?

SZŰZ PANASZ: Senki, de senki ne vonja kétségbe, hogy nem olvastam el sorról-sorra, és hogy nem tudom, hogy nekem mi a dolgom! Még hogy tapintatlan vagyok, azt kikérem magamnak! Az én dolgom a rendteremtés, és azt megígérem, hogy innentől rajta tartom szemem önön, abban biztos lehet!

 

MÉRLEG PANASZ: El sem hiszem, hogy ilyen egyáltalán meg is történhet? Van-e maguknak valamiféle felügyeleti szervük, akik ezt az egészet rendben tartják? Velem lehet egyezkedni, de az én békeszerető lelkem nehezen viseli el azt, hogy engem hintába tegyenek, ennyi!

 

SKORPIÓ PANASZ: Még hogy titkos tanok!? Ország-világ előtt közzéteszik, hogy ki és miért fekete, vagy fehér! Hol van itt az etikusság? Ez valósággal egy boszorkányság, még akkor is, ha ez nem létezik a XXI. században. Engem többet biztosan nem fognak így pellengérre állítani!

 

NYILAS PANASZ: Ez vaktában lövöldözés! Engem többet biztosan nem fognak megint rávenni ilyen sok tudálékosságra. Bár az igazat megvallva, az tetszett, hogy a leghosszabb életűek vagyunk mi Nyilasok, és hogy a mindent átfogó pozitív szellemiségünk párját ritkító! Van még ilyen más is…

 

BAK PANASZ: Menjek föl a hegyre és nézzem meg, hogy ott vagyok-e? Hogy én ott szétnézzek, és azt lássam, hogy milyen nagy vagyok? Nem elég, hogy ezt itt, lent is tudom, a hegy lábánál is. Nehogy már arra adjak ki pénzt, hogy mitől döglik a légy? Hagyjon, van elég bajom így is, hess!

 

VÍZÖNTŐ PANASZ: Bohócnak néz?! Bevallom, hogy szívesen meghallgatom, amit nekem itt papol, mert érdekel, és úgy tudom: mi zseniálisak vagyunk! Mindezt az ön okoskodása nélkül is, képben vagyok. Mindig az van úgyis, amit én eltervezek. Miért, miért… nos azért!

 

HALAK PANASZ: Erősen befolyásolható vagyok! Sokszor, nem is tudom már hányszor kértem elemzést magamnak, és kérdeztem is: lehetek-e végre valahára gazdag és tehetős? Mindig azt írják nekem mások is vissza, hogy lelkiekben gazdag és egy kincs vagyok, ez mégis mennyit ér?

 

 

Én, mint az Asztrológiai Panaszkönyv szerzője, a hatalmas „detektívmunkámnak” köszönhetően arra a következtetésre jutottam, hogy a végeredmény a fontos, nem a vélemények. Kívánok mindenkinek békés, türelmes és nyugodt olvasást ehhez a rendkívül ritka – játékos, könnyed - dolgozatomhoz!

Sopron, 2016. június 12.

Steiner Gergely asztrológus

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során...

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

(2017.06.16, Megtekintés: 387)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.