Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019 JANUÁR HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

2018.12.22

2018. december 21-én 23:11-től – 2019. január 20-án 9:49-ig!

JANUÁR HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

BOLDOGASSZONY HAVA

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/2018-havi-prognozisok/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

A csillagjegyeknek az adott hónapban mindig van egy közös uralkodó bolygójuk. A Bak havában ez mindig a Szaturnusz.

Ha már uralkodó bolygókról is beszélünk, a Szaturnusz a Bak jegyben földjegy. Mit mutat meg ennek  tükrében, mint asztrológiai elem? Ez az  elem, a földies jegyekre – a Bakra, a Bikára, a Szűzre – vonatkoztatva, legyen az ascendens vagy Hold jegy, kézzel  fogható érzület! A földet, ahogy az embert is lehet megtermékenyíteni, átformálni, sőt birtokolni is, tehát nem lehet levegőnek nézni. Föld elemként az ember esetében, magában hordozza a búvóhelyet, az otthont, vele a fenyegetettségeket is. A földdel jár a hatalom, az állandóság,de a föld egy mértékegység is. Olvastam valahol, egy antik óriás (Antaiosz) az erejét a földdel való érintkezés után nyerte vissza. Így van ez rendjén. Vagyis, hogy a föld szolgáltat nekünk életet, ahogy a földies emberek jellemzője a szilárdság. E jellemző alapján külön-külön olyan egyéniségek, akik mindennapjainkban a praktikumokkal vannak jelen.

 

Nem emelek ki jelzőket, csatolok egy linket, és máris tisztázódik  a Szaturnusz mindenkori szerepe a bolygókhoz kapcsolódása során.

Örök érvényű, ezért vegyük figyelembe ez esetben a Bak Nap jegy mellett,hogy föld jegy a Bak ascendens és a Bak Hold is – példákkal is szolgáltam ide!

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/tranzitok-atvonulasok/a-szaturnusz-tranzitjai.html

Összegezve: asztrológusként tudom, hogy a Szaturnusz planéta Föld jellegű „elem” égisze alatt a pro és kontra kulcsszavak alapján mondjuk ki, vagy gondoljuk azt, amit valóban szeretnénk, de azt is, amit éppen nem volna ildomos, mint pl. a vakon engedelmesség és a törtetés. Most a kötelességtudat és a konstruktivitás a lehetséges értelmes cél és tett!

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.):A személyiségünkből alapvetően nem tudunk kibújni. Ez nem olyasmi, mint egy zokni, amit ki lehet fordítani. Rengeteget kell ahhoz dolgozni, hogy a személyiségmaghoz visszanyúlva alapvető működésmódjainkon változtassunk. Lehetséges, de kőkemény munka.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): uralkodója 2019.január 01-ig azt tudatja önnel, hogy maradjon az „árnyékban”! Hamarosan az első sorba kerül, így addig kár lesz kiugrani a bokorból a színfalak mögül– képletesen szólva! Vagyis, hogy a Mars  Kos jegybe  lépésével kezdetét veheti annak, amit az árnyékban következetesen eltervezett. Nem köteles válaszolni nekem, vagy bárkinek, én tudom a jelekből: fékezhetetlenné válik! Lehet ez előny, de lehet hátrány is. Akinek a képletében a planéta támadott – jobb, ha tudja – fékeznie kell az indulatosságát, az ingerlékenységét – rögvest! Kár lenne úgy kezdeni az évét, hogy a diszharmonikus egyéniségét mutatja meg – én szóltam! Tehát, a felindulás, a türelmetlenség, a feszültség, a veszekedés és a konfliktusok alááshatják  tekintélyét. Ugyanakkor  jó hír az, hogy az összes sikerének kulcsa és alapja e hónapban, mindezek kiiktatása. A jó Mars – a nehézségek ellenére is – kihozhatja önből a határozottságot, az egészséges élénkségét, lelkes tevékenységre biztatva, ezzel a szenvedélyessége sem veszik kárba – ennyi!

Kiemelt napok: 2018. december: 26,31. 2019. január: 1,6,13,17.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20):Hajlamosak vagyunk elengedni a fülünk mellett, amikor valaki megjegyzi: "egy életünk van", mintha bele sem gondolnánk, mennyi igazság van ebben a mondatban. Amikor úgy igazán átérezzük és felfogjuk az értelmét, talán motiváltak leszünk cselekedni, búcsút inteni a nem működő kapcsolatoknak, és nagytakarítást végezni az élet egyéb területén is.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): uralkodója 2019.január 07-ig a Skorpió jegyben, tudva levő ez szembenállást jelent! Jó ideje tapasztalhatja, vannak napjai, amikor meg tudna  halni a boldogságtól és a szerelemtől. Majd váratlanul olyanok  - hetedikéig bezárólagosan még  lesz, ill. lehet -, hogy mindent és mindenkit elpusztítana ami, és aki kedves az ön számára. Ez idáig, summa-summarum nem lehetett önt könnyen megkapni, de a szabadulás is lehetetlennek látszik. Egy bizalmas kapcsolat, egy  szerelem, vagy harmonikus élet egy társsal most e tevékenység végét jelenti, de tisztába kerül minden! E fordulóponton kimondhatja : „ ásó, kapa, nagyharang”, ahogy – ez a nehéz önnek – „fel is út, le is út, ennyi volt, nincs tovább”, mert így a hirtelen jött szabadságával sem tud igazán mit kezdeni. Figyelem, itt nem csak házassági kérdések vannak a fókuszban, hanem vonatkozik ez üzleti kapcsolatokra is. Olyan jogi helyzet is előfordulhat, hogy egy gordiuszi csomóra kell megoldást találni!  Mi lenne ez? A türelem, türelem, türelem…

Kiemelt napok: 2018. december: 23,30. 2019. január: 3,6,12,18.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21):Az internet nem ördögtől való, persze lehet ördögtől való célokra használni, de ha ezt észben tartjuk, nagy bajunk nem eshet. Nem kell nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki, mint ami.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): uralkodója 2019. január 05-ig szemben áll az ön csillagjegyével, – gyors planéta – majd megint más jegyben lesz (Bakban). Lássuk a részleteket! Képes lesz a nehézségek ellenére is helytálló ítéleteket hozni. Jó esetben az is megtörténhet, miszerint az emberi magatartásokról is sokat tanulhat szemtől-szemben. Ha a képletében támadott a planéta, akkor – nem lesz könnyű elfogadni – szüksége lesz  olyan partnerre, ill. társakra, akivel/akikkel meg tudja/tudják beszélni a fals dolgokat. Jó, ha van olyan, aki ön helyett tud dönteni. Miért jó ezt így tudni? Nos, a váltáskor, egy másik jegyben több optimizmusra lesz szüksége. Belátja annak a szükségességét, hogy egy ilyen új helyzetben a tényeknek több jelentősége lesz, mint a vitáknak, érveléseknek. Vagy tudja mi a dolga, vagy én  tudatom: elbukik! Kicsit több lesz a szkepticizmus és a gyanakvó attitűd. Itt is tudatom ez semmi jónak nem mondhat ellent. Megállja itt a helyét egy hasonlat:  a fától nem látja az erdőt! Képesnek kell lennie, hogy  mások jó gondolataival tudjon némileg azonosulni – ennyi!

Kiemelt napok: 2018. december: 22,28. 2019. január: 5,11,16,19.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.):Az életút ezerféleképpen alakulhat, de nem szabad elkeseredni. Olyan nincs, hogy nincs kiút. Mindig jön egy újabb lehetőség, csak észre kell venni, mert ha túlságosan magunkba roskadunk, akkor elmegyünk az alternatívák mellett, és csak utólag esik le, hogy hopp, ott mintha lett volna valami.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): az ön jegyével kerül szembe a fővilágosító (Nap), nincs ezzel egyedül! Körbetekint, majd felismeri, de az is meglehet, hogy éppenséggel az ascendense, vagy a Hold jegye „találkoznak” ilyen konfigurációval. Mi a lényege? Fókuszba kerülhet a személyes kapcsolata, vagy akár egy élet-, vagy házastárs le-, vagy meg-, ill. újraválasztása is. Továbbá a közösségi élete és a közéleti szereplésre való törekvései is elég látványosan megnyilvánulhatnak. Miután ez asztrológiailag egy sarokház-pozíció, néhány helyzet erős hatással van a sorsára, esetleges sorsváltozásaira. Ha éppen fiatal, de lehet idős is, ez a konfiguráció lehetőséget nyújt a környezettel való kapcsolatainak nagymértékű kiterjesztésére úgy, ahogy leszűkítésére is. Kár lenne aggódnia az utóbbiak miatt, mert ha sorsváltozásokról beszélünk, akkor ilyenkor dukál az a mondás: „Mindennek rendelt ideje van!” Ennek is!  

Kiemelt napok: 2018. december: 24,29. 2019. január: 3,7,12,18.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.):Mindegy, hogy hol is van az otthon, egy biztos: ott, ahol a szeretet van.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): uralkodója 150°-ra van – quinkunx – ez egy nevelő fényszög! Iskolapéldája annak :  „jó pap is holtig tanul”! Ezeken a napokon  folyamatosan megtanulja, és iránymutatást kap  minden helyzetből  ill. helyzetben, hogyan tud egészséges élni. Tény, hogy olykor olyan érzéseket vált ki egyik-másik, mintha egy szakadék szélén kellene lépkednie. „Ide nekem az oroszlánt”, de hát éppen ön az oroszlán, akkor mi a helyzet?! A jó példa! Tehát egy tömény kihívás lesz az,amikor saját magának kell odafigyelnie külső és belső életének vezetőfonalaira, de  a legapróbb lépésekre is. Veszélyes? Nem hinném! Inkább arról van szó, hogy egy „Nagy (Ki)ugrás” előtt mindez azt jelenti, ráhangolódik arra, ami jó önnek,  s majd annak, ill. azoknak is, akik öntől várják a csodát. Az útmutatást! Elégedjen meg azzal, hogy itt és most a kis lépések mind-mind azt szolgálják, hogy önbizalmat nyerjen, és a felvezető utakon mindez majd lépésről-lépésre véghez visz önben egy tudatosodást!

Kiemelt napok: 2018. december: 26,31. 2019. január: 1,5,13,20.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23):Az életben semmi sem állandó. Sem a rossz, sem a jó. Ha ezt elfogadjuk, sokkal könnyebben verekedjük át magunkat a rossz dolgokon és sokkal inkább megbecsüljük a jó pillanatokat.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): az ön uralkodója két  jegyben is lesz.  2019.január 5-ig a ciklus velejárója a lelkesedés. Az önben áramló életenergia a  rengeteg kereszteződés ellenére is  táplálja az új felfedezéseket, és az élmények felé vezető utat. Mit is jelent pontosan, amikor azt tapasztalja, a lelkesedését olykor elnyomják, vagy nem hagyják következetesen kiviteleznie valamit, valahol. Nos, ha  így lenne, akkor tekintse ezt felszólításnak. Mit értek ez alatt? Legyen spontán módon kreatív és ez nem fékezi a lendületét! Nem kap elég bátorítást? Nem! Baj ez? Nem! Ha tőlem hihető, akkor azt mondom erre, mindez  használni fog az ötödike utáni szakaszának, de csakis akkor, ha a lelkesedését végig táplálja valami, ill. valaki. Ki és mi lesz az? Nem tudom, majd kiderül,de  figyeljen! Lényeg, hogy új élményekre tehet szert, és olyasmit is csinálhat menet közben, ami tényleg örömet fog okozni önnek!

Kiemelt napok: 2019. december: 23,27. január: 5,10,15,20.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.):Az ember attól ember, hogy képes dönteni, és nem „állati" módon megélni a szerelmet. A döntést bármikor meg lehet hozni, és éppen ettől szép a hűség is. Szokták mondani, hogy milyen sok az inger, egyik nő itt, másik nő ott, egyik pasi itt, másik pasi ott, de dönteni mindig lehetőségemben áll.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): miként az előző jegy esetében, két jegyben „utazik”   – az Ikrek és a Bika jegyűek is hasonló utakat futnak be –és  bolygójuk (az élet) megmutatja, amit tudni kell, tudni illik a túléléshez. Nem ilyen brutális a helyzet, de  fel kell ébreszteni önben a kreatív impulzusait, hogy tudja követni a kreatív ötleteit is. Vagyis, ha már él és mozog, akkor – e két jegy, mint Mérleg és a Bak – quadrátban állnak (90°). Minden lépése, minden mozzanata el kell, hogy vezesse önt ahhoz a felismeréshez, hogy: minden csupán feladat és nem élet-halál harc! Magunk vagyunk a sorsunk irányítói és nem lehet megjósolni mi a helyes, mi a nem helyes! Senki sem hibátlan, így ön sem. Azt nem mondhatom, hogy  nem követ el hibákat, nem éri kudarc és az élete rendes kerékvágásba kerül. Ezzel hazudnék! A személyre szabott egyéni, de a játékos tájékoztató horoszkópban is az van, ami látszik, nem az, amit látni szeretnénk! Ne féljen  ebben a ciklusban szakítani azzal, ami nem megy, hanem azzal foglalkozzon, ami olajozottan működik !

Kiemelt napok: 2018. december: 23,30. 2019. január: 4,8,14,19.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.):Az életben éppen az a szép, hogy az ember, ha néha aláhull is, újból és újból képes felállni és megpróbálni.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): miután az uralkodója jó időre beköltözött a jelenlegi állatövi Bak jegybe– asztrológiailag  mindenképpen – sok ember aki spirituális úton jár, de még az is, aki nem spirituális egyed tudja, hogy  két részre van, ill. lett választva a világ. A tudatlanságra és a tudatosságra , mindez  2024. január 21-ig. Ön és mi,  halandó társai fényben (tudatosan) akarunk élni és távol akarjuk tartani magunkat a sötétségtől (tudattalanságtól). Mi a jelenlegi helyzet? Nos, ha a vágyai és reményei dolgában a tudatos részét vetítem ki nap, mint nap, olyankor el-eltűnik a homály, és segíthet az a tudat, hogy néhány dolog nem tudatosodott meg önben ilyen téren. Kemény így szólni, de e hónapban „a nagyot akar a szarka, de nem bírja a farka” szólam kiválóan megfelel  helyzete megvilágítására.  Jelen időben önmaga kockáztatása, legyen akár veszélyeztetve démoni erők által, vagy gonosz tömegmegmozdulásokon való részvétele  jelentheti a csicska, vagy marionett–bábu szerepét. Ebben az esetben egyéni erői nem egyeztethetők össze -  krízisben, vagy a katarzisban – az  összefogásra kész hatalmas építő és konstruktív erőivel. Jegyváltásig valamit lerombolhat, vagy újjáépíthet…

Kiemelt napok: 2018. december: 21,28. 2019. január: 1,10,17,20.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21):Nem dől össze a világ, ha valaki megégeti magát. Egyszer-kétszer-háromszor. Az égadta világon semmi probléma nincs ezzel, hiszen így ismerjük meg önmagunkat. Megtapasztaljuk, hogy az önbecsapás, egy rossz döntés vagy egy hazugság hova vezethet. Minden kudarcunkból tanulhatunk.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): azzal, hogy az uralkodója a saját jegyében van, az úgy lehet áldásos, ahogy – ki tudja – nem éppen az. Magam sem tudom megmagyarázni ezt a helyzetet, ám a Nap a Bak jegyben – kettő így együtt – jelen időben a biztonság kérdését szorgalmazza. Itt csak akkor lesz, ill. lenne gond, ha bármitől is túl magabiztos lesz/lenne, ezt talán érdemes lenne majd fékeznie. Miért is? Ilyen esetekben egy esetleges túlzott adakozás a tulajdonában lévő tárgyakat illetően, vagy túlzott költekezés megbosszulhatja magát! Szó sincs arról, hogy ne tegye, de erről  a róka és a holló esete  jut  eszembe ,így  nem kell tovább ragozni, rájön, hogy miről beszélek. Tudja, hogy ez itt  nem szentírás, így  mégis jól veszi az akadályt és nem költekezik. Akinek sérült a Jupiter, azoknak szólok, hogy a megnövekedett  kiadások, a túlfeszített hitel, egy esetleges túlzó  beruházás, téves spekulációk ebben a hónapban magában hordozhatják a vagyonvesztést is. Olvassa el a bevezető témát ,nagy hasznát veszi akkor is, ha távol áll mindettől, de kiváló tanítás lehet!

Kiemelt napok: 2018. december: 22,31. 2019. január: 3,11,15,20.

 

BAK (dec. 22-jan. 20):Az boldogulhat jól az életében, aki kellően rugalmas ahhoz, hogy elfogadja: ő is fejlődik, a másik is változik, és lehetséges, hogy pont egy rossz döntés kell ahhoz, hogy utána egy másikat meg lehessen hozni, amely aztán előrevisz.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): Boldog Születésnapot kívánok! Amikor a Nap és talán a Plútó is áthalad –lehet közel áll a születésnapjához – a lényeg: rugalmasnak kell maradnia! Mondhatom úgy is, „keljfeljancsi” módjára állnia kell az ütéseket is, akár! Nem mindig ilyen durva a helyzet , de önnél most ez egy igen kiemelt életciklus. Amikor is, az életereje a Nap jegy  által, vagy akinek ez az ascendens a lelkiereje, vagy a Hold pontja áll itt az érzelemvilága dolgában félresöpörheti azokat a negatív aspektusait, amelyek nem szolgálják a konstruktív, építő céljait. Feltehetően, élesben tapasztalja, hogy napról napra komolyabb kötelezettségekkel, nagyobb felelősséggel kell szembenéznie. Talán patetikusnak  tűnik, de így van: ön nagy dolgokat visz, illetve vihet véghez. Mondjuk úgy, hogy talán eltúloztam, de nem annyira, hogy ne értsünk szót! Most felismerheti  pár mozzanatból, még ha nem is látszik így első nekifutásra – minek a rohanás –, de a Sors feltankolja 12 hónapra, az erőforrásait takarékosan kell beosztania!

Kiemelt napok: 2018. december: 21,29. 2019. január: 5,11,16,20.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.):Ha valaki depressziós, megfelelő gyógyszerekkel és pszichoterápiával könnyen meg lehet gyógyítani. Bármennyire gyógyszerellenes is a világ, sokszor ez a legjobb segítség. Nem a gyógyszer fogja megoldani az életét, de a képességét visszakapja, hogy saját maga kijöjjön a zsákutcából és elinduljon egy másik irányba. Amikor pedig már tünetmentes, azaz nincsenek jelen a depresszió tünetei, magától is visszatér a jobb jövőbe vetett hite.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): az ön uralkodója ez esetben az elméjét tuningolja! Olyan napok elé nézhet , amikor rögvest felül kell vizsgálnia  régi elképzeléseit, magatartásait, melyeket talán öntudatlanul sajátított el. Önnek is elmondom, hogy nem véletlen a bevezető! Halványan érintheti, sőt talán nem is érintett ebben, de vannak/lesznek olyan pillanatok, amikor  a barátok, rokonok és szomszédok körében egy  gombot megnyomhatnak önben, amitől  megvilágosodik néhány avítt probléma. Lényege ennek a hónapnak, hogy találkozik, az un. szabványvéleményekkel, melyekre nem lehet rögtön reagálni, de tudnia kell viselkedni. Hozzátéve, hogy ön is megnyomhat egy gombot másokban, minden egyre megy! Összességében: ha így, vagy úgy nem tetszik, nem kell kiborulnia pl. egy pletyka miatt. Ön lesz a legjobb tudója annak, hogy ennek ismeretében vajon miként sikerült átalakítani úgy a gondolkodásmódját, hogy a napi események közepette mindenkinek megfeleljen…

Kiemelt napok: 2018. december: 26,30. 2019. január: 4,9,16,19.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): Abszolút nem osztom azt a véleményt, miszerint ami egyszer lezárult, azt örökké le kell zárni, a múltat a hátunk mögött kell hagyni. A múltunk a jelenünk része. Ott van a gondolkodásunkban, az érzelmeinkben, húzzuk magunk után, és sok mindent felhasználhatunk belőle a későbbiek során.” (Belső Nóra pszichiáter)

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): sok asztrológus úgy véli, hogy akiknek a saját uralkodójuk a saját csillagjegyükben van – Nyilasnak a Jupiter, a Baknak a Szaturnusz – önnek is a Neptunusz, azok egy fedél alatt vannak az őrangyalaikkal. Magam is úgy vélem, – nézőpont kérdése, szabad a gazda –,hogy  ilyen esetben nem szerencsés tesztelni, mert ez nem egy kívánságműsor.  Önnek nincs egyéb dolga, mint  figyelni a jelekre. Legyen kész a legkisebb dolgoknak is úgy örülni, mintha „megfogta volna az Isten (szerencse) lábát”! Az a tapasztalat, hogy túl impulzív is lehet ilyenkor, talán túl hamar cselekszik. Vannak és lesznek olyan pillanatai most is, hogy probléma keletkezik. Mondjuk úgy és állíthatom, hogy jelen állás szerint kiderülhet, hogy az ítélőképességét nem fogják tudni megkérdőjelezni. Nem hiszi el, de nem is kell, csak tudatom: ön ebben a ciklusban olyannak látja a világot, amilyen. A következő jegyváltásig óvatos, praktikus és két lábbal áll a Földön, ezzel segíti legyőzni mások borongós hangulatát !

Kiemelt napok: 2018. december: 24,31. 2019. január: 4,11,14,20.

 

 

Aki tudja a születési a Bak Nap jegye mellett az ascendens is Bak, vagy a Bak Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/magamrol/varom-szives-megkeresesuket.html

 

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.