Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018 SZEPTEMBER HÓNAP és SZENT-MIHÁLY HAVA

2018.08.22

2018. augusztus 23-án 5:43-tól -2018. szeptember 23-án 3:40-ig!

SZEPTEMBER HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

 SZENT MIHÁLY HAVA

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

Szűz havában a Merkúr égisze alatt a  merkúri napokon melyik kulcsszó alapján gondoljuk, vagy mondjuk ki azt, amit valóban szeretnénk? Korábban az Ikrek jegyben már szóltam róla - vissza lehet nézni ! –, Levegő elemű a Merkúr, itt viszont már Föld elemű! Nem részletezem, hogyan és miért is. Akinek kedve van hozzá, utánanézhet más asztrológusnál ,vagy az asztrológiai könyvekben,hogy mit jelent a Merkúr ebben a szerepkörében valamint  a 12. asztrológiai házhelyzetében!

Képtalálat a következőre: „madárijesztő ötletek”

 

Bőven rendelkezem személyes tapasztalattal is, ezért pár gondolat erejéig tartozom némi kiegészítő magyarázattal. Hírnökként aposztrofáljuk a Merkúrt. Ikrek esetében a kommunikáció, a fogékonyság és a gyorsaság jellemzi a helyzeteinket. A Szűz jegyben némileg marad ez is, de a rendszeresség, dolgosság és az analitikusság vehető ki létezésünk során. Egyet mindenképpen tudni kell és illik tudni, miután semleges planéta, ezért jól „felfogja” a többi bolygó kozmikus rezgéseit. Mihez tartás végett megjegyzem az, hogy  milyen ez esetben a kifejezésmód, az nagyrészt, jegyről-jegyre, házról-házra azok uralkodóin múlik. Oda és – visszahatóan egyaránt.

 

Jelen időintervallumban  Föld-elemű jegy lévén és azzal, hogy a Tűz-elemű Oroszlán jegyben van a Merkúr, az észre gyakorolt befolyása tiszta és precíz lesz/lehet! Miről is van szó? Kifigyelhetjük, hogy az örökös aggodalmaskodás visszafogottabbá válik, ill. lesz/lehet! Egy képtársítással a vizuális típusoknak , mindezt egy tarlóégetéshez lehet hasonlítani. Nem az a kérdés, hogy ez jó-e, vagy sem – mezőgazdászok is felemlegetik – nem igazán! Emberileg itt egy kritikus megjegyzés miatt bár a bőrünk bánja, de ennél többet jelent, vagyis a „képünkre ég a bőr” és örök mementóként fog tetszelegni rajtunk! Jelen állásban két részre osztjuk a dolgokat. A  kellemes része a dolognak optimistább szemléletet ad, valamint jobban átláthatjuk a kialakult helyzetet, ha a pozitív Merkúr az Oroszlánban érvényesül. A kellemetlen része a dolognak, hogy ebben a ciklusban egy „sérült” oroszláni Merkúr pl. ócsároló, bántó és tapintatlan jellemvonásokat produkálhat, és  párosulhat a jellem zsarnoki hajlamokkal is.

 

Összegezve:  az augusztusi-szeptemberi Szűz napokon jegyről-jegyre, ill. bolygóról-bolygóra  minden a rossz gondolkodás legyőzésén, és a jó gondolkodás helyre tételén múlik. Nálam, itt arról olvashatnak, hogy a gondolatok és a szavak mennyire teszik meg a hatásukat, vagy mennyire nem. Szabadon dönthetnek: felismerik-e a  (vész)határt, esetleg ki is küszöbölik azt. A  bölcs uralkodik a csillagokon… nemde bár?

 

KOS (márc. 21-ápr. 20.): lehetséges, hogy ez itt jó hatással van/lesz önre. Bár meglehetősen szókimondóvá válik - a tűz-föld „páros” esetében -, de elég egy rossz szó és igencsak megnézheti magát a tükörben. Bár élvezheti a vitát, elferdítheti az igazságot is, kiforgathatja a tényeket, így viszont sohasem győzhet, jól felsülhet…

Lehetséges kiemelt Mars-Merkúr nap(ok):  ha planétáját nyomon követjük, akkor egyszerű ,miután a Vízöntőben lesz „lapzártáig”, és nem fogom vissza magam, se nem udvariaskodom! Önnek nem nagy ügy, hogy felkavarja a levegőt maga körül! Jó-e vagy sem, igaz-e, vagy sem, nem ez a kérdés, hanem megtartja-e a nimbuszát egy szeretett, vagy szerethető társaságban. Nem lesz gond vitát kezdeményeznie és az sem gond, hogy van/lesz több vetélytársa egy-két projekt kivitelezésében. Úgy vélem, hogy kezelhetetlen emberek társaságában hiba lesz kardoskodnia! Ilyen esetben – asztrológiailag ez járja – nincs barát, nincs ellenség, csak egyszerűen tudni kell gyakorolnia a túlélés képességét. Magyarán, minden esetben a kiszámíthatatlanság jelenti a veszélyt önre nézve. Ki lesz a kiszámíthatatlan? Kezdjük azzal, hogy előbb önmagából induljon ki! Mert önmagát is meglepheti mi mindenre képes nem szervezett és szabályozott kereteken belül. Máris kimondtam a kulcsszót, hogy: nem átlagos emberek között ön sem lesz különb náluk. Biztosan eszébe jut valami, amivel akarva-akaratlanul jól fel tudja heccelni a társaságot!  Könnyen elképzelhető az is – ez nem szentírás –,a kiemelt napokon valamiért ki nem állhatja azokat az embereket, akik nincsenek önnel egy hullámhosszon.  Ha gúnyolódik bárkin is, önnek annyi!

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 27,30. szeptember: 6,10,15,19,23.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20): úgy tudom, hogy ez esetben gyakori a szófukarság, de így legalább bőszen gyakorolhatja a türelem képességét! Ebben a hónapban, ebben a konfigurációban  nem kell az agyát arra használnia, hogy gondolkodjon, vagy állást foglaljon. Egyszerűen  csak figyelje, hogyan nő a fű! Ne szólj szám,… tudja!

Lehetséges kiemelt Vénusz-Merkúr nap(ok): annak van, ill. lesz nagy jelentősége, hogy a hónap első feléig egyik saját „felségterületén” lesz a Vénusz, majd szeptember 10-től szemtől-szemben! Tehát egy ideig igyekszik a kedves és jobbik arcát mutatni, majd vesz egy 180°-os (fél)fordulatot, és akár  az ördög is belebújhat a bőre alá. Egészen pontosan : titkolódzik!  Nyílt titok, hogy a Vénusz nem ártalmas igazából. Szó sincs arról, hogy szerecsenmosdatás lesz, egyszerűen – mondjuk úgy: nyergelj, fordulj lesz (lehet)! Szereti a tabukat, át is fogja hágni őket! Csuda tudja mi az oka, fürkészni való kedve támad kint is, és bent is! Bent alatt értem, hogy mi zajlik a lelkében akkor, amikor vonzza önt a rejtelem, a más, a másik! Lehetséges, hogy van, ill. lesz mit takargatnia mások/mindenki előtt. Erről is szólhat akár, hogy: mi abban a különös, hogy a más nője/pasija miért zöldebb, mint a sajátja? Természetesen, elég egyértelműnek látszik, hogy hatványozódni látszik az erotika. Ugyanakkor az is, hogy miért van a szomszédnak, de akár egy rokonnak is több pénze, mint önnek? Szereti a diszkréciót, mélyen el is rejti ebben- abban is a rejtegetett titkait. Most a „hallgatni arany” többet érhet, mint a locsogás és a fecsegés! Megteszi? A jelek alapján igen… Az is elképzelhető a szíve mélyén mégsem szeretné elrejteni az örömét és boldogságát mindenki előtt! Bárhogy is dönt, beszél, vagy hallgat, a végén így is, úgy is tapasztalatban biztosan gazdagabb lesz!

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 24,28. szeptember: 5,10,16,22.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): úgy lehet ezt kép társítani, hogy miután felkel a Nap, azaz fizikailag kikászálódik az ágyból, az agya még mindig a jó meleg puha ágyban van. Jelentősen le lesz maradva mindennel kapcsolatban. Nehéz lesz a napi teendőivel megbirkóznia, ha bárminemű cselekedeteit kifejezésre akarja juttatni…

Lehetséges kiemelt tüzes Merkúr nap(ok): biztosra veszem, hogy szeptember 4-ig a karrierjére fókuszál. Mindent tudni akaró típusként ez csak természetes, és máris arra kíváncsi milyenek az esélyei? Egyetlen planétától nem lehet elvárni, hogy „megmondja”, mi a helyes út. Mivel önnek is van ascendens pontja, sőt Hold pontja, érdemes azokat is elolvasnia. Irány tekintetében nem lehet gondja, de a siker receptje: hogyan adja el magát (tudását)! Ön e jegy szerint hihetetlenül sokoldalú és tagadhatatlan,hogy  számtalan választási lehetősége is lesz. Ugyanakkor a legnagyobb gondja lesz/lehet, hogy a régi sémákban agyal. Az is előfordulhat, ide-oda ugrándozik (fejben), miközben fizikailag már több megterhelést képtelen elviselni. Nem az a fontos, hogy mekkora zseni, hanem hol van az a határ, amikor kimondja saját maga (is): eddig, és ne tovább! Ön úgy érzi, ha nem mozdul el egy helyről/posztról még ott fog megőrülni. Gyakran mondja, miért nem képes kimondani már valaki: Ez nem semmi, te aztán csúcs vagy! Az  esze ugyan megvan hozzá, hogy  kiugorjon a szakmai palettán,miközben észre sem veszi, egyes testrészei, belső szervei SOS üzeneteket küldenek  az agyába: hülye vagy, ezt nem lehet hosszú ideig így, vagy úgy csinálni! Talán az ascendens, vagy a Hold pontja van olyan erős, ahogy az esze nem igazán, és rendet teremt a fejében annak  rendje és módja szerint!

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 25,27,29. szeptember: 3,6,12,18,22.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): futóversenyre van/lesz kilátása. A Merkúr a leggyorsabb mozgó bolygó (153 ezer km/h,) de a Hold se piskóta. Magyarán, e hónapban az ön változékonysága, kiszámíthatatlansága és a szubjektivitása meghatványozódik. Nincs ebben semmi rossz, ezek most így vannak „összeállva”. Lehet ezt is szeretni…

Lehetséges kiemelt Hold-Merkúr nap(ok): e hónapban a kommunikálás, a levelezés, a kapcsolódások (interneten is) meglehetősen könnyen fognak menni. Egészséges észjárást is adnak a bolygók az  ön esetében. Amennyiben csak a szervezésen, illetve az irányításon múlik  az ön vállalkozásának a sikere, akkor nem lesz semmi gondja. Mi jelenthet fejtörést? A gyorsaság és a tempó lesz kissé szokatlan. Így, hogy most képbe került a dolog, lehet-e azt remélni, hogy felveszi-e ezt a ritmust? Tegyük fel, hogy ön a főnök, akkor talán már korábban felvette a dolgok iramát, így ez: király lesz! Ha ön beosztott, akkor remélem, van annyi rutinja és bátorsága, hogy merészen alkalmazkodik a hajtáshoz. Ez nem lesz, nem lehet kárára sem a cégének, és az előmenetelét sem fogja gátolni. Úgy gondolom, hogy jó hír – innen –, hogy ezt ki kell használnia,  a sokat vitatott változékonysága, kiszámíthatatlansága és a szubjektivitása valójában az erőssége lesz, s nem a kerékkötője. Képes lehet arra, hogy olyan erőbedobásokkal dolgozzon, hogy  játszi könnyedséggel be tudja hozni  a lemaradásokat. Meg sem kell feszülnie a határidők betartásához. Szóval, ne várja, hogy mások dolgozzanak ön helyett!  Mi van, ha minden másként történik? Napestig szajkózom, hogy a horoszkópban az van, ami látszik, s nem az, amit látni szeretnénk! Figyeljük meg együtt! Én ezt állítom, ön meg ettől függetlenül  teszi azt, amit jónak lát, vagy jónak gondol…

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 23,28. szeptember:4,9,15,18,20.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): itt az dominál, hogy az agya-menése még a saját tüzes habitusában leledzik, miközben minden cselekedete rendszerező, ha nem is mindenben pedáns. Vagyis, hogy a biztonságát illetően a gyors észjárása, a jó alkalmazkodó képessége és a magabiztossága a háttérből kiváló támogatást kap…

Lehetséges kiemelt Nap-Merkúr nap(ok): ön birtokló lesz, vagy birtokol. Az utóbbi a szimpatikusabb, de ez nem kívánságműsor! Tibi bácsi három kívánsága sem ér el idáig, de még az sem, hogy: „van másik!” - Ötvös bohócot idézve. Eltelt egy hónap , ez éppen elég volt arra, hogy tudatára ébredjen valamiféle tehetségének. Ebben a ciklusban, tehát nem kell 11 hónapig azon tűnődnie, hogy mennyi is éppen az önbizalma. A második etapon már hasznot is tud húzni az adottságaiból. Jó esetben augusztus végén és szeptember elején valahol már pontosan tudnia kell, mit és mennyit ér. Itt nem csupán arról van szó, hogy a bankszámláján hányszorosan áll a hozama, hanem mekkora is a létfenntartási ösztöne. Persze, hogy az önbizalomhoz többnyire hozzátartozik egy kövér bankszámla is, hiszen pénzügyi tartalék nélkül semmit sem ér az élet. Ebben az időintervallumban a dolgok lényege, hogy ha nincs is mindig megelégedve a hozamával, akkor az is elégtételt jelent önnek hosszú hónapokra előre, hogy annyi holmija van, amennyi kell, van ahol álomra hajthatja a fejét, vagy, hogy némely esetben elég erős ahhoz, hogy önmagát is elviselje. Talán lemond néhány státuszszimbólumról, mert úgy gondolja anélkül is gazdagabb, mint bárki ezen a  világon. Lehet, talán viccesnek tűnik a dolog, vagy álszerénységnek öntől, hogy jelen időben szokatlanul szerénynek mutatkozik. Olykor-olykor annak is örül amije, és akije van, vagy ahová, és akihez éppen tartozik. Jegyváltásig a biztosra megy, ebben fog utazni. Végig biztos a dolgában, úgy fog hozzá bárminek is, hogy a sikertelenséget, a kudarcot eleve lehetetlennek fogja tartani.

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 24,28,31. szeptember: 1,6,9,13,19,21.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): korábban említettem, hogy a Merkúr semleges bolygó és van Levegő és Föld elemű része. Itt ez utóbbit önnek, de másoknak is a Tűz elem kissé még megbolygatja. A gyakorlatban önnek ez  azt jelenti, hogy ne játsszon a tűzzel (szóval),mert  könnyen lángra kaphat, így minden igyekezete kárba vész…

Lehetséges kiemelt tüzes Merkúr nap(ok): a bevezetőben említettem, hogy szeptember 6-ig némi kavarodás van még, majd helyreáll a világ rendje. Azaz, hogy a földies elegyek veszik át az uralmat. Konkrétan, önt jobban érdeklik mások, mint saját maga. Személyes kapcsolatai elsőrendűek. Ha egyedülálló a házastárs megválasztásának időszakába lépett – asztrológiailag mindenképpen. Ha nős/férjezett, akkor a közösségi életük és a közéleti szereplésre való törekvésük előtérbe kerül. Ön nem egy exhibicionista alak, de most nagyon úgy tűnik, kénytelen-kelletlen ki kell állnia a piedesztálra. Szószólója kell, hogy legyen egy projektnek épp testben és lélekben egyaránt. Ekkor van, ill. lehet – főleg szeptember 6-a után -, amikor tudva-tudván a saját képletéből az uralkodója sérült, így vagy úgy, de elejét is veheti a felmerülő gondoknak. Idejekorán fel kell ismernie, miért  és mitől is zavaros kapcsolata a  nyilvánossággal.  Vajon mennyire igaz, vagy sem, hogy az  „érdek előbbre valóbb a házasságnál”, és ezzel itt véget érhet a frigyük. Hiba, ha nem foglalkozik a pletykákkal, mivel a közvélemény esetleg kikezdheti olyasmivel, aminek semmi konkrét alapja nincs. Amikor tudja, hogy képletében a Merkúr pozitív, akkor olyan biztatást kap(hat)  a partnere részéről, ami  szárnyakat ad(hat)  a sikerhez. Most az egyszer, hallgassa végig az ő teóriáját. Azt hiszem, a lényeget elmondtam

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 23,30. szeptember: 2,6,10,14,19,21,23.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.): jó ideig szextilben (60°) is lesznek a bolygók egymással, ennek meg kell látszódnia a mindennapokban. Ezeken a napokon  mondhatni végig,ön mentes az előítéletektől és alkalmazkodóbb, mint egyébként. Hiba lehet ebben? Nos, igen, ha ez mesterkélt…

Lehetséges kiemelt Vénusz-Merkúr nap(ok): szeptember 9-ig úgy járja, hogy  jegye uralkodója olyan zónában „tündököl”, ahol a titok a fény az éjszakában. A napnál is világosabban látszik, az ösztönzi önt, hogy megigézhet másokat. Mondhatni azt is, hogy magához láncolja a másikat. Kedvére van/lesz, hogy önnek nem tud ellenállni senki.  Jó-e ez, vagy sem? Nos, is-is! A kellemetlen része a dolognak, hogy egy lehetséges mélységi mámor közepette eltéveszti a határokat és ez visszafelé is elsülhet. Másik esetben talán kedvezőnek tűnik/látszik, hogy a közös pénzügyekben valóban most egy nevezőre fognak tudni jutni, így képes lesz a párjával, vagy másokkal – üzlettársakkal - építő ötletekkel a gyarapodást elősegíteni. Visszatérve a szerelem dolgára, könnyen lesz kalandozó kedve. Így ezzel – bánja-e, vagy sem, ki tudja – komolyabbra nem igen gondol, hogy valakivel  össze is kösse a sorsát. Kiemelek pár dolgot, ami esetleg bekövetkezhet még. Nos,a  kalandok közepette kedvelt szokásokkal felhagy. A szerelmi válság, vagy fájdalom egy közelálló elvesztéséért emlékezetes lesz/lehet a kiemelt napok egyikében. A planétája alapszinten nem igazán ártalmas, nem valószínű ,hogy  szeptemberben bármi is megrendítheti önt. Az tény, hogy a szerelemvágya hatalmas és a pénzügyi előnyök házasság, vagy üzleti társulások útján, illetve egy halódó juttatás kifizetése ösztönzően hat önre.

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 23,27,31. szeptember: 1,4,9,15,19,23.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.): a Plútó a Marssal rokonságban, így valójában beletekint a Kos csillagjegybe és máris kész az egyenlege. Amúgy ebben a ciklusban a kollektív tudat (agyi) működése révén  pontosan össze lehetnek hangolódva, hogyan manipuláljon egyes embereket ennek-annak a tudása/ismerete birtokában…

Lehetséges kiemelt Plútó-Merkúr nap(ok): a legmélyebb átalakulás látszódik. Hiba lenne – részemről is – máris a végletekben közvetíteni a kozmoszból vett morze-jeleket, egyszerűen csak a szenvedélyességet kívánom kihangsúlyozni az ön esetében. Mások esetében is utalok arra, hogy a Vénusz nem „ártalmas”, de ugyanakkor a Plútó hagy némi kívánnivaló maga után. Mintha lelki szükséglete lenne arra, hogy hatalmi harcokba bonyolódjon. Kijelenthető az is, miután jól bírja a terhelést, mondhatom: kényszert érez arra, hogy a párját, ill. az élet-, vagy akár üzlettársait is befolyásolja. Kicsit eltúlozva, de nem biztos, majd önnek kell  ezt felismernie,  olykor-olykor beteges ellenőrzési vágy keríti hatalmába és ennek kiszámíthatatlan következményei lehetnek. Elképzelhető, hogy menet közben úgy gondolja, vagy így ismeri fel, a kényes, kellemetlen, de kellemes és pozitív események inkább kihívást jelentenek, mint katarzist! Mondhatni, hogy utóbbi esetben – ez nem jósda – bátran kész megélni a mélységeket a társával, vagy másokkal és az összeütközések inkább a javára, ill. a javukra válnak, mint ellenükre. Kisebb apróságok miatt felbosszantja magát, ahogy akár fel is lelkesítheti bármi is. Összegezve:  mindegyik esetben jó lesz/lehet, hogy csak egykedvűen szemlélődik és a cselekvést nyugodtan halogathatja. Így nem fog elkövetni jóvátehetetlen hibákat saját, de mások életében sem!

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 24,28. szeptember: 1,6,10,14,21.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21): már említettem, hogy még jó ideig – szeptember  3-ig - a Merkúr a Tűz elemű Oroszlán jegyben lesz, vagyis a lelkesedésével nem lesz gondja, de utána már igencsak kérdéses lesz ez a dolog. Szólok, hogy esetleg a vak optimizmusa, könnyelmű életfelfogása, a rossz ítélőképessége veszélyes lehet…

Lehetséges kiemelt Jupiter-Merkúr nap(ok): uralkodója jó ideje „besorolt” az ön csillagjegye mögé (Skorpióban van, ezt jelenti) és élményanyagának zöme jobbára pszichológiai okokra is visszavezethető, vagy valamiféle ismeretlen komplexum sem kizárt. Jó maga sem érti, hogy miért olyan sok a magány-érzet önben, miért az a sok gátlás, miért kell többet passzívabbnak lennie, vagy önmegadást gyakorolnia. Tudatalatti komplexusok lennének a fő okok, vagy mindenki látja, önnél nincs valami rendjén. Igen is, meg nem is. Nos, a Merkúr a Vízöntőben és a Jupiter a Skorpióban  jelen esetben a keresztezések ellenében is – pozitív planéták – jobb, ha diszharmonikusak! Hozza így is az optimista hozzáállást, táplálja a reményt, csak egyetlen dolog jelentheti a gondot, hogy: most a  rögtönt és az azonnali szemléletet nem kínálja tálcán. A „Gyere, cipó megeszlek!” - helyett okosabb, ha óvatosan jár el mindenben és mindenkivel szemben. Jobb, ha most alkalmazkodó marad mindvégig, fékezi az önelégültség érzését másokkal szemben. Továbbá az is jó, ha e hónapban sokkal szigorúbban számon kéri másokon a be nem tartott ígéreteiket, mielőtt még pali-madárnak nézik. Ebben az időintervallumban biztató lesz/lehet, hogy tapintatosság érzésben nincs hiánya és ez jó ómen is lehet a dolgok menetében. Újra kiemelem, nehezen mond nem-et, és ezért elképzelhető,hogy  kihasználhatják – én szóltam! Bátran kezdeményezhet tisztázó párbeszédet és így sima lesz/lehet az útja szeptemberben.

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 23,26,31. szeptember:3,8,11,16,23.

 

BAK (dec. 22-jan. 20): szeptember 3-ig azon agyal, hogy a – tüzes Merkúr, az Oroszlánban - „tarlóégetés” után megéri-e valamit is a csírájában elfojtani, vagy sem. Szeptember 3-a után beveti magát az újraszántásba (munkába), és könnyedén felismeri, hogy lehet-e ennyi pusztulás és pusztítás után a haladást előmozdítani. Lehet…

Lehetséges kiemelt Szaturnusz-Merkúr nap(ok): rögtön azzal kezdem, hogy a havi uralkodó és az ön uralkodó planétája a memóriájára lesz hatással. Sőt, finoman szólva egy kicsit az ítélőképessége is csapnivaló lesz/lehet. Megjegyzem, hogy az elvárásai is irreálisak. Kimondom, hogy egyik hazugság vonzza a másikat. Az az egyetlen „mentsége”, hogy nem csak ön ebben a ludas, hanem a szűk és tágabb környezete is. Tehát, nincs értelme szaporítani a szót, ha bármelyik igaz lenne itt egy a lényeg: változtasson! Mások teszik, akkor is az lép érvénybe, hogy önnek kell változtatni önös érdekből, mielőtt még aláássa a saját, de ezáltal  mások tekintélyét is! A két planéta ez esetben a formát (Szaturnusz) és az ideát (Merkúr) vezérli, így benne van, hogy ezzel lerakhatja a valósághoz hű gondolkodást is. Figyelem, hogy bárminemű gond, nehézség megélésében, jelen időben az apró csínyeket – finom voltam! – keményen meg is büntethetik. Mondjuk úgy is, hogy családi körben, de munkahelyén is szervezkedik, nyíltan elégedetlenkedik, mások háta mögött intrikál, akkor a  vesztébe is rohanhat. Lehet innen kiút? Igen! Mert ez nem szentírás, hogy így is történik. Csak ezzel azt akarom kifejezni, juttassa érvényre a rugalmasság (merkúri) és a következetesség (szaturnuszi) képességeit. Az élet nem fenékig tejföl, de lehet ez is akár…

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 27,31. szeptember: 2,6,9,12,16,22.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.): mindig azon van a hangsúly, hogy a két bolygó képes úgy „járni” a saját égi útján, hogy elfogadja és tiszteletben tartja a másik röppályáját! Tudatom, úgy kozmológiailag, mint emberileg is - elemek ide, vagy oda – nagyon jók ezek együttesen! Ha gond lesz, akkor az veszélyes, de nem súlyos…

Lehetséges kiemelt Uránusz-Merkúr nap(ok): iszonyú nehéz önnek a kedvében járni! Akkor is, amikor „élesben” találkozunk, akkor is, amikor tulajdonképpen asztro-fordítást készítek! 150°-ra van a két jegy (quinkunx) és nevelő-fényszög (Kaló Jenő ennek nevezi)! Osztom én is így! Jelen esetben így lesz/lehet, hogy fogalmam sincs okkal-e, vagy ok nélkül, most zsörtölődő kedvében találjuk önt. Mit tehet, ill. mit tehetünk! Ön is végigfutja a sorokat, mi is,és valami majd csak kikerekedik belőle. Önnek teljesen mindegy, mi a beszélgetés tárgya, akár egy zsörtölődőnek minden rossz. Mindenben, és mindenkiben megtalálja a hibát, mint a zsörtölődők csak  a negatívat látja mindenben és mindenkiben. „Igen, de...”, így kezdheti a mondandóját és folyamatosan zúgolódik, minden negatív érzéséért más emberek a hibásak, éppen ezért a környezetével is alpárian beszélhet. Igaz ez? Nem igazán! Akkor miért írok ilyen hülyeségeket? – kérdezheti. Gondoljon bele, a hónap elején olvassa, és van ebben a ciklusban 30 nap és úgy kezdem, ön az állatövi jegyek pillanatnyi fekete báránya… Aztán azonnal tudja mi a helyes megoldás, amikor is ilyesmiket tapasztal, és máris behúzhatja a kéziféket. Elképzelhető, hogy adódik olyan helyzet, amikor a legnehezebb szekeret is képes lesz kirántani, vagy a legszerencsétlenebb ember segítségére siet és kihúzza  szorult helyzetéből. Ezt természetesen könnyen kamatoztathatja. Én kifigyeltem önt, és remélem ön is figyel, persze saját magára – sztár is lehet akár!

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 24,28. szeptember: 4,8,14,18,22.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): szeptember 3-tól számítva kerülnek asztronómiailag és asztrológiailag szembe egymással. Egy szembenállás mindig jó arra, hogy ebben a konfrontációban képes legyen felismerni önmagában és másokban az őserőket és azt jól fel is tudja használni. Pl. legyőzheti a válságait, vagy gyorsan regenerálódik…

Lehetséges kiemelt Neptunusz-Merkúr nap(ok): az első naptól kezdve tekintsen úgy önmagára, mintha ön lenne a kormányzó! Programjának legyen a  mottója : ’Amor Fati’ (Szeresd a szükségszerűt, szeresd a sorsodat.) Tehát ez esetben vegye le a fekete lelki mundért, és vegyen fel egy  életteli színt, pl. a narancsot is, akár! Ez inspiráló, minden más híreszteléssel ellentétben. Nem igaz, hogy nincsenek pozitív gondolatai, hogy ködösen fogalmaz, vagy hiányzik a jó szó önből, vagy önre nézve. Meglehet, hogy olykor-olykor nem tudja megkülönböztetni  a valódit  a hamistól, az igazat a hazugtól. Összefoglalva a lényeget: nem ismeri fel a környezetében zajló események fő irányát, mégis jól reagálhatja le a jelenségeket! Fogjuk rá, hogy spontán módon „jeleket fog” és ezzel túl tud lépni mindig a pillanatnyi rossz hangulatán. Abból sem lesz/lehet gondja, amikor egykedvűen szemlélődik, vagy a cselekvéseit halogatja, mert ebben a hónapban minden a szépségről szólhat és az alkalmazkodásokról. Amire azért felhívja a figyelmét az a szembenállás, hogy  ígéreteket tegyen, vagy mellébeszéljen, mert ennek-annak megihatja a levét. Hivatalos dolgait ne bízza másra, vagy csak olyanra, akiben teljesen megbízik. Ez sem új, teljesen befolyásolható lesz, ill. lehet, ezt is idejekorán fel kell ismernie. Pl. az élete párja/kedvese is olyasmire akarja rávenni, ami teljesen távol állhat az ön életvitelétől. Így ki kell mondania: nem, és álljon le ezzel! Ennyi…

Kiemelt napok: 2018. augusztus: 25,27,31. szeptember: 1,7,9,11,16,21.

 

 

Aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/2018-havi-prognozisok/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.