Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018 OKTÓBER HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

2018.09.23

2018. szeptember 23-án 3:40-től – 2018. október 23-án 12:56i-g!

Nem található automatikus leírás.

OKTÓBER HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

MINDSZENT HAVA

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

A csillagjegyeknek egy adott hónapban mindig van egy közös uralkodó bolygójuk. A Mérleg havában ez mindig a Vénusz.

 

Ha már szólok az uralkodó bolygóról megemlítem, hogy a Vénusz a Bika jegyben földjegy, jelen esetben pedig levegőjegy.

 

Kérdés, hogy ennek  tükrében mit mutat meg, mint asztrológiai elem? (Úgy önmagában meleg és nedves.) Életünk fontos kelléke a levegő és benne a mozgás. Ez esetben életenergia áramlásról beszélünk, ellentétben  a föld elemű Bika jeggyel,  ahol a szilárdságunkat szimbolizálja. A teljesség kedvéért, a levegő elem esetében,  az Ikrek, a Vízöntő és a Mérleg jegyű  embereket a gondolkodás jellemzi leginkább. Vagyis a kapcsolatteremtésre és a párbeszédre helyezik a hangsúlyt. Összességében innen adódik/adódhat, hogy akinek a képletében „kevés a levegő”, vagy a képletében sérült a Vénusz , az nehezen teremt más emberekkel (jegyűekkel) kontaktust. Megtörténhet, hogy  diszharmonikus Vénusznál a mozgásuk is darabos, és visszafogottabbak. Leginkább azonban a bizalmatlanságukat emelném ki. Okkal-joggal tételezzük fel róluk, hogy átutazók mindenen és mindenben. Felteszik a lemezt, ami eleinte jókedvről, szépérzékről, a harmóniáról szól. Amint betelik a pohár – megunhatja, még akár önmagát is – máris odébbáll. „Egy újszülöttnek minden vicc új!” – szólás illik ide,azaz keresnek maguknak új palimadarat, akinek újra ellőhetik „ócsó” poénjaikat!

A vénuszi Mérleg jegy mellett  vegyük figyelembe azt is, amikor levegőjegy az ascendens és a Hold is Mérleg jegyben van , most csak a példa kedvéért!

Vénusz a Kos jegyben szívesen teszi újra és újra próbára a(z vonz)erejét. Ekkor van a szerelem első látásra helyzet (exiliumban, száműzetésben van itt).

 Vénusz a Bika jegyben mindenben fontos szerepet játszanak itt az érzelmek, és mondhatni könnyűszerrel megbántódik, de ezt nem mindig mutatja ki (domicil, erőben van itt).

 Vénusz az Ikrek jegyben erőben van (minden relatív, így a házhelyzet úgy emelheti, vagy nem). Közvetlen és hízelgő, így akar előnyökhöz jutni, ez az általános tapasztalat.

Vénusz a Rák jegyben (peregrin, azaz idegen itt) és így a szeretetre nagyon fogékony, viszont túlságosan  befolyásolható, így a józansága a béka feneke alá kerülhet.

Vénusz az Oroszlán jegyben szinte bárkit, bárhogyan  meg tud nyerni magának, de rossz passzban a hiúsága és a tekintélyféltő magatartása  irányítják (peregrin, azaz idegen itt).

Vénusz a Szűz jegyben (fall, azaz bukásban itt), ha a (munka-, vagy élet)társa fel tudja oldani a gátlásait, a kapcsolatuk ideálissá is válhat. Ha nem, akkor (nagyon) nem!

Vénusz a Mérleg jegyben (domicil, erőben van itt), magyarán az elutasítást, a szakítást is fájdalom mentessé tudja tenni. Tudni kell, hogy szeret hízelegni, néha túlságosan is.

Vénusz a Skorpióban (exiliumban, azaz száműzetésben van itt) szerelemben és közös pénzügyekben minden a végletek jegyében történik,  gyakran előfordul éppen ennek az ellenkezője. Általában nem ismer korlátokat és lehetetlent.

Vénusz a Nyilas jegyben (peregrin, azaz idegen itt) érzelmi és anyagi kérdésekben legtöbbnyire igen könnyelmű, jó esetben  nemes egyszerűséggel  csak nagyvonalú.

 Vénusz a Bak jegyben erőben van (minden relatív, így a házhelyzet úgy emelheti, ahogy megkurtíthatja). Konkrétan, igen görcsösen ragaszkodik mindenhez és mindenkihez, amit vagy akit már megszeretett.

Vénusz a Vízöntő jegyben is erőben van. Objektíve itt azt jelenti, hogy igencsak delejes módon könnyen és gátlástalanul köt kapcsolatokat, s ugyanilyen könnyedén bontja azokat – legyen az szerelmi, vagy  mondjuk  pénzügyi kötelék.

Vénusz a Halak jegyben (egzaltációban, azaz emelten itt) Kiváló érzéke van ahhoz, hogy mikor, mit és hogyan tegyen pénzügyekben is, egyúttal a szerelmi fantáziája élénk, továbbá túlságosan érzékeny itt.

Összegezve: jegyről-jegyre az egyensúlyra törekvés a lehetséges értelmes cél és tett! Asztrológusként tudom, hogy a Vénusz planéta levegő jellegű égisze alatt a vénuszi kulcsszavak alapján mondjuk ki, vagy gondoljuk azt, amit valóban szeretnénk, de azt is, amit éppen nem volna ildomos.

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.):Minden jól működő párkapcsolat alapfeltétele, hogy a felek szeretettel elfogadják egymást olyannak, amilyenek. Ez lehetséges is, csak jobban kéne ismerni hozzá mind önmagunkat, mind a másikat.” (Lux Elvira)

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): elsődlegesen a szerelmi élete és a szexualitása, majd ezen túlmenően a szórakozásban való öröme, a sport, akár a művész-élet, vagy a nevelőmunka több odafigyelést igényel most. A Mars ez esetben kulturális energiával telítődik, így önt az ötletes elképzelések, modern ideák fogják jellemezni. A szlogenje, „ahogy lesz úgy lesz”és így ezzel nem lesz/lehet elég határozott. Vagyis, hogy azt tudja, ill. tudni fogja, hogy mit és kit nem akar. Feltehetően a kiemelt napokon szereti a különlegeset – ez nem annyira új önnek –, és  mintha jobban ragaszkodna a függetlenségéhez. Jó esetben most ügyes, találékony és rugalmas lesz. Akinek a képletében a Mars támadott, az ilyen sugárzások esetén feltűnően különc és lázadó természetű lesz/lehet, aki semmilyen tekintélyt nem tisztel. A sport és a  szexuális örömök előnyben részesülnek. Úgy fest, hogy a szerencsejátékokra való hajlama megsokszorozódik, ezzel a vagyona elvesztését kockáztathatja. A nők jelen esetben, vagy engednek a csábításnak, vagy kirívó viselkedésük  következtében nem kívánt élményekben részesülnek.

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 24,26,27. október: 1,5,12,16,21.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20):Minden hozzájárul a rendetlenséghez: amit nem használunk, nem hordunk többé, nincs kedvünk vagy bátorságunk kidobni, vagy úgy gondoljuk, hogy egyszer jól fog még jönni. Talán neveltetésünk vagy régebbi tapasztalataink miatt, vagy mert kételkedünk képességeinkben, ragaszkodunk olyan megoldásokhoz, amelyek nem engednek továbbmozdulni az élet más területein sem, legyen az munka vagy akár párkapcsolat. Aki rendet rak, gyakorolja az elengedést, s ez segíti a mentális takarítást, ami a fejlődésünket szolgálja.” (Basa Ágnes)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): Tudja meg innen is, hogy az uralkodó bolygója 2019.január 7-ig szemben áll a saját csillagjegyével! Nem kevés időre mindez arra utal, hogy az ön számára fontos a szakavatottság mikéntje  és  hogyanja, valamint, hogy mennyire esztétikus a  megjelenése a nyilvánosság előtt. Most valóban, nem csak üres lózung: ruha teszi az embert! Gyakran színészi képességeit kell bevetnie, hogy  érvényre tudja juttatni a tehetségét.  Sokat számít, hogy a születési képletében kinek milyen a Vénusz fényszög kapcsolata pl. a Szaturnusszal, Neptunusszal vagy Uránusszal. Harmonikus fényszögei pl. boldog kapcsolatot ígérnek, melyben az érzelmek és a szexualitás egyformán fontos szerepet kapnak. Ellenkező esetben a diszharmonikus aspektusok  szexuális problémákat jelezhetnek, de sajnos válást, ill. elszakadást is. Rossz az, aki rosszra gondol, csak jó tudni, hogy ez esetben túl sok lenne a házassági zavar erotikus krízisek miatt, vagy felbonthat egy viszonyt, csak mert „köti az ebet a karóhoz”! Összességében így a kiemelt napokon  - még egyszer kiemelem, 2019. január 7-ig -  nem mindegy mi és hogyan is  kedvező a házasságára, bizalmas kapcsolataira, viszont itt  és most egy szerelmi házasság tartósítható, vagy a társsal fokozható a harmonikus élet. Ennyi!

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 24,28. október: 2,9,12,16,22.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21):Egy párkapcsolat (...) soha sincs kész, soha nem nyeri el végső formáját. A jó párkapcsolat egy út, amelyet önálló lényként, a társunkkal közösen, az elköteleződés biztonságában járunk, ahol egymást ismerve, egymásra figyelve, egymással kommunikálva, egymás kezét szorítva jutunk át a kríziseken.” (Sákovics Diana)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok):  ez itt és most tranzit sorozat egy hónapra kivetítve, sokat számít az is, hogy az ez évi jegyváltáskor miként vesz/ vett  rész a mindennapokban. Gondolkodására most a higgadtság, a megfontoltság, sőt bizonyos fokig a tunyaság jellemző, ami  gyárilag amúgy nem a sajátja. Most ön sem érti, miért várja ki türelmesen a megfelelő alkalmakat, lehetőségeket, de még  akkor is nehezen lép. Lassú felfogású, rugalmatlan és bosszantóan makacs. Igaza van, ez vérlázítóan hangzik, de még eddig nem mondtam senkinél: ez nem jósda, nem szentírás, hanem GPS! Valószínűleg ennek valamiféle oka van/lesz, ami jól is jöhet a kiemelt időpontokban!  Fel kell, hogy tűnjön az idegen/új munkamód, egyenetlen munkaritmus. Szervezési hibák zavarják. Meggondolatlanul  felmondhat, mert mások, vagy saját maga ügyetlensége idegesíti. Én azt mondom: megállj! Az „Újratervezés!”- gombot nyomja meg az agyában. A Merkúr segíteni fogja inkább, mint hergelni a káoszt. Konkrétan felismeri mennyire ügyes és gyors munkás, okos és eszes szellemi befektető hozzáállással felismeri egy krízisben a személyes, vagy mások hasznosságát, ami  jobb, mint a marakodás, vagy az újdonsült kihívások elöli menekülés. E ciklusban egészségügyi érdeklődése is jó irányba terelődik. Jól tudja, hogy többet ésszel, mint idegeskedéssel - ennek így sokat köszönhet. Most az egészsége kérdésében minden szerzett és saját tudását egy panasza gyógyítása érdekében jól fogja tudni mozgósítani.

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 23,26. október: 1,6,10,15,18,21

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.):Napjainkban a párkapcsolat olyan, mint egy ház. Ha tönkremegy a csap, nem veszel új házat, hanem megjavítod. Kivéve persze, ha a ház egy hazug disznó. Abban az esetben felgyújtod az egészet a francba, és veszel egy másik lakást, amiben már a csap is jó.” (Szőcs Henriette)

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): végig úgy tekintse  az elkövetkezendő napokat – nem kötelező, szabad a gazda -, mint aki könnyed és a nehézségek elkerülésére  hajló lelki alkattal rendelkezik. Az ön személyisége lázad a mértéktelenségtől, a túlzásoktól, az ízléstelenségtől. Mindez kiváló, de el kell fogadnia, hogy mindig szembesül ezekkel, ha tetszik, ha nem. Jól álcázza ezek megvetését, de érzelmileg nem kitartó,hogy  e témákban komolyan elmélyedjen. Vajon mitől és kitől ered mindez? Szó sincs arról, hogy a kiemelt napokon ön lenne/legyen a ludas, csak egyszerűen látható lesz, amint kiszalad olykor a világból. Képtelen az egyedüllétre, csak az itt a bökkenő, mások akarnak-e önnel egy levegőt szívni? Felismerésekre jut, miszerint gyakorolnia kell a nagyobb állhatatosságot. A Szaturnusz 2017. december 20-tól  2020. december 17-ig  a Bak jegyében lesz  szemben az ön csillagjegyével,  így nap, mint nap fel kell ismernie,hogy  olyan emberekkel kell társulnia, szövetkeznie, akikben több a pozitív a szemlélet. Figyeljen azokra, akik képesek a boldog perceket, órákat, napokat lopni amikor szomorú, vagy elveszti a fonalat a szeretteivel, a környezetével. Az ön jegye és a Mérleg jegy ez esetben végig keresztezően (90°-ra) állnak. Előfordulhat: hosszabb-rövidebb ideig messzire kerülhet a partnerétől, szeretteitől. Nem vitás, éppen ez a negatív felállás segítheti abban, hogy belássa: mindent meg kell tennie, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz, mint annak ellenkezője. A Levegő és a Víz jegy társulásában megtapasztalhatja, egy semmiség is felkavarhatja önt, vagy más valaki az állóvizet, vagy éppen kellemes szellőjárásban ringatóznak a mindennapokban.

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 24,27,29. október: 5,10,14,16,21.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.):Ha a szívemmel láttalak meg, akkor nagyon messze láttam benned és nagyon magasra. Olyasmit vettem észre, amin nem fogott az évek múlása. Ugye tudod, hogy csak így lehet tartós egy párkapcsolat? Ha a szívünkkel látjuk egymást. Nem elég, hogy "szeretlek". Minden szememmel tudtalak szeretni. Az érzéseimmel, érzékeimmel és az eszemmel is. Nem elég. Az is kell, hogy SZERESSELEK. Így, nagybetűvel. Ritka manapság. Nagyon ritka. (Müller Péter)

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): az ön csillagjegye és a Mérleg olyan fényszögben állnak, miszerint: „a jóból is megárthat a sok”! Mi lesz a gond? Ilyenkor – saját szavaimmal – meghintáztatják! Talán még jobb szó erre, hogy elaltatják azok, akik kitapasztalták mivel lehet önt meglovagolni! Beszélgessünk! Minden nagyon jó lesz, mindennel meg lesz elégedve, de… Egyes, talán a kiemelt napokon fel sem tűnik, a vágyai némileg egyenetlenek lesznek, ill. lehetnek, ezáltal a stílusa jelentősen ingadozni fog. Hiú, így ezen jellemvonásai miatt időzítési problémákat generálhat. Hiba lesz elveszítenie a kontrollt! Úgy fogalmazok, nincs azonos hullámhosszon egyesekkel, de ők  úgy gondolják, itt az idő – jó kedve van/lesz – meghúzhatják a bajuszát is! Mi ennek a lényege? Előnyös lehet mindez -  ez nem jósda, se nem szentírás –amikor ennek  halvány jeleit tapasztalja, jól tud majd alkalmazkodni a hintához,de a  közönségéhez már  nem kötelező. Végig eléggé rugalmasnak kell maradnia, ami ilyen szinten már alkalmazkodik az ön stílusához, hadd játszanak a gyerekek, de ne önnel! Lesz, aki őszintén és tiszta szívvel vesz részt az ön „bohóckodásában” (jókedvében találják), de annak se adja ki ott helyben rögvest az útját,aki nem tudja hol a határ! Lehet ez még  fenomenálisabb ettől-attól. Miközben mindezek a jelenségek haloványan, vagy harsányan is igazak, egyre megy, alaposan ki és megismeri a környezetében azt, aki – negatív módon is – az ön számára ilyen módon is inspiráló lesz a badarságai miatt. Magyarán, gyakorolni tudja a híres kreativitását és egyenletesen kontrollálni tudja a bakikat is!

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 23,27,29. október: 2,8,11,16,20.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23):Az élet mindig hoz megoldandó feladatokat és nehézségeket. Egy párkapcsolat léte és fennmaradása jócskán múlik azon is, hogy ezt a felek képesek-e együtt észlelni és megoldani, avagy inkább az történik, hogy az egyik félreáll, hogy a másik odaférjen, és csináljon valamit.” (Tari Annamária)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): az Ikrek jegy esetében is kiemeltem, hogy milyen fontos szerepe van a planétájuknak (másoknak is, a sajátja)! Észlények, így maradok az ön esetében is  jelen ciklusban az én központúság és a becsvágy lesz jellemző. Minden cselekedetével sikert szeretne aratni, viszont épp ezért fél a felsüléstől, így előfordulhat, inkább nem tesz semmit. Úgy gondolja, hogy nem irányító típus, miközben rendkívül kreatív az intellektusa ebben a hónapban is. Ennek ismeretében a jelek szerint hajlama van/lesz, hogy a háttérből, de irányító legyen! Amit most megtudott –magunk között vagyunk – azt vegye komolyan! Nincs a homlokára írva, hogy e jegy szülötte ,nem beszélve arról, hogy lehet a Holdja is, vagy az ascendense  Szűz jegy ,és most nézze innen a (sors)feladatait! Minden szakmai és párkapcsolati sikere azon múlik, hogy felismerte-e az első pillanattól kezdve, hogy: ön a főnök! Október 7-ig – minek a rohanás – ön valóban rendkívül intelligens, vagy rossz esetben csak annak látszik. A kettő nem egyet, s ugyanazt jelenti. Elégedetté teszi annak a tudata, hogy meg is tudja valósítani  mindezt a szavaival,a cselekedeteivel. Rendkívüli hatást tud kelteni. Végig az emberi kapcsolatokat tartsa a legfontosabbnak és meglátja, hogy ki itt az úr!  Okos enged, szamár szenved. Érthető voltam?!

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 25,29. október: 3,7,12,18,21.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.):A veszekedések és viták nem azt jelzik feltétlenül, hogy egy párkapcsolat boldogtalan. Egy összetűzés konstruktív is lehet, ha arra szolgál, hogy a mélyből a felszínre kerüljenek az ellenérzések, a sértettség, bármi olyan tényező, ami nagy valószínűséggel távolítani kezdené a feleket egymástól. A destrukciót az jelzi, ha nincs is egymásra fókuszált figyelem, a felek nem is néznek egymásra, "párhuzamosan" kommunikálnak, azaz mindenki hajtogatja a magáét.” (Tari Annamária)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): nem kertelek, az ön számára egyértelművé teszem a helyzetet, ez bizony brutális lesz/lehet:  2019.január 7-ig a Skorpió jegyben lesz a  Vénusz. Tehát, nem egy hónap, hanem három is lesz az, hogy innen ki sem fog mozdulni! Ön a kiegyezés művésze két  szint között válogathat, ill. mozoghat. Ebben az a jó, hogy könnyű lesz így döntenie. Hogyan is? Pl. óvatos lesz-e, vagy féltékeny?  A Mars és Plútó jelében kemény iskolát állít a galamblelkű vénuszi attitűdje elé. Egyes napokon egyszerre lesz érzéki és visszahúzódó a szerelemben, de a végletek jegyében gyakran előfordul éppen ennek az ellenkezője. Mint a kompromisszumok mestere önmagát is meglepi/meglepheti azzal, hogy nem ismer korlátokat és lehetetlent. Jól fejlett tisztesség  érzéke van, de rossz jegyben a Vénusz éppen ellenkezően képes viselkedni, gátlástalanná is válhat. Van ennek valamiféle előnye is? Nos, szerintem, igen! Akinek a Vénusz alapban harmonikus, azoknak a döntés ideje jelentősen lerövidül, azaz a hezitálások helyett – másokat is kellemesen meglephet – nem vacakol olyan sokat és döntésre viszi a dolgokat, s viseli azok  következményeit is. Feketén-fehéren is képes lesz, vagy lesz kénytelen megtanulni ily módon is szórakoztató lenni. A tények ismeretében jó előadó képességet is kap, hallgatását és a titoktartó képességét mindenki meg fogja érteni. Most a csend lesz az, ami magával ragadó tud lenni önmaga, de mások számára is. Lehet, szívesen és sokat jön-megy, elutazik a rokonaihoz jó kapcsolatok reményében. Persze lehet ennek az ellenkezője is, de mindegyikben az lesz az izgalmas és érdekes, hogy magában is el tudja rendezni velük a vitáit.

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 25,28,30. október: 4,9,12,18,22.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.):Egy jól működő párkapcsolat érdekében érdemes leiratkozni a Facebookról, és helyette inkább egymásra figyelni, valódi figyelemmel és érzelmekkel. Az élet amúgy is hordoz nehéz helyzeteket, megoldandó problémákat és olyan kríziseket, amelyeket egy párnak együtt kell megoldani. Erről is szólna többek között egy kapcsolat: az egymás mellettiségről, a támogatásról és arról a bizalomról, amely nem igényli az állandó ellenőrzést.” (Tari Annamária)

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): ebben a ciklusban meg kell látszódnia, hogy tehetségesen bánik a szavakkal. Képes hatásosan beszélni, ha úgy tetszik érvelni is. Nap, mint nap világossá tudja tenni elképzeléseit mások számára és irányítani tudja a környezetét. Miután nem tudjuk, hogy önben milyen állapotban lapul meg időnként a láva, én szólok – asztrológiailag mindenképpen – ez segíthet önnek kifejteni  mindenkori álláspontját a fellépő problémákkal szemben. Vagyis, hogy probléma lesz,volt, van, míg ember él e földön. Miben lesz ekkor  tehetsége, s hogyan és hol fog megnyilvánulni? Nem mindig szalonképes vitapartner, mert a nézeteivel gyakran túlontúl el tudja nyomni a beszélgetni akarót/vágyót, aki köpni-nyelni nem tud a szózuhany alatt, de most hallgat(hat)! Lehet az is beszédes, ha némán szemezget egy (emberszabású) „kobrával”. Azért hallgasson meg mindent és mindenkit,mert akadhat a népek között olyan, aki mestere annak, hogy a kapcsolatuk egyensúlya fennmaradjon. A Mérleg havában sokan mások tudatosan, vagy akár tudattalanul képesek  őszintén megvitatni a kényes részleteket. Rögzítsünk le valamit: e hónapban bizonyos fajta hatalma van, ill. lesz a szóban kifejezett problémák felett, de a zűrök felett semmi, de még annyi sem! Felismerheti ,hogy a ki nem beszélt gondok, melyeket indulatosan, vagy akár tettlegesen vitatnak meg, a jövőre nézve durva csatározásokat hozhatnak. Kár lenne.  Lényeg, a lényeg ezzel kezdtem és ezzel is fejezem be: meg kell látszódnia, hogy tehetségesen bánik a szavakkal!

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 23,27. október: 1,6,10,14,19,21.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21):A párkapcsolat stádiumait a fingás mutatja a legjobban. Az első stádium a cinkos hallgatás. Ez egy fantázia időszak, amikor mindkét fél úgy tesz, mintha a belőlük nem távoznának gázok. Ezt az illúziót hamar összetöri az első feszengő kérdés: "Juj, te fingottál?", majd ezt követi a kínos igazság beismerése. Ez jelzi egy meghittebb korszak eljövetelét. Ezt a korszakot úgy hívom, hogy "fingnászút", amikor mindkét félnek a másik gázai a legaranyosabb dolgok a világon. De persze egyetlen nászút sem tart örökkön-örökké, és ezzel el is érkeztünk a kritikus fingelágazáshoz: a fing vagy elveszíti szórakoztató és zavarba ejtő mivoltát, és ezzel igazi szerelmet jelez, vagy idegesíteni kezd, undort kelt, és ezzel szimbolizálja mindazt, ami gyűlölt és utálatos az egykori szerelemben.” (Szerelem és egyéb katasztrófák c. film)

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): legyen humora! Van, de ezt úgy nem osztogatják a kényes helyzetekben: vagy van, vagy nincs! Óvatosan és megfontolás után illik cselekedni, tudni illik így illik – most(anság)! Nyitott szemmel és füllel jár, így nem hinném, hogy galibát okozna önmagának és másnak is. Kivéve, amikor nem! Kivételek mindig vannak! Mi lesz, lenne az? Hiba lesz túlreagálni dolgokat az előforduló kisebb-nagyobb problémák esetén. Erre szokás mondani: ne csináljon a bolhából elefántot! Szánjon időt a kiemelt napokon főleg arra, hogy megértse, mi kering a levegőben? Szagot fog, de  hiba lesz kimondani: „meztelen a király!” – valakire, de valamire is, vagy,hogy pl. „fejétől bűzlik a hal”! Ebben a hónapban megtanulhatja, hogy ne fejezze ki magát közönségesen abban a hiszemben, hogy ez kielégülést hoz, pl. „megmondtam a szemét disznónak, hogy tudja, mihez tartsa magát!” Annyiszor mondtam már : ez nem jósda, nem szentírás, hanem GPS!  Az efféle kijelentésekkel maga ellen fordíthatja azokat is, akik (pedig) naponta mosdanak, és illatosak, mint a tavirózsa. Elidegenedéshez vezet! Mivel az uralkodója a nagy jótevő, vagy a szerencse jelölője egyszer mondja el: mostanság minden túlhajtott önérzet, önteltség, szerénytelen magatartás, túlzott nagyvonalúság, túlzott optimista szemlélet vagy éppen a mértéktelenség annak a következménye, hogy a Jupiter nem hagyja, hogy  így tegyen és szól önnek: legyen humora! Vegyüljön el a „disznók” között, és akkor nem fog szagot! Mit tapasztalhat? Kedélyes természete előnyös lesz, a jósága, a türelme, eredményes hónapot is hozhat, vagyis, hogy  könnyen keresztülviszi, vagy kieszközli magából-magának a sikert! Ennyi!

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 23,26. október: 3,7,10,14,16,21.

 

BAK (dec. 22-jan. 20):Hol én emellek téged, hol te emelsz engem. Ha lent vagyok, le kell szállnod értem. Hiába jutottál följebb, egyedül nem mehetsz tovább. Fél-lelket nem fogad be a szellem világ. És mivel lenti világok, a lélek pokolkörei vonzanak is bennünket, és minden gyötrelmünk ellenére szeretünk ott lenni - a párkapcsolat mind a mai napig a létező legnagyobb emberi dráma. Örök küzdelem, marakodás, elhárítás, egymás vádolása, fölemelése és lehúzása.” (Müller Péter)

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): az ön csillagjegyében a sajátja, így   2017. december 20-tól jeleit kell, hogy tapasztalja önmagán, miszerint  minden jó tulajdonságát érvényre igyekszik juttatni. Elviekben szorgalmas, kitartó, alapos, megbízható. Jó esetben a szándékait siker koronázza, az eddig titkolt ambícióit ki kell, hogy tudja elégíteni. Hiszem azt, hogy egy év elteltével töretlenül azon dolgozik, hogy a céljaiért teljes erőbedobással küzdjön. Nem így volna? Hogy-hogy nem? 2020. december 17-ig nap, mint nap, búskomor, bizalmatlan, pesszimista, önkínzó, mogorva, tapintatlan és nem képes elviselni, ha valamiről le kell mondania. Hol van a hiba? Megvilágosítom! Jelen időszakban jó, ha szereti a személyének szóló népszerűséget! Szüksége van rá, hogy érezze, környezetében elismerik, értékelik. Nagyon sokféleképpen lehet ezt lekövetkeztetnie. Ön a legjobb tudója annak, ha nem mennek jól a dolgok, az  azért  lehetséges, mert arrogáns és túl merész. Vajon hol tárolja diplomatikus és kedves attitűdjeit mostanság? Hogy építően állítsam fel az ön bizonyítványát – ez nem jósda, nem szentírás, hanem GPS –2020. december 17-ig alaphelyzet , ahogy 2018. november 22-ig is következő a helyzet: ha el akarja nyerni a környezete jó véleményét, akkor végig használja ki azokat az eszközöket, melyeket a mindenkori környezete nyújt csakis azért, hogy ön kimutathassa  alkotó, teremtő és építő tehetségét. A Mérleg jegyből a Nap ily módon derékszögben (90°-ban) úgy világítja meg, hogy felfedezze azokat a gyengéit, amelyek miatt  – lehet – átmenetileg meg is torpanhatott. Jelen ciklusban nem szabad semmin sem megsértődnie, nem ez a célja a két kardinális (vezető) jegynek. Jó úton haladhat, de nem az én tisztem megítélni ezt, hanem  a hónap végéig pár dologban önnek kell  megvilágosodnia.

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 23,26,30. október: 4,7,11,14,19,21.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.): „Egy tönkrement párkapcsolat igazságához csakis úgy juthatsz el, ha mindkét rossz "dristit" felismered! A sajátodat is. Mert egymást bűvöljük. Egy rossz párkapcsolaton akkor lehet túllépni, ha mindkét varázslót leleplezed. Tedd föl a kérdést: „én mennyit rontottam rajta?" (Müller Péter)

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): igenis van jelentősége annak, hogy a saját uralkodója 2018. május 20-án „átlépte” a határt, és a Bika jegyben marad hét teljes évig. Mit jelent ez az ön esetében? 90°-ra lesz mindvégig, vagyis hogy quadrátban! Gyakorlatban azt jelenti, hogy pl. október 18-án a Nap szemben áll (180°-ra) az ön Uránusz uralkodó bolygójával (+/-3-10 napban) . Valamiért, valamilyen oknál fogva az ön és mások vágyait, reményeit egyesek elég látványosan meg akarják majd csáklyázni. Csak találgathatok, hogy ön most bizonyos távolságot tart a többiekkel szemben, úgyhogy azt csinálhat, amit valóban akar, anélkül, hogy azon lamentálna , mit gondolnak erről-arról a többiek. Ez odáig vezethet, hogy mások sokkolása szórakoztatja.  Elképzelhető, hogy e hónapban más lesz, mint különben, és a viselkedése így is kiegészülhet néhány excentrikus vonással. Lehet egy különös ötlete, és a zajló események közepette lázadóként mutatkozhat. Gyanítható, hogy csatlakozik egy olyan csoporthoz, amelyik a jelen kaotikus helyzet megváltoztatását tűzte ki a zászlajára. Felveszi a kesztyűt és valakik mellé besorakozik. Nem tagadom, hogy ez a Nap-Uránusz szembenállás azon törekvését támogatja, hogy egyértelműbben, világosabban fejezze ki magát, mint valaha, és mindez most szoros összefüggést mutat  extrém vonásaival. Mit jelenthet ez? Mondom,hogy értse:  szembe fordul a tűzzel. A lángfénynek (de lehet egy parányi fénycsóva is), a célja talán, hogy belül világítson, minthogy szembe menjen a lávával, ami betemetheti. Ha tőlem hihető, akkor jobb, ha  kimarad a csete-patékból, hisz valójában ez  kevés lenne  az üdvösséghez, de így, ha nem tesz semmit , akkor túl is élheti a vihart! Őszintén mondom, nem hiszem, hogy jól érveltem önnek, hisz gyárilag az a karakter, aki amikor  úgy érzi elérkezett az ideje  akkor  hozza a formáját. Összegezve: távolságot tart, vagy „belecsap a lecsóba”…

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 24,27. október: 3,7,10,15,19,22.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): Egy idős, nagyon okos pszichoanalitikusnak, Wilfred Bionnak a halála előtt nem sokkal az volt az utolsó mondata, hogy csak az lépjen kapcsolatba, aki szeret viharos tengeren vitorlázni. És ezt azért mondta, mert nagyon sokan jártak hozzá, akik azt hitték, hogy ha egy párkapcsolat viharos, akkor valami baj van. De ő rájött arra, hogy a párkapcsolat nem lehet más, csak viharos. Vannak olyan tengerészek, akik szeretik, élvezik, és túl akarják élni a viharokat. Sőt, ő egyenesen azt mondta, hogy aki nem élvezi, vagy el akarja kerülni a vihart, az ne is legyen tengerész.” (Feldmár András)

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): azzal nem mondok újat,hogy bizonyos dolgokat – szinte mindent és mindenkit – túlidealizál, vagy önmagát állítja be eszményi halandónak. Örök tény, hogy senki sem tökéletes, de a remény hal meg utoljára! Uralkodójának egy keresztező fényszöge arra utal, hogy nem lesz mentes a nyilvánossággal kapcsolatos viharoktól, viszont ezek motivációs források is egyben. Úgy vélem, jó esetben ennek eredményeként – kiemelt napokon főleg – gondosabban és koncentráltabban tudja kidolgozni az ellencsapásokat, mint  ahogy mások nem igazán. Mondhatni, ez az adok-kapok helyzet sokkal ideálisabb, mint az eszményiség szellemében leledzeni. Pontosítok, hogy a személyes kapcsolatokban úgy, mint minden más dologban - pl. üzleti, vagy szakmai kérdésekben - e hónapban elsőre bonyolultnak fogja vélni a bizalmas beszélgetéseket, mert ön se tudja – hát még a másik, vagy mások  –, hogy  pontosan ki és mit akar a kialakult helyzetben. Az időnkénti  bizonytalanság abból fakadhat, hogy senki nem tud mit kezdeni a hibás cselekedeteivel és a kétségek miatt lehetnek gondjai, ill. gondjaik. Pont erről beszélek, hogy igenis jó, ha kitör egy kis szélvihar, mert most mindenki így ön is, ekkor ismeri fel a saját és  mások kívánságait kívül-belül egyaránt. Olykor a ködös és homályos helyzetekben áldás lesz, ill. lehet egy kis hidegrázás, amiből/amiben a cselekedeteiket koordinálni tudják. Önnek (és mindenki másnak), ha nem is lesz minden a kedvére való, de legalább felismeri, hogy kár teóriákra alapozni, mivel legtöbbje itt és most ósdi, vagy éppen teljesen haszontalan.

Kiemelt napok: 2018. szeptember: 23,25,30. október: 2,6,11,14,18,23.

 

Aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/2018-havi-prognozisok/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.