Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018 NOVEMBER HÓNAP és SZENT ANDRÁS HAVA

2018.10.23

2018. október 23-án 12:56 - tól – 2018. november 22-én 9:36-ig!

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

 

A csillagjegyeknek egy adott hónapban mindig van egy, vagy kivételesen kettő közös uralkodó bolygójuk. A Skorpió havában ez mindig a Plútó és a Mars.

Ha már uralkodó bolygókról is szó esik, akkor a Skorpió jegyben a Plútó - Mars víz és tűzjegykeveredéséről” is beszélhetünk. Mit mutat meg ez a két asztrológiai elem?

Egy kis kitérő:

„Egy dolog, amit örökre megtanultunk a Volt egyszer egy vadnyugatból… Beszél, amikor játszania kellene, és játszik, amikor beszélnie kellene – ezt Cheyenne mondja a Harmonikásról, de én inkább úgy mondom, hogy általánosságban inkább játszik, mint beszél. A Volt egyszer egy vadnyugat nem az a film, amiben a vicces dialógusok szétszaggatják a vásznat, hatalmas csendek és még hatalmasabb zenés pillanatok soráról van itt szól, aminek a szövege pár papírra felférne. Ezzel viszont minden egyes elhangzott mondat nagy jelentőséget kap, és amik viccesek, azok tényleg azok…” (Klág Dávid)

Mindenki, valahol a maga-maga módján a megfelelő helyen és időben végakaratot teljesít be, vagy valakitől elszenved ezt-azt.

Annak lesz bizonyára félnivalója, akinek akarva-akaratlanul a Nap-Plútó fényszög állásával a fizikai, vagy Hold-Plútó állásnál az érzelmi, vagy a lelki erőit (Plútó- ascendens állásban) mástól, ill. másoktól elszívva, ezzel függésben tartva lehetséges egészséges önbizalmát, ill. életterét.

A Merkúr-Plútó állásban egy le-, vagy elszámoltatás, bosszú úgy szóban, mint írásban sem kizárt ilyen időintervallumban.

Ha Vénusz-Plútó állása van valakinek, annak lehetséges egyfajta ellenállhatatlan és tiszta szexuális kisugárzása, ugyanakkor -  negatív aspektus esetén – a másikat, ill. másokat kegyetlenül megaláz, vagy kigúnyol. Ilyenkor gyakori, hogy anyagilag is ellehetetleníti a korábban agyonszeretett szeretőt, szerethető környezetét is, akár!

A Mars-Plútónak is lehetnek pozitív vonzatai, miszerint a titokzatossága és a lelki ereje átsegíti a holt ponton. Ellenkező esetben szigorúan és bestiálisan akar elégtételt venni egy korábbi sérelmén.

 A Jupiter-Plútó esetében, akinek a képletében ilyen asztrológiai fényszög állás van, az bízik a megújuló/megújító erőkben. Másik esetben a fanatizmus és az arrogancia kerekedik felül benne.

A Szaturnusz-Plútó állásban a „damaszkuszi-élményt” tapasztalja meg, hogy egy régi struktúra legyőzésével mélyebb igazság érdekében cselekszik. Negatív felállás esetében egy megszállottal kell számolni – önmagában, ill. önmagával szemben is - megkérgesedett autoritási problémákkal nézhet szembe az ilyen aspektus tulajdonosa.

 Az Uránusz-Plútó egyik esetben lehet pozitív felszabadító élmény, vagy egy totális csőd verheti ki a biztosítékot ekkor, rossz helyen, rossz formában kalkulált ki valamit.

A Neptunusz-Plútó állásnál jó esetben pozitív inspirációkkal lehet számolni, a negatív állásban – figyelem, lehet ez tranzit formájában is, nem csak születési alapállás szerint is – engedi, hogy más, vagy mások hatalmi visszaélésekre vegyenek rá egyeseket. Pl. hamis tanúzás, vagy drogra/italra szoktatás, stb.

A Plútó önmagában/egymagában nem várt és kényszerű átalakulásokat hoz(hat), vagy a gerincességet teszteli, vagy a nehezen ellenőrizhető hajlamok miatt (kényszeres, vagy függőségi dolgokból kifolyólag, stb.) lép fel ki-ki és a maga-maga módján fénylően, vagy veszedelmesen a kiemelt napjaiban.

Vegyük figyelembe ez esetben a Skorpió Nap jegy mellett, a Skorpió ascendens és a Skorpió Hold állásokat is - most csak a példa kedvéért!

Összegezve: jegyről-jegyre a (gyógyító)mágus vagy a(z energia)vámpír magas és mélységi állapotok uralkodnak  minden percben, órában és a (hétköz)napokban is! Mint asztrológus tudom, hogy a Plútó-Mars planéta Tűz - Víz jellegű égisze alatt a tabupusztító és a destruktív attitűdök alapján mondjuk ki, vagy gondoljuk azt, amit valóban szeretnénk, de azt is, amit éppen nem volna ildomos.

 

Ez lesz most is, ha tetszik, ha nem – jegyről-jegyre!

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.):Egyéniségünk háromnegyedéről lemondunk, hogy hasonlíthassunk másokhoz.” (Arthur Schopenhauer)

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): nagy dilemma előtt áll! Jelek alapján most kell felismernie élete (további) kilátásait. Az ¼- rész alatt a lemondás az ön esetében olyan, mint egy érvágás! Úgy találom, hogy lehet fejben, vagy a valóságban is olyan kezdeményezési periódus – ki vagy beöltözés, munkahely-változás, életritmus vagy profilváltás – ami érzelmileg igencsak megérinti, de gyakorlatilag nem akadályozhatja meg. Minden a kezdeményezési sebességétől függ, még akkor is, ha éppen ahol van, ill. leledzik, ott leenged(het)i a horgonyt. Csak találgatni tudom, hogy éppen milyen érzékenységi periódusában van. Pontosabban, benne van, ill. lesz a levegőben, hogy  bármilyen döntést is hoz, meg fogja mindezt szenvedni. Váltig állítom, hogy mindenben és mindenkor az idő elvégzi a „munkáját”, de az ebből adódó élmények nem éppen a gyorsan múló emlékek kategóriájában lesznek.  Elképzelhető, hogy rengeteg érzelmi gáton kell majd átbukdácsolnia. Ahogy lesz úgy lesz, de ezek az ilyen-olyan élmények, főleg a kiemelt időpontok körül növelik példaértékűvé a kezdeményezőkészségét, a bátorságát és az (élet)vezetői képességét. Figyelem! A jelen időszakban néhány nem várt korlátozás meg fogja tanítani arra, hogy pl. a haragtartás, az önzés és a vakmerőség nem tanácsos. Önnek meg kell tanulnia türelmesebbnek, fegyelmezettebbnek és pontosabbnak lennie szóban és tettekben egyaránt! Jó estben ki tudja mutatni, hogy mennyire tud vigyázni a nyelvére. Úgy találom, a Mars-Merkúr állása jelenti a veszélyt: gyerekesen viselkedhet! Ahogy az elején írtam, pl. a lemondás képességét lehet nemes gesztusként is kiviteleznie, vagy egyszerűen visszacsúszhat egy ovis homokozóba…

Kiemelt napok: 2018. október: 24,28,31. november: 4,7,10,15,18.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20):Semmit sem szabad elkapkodni. A türelem a legelső, amit egy jó üzletember megtanul.” (Volt egyszer egy vadnyugat c. filmből)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): múlt hónapban nyomatékosítottam, hogy az uralkodója szemben áll az ön csillagjegyével, és most a Nap is itt lesz! A Nap és a Vénusz a Skorpió jegyben közös nyereséget tesz lehetővé, népszerűséget is a vállalkozásokban, vagy fogadásokban, de mindeközben a sikerért a visszás Skorpió „miatt” vásárra viszi a bőrét is. Feltűnik majd, hogy sokat kell magyarázkodnia, nehogy a szépreményű vállalkozás  a tohonya részestársakkal csődbe menjen. Látványosan kevés eredmény lesz  a nyilvánosság előtt, de a saját lagymatagsága is rigolyássá teheti önt, mert későn ismeri fel patópálos-attitűdjeit. Lyukat enged(het) mesélni a hasába, és  minden negatív híresztelés ellenére mondom, hogy még így is jól jöhet ki a dolgokból, csak  semmi kapkodás! Fokozom a dolgokat,ekkor pl.  házassági zavar lehet erotikus krízisek miatt, vagy élete párja/kedvese fel akarja bontani a frigyet, ill. szépreményű eljegyzésüket. Sőt, ki akarja/akarják teregetni a szennyesüket,  és lehetséges, hogy ez nem  csak olcsó és üres fenyegetés. Valamilyen szinten  most a szex is érdekközösség és ebben az eredménytelenség (tehetetlenség) komoly tárgyalási alapot fog képezni. Mielőbb a végére kell járni és tisztázni kell dolgokat, nehogy úszni hagyja/hagyják a közös terveiket. Kívánatos lenne - de sokszor mondom és írom, és összenőttünk: ez nem jósda, nem szentírás, hanem GPS – ezen ismeretek birtokában megint lassan, de biztosan meg kell tanulnia újra maradandót cselekedni. Ily módon, hogy újra megint egy olyan magot kell elültetnie/elültetniük, hogy a hasznos adottságaikat használják ki, minthogy  elpazarolják az energiáikat értelmetlen célokra. A régi nóta, hogy önnek a türelem a legelső, amit egy született Bika jegyű képes és tud kivitelezni és majd a megfelelő időben a szépet és a jót is learatni! Én szóltam, és a jövő hónapban ez járja – a Vénusz 2019. január 7-ig a Skorpióban lesz – nehogy azt higgye ennek a trendnek olyan hamar vége lesz…

Kiemelt napok: 2018. október: 26,31. november: 3,6,8,13,16,20.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): „Hogy bízzak egy olyanban, aki övet is hord, meg nadrágtartót is? Nem bízik a saját gatyájában.” (Volt egyszer egy vadnyugat c. filmből)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok):  uralkodó planétájának jelen időben egy nevelő (150°-os) aspektusa a képzelőerejét teszi próbára. Kétség sem fér ahhoz, hogy ez a képessége határtalan – mindent tudni akarok típus –, de előnye mellett tisztázzuk azt is, hogy mi akadályozhatja! Hebrencs módjára képtelen lesz finomítani az ötleteit, vagy éppen a gondolatait. Miért van ez így, vagy inkább jobban mondva mitől lehetséges ez az állapot? Önnek minden álma és vágya, hogy egyszer egy eredeti, egy újító ötlettel álljon elő a titokzatos helyzetek közepette. Nos, mikor, ha nem most! Egyre kell figyelnie, nehogy elszalassza azon lényegét, amit korábban titkon kitervelt. Kell lenni a környezetében egy olyan embernek, aki ugyan nem egy eredeti karakter, de képes segíteni és kidolgozni az ötletei részleteit. Tehát, a sikere azon múlik ha  önző módon nem magának akarja besöpörni az elismerést, hanem ha a környezetében egy olyan emberrel szövetkezik, aki nem fecsegi ki a terveit és a szándékait, ahogy ön a saját zseniális ötleteit jelen esetben kifecsegheti. Mindez azzal járhat, hogy néhány leleményes ember felismeri a lehetőséget ebben-abban, és másokkal szövetkezve megelőzheti az ön terveit! Ha van és lesz ebben a hónapban tanulság, akkor az az, hogy az újdonság önmagában nem szükségszerűen jó, vagy éppen értékes, hanem okosan le is lassítja a gondolkodását abból a célból, hogy tökéletesítse, ill. tökéletesítsék a dolgot, nehogy azt egy óvatlan pillanatban kikotyogja. Kiemelt napokon bölcs dolog lesz, ha  újra jobban körbejárja a terveit – unalmas lesz – de megérheti! El fog jönni az a pillanat, amikor mérhetetlenül gazdagítani fogja az a fajta élmény – lehet anyagi vonzata is -, hogy élvezi képzelete gyümölcsét!

Kiemelt napok: 2018. október: 24,31. november: 1,5,8,15,19.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.):Ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta. Ha nem lehet megoldani, az aggódás nem segít.” (tibeti mondás)

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): a bevezető sorokban utalok arra, hogy  az  ön esetében mely kulcsszó, kulcsmondat adja meg az alaphangot. Az aggodalmaskodása miatt – a Bak jegyűekkel egyetemben, ezzel szimbiózisban vannak – nem lesz könnyű az indulatait közölni, mert sűrűn híján van/lesz a megfelelő szavaknak, hogy kifejezze valós érzelmeit. Ha újra meg újra elolvassa a fenti  tibeti mondást,csak remélni merem, hogy  minimalizálhatja a problémáit. Mi történhet? Hogy „átmegy”  és kevesebb lesz a félreértés vagy a félreértelmezés az aggodalmaskodások közepette bármiben és bármitől is! Főleg a kiemelt napokon (remélem), a környezetében felismerik, hogy valamiért és valamitől nehéz lesz önnel szót érteni és nem feszegetnek olyan témát, amit most a Sors, vagy éppen a Gondviselés kimért önre. Lehet egy túlbuzgó hozzátartozója, vagy rokona és barátja, aki jól ismeri az ön  csillagjegyét, és olvassa is, akkor jó esetben kiszáll ebből a körforgásból. Jól teszi! Miközben, ha ön olvassa, legyen az Rák ascendens, vagy a Rák Hold is, tudnia kell: senki és semmi nem ellenséges és ellenség. Csak világosság éri azért, hogy kiszabadítsa magát a külső és belső nyomások alól, amelyeket  olykor önmaga gerjeszt azért, hogy ezzel így legyen motivált! Igen, valóban lehet  komoly problémája is, de az az igazság (sokszor utaltam már erre) az ön hangulata  óráról-órára változik. Ember legyen a talpán, aki mindezt – türelemmel – követni tudja ill. orvosolja. Váltig állítom: egy igazi hős, csak rosszul adja elő magát…

Kiemelt napok: 2018. október: 23,28,31. november: 1,6,9, 12,16,19,21.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.):Ha mindent megtettél, amire képességeidből telik – ember vagy. Ha mindent megtettél, amit akartál, akkor Isten.” (Bonaparte Napóleon)

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): most kell felismernie  élete különböző kilátásait. Ha korábban problémák voltak az érzékenységével, akkor jelen időben is megszenved egy változást, ill. változtatást. Úgy vélem, hasznára leszek azzal, hogy az idő elvégzi majd a maga munkáját, de most néhány esemény akkor is nehéz lesz önnek. Továbbá, hogy fontossá válik néhány biztonsági tényező! A nehéz szituációkban, vagy helyzetekben  okosabban kell viselkednie. Nincs kizárva, hogy egyesek provokálni fogják. Miután számol ezzel, nem hagyja, hogy kiénekeljék  szájából a sajtot. A gyors meggazdagodás tanmeséivel akarják kibillenteni az egyensúlyából. Így az is elképzelhető, hogy nyíltan leleplezi azokat, akik ki akarják játszani a nagylelkűségét. Kiemelt napok arról szólnak, ill. szólhatnak, hogy mindenkinél jobban igényli pl. az anyagi és az ezzel járó biztonságot. Mondjuk úgy, hogy szerencsére a nélkülözéstől való aggodalmában az óvatos és az előrelátó attitűdjei megsokszorozódnak. Így ezzel ki is húzhatja azoknak a méregfogát, aki, ill. akik jelen időben „palira” akarják venni. Itt lesz az, hogy gyárilag igencsak tekintélyféltő karakter és  jelen időben jó lenne, ha egy olyan ember állna ön mellett, aki ön helyett tud és képes néhány embert kielemezni. Viszont, a döntést ne adja ki a kezéből! Nincs jó és rossz döntés, egyszerűen – hisz sok segítsége van, ill. lesz – akkor már gyerekjáték lesz feltennie az i-re a pontot és meg lesz elégedve a helyzettel. (1989. okt. 23. 12:02 Budapest és Magyarország Hold pontja az Oroszlán jegyben!)

Kiemelt napok: 2018. október: 23,27,31. november: 2,6,12,15,21.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23):Az orvostudomány abból áll, hogy szórakoztatja a beteget, amíg a természet meggyógyítja azt.” (Voltaire)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): nos, rendhagyó módon önnek úgy állítom össze az előrejelzést, hogy október 26-án egy elejtett megjegyzés – akarva, vagy akaratlanul is – sértődöttséget eredményezhet, érzékenységet sérthet. Kifigyelheti ön volt-e ebben a kezdeményező, vagy ön volt ennek az elszenvedője? 28-án  túlteng önben a közlés vágy, alig enged szóhoz jutni másokat. Meg kellene próbálnia lelassítani a sebességét, és inkább figyeljen,mivel ez többet hozhat a konyhájára. Október 30-án az uralkodója a Marssal tranzitál, így – harmonikusan – mindenkinek lesz egy kis mondanivalója és senki sem mond hülyeségeket!  Hegyezze a fülét, talán valaki fontos hírt hozhat. November 5-én egy asztrológiai állás sokban javíthatja a kommunikációs képességét, minek következtében a legjobb alkalom lesz arra, hogy korábbi tévedéseit rendbe hozza Valakivel. Az is meglehet, hogy Valaki éppen önnel találja meg a legmegfelelőbb hangnemet. 8-án egy pozitív tapasztalat begyűjtésére nyílik alkalma, ezzel fel fogja pezsdíteni az életét. Ha mindezt   lendületesen, és lelkesen teszi, akkor igazolva látszik az, hogy ön megbízható. 13-án elvileg világosan és hatékonyan átértékeli  a dolgokat és mindenki számára kedvező helyzetet teremt. Önnek, a kommunikáció minden formája jól megy majd, fél szavakból is megértik egymást a környezetében. Ellenkező esetben is nyer, mert így kiismeri mások észjárását. 18-án az a nagy harci helyzet, hogy lehet egészségügyi gondja, vagy éppen számon kérhetik egy korábbi ügye miatt és emiatt  ki kell állnia a nézetei, vagy álláspontja mellett. Ne vegye zokon, ha alul marad egy párbajban! Tekintse úgy, hogy egy (negatív) élménnyel lesz gazdagabb, amiből le lehet vonni egy seregnyi tanulságot. 21-én megismétlődik a 13-i trend és erre mondják/mondjuk, az nevet igazán, aki a végén nevet. Az asztrológia arról szól, hogy az égiek mutatják az irányt, az ember pedig vagy megérti, vagy meg kell tapasztalni ezt, vagy azt!

Kiemelt napok: 2018. október: 26,28,30. november: 5,8,13,18,21.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.):Az emberek úgy nézik a dolgokat ahogy vannak, és azt kérdezik: miért? Én úgy nézem a dolgokat ahogy lenniük kellene, és azt kérdezem: miért ne?” (Robert F. Kennedy)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): ez esetben csak pontatlanul lehet bármire is válaszolni! Ki merem jelenteni, hogy nem is tudom olykor mi  itt a kérdés. Hol a kezdeményezés, hol a változás váltogatja egymást. Nem is kérdés, az ön életét a változások irányítják! Tény az is, hogy a válságos időkben kiváló tanácsadója - másnak! Most e ciklusban sem az a kérdés, hogy nem tudni kinek is segít, amikor azt mondja, hogy: itt az idő, most vagy soha  és, hogy megváltoztatja az eddigi életét. Készen áll az alkotó tevékenységekre is, de ebben mindig az „állj” - on lesz a hangsúly! Kívülről „ordít” majd, hogy bármely pillanatban el-, vagy megmozdul, csak győzzük ezt kivárni! Ez nem egy  elnagyolt kijelentés! Még, ha az ellenkezőjét is állítom,akkor is figyelje meg magát, vagy aki velem tart együtt megfigyelhetjük: a problémák gyökere, hogy  mekkora is az „árok” mélysége, amelyből kimozdíthatja Valaki, vagy valami, ami a jövőbeni terveit illeti. Most, ha valaki „kiugró” lesz, azon fog múlni, ön hogyan látja másokban a pozitív részvétet, vagy mekkora is a hajlandósága az ön (ki)segítését illetően. A belső kérdés esetében a pontatlanság dominál. A külső tényezők dolgában, ami bőven  pontatlansági tényező, hogy mennyi is az a balek, és mennyi az, aki az ön dolgait illetően kottából tudja, (megint) át kell segíteni egy képzeletbeli küszöbön. Uralkodója 2019. január 7-ig, sokáig a Skorpióban lesz. Kellemetlen része a dolognak, hogy vajon mennyi az az annyi, vagyis a tehetőssége a kiadásokra, pl. a ruházatra, élvezetekre, luxusra. Vajon mennyi nő veszélyezteti a vagyonát, vagy olcsó élvezet gyanánt mennyi ember is használja ki ezt az alkalmat. Lesz jó is? Miért ez nem  jó? Habzsi-dőzsit jelent! Megint jól jön: „állj!-eddig és  ne tovább”! Vajon előtte vagy közben lesz?

Kiemelt napok: 2018. október: 26,28,31. november: 3,5,9,14,18.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.):Minden nap tiszta lap: írd rá, amire emlékezni szeretnél.” (zsidó közmondás)

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): nem véletlenül válogatom ki az idézeteket! A jelen állás szerint jegyváltáskor a Merkúr, a Hold aspektusa  az  uralkodó elképzelések (Merkúr) tekintetében elég stabilak és megingathatatlanok, ami azt jelenti: nagy segítségére lehet fejben a szeretteinek, a barátainak úgy szóban, és írásban is. Boldog születésnapot, hogy teljes legyen a kép! Más esetben érzelmileg (Hold) irányítani akar minden szituációt. Miután keresztező, az indításkor gondjai lesznek az alkalmazkodással. Hogy mindegyik kielégítően működjön, akkor jelen időben világosan le kellene fektetni a feladatköröket, hogy mindig kéznél legyen az irányvonal! Mi is a probléma? Arra következtetek, hogy ha fejben ott van egy projektben, akkor érzelmileg nem igazán, sőt teljesen elkalandozik bármerre is, ami éppen adódik. Most az irányítás dolgában nem az ésszerűségen van a hangsúly, a félelem sem kizárt. Ha úgy véli, hogy végig tudja –legyen üzleti, vagy párkapcsolati kérdés – irányítani  a dolgokat, akkor semmi oka sincs a félelemre. E konfigurációban bőségesen benne van a hatalomvágy is. Okot ad(hat) arra, hogy olyanokkal rúgja össze a port, akiket szeret, akiket szeretni tudna, vagy akik szeretik. Mit fog tenni? Ez is egy kedvenc szava járásom, ha nem is a legkedvesebb és mindig kihangsúlyozom, mert kell: a horoszkópban az van, ami látszik, s nem az, amit látni szeretnénk! Lehetséges, hogy felismeri, a hatalomról való lemondása a másik, vagy a mások feletti  bizalom megerősítését fogja segíteni és gazdagítani fogja az egészséges és a szabad elkötelezettségeiket egymáshoz.

Kiemelt napok: 2018. október: 23,29. november: 3,7,11,17,21.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21):Megtanultam, hogy az emberek elfelejtik, amit mondasz, és elfelejtik, amit teszel. Az egyetlen dolog, amire emlékezni fognak az, hogy milyen érzéseket váltottál ki belőlük.” (Maya Angelou)

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): megint kérdéssel kezdem egy átalakulás tekintetében – most a Jupiter kilép a Skorpió jegyből, 2018. november 8-án – könnyen megy-e az átmenet, vagy sem? Nos, nem igazán! Tudom, hogy sokan olvassák - ebben bízom, más tanult asztrológusok velem együtt így látják -, akkor könnyen fog menni! Önnek minden alkalmat meg kell ragadnia,hogy a tespedtségből, már aki így tekint vissza az elmúlt évre, mozgásba lendüljön! Egyfajta felszabadultság érzete lesz ez, és százféle ösztönnek kell majd tudni engedelmeskedni. Nos, bármilyen téren, bármilyen körülmények között – hiszem azt, de legyen ez az én véleményem, vagy akár másoké is – ki fog tudni agyalni olyan dolgokat, amellyel eleinte apró, de később nagyobb sikereket tud majd  felmutatni. Uralkodója jelen szakaszában  az ön megnyilvánulása az önkifejlődés irányára fog mutatni, és az egyéni nézeteit átfogó és kiterjeszkedő törekvésekre fog irányulni. Itt jegyzem meg, hogy Magyarország a Nyilas jegy alá lett sorolva, ezek alapján feltehetően megértésre talál. Magyarán, a jövőbeni terveit már a derűlátás jellemzi,  a nemzetet (a magyarokat) az őket tisztelők fogják irányítani. Ez nem kívánságműsor, ez nem jósda, nem szentírás, hanem GPS – majd meglátjuk egy éven belül, hogy ki az úr a házban, e hazában. Egyénileg ismét visszatérve önhöz, a jövőbeli reményeit a javulási lehetőségek határozzák meg. Bizonyára nem szalmaláng természetű alakok mozdítják el erről a még kényes holtpontról. Megismétlem, hogy a Jupiter a saját csillagjegyében egészségesen kell, hogy mozgásba lendüljön. Ha nem is rögtön, vagy azonnal napról-napra, de képes lesz optimistán tekinteni az eljövendő egy, majd több évre előre is. Ezek  után másokat fog  inspirálni és pozitívan áthangolni.

Kiemelt napok: 2018. október: 23,28. november: 1,8,10,15,18,21.

 

BAK (dec. 22-jan. 20): „A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Mohamed Ali)

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): a Rák csillagjeggyel közös hullámhosszon lesz. Míg a Rák látványosan kifelé mutatja az aggodalmaskodást, ön befelé teszi mindezt. Jó esetben  szükség szerint alakítja a viselkedését, de a sarokba szorítást ki nem állhatja. Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy hullámvasút-érzete lesz. Fogalmam sincs, hogy miként birkózik meg a hol folyamatos mozgással vagy  a helyben toporgással. Hol és meddig lesz a tűréshatár. Lényeg, hogy menet közben tele lesz életre való ötletekkel, gyakorlati téren a várakozás jelentheti a legtöbb gondot. Önnek, e jegy szülötteként, vagy akinek ez az ascendens, vagy a Hold jegye, most  hatványozottan kell a tevékenységeiben,  a munkában kitartónak, megbízhatónak , pontosnak  és felelősségteljesnek  lennie. Ez az élet-, vagy sorsfeladata, akaratának érvényesítésével. Mint említettem, hogy „belül” játszódik le minden, így az  igazi gondot az jelenti, hogy: „ne szólj szám, nem fáj fejem” elvi alapokon megéri-e ezt így végigcsinálni, vagy legyen a : „Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni…” Vajon mi a helyes jelzés arra, hogy a vegetálásból, kimozduló állapotokat hozzon elő. Lényeg, hogy a jelen időben – kiemelt napokon - tisztázni kell magában az elsőbbségi kérdéseket, hogy ki és mi a legfontosabb. Összességében a hangulata gyakran ingadozik  a szakmai-, de  nagymértékben egészségügyi gondjai miatt. Elég könnyen kiborulhat vagy elégedetlen lesz/lehet. Viszont, ebből a reményt életben tartani lesz a csúcs… (1989. okt. 23. 12:02 Bp. Magyarország ascendense a Bak jegyben!)

Kiemelt napok: 2018. október: 23,31. november: 2,6,9,14,18,21.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.):Nincs olyan törvény, amely azt mondja: “Ha mások el akarják rontani a napjukat, neked csatlakozni kell hozzájuk.” (Andrew Matthews)

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): az összes jegy esetében az az általános tapasztalat, hogy minden olyan dolog problémát okoz nekik,  ami a váratlan helyzetekben új szokások kialakítására készteti,de önnel nem ez a helyzet! Valósággal szárnyakat kap! Önt az ismeretlentől való félelem nem bénítja le, hanem stimulálja. Úgy vélem, hogy ez esetben egy új technika, vagy éppen stílus elsajátítása nem jelent, ill. jelenthet gondot. Önnek az ügyesség és a rögtönözés az erőssége. Vannak most olyan pillanatok, amikor kifejezetten  sötétben való tapogatózás lesz, és ekkor  nincs az az ember, aki repdesne  örömében, és azt mondaná, hogy ez az én időm, ez az én pillanatom! Gondolom, hogy veszi az adást,de  nehogy meglepetés érje eltelve a rögtönzés adta képességei birtokában, és azt mondja: nekem ez is megy! Nos, feltehetően kilép a fényre, és akkor  látnia is kell, nem csak néznie:  Hová is kerültem?  Az uralkodója kellemes aspektusa jelzi – egyes emberekben nagyot fog csalódni -, hogy gyakorlatilag erre csekély befolyása lesz. Figyelemre méltó lesz sokak  árnyékos oldalával való találkozása. Ez lesz az a pillanat, amikor más emberek félelemmel reagálnak az ilyen fajta meglepetésekre, kihívásokra, önt pedig mindez erőteljesen felélénkíti. Úgy vélem, hogy ez lesz az, amikor bátran le tud válni azokról, akikről lehull a lepel, és  kimutatják a foguk fehérjét, de attól  a pillanattól eggyel, vagy többel (emberrel) kevesebb gondja-baja lesz. A provokátorok jelentik a fő problémát! Akik valójában önhibájukon kívül kerülnek olyan helyzetbe, hogy félelmet generáljanak másokban, miközben majd ön lesz ennek a legjobb tudója és ismerője. Ez csapda!

Kiemelt napok: 2018. október: 25,27,31. november: 2,7,11,15,21.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): Panaszkodtam, hogy nincs cipőm, amíg nem találkoztam olyannal, akinek nincs lába.” (perzsa közmondás)

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok):  bizalmi kérdések lesznek a napirenden. Nagyon bonyolult ciklus elé nézhet. A környezetében senki sem tudja mit és kit is akar igazán,de ön sem tudja,hogyan is álljon hozzá a folyamatban lévő eseményekhez. A biztos sem olyan biztos, amilyennek látszik. Okkal tételezhetem fel, hogy másokkal szemben figyelmesebben kell módosítani az elvárásait. Fordítva is igaz lesz, hogy másoknak, önnel szemben ugyanígy áll a dolog. Uralkodó planétájának egy keresztező aspektusa sejtetni engedi, hogy a környezetében valaki túl sokat vár, ill. remél, és tiszta vizet kell önteni a pohárba. Tulajdonképpen a kiemelt napok arról szólhatnak, hogy vajon kiben van  több türelem,  megértés. Nincs arra írott szabály, hogy létezni kellene egy olyan másik embernek,  mint pl. élettárs, aki minden kategóriában megfelelne az ön személyes kívánalmainak. Senki sem tökéletes, ahogy ön sem lesz ebben az időintervallumban (a jövőben sem, de ez így nem sértés). Most az igyekezetet díjazza Valaki, vagy ön díjaz Valakit, és az ilyen-olyan pozitív adok-kapok állapotokat egészen jól meg is lehet szeretni. Úgy vélem, hogy a jelen asztrológiai állása arra enged következtetni, hogy minden a helyes, ill. a jó motivációs tényezőkön múlik. Ennek eredményeként  a sikere/sikerük is  a kényelmetlen helyzetekben,  a problémákon való túllátás az egyik építő eleme lesz ennek. Így a pár-, vagy üzleti kapcsolatának sikere azon múlik, hogy mennyire következetesen áll az adott dologhoz, ahogy a legtöbb ember nem igazán. Mit is jelent a motiváció? Nos, hogy felnézzenek önre, mint olyan valakire, aki felfogta és megértette a kozmikus üzenetet . Így akár áldás és szerencse is  kísérheti az összes igyekezetét.

Kiemelt napok: 2018. október:25,31. november: 2,5,8,12,17,20.

 

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/…/horoszkopja-elkeszite…

2018. november 2-én 7:45-ig megtekintették: 290-szer!.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.