Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018 MÁJUS HÓNAP és PÜNKÖSD HAVA

2018.04.21

2018. április 20-án 3:59-tól – 2018. május 21-én 3:48-ig

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

...azért, hogy készen álljon mindig az "Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

....ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

 

Képtalálat a következőre: „gyermekláncfű”

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.): „A test feladata, hogy hordozza az agyunkat.” (Thomas Alva Edison)

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): e hónapban a kulcsmomentum a racionalitás! Törekvő hozzáállásuk miatt igazi vezéregyéniséggé válhatnak. Szeretik a nyüzsgő és hangos társaságokat. Fontos tudniuk, hogy  éles nyelvük a durvaság határát súrolhatja. Meglehet, hogy éppen azokat az embereket taszítják el maguktól, akiknek a segítségére szükségük lehet. Muszáj önöknek annyit vitatkozniuk? Mi hasznuk származik belőle? Elégséges időt kell szánniuk a kiemelt napokon a tetterős tények összegyűjtésére. Tervezzék meg a mondandójukat, mielőtt kiejtenének ezt-azt a szájukon. Április vége felé a féltékenységük, a veszekedős természetük számos problémát okozhat a kapcsolataikban. Május első hetében a Mars kedvező fényszöge segíthet abban, hogy hatékonyan, agilisan legyenek képesek  kivitelezni , amit meg-, vagy elterveztek, Erős oldaluk ekkor a  szervezés.. Valamiért és valamilyen oknál fogva május 16-a körül energiájuk kifogyhatatlansága miatt talán a kreatív ötleteiket  képesek lesznek kivitelezni. Bár kissé erőszakosan, de véghez tudnak vinni hasznos és értékes dolgokat. Igen fontos tényező, hogy a hónap vége felé  már tisztelik mások képességeit, tehetségét, és nem mások kárára valósítják meg az elgondolásaikat.

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ kezdeményező, kivitelező, cselekvő, energikus, egyenes, lendületes…

- túlzó, hirtelen, agresszív, rámenős, szatirikus, éles szavú, frusztrált…

2018. április: 22,28. május:1,7,13,17,19.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20): „Szívünknek mégis a béke, a nyugalom, és a jól művelt föld a legkedvesebb.” (Gyűrűk ura idézet)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): fontos, hogy mely szó motiváló itt, nos: az üdvösség! Önök esetében ez az állás  kedvező a távoli utazások szempontjából. Keresik azokat az erkölcsi értékeket (pl. jogszerűség, morál, stb.), melyek fontosak lehetnek az önök számára. Nagyon erős az  érzelmi elkötelezettségük egy eszme dolgait illetően. Egyik fényszögük alapján, április vége felé az anyagi jólét és a szerencse jár együtt. Van és lehet jelentősége annak, hogy sokat adnak a külsőségekre, azaz lelkileg is számít majd, hogy miként lépnek fel a porondon egy projekt sikere érdekében. Magyarán, hogy: „a ruha teszi az embert”  élmény számít, mert így érvényesülhet a külső és a belső nyugalmuk. A nők a hiúság csapdájában, a férfiak önteltségükkel elveszíthetik a szeretetre méltó természetűket, akár. A kiemelt napokon próbálják meg a sikereiket szerényen viselni és a kudarcaikat inkább távolról szemlélni. Problémák esetén alaposabban vegyék szemügyre  helyzeteiket úgy a kellemes, úgy is, mint a kellemetlen dolgaikat, mert ezek kellenek a földi üdvösséghez nem a magamutogatós bolhacirkusz! A jegyváltáskor visszatérhet a rend önök körül és „versenyben maradnak” a jó dolgok felé vezető utakon.

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ állhatatos, kitartó, engedelmes, megfontolt, érzéki, szilárd, türelmes…

- engedetlen, érzéketlen, türelmetlen, maradi, hűtlen, fukar, smucig…

2018. április: 24,26,30. május: 1,3,7,12,18.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): „Az utolsó szavak azoknak a bolondoknak valók, akik nem beszéltek eleget életükben.” (Karl Marx)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): önök esetében a dolgok elé a felmagasztosulás a legjobb szó ! Minden esetben el vannak/lehetnek ragadtatva attól, ha valami mozgásba lendül. Azt önmaguknak is, de másoknak is jó tudni – főleg a kiemelt napok körül – semmi sem lesz egyszerű és világos, mert százféle ösztönöknek „engedelmeskednek”. Ember legyen a talpán, aki önöket nyomon tudja követni. Jó a teherbíró képességük, így a bizonytalanságokat, félelmeiket, vagy akár egy orbitális rémhírt is, ha nem is játszi könnyedséggel, de a helyére tudnak tenni lelkileg, fizikailag, és  érzelmileg egyaránt. Mi lehet a gond? Nos, asztrológiailag a hol hideg, hol meleg érzelem zavarja a munkájukat, vagy ki tudja miért kedvezőtlenül működnek együtt a nőkkel, vagy  nem rosszindulattal, de zavaró lesz/lehet  egy merően eltúlzott női, pl. anyai befolyás. Talán a hivatásbéli teendők zavarják a házasságukat. Pozitív mindezek mellett, hogy kihívásoknak tekintik és kedvezővé tehetik  hivatásbeli dolgaikat és  személyes kapcsolataikat a barátságos és a közvetlen megnyilvánulásaikkal.

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ intelligens, kommunikatív, sokoldalú, mozgékony, eszes, közlékeny…

- felületes, megbízhatatlan, kétszínű, árulkodó, pletykás, nem kitartó…

2018. április: 24,28. május: 1,4,8,13,20.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): „Hogyan fonjuk újra a régi élet fonalát? Hogyan folytatod tovább, ha a szíved mélyén kezded megérteni, hogy nincs már visszaút? Vannak dolgok, amiket az idő sem képes helyrehozni, olyan túlságosan mély sebek, amelyek hatalmukba kerítenek.” (Gyűrűk ura idézet)

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): kívánatosság az önök esetében a fő mozgatóelemük. Amikor nem a kezdeményezői, hanem áldozatai egy változásnak, akkor az érzékenységükbe burkolózva csendesen szenvedhetnek. Amúgy is elhíresültek  arról– rossz az, aki rosszra gondol - ,hogy nem túlzottan keresik az újítási lehetőségeket. „Nem eszik olyan forrón a kását!” – ahogy a szólás is mondja. Most is – ez nem jósda, nem szentírás – , ne okozzon egy percig se gondot feltenni azt a kérdést: most akkor hogyan és merre is? Különleges eset is fennállhat,és akkor képesek lesznek-e valós önkritikát gyakorolni. Erre nem szoktak  gondolni, de most önmagukat is meglepi ez a helyzet. Erős vágyaik a szórakozásra elterelik a figyelmüket a valós és ésszerű dolgoktól – régen és most is – ezzel akár kockára teszik a házasságukat, vagy a szerelmi álmaikat. Kétségtelen, hogy jelen esetben érzelmi gazdagságot, változatosságot jelöl, ám mérlegre kell tenniük: milyen és minek az árán is? Az uralkodójuk pillanatok alatt - a kiemelt napokon elsősorban – szinte  órák alatt megmutatja mi is a helyes és a helytelen a próbálkozás, vagy a próbálkozásokban rejlő jó és rossz esély.

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ érzékeny, fogékony, emlékező, alkalmazkodó, tartózkodó, féltő, óvó…

- túlérzékeny, dologkerülő, rémeket látó, sértődékeny, döntésképtelen…

2018. április: 25,29. május: 4,7,11,15,17.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): „Nincs olyan fogadalom, amiben megbíznék.” (Gyűrűk ura idézetek)

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): egyetlen szó ki tudja mozdítani, és  előnyös helyzetek elé nézhetnek! Ide nekem az oroszlánt is!, mondják és ezt őszintén is gondolják! Konkrétan, dacolhatnak a körülményekkel. Mivel, hogy tudják, úgyis eszükbe jutnak olyan észérvek – logikai következtetések, információk – amelyeket korábban már az emlékezetükbe véstek, most újra „bedobják”. Önöket az adott szó kötelez  elv szerint láthatjuk  e hónapban. Nos, Hölgyeim és Uraim, akkor dobják be magukat! Önök rendkívüli módon értenek úgy a dolgok elsajátításához, ahogy a dolgok tálalásához. A kiemelt napokon biztató lesz/lehet, hogy a kapcsolatteremtő képességeikkel toppon lesznek. Akár új területeken is jó esélyeik vannak a korrekciókra, vagy egy-egy  projekt ki-, vagy véghezviteléhez. Muszáj erről beszélni, ha már vág az agyuk! Nos, széppel és jóval kecsegtettem önöket, de ez  nem arról szól,  hogy élvezethajhászóan és játékszenvedélyes magatartásokkal (élet nem játék, pl.), vagy  kicsapongó, könnyelmű magatartásukkal hibás viselkedési mód is járjon ezzel. Fogják vissza magukat, mert ezekből nagyon nagy baj is lehet!

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ nyugodt, ragyogó, finom, hűséges, okos, jó szervező, kedélyes…

- szószegő, tekintélyféltő, színlelt, diktatórikus, alpári, tiszteletlen…

2018. április: 24,26. május: 2,6,11,15,19.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): Az egészségügy olyan hatalmas fejlődésen ment keresztül, hogy ma már jószerével egyetlen egészséges ember sem él a Földön.” (Aldous Huxley)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): a kulcsmomentum itt a hasznot hozó események elé nézés lesz/lehet! Mindehhez komolyan elhatározzák, hogy taktikát változtatnak. Nem újdonság, hogy kijelentik egy-egy  helyzet után – talán, a kiemelt napok erről szólhatnak , hogy: Álljunk meg egy polgári szóra! Gondolkodjunk! Tudjuk, hogy ez nem szentírás, így most az agyafúrt megoldásoknak szavazhatnak bizalmat! Ha önmagukat is arra kényszerítik ezzel, hogy le kell menni alfába, ám legyen! Tulajdonképpen olyan dolgok felett kell úrrá lenni, vagy megálljt parancsolni, mint a sokszor nem világos gondolatképzésük, vagy,hogy  terméketlen ábrándokkal traktáljanak  másokat. Tévedéseik már a fájdalom küszöböt súrolják, nem csoda, hogy új szisztémában kell gondolkodniuk. Jó tudni, ha fáj  ez a  hír – ha fáj, akkor az már fél gyógyulás – , és ha a tiszteletlenségük, az önáltatásaik miatt idegesek, félelemben  élnek, valójában ez mind-mind jó hír, mert legalább tisztában vannak/lehetnek azzal, hol és mitől van a problémájuk! Hajrá!

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ logikus, óvatos, rendszerező, analitikus, jó megfigyelő, értelmes…

- szőrszálhasogató, szkeptikus, hisztérika, kicsinyes, tapintatlan, bíráló…

2018. április: 25,29. május: 2,5,9,11,16,20.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.): „Minden ember egyenlő - de nem egyforma.” (Hans Galjaard)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): nem lesz nehéz önöknek, amikor az életszerű és az életszerűtlen dolgok között kell választani! Bevallom, hogy ez esetben pontatlanul lehet csak válaszolni. Mondhatni azt is, hogy rossz választ is adhatok, ahogy ellenkezőleg is (a havi jeleik alapján)! Önöknek azért nem lesz nehéz, mert „be vannak lőve” minden eshetőségre, csak mondja meg valaki, vagy valami (pl. horoszkópjuk is), mi a helyzet. Üdvösségükhöz  az ihletük a kulcsmomentum! Most jó a  kapcsolatuk a munkatársakkal, főleg a nőkkel, és ez több, mint biztató. A férfiak esetében még érthető lesz, de nők a nőkkel?! Figyelem, ennek lehetnek vesztesei a férfiak. (Uraim, én szóltam előre!) Most, bármit is végeznek – korábban „undorral” is cselekedtek akár – érzelmileg könnyedén elkapják a fonalat, amitől/amivel idilli lesz a hangulat, s öröm lesz/lehet munkába járniuk. összefoglalva:  kedvező munkakörülmények, a munka szépsége, munkatársakkal való összhang, üzemi kirándulások, prémium – asztrológiailag rendben! Vajon ilyen lesz ez az élő valóságában is?.

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ fogadó kész, kiegyensúlyozott, finom, jókedvű, egyensúlyra törekvő…

- kiegyensúlyozatlan, ingatag, megalkuvó, mesterkélt, elnagyolt, fecsegő…

2018. április: 21,24,29. május: 2,6,10,13,16,19,21.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.): „Amiként a szerelem mindent le tud győzni (...), hasonlóképpen a féltékenység is.” (Haraszti László)

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): mindennek az alapja a valóságérzet lesz, mert szemtől-szembe jön a kihívás! Ehhez pedig kell kezdeményező képesség, ami  meglesz! Változás, az is meglesz! Miért is? Olyan helyzet adódik, amikor az önök tanácsai aranyat is érhetnek. Ahhoz túlontúl hisznek önmagukban és néhány emberben, hogy a cselekvés helyett magukba roskadjanak, hogy elveszítsék hitüket, reményüket – eleve kizárt! Készen állnak az alkotásra! Egyáltalán nem lesz jellemhiba, amikor e ciklusban senki sem olyan fontos az önök számára, mint önmaguk. Emiatt az anyagi, biztonsági kérdésekben, a szűk környezetükben erősen függő helyzetbe kerülnek. Az uralkodó bolygójuk bár nem kedvez a pénzügyeknek, de innen szép győzni – mondhatják! Hisznek abban, hogy a kiemelt napok egyikében szembe találják magukat olyan dolgokkal, amit nem illik majd nagydobra verni. Elképzelhető, hogy egy rejtélyes pénzforrásra bukkannak, vagy kapcsolatokba kerülhetnek a nagytőkével (pl. tőzsdéznek). A lényeg a lényeg, hogy vagy lesz egy emberük, aki felfuttatja önöket; vagy lesznek olyanok, akiket önök futtatnak fel, és azok tejelnek! Ennyi.

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ misztikus, büszke, erélyes, elmélyült, átváltozó, kitartó…

- túl szenvedélyes, bizalmatlan, ravasz, hatalomvágyó, kielégíthetetlen…

2018. április: 21,26. május: 5,8,13,16,21.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21):Az élet egy olyan történet, amelyet mások mesélnek rólunk.”(John Green)

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): az élethű dolgokat képesek lesznek  helyén valóan feldolgozni! Most kell felismerniük az életük különböző lehetőségeit, kilátásait. Ha pl. kezdeményezés periódusában vannak  – költözés, munkahely-változás, életritmus-, vagy profilváltás, stb. – akkor  most érzelmileg a dolgok szilárd alapokat adnak. Nem lesz gond a beilleszkedéssel  azoknak, akik éppen frigyre készülnek, még akkor sem, ha a család most ellenzi a dolgok, de majd kiderül, önök jól  tudják, hogy mit is akarnak. A többi példát is sorra vehetném, de a lényege ugyanaz! Szóval, momentán önöknek az otthon és a család harmóniáját mutatja, néhányuk esetében az apjuk fontos szerepet játszhat  az életében. Valami egészen kellemes dolgot  is kihúzhat a kalapjából a Sors, vagy a Gondviselés ebből a helyzetből. Akik nem így látják, azoknak mondom, várják ki a végét, mert elsőre a rossznak tűnő ugyanolyan jó lehet,  mintha kellemesen indult volna. Helyes magatartás lesz, ha ragaszkodnak egy látszólag potya földtulajdonukhoz, ingatlanukhoz. Miért? Nem tudom, csak teszem azt, amit ilyenkor más asztrológus, aki esetleg más szavakkal áll ki.

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ lelkesedő, értelmet kereső, átfogó, nagyvonalú, megértő, emberséges…

- nagyzoló, nyüzsgő, fontoskodó, felelőtlenül ígérgető, „háryjános”- szerű...

2018. április: 24,29. május: 2,7,14,19,21.

 

BAK (dec. 22-jan. 20):Időnként a szürkének látszó kavicsból is előtűnik a drágakő csillogása.” (Czeizel Endre)

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): önök esetében a fő gondjuk,  hogy mi a megvalósítható, és mi a megvalósíthatatlan?  Azok a típusok, akik szerint  ami könnyen jön, annak nincs súlya! Úgy fest, hogy ügyesnek és talpra esetnek tartják magukat, de valamiért  most közel sem ez a helyzet! Mégis, hogy építő legyen a dolog  – asztrológiailag mindenképpen – a kiemelt napokon vizsgáztathatják önöket!  Nem tudják, vagy nem sejtik, esetleg nem képesek megfogalmazni, hogy: miért a gyengült életerő? Miért olyan sok az elszakadó, elválasztó tendenciájuk? Miért pont most a hanyatló teljesítő képességük és miért annyira borúlátóak ebben  pár napban? Meglehet, hogy az uralkodójuk – Szaturnusz – jelen állása valamiért kiszemelte önöket és azok nyernek, aki kiállják a hét fogást, vagy nem nyafognak, hanem felveszik a kesztyűt, mert felismerhetik: itt most nagy dolgok vannak készülőben! Ez lesz talán a legnehezebb feladatuk, hogy ennek ismeretében – valóságában, ha így igaz - el kell viselniük önmagukat, de talán a jövendőbeli sikerért megéri mindez!

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ kitartó, törekvő, építő, kötelességtudó, szolgálatkész, konstruktív…

- törtető, rideg, pesszimista, részvétlen, gyanakvó, gátlásos, gépies…

2018. április: 21,25,30. május: 6,9,11,14,19.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.):Járj utadon, és ne bánd, hogy mit beszélnek!” (Karl Marx)

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): fontosnak tartják, hogy a javasolt megoldások a realitás talaján álljanak. Engem is meglepett a dolog, hogy olyat kell írnom, ami az  önök esetében ritka, de nem lehetetlen helyzet. Mindig  titokzatos bájjal és könnyedséggel illeszkednek bele a napi folyamatokba. Csodálatosan alkalmazkodnak és  szükség szerint formálják a viselkedésüket. Ami a régi, hogy kezdeményező képességeik, az alkotásvágyaik és az elképzeléseik nem ütköznek a rendszerrel, a formaságokkal. Mi van, ha tévedek? Vannak olyan pillanatok, amikor „durva” lesz néhány helyzet. Az önök esetében is ki merem jelenteni: szeretnék nagyokat tévedni! Az  önök személyisége az intellektuális finomság és az érzékenység sajátos keveredése,szokatlan lesz, ám az alkotótevékenységük támpontjai lesznek. Mi a mottó? Nos, pénzügyileg egy előnyök házasság, vagy jó szerződés útján, egy korábban feledésbe merült illetményük jobb kedvre derítheti önöket. Mi ebben a csoda? Nos, hogy – igaz lesz, remélem – Földön marad ezen örömeivel!

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+egyéni, idealista, elvhű, nehezen befolyásolható, ötletes, reformer…

- könyörtelen, elzárkózó, gúnyolódó, szentségtörő, tekintet nélküli…

2018. április: 24,29. május: 1,3,8,15,19.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20):Sokan élnek, akik halált érdemelnek, és néhányan meghalnak, akik élhetnének.” (Gyűrűk ura idézet)

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): azon áll, ill. bukik minden, hogy egy jelenséget pozitívnak  vagy éppen az ellenkezőjének érzékelnek-e. Nos,  szeretik a kihívásokat, de csak addig, amíg sikerélményük van. Ha kudarc éri önöket, nem mondok vele újat, nehezen szedik  össze magukat. Önöknek e hónapban fontos, hogy folyamatosan fenntartsák a lelkesedésüket, ami mások számára is kifejezetten motiváló. Az uralkodójuk – Neptunusz – jelen állásában jelzi, hogy magukhoz  vonzzák, ami a javukra válik, amik  szeretik és támogatják a terveikben. Szóval, egyesek a kedvteléseiknek is élhetnek. Fel fog tűnni, a kiemelt napokon főleg, hogy a hétköznapokban a gondolkodásukat nem nyomja el az önámítás, rokonaik szokatlan módon keresik a társaságukat, talán érdekli önöket az idegen nyelv tanulása. Baráti társaságuk szívesen időzik  önökkel. Valamiért/valamiben tehetséget jelez, amit ki fog tudni bontakoztatni. Mentes lesz attól, hogy illúziókat kergessen e hónapban.

Kiemelt napok és a lehetséges kulcsmomentumaik:

+ feloldó, odaadó, emberszerető, víg, fogékony, gyengéd, elfogulatlan…

- szétforgácsolt, kaotikus, csalódott, szétfolyó, bizonytalan, befolyásolható...

2018. április: 21,24,29. május: 2,5,9,11,15,21.

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 


http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/2018-havi-prognozisok/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon

(2018.05.20, 4:30 Megtekintés: 300)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.