Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. OKTÓBER HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

2017.09.21

2017. OKTÓBER HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

MINDSZENT HAVA

2017. szeptember 22-én 21:36-tól 2017. október 23-én 7:01-ig!

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

...azért, hogy készen álljon mindig az "Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

....ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

Steiner Gergely asztrológus fényképe.

„Mert színház az egész világ és színész benne minden nő és férfi.” – idézet Shakespeare-től!

KOS (márc. 21 -ápr. 20.): Szeretné, ha szeretnék? Akkor legyen kedvesebb az emberekhez – útravalónak!

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): úgy vélem, hogy a kiemelt napok körül önök gyakran magukra maradhatnak. Azt remélték  korábbról, hogy kényes helyzetekben több támogatást, megértést kapnak a barátaiktól, a szomszédoktól, rokonoktól és kollégáktól?  Mi lesz/várható most?  E téren ebben a hónapban  ígéretekben  nem lesz hiányuk, de hamar rá fognak jönni, hogy ennél többre nem is igazán számíthatnak. Természetes, hogy ez a hír nem fog tetszeni önöknek, de túlélési ösztöneiknek köszönhetően egy kicsit sem bánkódnak, gyorsan túllépnek a feszélyező helyzeteken. A mottó miatt hozom fel, hogy e hónapban bármilyen kis ügyről is van, ill. legyen szó, ha makacsul ragaszkodnak egy-egy avítt álláspontjukhoz,az  hiba! Fogják lazábbra a gyeplőt! Ez a fajta rugalmatlanság, amit jelen időszakban képviselnek/képviselhetnek, sem  rövid, sem  hosszú távon nem nyerő! 

Kiemelt napok: 2017. szeptember 22,25. október 1,4,9,17,22.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20): Szeretné, ha szeretetre méltónak találnák az emberek? Akkor kellő türelemmel legyen méltó (is) erre– útravalónak!

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): önök esetében a megérzéseiken van/lesz a fő hangsúly! Hallgassanak ezekre ? Az uralkodójuk – Vénusz – mondhatni végig a Szűz jegyben taktikusságra hívja fel a figyelmet. Híresek a türelmükről, de „hivatalból” tudatnom kell – ez nem jósda, s nem is szentírás –, mindent felszínesen végeznek, vagy ha  belebonyolódnak mélyre hatoló elemzésekbe, az nem egyeztethető össze a habitusukkal. Mit tegyenek? Hiba lenne félni, de amúgy legyen ez egy  könnyed  „felszólítás”, pontosabban „javaslat”, hogy: a jelen esetben a sodródás, a laza és könnyed életszemlélet is megteszi/megteheti a dolgok elrendezése érdekében. Fontos, gondot okozhat, hogy a   kiemelt napokon a pánikot kéne elkerülni  – igen, megeshet ez időben –, de csak akkor, ha egy időben több témával foglalkoznak. E ciklusban a brillírozás nem éppen  az önök erőssége. Összességében, miután jól felidegesítették magukat, legalább egy pillanatig igyekezzenek úgy gondolni az adott  kínos helyzetre, hogy – így látván önön magukat – milyen örömet okozhatnak   az ellenségeiknek azzal, ha kinevettetik magukat.

Kiemelt napok: 2017. szeptember 27,29. október 1,4,10,15,17,21.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): Szeretne jókor, jó időben és jó helyen okosan szólni  az emberekhez? Akkor legyen mindenkinél értelmesebb-útravalónak!

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): önök erős és rokonszenves egyéniség benyomását igyekeznek kelteni, a kiemelt napokon hatványozottabban. Az intelligenciával  nincs is gondjuk, amivel igen, amikor ez „túlméretezett” formában jelentkezik. A planéta a Szűz és a  Mérleg jegyben végigszáguld, így önmagukat  is meglephetik azzal, hogy október 14-ig nem tűrnek eltérő véleményeket, mindent jobban akarnak tudni másoknál. Ha egyszer elkezdenek valamiről, valakiről beszélni, akkor ott senki sem  juthat szóhoz! Ez ugyan nem egy intelligens viselkedés, de – nem kell máris pálcát törni e helyzet felett – bizonyos ügyekben akár hatásos is lehet! Ez a mérhetetlen stressz jele, így hiba lesz/lenne hibaként  azt a lehetséges tényt felfedezni a mindennapokban, hogy gyakrabban hajtják álomra a fejüket. Megsokszorozódik, ill. megsokszorozódhat ezzel a kávéfogyasztásuk, és akiknél az immunrendszer hagy némi kívánnivalót maga után, és nem figyeltek a szélsőséges kilengéseikre, azoknak lehetnek nem várt gondjaik!  Hogy a kényes egyensúly helyreálljon, az önök esetében  egy  nagyon apró életmód-változtatás is megteszi !

Kiemelt napok: 2017. szeptember 22,25,28. október 1,7,10,15,22.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): Szeretné, hogy jó érzéssel látogassák meg az otthonában, a házában? Akkor legyen házias és vendégszerető – útravalónak!

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): az önök esetében a házimunka verheti ki a biztosítékot! A Hold az uralkodójuk, és jelen időben minden külső és belső ingerenciájuk ki lesz téve a terheléseknek. Egy egyszerű porszívózás zaja is kihozhatja a sodrukból, arról nem is beszélve, hogy a szószátyárság valósággal hadrendbe állítja. Környezetükben durván leintik a „fecsegőket.”Megtalálhatnak most  olyanokat, akik süketek és némák, de még őket  is rendre utasítják valamiben, valamiért! Ebből, ha igaz, ha nem - nem jósda - arra is következtethetnek, (hamar rá kell jönniük),hogy ebben a  ciklusban jobb lenne bölcsen hallgatniuk. Szóval, a kiemelt napokon önöknél kisebb-nagyobb perpatvar keletkezhet néhány morzsa miatt. Ez nem csak önöket fárasztja le, hanem azokat is, akik egyébként szívesen látott vendégek a házukban, otthonukban. Megjegyzem, hogy a szűkebb stabil  környezetben a jó alapokon nyugvó kapcsolatokat  nem érintik ezek a valóban merőben semmitmondó apróságok. Érdemes kitenni a fürdőszobában a tükörre ezt az egysorost: Halihó, ne foglalkozz túl sokáig a napi torzsalkodásokkal! Amikor pedig hazatérnek, apró ajándékokkal is kedveskedhetnek a szeretteiknek , elejét véve az esetleges – lehet jogos  - mondvacsinált elégedetlenségeiknek.

Kiemelt napok: 2017. szeptember 24,28. október 2,9,17,20.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): Szeretné, ha jó szívvel és örömmel tudna részt venni a mindennapokban? Akkor legyen mindig vidám(abb) – útravalónak!

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): kisebb kedélyhullámzásoktól eltekintve a kiemelt napokon önök minden apró sikertől  eléggé  kellemesen érzik/érezhetik magukat! Minden apró siker nagy boldogsággal fogja eltölteni önöket, és minden erejükkel azon lesznek, hogy tovább bővítsék az ismeretségi, (család)baráti köreiket. Ugyanakkor előfordulhat, hogy nem mindenkinek fog tetszeni az önök bővítési törekvése, vagyis hogy őket nem teszi maradéktalanul boldoggá a kirakatban való jó pofizás. Gondolom felismerték, nehéz feladat elé néznek. Azt  nem lehet egy üvöltéssel elrendezni, hogy álljanak önök mögé, akikről úgy gondolják, veszik az adást. Igenis, ki kell találniuk valami okosabbat! Ha nem lenne itt és most  ez a horoszkóp, senki sem tudná meg, hogy milyen belső vívódás megy végbe önökben. Rendben van/lenne, hogy a kiemelt napokat úgy képzeljék, hogy önöket mindenki szereti , és mások vidámnak, rendíthetetlennek lássák, ezért rengeteg energiát fektetnek  be  egy-egy látványos siker érdekében. Viszont az élet nem egy színház, ahol önök a főszereplők. Figyelem! A szeretet nem árucikk! Meg se próbálják, hogy anyagiakkal csaljanak ki mosolyt valakikből!  Ennyi!

Kiemelt napok: 2017. szeptember 23,27,29. október 3,8,10,14,17,22.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): Szeretné előcsalogatni a leghasznosabb oldalát? Akkor kerülje a stresszt a mindennapokban – útravalónak!

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): biztosak lehetnek abban - október 14-ig -, hogy az uralkodójuk az önök  saját  jegyében „átvágtat”. Nagyon észnél kell(ene) lenniük! Szívesen kezdeményeznek parázs vitát, s maguk sem tudják miért, ezzel félelmet is ébreszthetnek. Nehezen ismerik fel- vagy be: rugalmatlanok! A régi és bevált következetes és gyakorlatias magatartás jó ugyan, de vannak olyan pillanatok, amikor engedniük kell(ene) a 21-ből! Most lesz/van az a pillanat, amikor inkább a rugalmasság adja meg a remélt sikert, mint a stresszes merevség és konokság. Ha ez nem lehetséges, akkor tény, hogy bizonytalannak érzik magukat és elveszíthetik a fonalat. Úgy vélem, hogy október 14-e után ismerik fel, hogy a korábbi rugalmatlanságuk miatt sokat veszítettek a népszerűségükből, ami nem rövid, de hosszútávon hozhat hasznot.  Magyarán, sok múlik: mit tesznek, amikor a Szűz jegyben áll a planéta - ugyan uralomban a Merkúr -, de mégis változni, változtatniuk kell a beidegződéseiken. Amikor pedig a Mérlegben lesz az uralkodójuk, akkor kiderülhet érdemes volt-e ragaszkodniuk egy korábbi álláspontjukhoz a lehető legszigorúbban, ill. jól tették-e, hogy rugalmasan alkalmazkodtak az új követelményekhez. Ki nyer? Nos, önök mindenképpen felismerik: a stresszt kell legyűrniük, mivel ezen áll(t), vagy bukik/bukott a helyzetük!

Kiemelt napok: 2017. szeptember 25,27,29. október 1,5,10,15,18,22.

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.): Szeretné elkerülni azt, aki nem kedves önhöz? Akkor  jobb lenne,ha nem maradna egyes-egyedül önmagával – útravalónak!

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): mit hoz ez a hónap? Kérdéssel válaszolok: vajon mivel sikerül megőrizniük és megtartaniuk a tartásukat? A régi, vagy akár az eljövendő pozíciójukat meddő alkalmazkodás helyett most vidámsággal, felszabadult társalgással kívánják-e megalapozni a kiemelt napokon? Ebben nem én döntök, csak utalásokat teszek a jelek, a bolygója alapján, hogy ne féljenek a kisebb-nagyobb érzelmi koccanásoktól. A kellemetlen és futó megjegyzésektől hiba lenne kiszaladni a világból, csak azért, mert egyesek nem fújnak egy követ önökkel. Akár kellemes meglepetés is érheti (menet közben) önöket, ha végleg elhatározzák, hogy alkalmazkodnak azokhoz a körülményekhez, amelyekhez amúgy képtelenek alkalmazkodni. Tudnak-e változni, ill. változtatni? Fogják úgy föl, ha vita kerekedik egy álláspont körül, hogy ez (lehet) egy igen komoly és megtiszteltető feladat, és önök az első mérföldkövek egy közös projekt tesztelésében. Megjegyzem: ha a kiemelt napokon, nem találják meg a hangot a kollégákkal, vagy akár életük párjával, akkor azt javaslom: ne is erőlködjenek! A jelek alapján szélsőséges esetben egy túlzott törekvés meg is betegítheti önöket, meglehet, (akár) érdemtelenül (is)! Vagy nem?

Kiemelt napok: 2017. szeptember 23,28. október 2,5,10,16,21.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.): Szeretné, hogy a rossz(abb)  oldalát ne kelljen látni? Nos, akkor igyekezzen előcsalogatni a legjobb oldalát – útravalónak!

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): ebben a konfigurációból „kinézem”, hogy a modoruk nyájas lesz, a fentieket és a havi eseményeket is humorosan fogják majd  fel. Sőt, a legkomolyabb kérdéseket is. Ez a fajta hozzáállásuk irigylésre méltó lesz, mert úgy tűnik, most semmit sem vesznek mélyen a szívükre. Az ördög nem alszik kategória ez, így előhalászom ezt a részét is ennek a fonákhelyzetnek. Állítom, hiba lenne eljátszaniuk a laza és a jó pajtás szerepeket. Mit tegyenek? Amit csak jól esik, de alkalmanként mutassák ki, hogy mennyire érzékenyek, ugyanis a külvilág igazán nem tudhatja, hogy mennyire érzékenyek most (is). Miért? Csapda! Pontosabban a legközelebbi ismerőseik, barátaik akaratlanul megsérthetik önöket a bratyizás közben. Sokat adnak a látszatra, és ez nem mindig a valóságot tükrözi. Tulajdonképpen mit is csinálnak, hogy egyesek bekapják a horgot? Látszatra úgy tűnik meglehetősen szétszórtak és megvezethetőek. Talán még szórakozottan hallgatják is, amint néhányan megpróbálják önöket dajkamesével „elaltatni”, gagyisággal traktálni, de már az első perctől kezdve nem ül fel ezeknek az önök átejtését célzó törekvéseknek…

Kiemelt napok: 2017. szeptember 22,26,29. október 2,8,10,17,22.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21): Szeretné, ha kiderülne az igazság? Nos, akkor tartsa vissza az éles szavait, másoknak is lehet igaza – útravalónak!

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): önök híresek arról, hogy úgy gondolják ebben a földi megtestesülésben: legyőzhetetlenek! Igaz lenne? Nos, közelítsük meg úgy a dolgokat, hogy – maradjunk a jelen ciklusban– ha belátják a hibáikat, akkor a helyzetük valóban ezt fogja tükrözni. Mi a hiba? Úgy járja, ha egy (jó)ember valamit elront, akkor azt  csak egy (jó)ember tudja  rendbe hozni. A kiemelt napokon fordulhat elő, (meglehet), alaposabban, meg kell fontolniuk kinek mit és hogyan mondhatnak el! Most ne szerezzenek maguknak ellenségeket, mert senki sem legyőzhetetlen! Önök, ha nem veszik figyelembe a jupiteri jegyváltást – Mérlegből „átlép” a rettenthetetlen Skorpió jegybe 2017. október 9-én – fájdalmas sebeket is szerezhetnek! Ez nem csupán pl. közlekedési balesetekről szólhat, hanem bekövetkezhetnek érzelmi karambolok során is! Figyelem, tudom, hogy a legérzékenyebb jegyek egyike az önöké, így tudatom itt és most, hogy ez az állás nem csak erre a hónapra szól, hanem egy évre! Az önök lelke (Nyilas ascendens), vagy érzelemviláguk (Nyilas Holdnál), vagy fizikailag (Nyilas Nap jegy esetében) sokkal sérülékenyebb lesz, mint általában! Minden lehet, semmi sem lehetetlen: legyenek legyőzhetetlenek!

Kiemelt napok: 2017. szeptember 23,27,30. október 1,5,8,10,14,21.

 

BAK (dec. 22-jan. 20): Szeretné, ha mindenki felé ki tudná mutatni a rokonszenvét? Akkor olvassza fel a jeget a szívében – útravalónak!

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): egyetlen baki van/lehet az önök esetében, ha szívük jégből van/lesz. Ha ez nincs így, akkor nap, mint nap könnyedén megoldanak olyan ügyeket is gyorsan és pontosan, amelyekkel korábban komoly nehézségeik voltak. Úgy tűnik, hogy semmit sem vesznek a szívükre. Különösen akkor vannak/lesznek elemükben, amikor a szakmai és az egyéni kapcsolataikról lesz szó, ezekben nincs helye szőrös szíveknek. Nem csak a saját szempontjaikat, hanem a család érdekeit is szem előtt tartva igyekeznek mindent megnyugtatóan elrendezni. Akadhatnak olyanok is, akik nem értenek a szóból, és kicsinyességükkel még mindig a saját egyéni érdekeiket védik. Hiba lesz/lenne megsértődniük, ha a hideg, rideg helyzetüket látva mások ennek ellenére mégis meg akarják újítani önökkel a kapcsolatukat, mindig új és új megoldásokkal állva elő a jobbítás érdekében. Miért? Hogy mindez nem önöknek jutott először eszébe? Számít ez? Most minden vonalon lendületesek, vagy kiszámíthatatlanok önök!

Kiemelt napok: 2017. szeptember 24,26,30. október 1,7,11,17,22.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.): Szeretné visszakapni mindazt, amit ön ad az embereknek? Akkor legyen következetes és kevésbé szeszélyes – útravalónak!

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): gyakorlatilag, mivel a planéta még jó ideig a Kos jegyben van, önökre nézve lendületességet és hatékonyságot teremtett ezzel a felállással. Gyárilag olyan típusok, hogy ebben nincs semmi meglepő. Partizán-módszerekkel igyekeznek minden olyan célt el-, vagy megtalálni, amit egyetlen rohammal be lehet venni, hogy aztán egy újabb kaland után nézzenek. Most egy jó pozícióra fenik a fogukat, ahol könnyen jön a juttatás, ugyanakkor az első lendülettel el is tudják költeni. Milyen cél ez? Egy élet is kevés lenne nekem (de másoknak is), hogy rájöjjek az önök életművész attitűdjeinek eredetére, ezért hagyjuk!  Ebben a formában, melyben a planétájuk leledzik - szokás szerint - kapcsolati rendszerük tőkéjét szeretnék jelentősebben gyarapítani. Ügyes és jó pozíciókban barátokra lesz/lenne szükségük és elszántan kutatnak e cél érdekében. Megeshet, mint már annyiszor, hogy a legegyszerűbb megoldások kerülik el a figyelmüket, és elmennek/elmehetnek a jó, vagy jobb lehetőségek mellett. Miért? Említettem már menet közben, én is csak találgathatok, mert minden túl egyszerű lenne így. Nos, minél nagyobb a ricsaj, önöknek az a jó!

Kiemelt napok: 2017. szeptember 26,30. október 3,7,9,12,17,20.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): Szeretné, ha kevésbé tartanák álmodozónak? Miért kéne ebből kimosakodnia, hiszen éppen ezért szeretetre méltó – útravalónak!

 

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): okkal-joggal tételezem fel, hogy az otthoni teendőik eléggé megszaporodnak. Mi a lényege ennek? Úgy vélem, azzal használok a legtöbbet, ha szólok: jó lenne, ha tudnának (végre valahára) nemet is mondani! A családjuk, de mások is eléggé kihasználták eddig is annak ellenére, hogy örömmel segítenek mindenkinek. Időnként a saját pihenésükre is kéne gondolniuk. Miből/miről ismerik fel, hogy veszélyben vannak/kerültek? Kisebb meghűlések is azt jelzik, hogy valami (megint) nincs rendjén önöknél! Más. Boldogságuk titka a cselekvő képességükben van. Ahhoz, hogy (végre) önöknek ez sikerüljön ebben a hónapban, ki kell fejleszteniük magukban a nyerő érzést! Kedvező változásokat tapasztalnak a magatartásukban, és megtörténhet, hogy egy nem-et mondás aranyat érő tud lenni. Önöket is érinti a jupiteri jegyváltás. Skorpióba lép a planéta, így fontos lesz, hogy átváltoztassák és eltávolítsák mások álarcát, melyet a környezetükben az önök gátlástalan kijátszására szakosodva viselnek. Keresik az értelmet és az új tapasztalatokat, a szabad terjeszkedési lehetőségeiket. Néhányan előnyös külföldi utazásokra keríthetnek időt. A lényeg azonban az, hogy saját jövőbeli pozitív reményüket táplálva feketén-fehéren mélyen „körme alá” néznek/nézzenek a kirekesztő személyeknek és dolgoknak!

Kiemelt napok: 2017. szeptember 24,28. október 2,5,7,10,14,22.

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

2017. okt. 7-én 8:00-ig megtekintette: 183 ember!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.