Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017 NOVEMBER és SZENT-ANDRÁS HAVA

2017.10.22

2017. október 23-án 7:01-től - 2017. november 22-én 3:41-ig!

NOVEMBER HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

SZENT ANDRÁS HAVA

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

...azért, hogy készen álljon mindig az "Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

....ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

 

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.): Végzet, szabadság egymást üldözi, S hiányzik az összhangzó értelem. (Lucifer, I.)

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): a saját uralkodójuk  szembekerül a saját csillagjegyükkel! Tagadhatatlan, keresik az egyensúlyt, a kapcsolatokat és nyugalmat. Számolni lehet többek közt azzal, hogy nagy lesz a vállalkozó kedvük. Hatalmas akarattal akarják megvalósítani terveiket. Úgy tűnik, egyesek erősen vonzódnak a nyilvánossággal kapcsolatos tevékenységekhez. Ilyenkor esedékes, mondhatni gyakori  - a kiemelt napokon akár -  a külvilágban találkoznak a megfélemlítéssel és az erőszakkal is. Jó tudni, hogy a Mars a Mérleg jegyben, sőt a Ház tekintetében exiliumban (száműzetésben) van, így nehéz pozitív jelzőket találni. Bár az esetleges harmonikus fényszögek mérséklik az önök agresszivitását, de a spontán hatalmi harcok ebben az esetben sem kerülhetők el. Mint e jegy tulajdonosainak szem előtt kell tartaniuk, hogy az ilyenkor ebben a konfigurációban megszokott/megtapasztalt rámenősségük és kezdeményező készségük  ígérnek, ill. ígérhetnek  kevés sikert is. A kritikus napokon, ha mindez igaz –miért ne lenne az -, akkor kérdezzék meg önmaguktól, hogy ez vagy az, így vagy úgy és miért is?

(A saját csillagjegyüket - 2017.03.21-IV. 21-ig - 377-en tekintették meg a honlapomon)

Kiemelt napok: 2017. október 23,27. november: 4,9,12,18,21.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20): Fukar kezekkel mérsz, de hisz nagy úr vagy, S egy talpalatnyi föld elég nekem, Hol a tagadás lábát megveti, Világodat meg fogja dönteni. (Lucifer, I.)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): önökkel szembe kerül az égen járó Nap, így a csillajegyük alapján  nem kicsi, nem kevés nyomasztó érzésekkel. Mindez  tudomására jut(hat)  innen – nem mindenki olvas önök közül – és zömmel le is fikázzák az asztrológiát. Magyarán, „ide nekem az oroszlánt is”, nehezen fékezik magukat az élvezetekben. Olyan tulajdonságok bújnak elő önökből  mindenki szeme láttára, hogy még saját magukat is meglephetik ezzel. Magánügy,  mégis szólok, okosan tennék, ha mindent és mindenkit elolvasnának e témában,  minél több információt begyűjtve, és  akkor kikerülhetik a falat, mintsem  nekimenjenek. Miután a Nap teljes „fényárban” utaztatja végig, a kiemelt napokon könnyen megállapíthatják, hogy a horoszkóp jegyről-jegyre intellektuális megvilágításba helyezi az embertársaikat úgy, hogy kire számíthatnak, s kire nem! Igenis fontos lesz/lehet, hogy mindegyik elemzés bemutatja a színes részleteket, jobban megérthetik az emberek mozgatóelemeit. Ezért, bármi is történik, a havi asztrológia olyan téma, ahol senki és semmi nem egy unalmas alak és ez csak locsogás-fecsegés. Mindig van/lesz arra ember, akivel erről-arról beszélhetnek éppen azért, hogy megállítsák önöket még a fal előtt! Ha mégsem sikerülne, akkor ezzel egy ingyen cirkuszt rendeznek azoknak, akiknek jól is jön/jöhet, hogy lesz egy bika   akin lehet szabadon röhögni…

(A saját csillagjegyüket  - 2017.04.21-05. 20-ig - 807-en tekintették meg a honlapomon )

Kiemelt napok: 2017. október 27,31. november: 5,7,11,16,19,21.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): Győzött hát a vén hazugság. - (Lucifer, XIII.)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): ebben az időintervallumban – nem is meglepő az önök esetében – nagyra értékelik a kommunikációt. Egy percig sem maradnak olyan valakik társaságában, akik nem tudják megfelelően kifejezni mondandójukat, vagy nem érdekli az önök részletes okfejtései.  Önök mostanság mélységében is elég kreatívak,  nagy képzelőerővel rendelkeznek annak ellenére, hogy november 5-ig a planéta a Skorpióban van, azaz, hogy gondolataik, intellektusuk és igyekezetük a közlésekben megnyilvánuló tevékenységük jobbára gyanakvó, mindinkább befelé forduló attitűdökkel van/lesz jelen a mindennapokban. Nem hinném, hogy ez hiba lenne!  Jó okuk lehet, hogy nem mondják ki azt amit éreznek, gondolnak, hazudni se szeretnének, így hallgat(hat)nak! Nem kizárt, hogy a kiemelt napokon gondoskodniuk kell egy idősebb barátról, rokonról ,de akár még szomszédjukról is , ami nem utolsó sorban pénzkiadást is jelenthet. Úgy vélem, hogy ezekben a napokban az is erény lesz/lehet, hogy megtanulnak a hallgatás mellett nemet  mondani olyan embereknek, akik ki akarják használni önöket. Ki kell emelnem, hogy mindez  önökre nézve is érvényes,  azaz fordítva, hiba lesz/lenne visszaélni mások jóindulatával!

(A saját csillagjegyüket - 2017.05.21-06. 21-ig -  630-an tekintették meg  a honlapomon.)

Kiemelt napok: 2017. október 26,31. november: 2,5,7,14,18.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): Nem az idő halad, mi változunk, Egy század, egy nap szinte egyre megy. (Lucifer, III.)

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): Víz elemben a Nap, így önöknek  (és a Halaknak, a Skorpióknak)  látszódnia kell, hogy pozitív elmozdulás lesz néhány kiemelt napjukon. Sokszor úgy találják, hogy az érzelmeik drámaian és elég hirtelen változnak, minden ilyen-olyan előzetes figyelmeztetés nélkül. Magyarán, a gyors tranzitok elég zajossá és nyilvánvalóvá teszik a napi kapcsolataikat, néhány izgalmasnak is ígérkezik. Mostanság jöhet  számos újra és újra elkezdett és abbahagyott kapcsolat egy időben, melyekben sokáig  nem sok történhetett. Kiemelt napokon lesz érzékelhető, hogy határozottan kerülik a langyos, közepes, diplomatikusan egyensúlyozgató érzelmi beállítottságot. Az  önök rokonszenve most vagy teljes, az ellenszenvük pedig elmélyült lesz,  a közömbösségük pedig jéghideg lesz azokkal, akikkel nem találják meg a megfelelő „távolságot”! Tény, hogy a kiemelt napokon érezni, ill. éreztetni fogják, hogy sokkal több erőfeszítést  kell tenniük annak érdekében oda-vissza is, hogy egy szinten mozogjanak testileg, lelkileg és érzelmileg. Benne van/lesz a pakliban, hogy minden irányból akadályozzák önöket a terveik kibontakozásában. A krízisük átmeneti lesz, ha biztosak abban, hogy minden téren a helyes utat választották. Ennyi!

 (A  saját csillagjegyüket - 2017.06.22-07. 22-ig-  412-en tekintették meg a honlapomon.)

Kiemelt napok: 2017. október 23,28,31. november: 2,7,10,14,20.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): Mi jó az értelemnek Kacagni ott, hol szívek megrepednek. (Lucifer, V.)

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): valójában arról szól a horoszkóp, hogy vannak asztrológiai helyzetek –tranzitok-  melyeket úgy kell összeállítani,hogy  miként lehet abból kikecmeregni. Az örömöket/ megpróbáltatásokat  úgy fogadni, hogy a realitások talaján maradjon az ember fia/leánya. Kemény leszek: az  önök esetében jöhetnek  összeütközések, egy esetleges betegség, vagy bűnhődés egy-egy kihágás miatt, és kevesebb együttérzést kapnak a hibák, ill. veszteségek miatt. Ez nem kívánságműsor, és önök jól tudják  - mindezt tudatosan-e, vagy tudattalanul  - ebben a ciklusban sokkal éberebbek  és élénkebbel lesznek, hogy ezzel is minimalizálják a problémáikat. Így is van rendjén,  önök magukban feltehetően egy régi slágert dúdolnak: „Nem vagyok ideges, fő a nyugalom.” Bármiféle  legkisebb afférjuk is lesz, ill. lehet, tudatosan törekednek a lazításra és megpróbálnak a kellemes dolgokra gondolni. Javasolhatom, minden túlzás nélkül ne az ellenséget lássák a másik emberben, mivel  hiszem és vallom, hogy sokaknak fogalma sem lesz arról, hogy  rosszat tesznek önökkel, de még azt sem tudják, amikor jót. Önöknek minden kényesnek és kellemetlennek tetsző és látszó dolog egy-egy  sorshelyzet, amit érdemes jelen hónapban komolyan venni és a végén - benne van a pakliban – győztesen kerülhetnek ki a sorozatos megpróbáltatásokból. Őrizzék meg önérzetüket, rangjukat és tekintélyüket! 

(A saját csillagjegyüket -  2017.07.23-08. 23-ig - 313-an tekintették meg  a honlapomon.)

Kiemelt napok: 2017. október 23,29. november: 2,5,8,12,18.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): Nem a kakas szavára kezd virradni, De a kakas kiált, mert hogy virrad. (Lucifer, VII.)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): uralkodójuk  e hónapban  azt „mutatja”, kissé nehézkesnek találják, hogy szavakba öntsék az érzelmeiket és a szándékaikat. Úgy vélem, ha nem találnak szavakat, akkor „gyakorolják” a testbeszédet, az érintést, az arckifejezést és még ajándékokat is „bevethetnek”, hogy kifejezzék a szándékaikat. Önök híresek arról, hogy mindig és mindenre van magyarázatuk,de  ez most így, sok lesz/lenne! Nagyon találónak vélem a kakasszóra ébresztő luciferi idézetet, amikor is mindenki tudja: kezdődik a nap! Önök esetében a tettek beszélnek, és mások máris tudják, hogy önöket a cselekvés öröme ösztönzi,  nem pedig a sok locsogás-fecsegés! Felismerhetik  a kiemelt napokon főleg, hogy valamiért nem világosan fejezik ki a gondolataikat, sokszor terméketlen ábrándokkal, tévedésekkel fárasztják az embereket. Ilyenkor van az, hogy a szavaikat tiszteletlenségnek veszik, gyakran idegesítő és félelemkeltő szavakat használnak lelkesítés helyett. Itt a szellemi magányt, a visszavonult gondolkodót jelzi az uralkodó bolygójuk és azt, hogy a ne szólj szám, nem fáj fejem többet ér, mint száz szó. Tehetséget ad az egészségügyi dolgok felismerésében a tűrés képessége, mivel  így jobban tudnak összpontosítani a gyógyulásra, mintha állandóan nyafognának, ill. panaszkodnának.

(A saját csillagjegyüket - 2017.08.24-09. 23-ig -  297-en tekintették meg a honlapomon.)

Kiemelt napok: 2017. október 23,30. november: 3,7,12,18,21.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.): Miért is kezdtem emberrel nagyot, Ki sárból, napsugárból összegyúrva Tudásra törpe, és vakságra nagy. (Lucifer, XV.)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok):  önöknek számolniuk kell azzal,  hogy a Mars december 9-ig is e jegyben leledzik,! A Mars itt exiliumban (száműzetésben) van, ez nem piskóta! Ugyanakkor, hogy pl. 5-én Vénusz-Mars együttállás is lesz, itt a helyes kezdeményezésnek is tanúi lehetnek, igaz, az ellenkezője sem kizárt. Jó esetben a lelki paripái becsukott szemmel is megtalálhatják a huncutkodáshoz, és zöld jelzést kapnak ennek az asztrológiai állásnak is betudhatóan. Mégis az járja, hogy fogják vissza magukat, mert az élmény lehet kiváló és elsőrangú, de ez még nem elég a hosszú távú üdvösséghez. Azon kapják magukat, hogy elfojtják az érzelmeiket, ami gyakran vezet válságokhoz, mindezt a kiemelt napokon kifigyelhetik. Ebben a ciklusban gyakran megtapasztalják, hogy nem tudják elhinni, önöket önmagukért szeretik. A Marsra lehet fogni, de majd menet közben kiderül, hogy ebben a felállásban meglepően sűrűn előfordulhatnak titkos szerelmi kapcsolatok. Előállhat az is, hogy érzelmileg sérült emberekkel kell foglalkozniuk. Ennek a hátterében az állhat, hogy november 7-től a Vénusz a Skorpió jegyben van, így  át kell, hogy változtassák és el kell, hogy távolítsák a külső álarcokat. Vagyis ki kell jelenteniük, hogy nem falaznak tovább mások hülyeségéhez!

 (A saját csillagjegyüket-  2017.09.21-10. 23-ig -  239-en tekintették meg a honlapomon.)

Kiemelt napok: 2017. október 26,29. november: 4,7,15,19.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.): Nem adhatok mást, csak mi lényegem. (Lucifer, I.)

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): önök erőre kapnak! A múlt hónap „lapos kúszása” véget ért, és most 12 hónapra elegendő kokszot kapnak azzal, hogy a Nap az önök csillagjegyében „utazik”. Elfelejtik, hogy a hatalmas energiát  amit hónapokra előre kapnak – nem csak önök vannak ezzel így, mi mások is  a születési hónapunkban –,  be kéne osztani! A  kiemelt napokon egyik pillanatban nagyvonalúak, a tekintetük távoli célokat keres, majd hirtelen váltanak, és kellemetlenül szőrszálhasogatóvá válnak. Előállhat az a furcsa  helyzet is, hogy mindez ez első olvasatra,  nem beszélve a gyakorlatról, népszerűtlen hozzáállás, mégis hasznos lesz/lehet! Miért is?  Az „erő veled” állapotukban elveszíthetik az önkontrolljukat. Mindezeket (fel)ismerve rögtön rájöhetnek, hogy hasznosabb kedvesen és udvariasan viselkedniük az újonnan szerzett erőfölényük birtokában. A jelek alapján úgy leszek a hasznukra, ha szólok arról,miszerint igyekezni fognak kedélyesen, magabiztosan viselkedni, mert belátják, nem lenne szerencsés meddő és áldatlan vitákba keveredni embertársaikkal. Már ebben a hónapban (is)  akkor képesek jól funkcionálni, megnyilatkozni, ha okosan és közvetlenül vesznek részt az emberi közösségekben. Mi lesz, ha nem? Nos, önök ilyen esetben kifigyelhetik  – kiemelt napokon főleg -, hogy kijönnek a béketűrésből és se vége, se hossza az ádáz csatározásaiknak, mert képtelenek bírni az erejükkel…Én szóltam!

 (A  saját csillagjegyüket -  2016.10.24-11. 22-ig -  297-en tekintették meg a honlapomon.)

Kiemelt napok: 2017. október 26,31. november: 4,7,9,15,19,21.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21): A tett halála az okoskodás. (Lucifer, II.)

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): érdekes lesz/lehet! Pontosabban, hogy az uralkodójuk jegyváltása – október 10-től – „átrendezi” önökben is a megszokott dolgokat és az átállás első nekifutásra nem lesz egyszerű még. Miről is van szó ebben a ciklusban? Igényeik vannak/lesznek arra, hogy mindig jól értesültek legyenek. Talán késztetést éreznek arra, hogy több dologgal foglalkozzanak egyidejűleg. Azzal, hogy széles spektrumú tevékenységet űztek hosszabb időn keresztül, most valószínűleg nyugtalanná teszi  önöket, hogy hirtelen egy dologgal kell foglalkozniuk, és azzal tüzetesebben babrálniuk. Az élet tempója ezen időszakban kissé (nem is kicsit)  beszűkül. Nem lesznek képesek arra, hogy sokkal több dolgot elintézzenek, mint a korábbi időszakokban, és nem szívesen lennének jelen egy helyen tartósabb ideig. Mondjak valami jót is? Ez itt egy kiváló hír, mert legalább nem forgácsolódnak szét!  Az uralkodójuk azt is jelzi ezzel, hogy  sikeresebben segíti  a pénzre koncentráltságukat, mint  korábban nem, vagy alig-alig! Önök örvendezhetnek annak is ezzel a váltással, hogy amit –nem egy hónap alatt, hanem egy év alatt is – zsebre tesznek/tehetnek, akár még milliomosok is lehetnek. Persze ez így túlzás, de a lényege a történetnek, hogy keressék a biztonságos boldogulás alapjait!

(A saját csillagjegyüket -  2016.11.23-12. 21-ig -  436-an tekintették meg a honlapomon.)

Kiemelt napok: 2017. október 26,31. november: 1,7,12,15,19.

 

BAK (dec. 22-jan. 20): Tragédiának nézed? nézd legott Komédiának, s mulattatni fog. (Lucifer, VII.)

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): önök titkon nagyon szorgalmas látogatói az asztrológiai elemzéseknek, a bolygómozgásoknak és tudják hamarosan új trend lesz. Szaturnuszuk e hónapban még a Nyilas jegyben, majd 2017. decemberben az önök zodiákusába lesz 2,5 évig is (most nem pontosítok, hogy mikor is vált újra, e hónapnál maradok én is)! Igaz, hogy szeretnének „kitörni” ebből az életérzésből, amit hamarosan elhagynak. Az érettek önök közül pár napig -  a kiemelt napokon -  utoljára felveszik azt a ritmust, amit jó ideje még gyakoroltak. Megadják  a módját a búcsúzásnak és komoly számvetést készítenek magukban  a 2014. december 24-e óta tartó ciklusukról. Most, ki lehet bírni, hogy a nyugalomra és az új gyűjtésre való törekvésük, az önkéntes lemondásaik, az önmegtartóztatás, elzárkózás hasznos lesz, ill. lehet. Mihez képest? Nos, hogy ezekben a maradék napokban tragédiának érzik-e, vagy mulattatni fogja önöket, nagy talány – magánügy! Vagyis, hogy önöknek/önöknél  ez egy terméketlen magány volt-e, vagy inkább izolációt tapasztaltak meg egyesek, menekülve  minden és mindenki elől. Sokszor úgy gondolták a fiatalok/idősebbek  egyaránt, hogy  mindig őket  vették elő bűnbaknak és áskálódtak önök ellen – ez  mind-mind igaz (is) lehetett. Mondom, pár hét és a maradék időben egyesek felismerhetik, hogy az elmúlt ciklus valójában arról szólt, hogyan is acélozta meg és vértezte fel önöket az élet kihívásaival szemben.

(A  saját csillagjegyüket -  2016.12.22-01.20-ig -  428-en tekintették meg a honlapomon.)

Kiemelt napok: 2017. október 25,30. november: 2,8,12,17,20.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.): A tudomány nem győzött végzetén. (Lucifer, XIV)

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): önöknek és nekem is örök talány, hogy minden jegyváltáskor mit fundálnak  ki az Uránusz tranzitjai. Józan  mérlegeléssel - de mit jelent a józanság itt ? -, ez a helyzet normálisnak is tekinthető, minősíthető, ám érzelmileg aligha lehet elfogadni. Önöket  néhány embertársuk  gyerekes magatartása hozza/hozhatja ki a sodrából. Pontosítva  úgy néz/nézhet ki, hogy  - a kiemelt napokon főleg -  képtelenek kölcsönösen eleget tenni egymás kívánalmainak. Mindenki úgy gondolja, hogy hátrányos helyzetbe kerül a másik/mások makacssága és a konoksága miatt. Úgy vélem, hogy önök javára teszek – igaz, hogy ezzel másoknak is, amint az önök  jegyéhez érnek – előbb-utóbb beláthatja mindenki, egyetlen megoldás  a túlzások elkerülése.  Miért? Mert aláássák a szavahihetőségüket! Egy kis asztrológiai tudományos magyarázattal arra igyekszem önöket rávenni/rábírni, hogy megismerjék a saját képességeik tárházát. Ha ezt előhalásszák magukban, akkor nincs az az ember, aki észre ne venné, hogy önöknek igazuk lehet, csak a módja, ahogy ezt előadják (vajon miért ?), az  olyan  bicskanyitogató, hogy a kiemelt napokon, amikor saját maguk, vagy a másik/mások nem eléggé figyelmesek, következetesek köztünk szólva. Ne vegyék sértésnek, hogy hülyének nézik önöket! „Mama mindig azt mondta mindig az az hülye, aki mondja!” (Forest Gamp) Azt hiszem elég világos voltam és értettek a szóból!

(A saját csillagjegyüket -  2017.01.21-02.19-ig - 344-en tekintették meg  a honlapomon.)

Kiemelt napok: 2017. október 27,31. november: 4,7,11,15,18.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): Ébredj, Ádám, álmod véget ért. (Lucifer, XIV.)

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): önök ebben az időintervallumban vágyódnak az individualizmusra (egyediségekre, a senkivel össze nem hasonlíthatóságokra)! Tény, hogy valamiért és valamitől meglepően kedvező benyomást tehetnek másokra. Sőt, majdhogynem vonzzák magukhoz a hasznot  hozó (ismeretlen) embereket, ill. helyzeteket. Nincs más dolguk, mint hogy tartsák nyitva a szemüket, a fülüket, mert egy jó pl. üzleti/pénzügyi lehetőségre is van kilátásuk – asztrológiailag mindenképp. Önök igen leleményesek lehetnek abban, hogy az embertársaiknak hogyan tegyenek a kedvükre. A kiemelt időpontokban a saját kedvükre való dolgokban dőzsölhetnek. Fel kell hívnom a figyelmüket arra,  hiba lesz/lenne hagyni magukat belevinni kényszerű dolgokba, kísérletezésekbe, vagy variációkba melyek az anyagi, érzelmi és lelki biztonságukat veszélyeztetnék. Hogyan ismerik fel mindezt? „Szövetségesük” a Neptunusz egy ködös és homályos planéta,  nem hinném, hogy megvezetné önöket! Mondhatom, ez nem jósda és nem szentírás, hanem következtetés, e hónapban jó esélyük van igazi örömöket és élvezeteket találni, amelyek eltérhetnek a „szabványostól”, ám  dolgaik  összességében kedvezően alakulnak.  Arra kell ügyelniük, hogy ne költsenek túl sokat! A  jupiteri jegyváltás – a Skorpióban okt. 10-től – jelzés értékű: majdnem mindenütt jól kell, hogy érezzék magukat.

(A saját csillagjegyüket -  2017.02.20-03.20-ig 372-en tekintették meg a honlapomon.)

Kiemelt napok: 2017. október 23,30. november: 1,5,7,12,19,21.


 

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

2017. november 17-ig 8:00 megtekintették: 249-szer!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.