Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017 MÁJUS és BIKA, PÜNKÖSD HAVA

2017.04.17

2017. április 19-én 23:42-tól 2017. május 20-án 22:05-ig!

MÁJUS HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

PÜNKÖSD HAVA

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

...azért, hogy készen álljon mindig az "Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

....ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

 

Papp Norbert: Útközben...

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.): Az élet nem arra való, hogy a meglevő tulajdonságokat gyakoroljam, hanem hogy a nem meglevőket megszerezzem. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): az uralkodójuk – a Mars – zömmel az Ikrek jegyben lesz. Hogy minél hatékonyan tudjon részt venni a mindennapokban, különleges képességeket kell bevetnie a siker érdekében. Önmaguk feletti „anyáskodás” és „apáskodás” képességeit. Mint általában javíthatatlanul örök gyermek lévén, és heves természete miatt nem lesz egyszerű dolog, de nem is lehetetlen. Miben is mutatkozik meg és hol is? Az anyai dolog a gondoskodás, vagyis a törődés, az odaadás és a megértést nyújthatja önmagának. Az apai része a támogatást és a védelmezést – azt a képességet, hogy a külvilág viszonylatában törődjön önmagával. Ezek lépten-nyomon vissza fognak tükröződni a szűkebb mindennapi élet vonatkozásaiban, pl. a testvérekkel, rokonokkal, szomszédokkal való érintkezés során. A kiemelt napokon itt oda-vissza érzékenyebbek lesznek a saját és a mások legmélyebb szükségleteire és megtanulják kielégíteni ezeket. Jó esetben világosabban kommunikálhatnak, és ésszerű korlátokat szabhatnak önmaguknak, ki és mit engedhet meg önmagának a találkozások és az együttlétek során.

 Kiemelt napok: 2017. április 21,24,28. május: 5,7,10,15,19.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20): Az ember asszimilációs képessége határtalan. Haeckel azt mondja, ha nem ég hamuvá, az ember a poklot is órák alatt megszokja. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): fontossággal bírhat a női képletben, hogy a saját vonzerejével kapcsolatos nehézségeket, gátakat jelöli, míg egy férfi képletben inkább a párkapcsolatával vagy a pénzzel kapcsolatos bonyodalmakra utal április hónap végéig a retrográd Vénusz. Mindez lehet karmikus eredetű és nagyon sokrétű, több témát felölelő is. Lehet, hogy most kivetíti a párkapcsolatára, mert a lélek tudat alatt védekezik, nem akar már újabb sérüléseket begyűjteni. Május elejétől pedig már direktben és - a már Kos jegyben - az „átállás” sem lesz egyszerűbb. Előfordulhat, hogy látszólag nem történik semmi, így van ez rendjén – nem hibázik! Itt csupán - valamilyen oknál fogva - e ciklus a visszahúzódásról fog szólni, csak semmi dramatizálás. Napról-napra e hónapban, amíg meg nem bizonyosodik arról – legyen az nő, vagy férfi – hogy valóban akarja azt a kapcsolatot, amiben éppen leledzik, vagy miért képes következetlenül vállalni azt a felelősséget, ami veszélyeztetheti a(z családja) anyagi biztonságát is. Így abban lehetek a segítségére, hogy szólok: esetleg a kiemelt napokon arra érdemes figyelnie, hogy ekkor csak nehezen tud érintkezni a környezetével. Ez azt jelzi, hogy kár minden szóért. Semmit se erőltessen! Találjon, keressen olyan utakat, ahol testileg, lelkileg és érzelmileg feltöltődik, minden más így kiégést jelenthet!

 

Kiemelt napok: 2017. április 24,27. május: 2,7,13,16.

IKREK (máj. 21-jún. 21): A dolgok rendje, hogy az ember nemcsak hazudik, hanem azon felül be is kell bizonyítania, hogy igaza van. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): uralkodója május 17-ig retrográd és a Kos jegyben lesz. Mint az elsőrangú kommunikáció képviselőjének, ezzel az járhat – ez nem szentírás, következtetés – hogy tanulási nehézségei lehetnek! Az ön esetében, ennek az lehet az oka, hogy pl. valamilyen (avítt lelki) dolgában nehéz problémákat hagyott maga után. Talán nem volt pénze  egy továbbképzésre, hiába voltak jó képességei hozzá. Extrém esetekben egy ilyen régi, súlyos trauma jelentkezhet most pl. lassú felfogásban, diszlexiában, diszgráfiában, beszédhibában, a külvilággal való kommunikáció beszűkülésében. Átlagos esetben a retrográd Merkúr inkább csak nehézségeket jelent a kommunikáció, a tanulás vagy a közvetítés területén, ami elmúlhat vagy oldódhat, ha megértjük a miértjét. Pl. családállítással, lélekoldással stb. Hol van elásva a csont? Nos, pl. állhatatlan, felületes barátok, netán a pletyka, vagy valamiféle intrika, rosszindulat tiszteletlenektől, de lehet éretlensége miatt is. Ugyanakkor, akinek a planéta alapban harmonikus, azoknak a hasznos barátaik olyat lépnek, amely elősegíti ötletesen a kritikus helyzete rendezését!

Kiemelt napok: 2017. április 23,25. május: 4,11,15,20.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): Akinek hazudok, az kevésbé gyűlöl engem, mint ahogy én kénytelen vagyok gyűlölni azt, akinek hazudtam.

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): abban nincs semmi meglepő, amikor az ön esetében azt írom, hogy változások állnak elő, és otthon, pl. akár még költözés, vagy utazás is belefér a hónap menetébe. Nőkkel, vagy az anyával kapcsolatos események is a szokásos menetrendszerű téma hónapról-hónapra. Érzelmek felerősödése is törvényszerű. A zóna tekintetében pedig a közös pénzügyekkel kapcsolatos kérdések kerülnek előtérbe, vagy annak a kinyomozása, hogy honnét lehetséges gyarapítani a vagyont. Ez új helyzet, ilyen állásban a politikával kezd foglalkozni, mert bizonyára a szituáció így kívánja meg. A jelek szerint fontos lesz a szexualitás is és itt nagy átalakulás következhet be. Képben vagyok a természetét illetően, hogy az érzelmei – ön is tudja magáról, bőven is – követhetetlenek! Így akkor is aggódik, amikor nem is kéne. Most egy az egyben tudatom nyíltan, ha anyagi kár éri, ha műtétre kerül sor, akár személyes emberi és érzelmi veszteség éri. Vajon miért kell máris siránkoznia, hisz mással is megesik, cselekvésre is biztatom őket. Mert önmagát hozza kellemetlen helyzetbe, legyen az elhallgatott betegség, vagy futó kaland miatt - tehet róla, hogy kivédje ezeket. Ez nem szentírás! Összegezve, bármi is lesz, vagy adódik, hiszem és vallom, a horoszkópunk kiváló tanítónk. Ha odafigyel rá, megtanulhatja belőle azt, mire van szüksége az elrendezéshez. Most, bármi is érinti váratlanul és nem kellemes hírként szolgált, akkor ez is, az is, az élete ritmusához és a körforgásához tartozik. Önnek a Hold, az uralkodó bolygója óráról-órára is segíteni tudja a fizikai, érzelmi és a lelki dolgainak tisztán látásában.

Kiemelt napok: 2017. április 20,25,30. május: 1,8,11,18.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit, ami nincs. Valakinek lenni a semmiből. Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb ellenállást keresni. Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): tengernyi dolga van, ill. lesz, amit ebben a hónapban felül kell vizsgálnia. Jó esetben át fogja tudni gondolnia céljait, és még meg tudja tervezni azt is, hogyan érheti el őket. Valószínű, hogy élete most vadonatúj irányt vesz. Ebben az életszakaszban ismerheti fel a későbbi sikerei számára, hogy valójában itt az alapkövet fektette le. Talán olyan továbbképzésre szánja magát valamely szakterületen, ami elősegíti hivatásbeli pályafutását, és ugyanakkor az életörömeit is visszahozza. Az uralkodó bolygója – nehézségek árán ugyan – de elősegíti, hogy megtalálja a helyét a Nap alatt önmaga és mások örömére, megelégedésére. Már az első naptól kezdve hangolódjon arra a feladatra, amit egy új hely és az új helyszín szellemisége mit kínál majd. Hiba lenne úgy gondolkodnia, hogy egyszerű és fog ez menni. A május havi Nap állása végig a maga módján szimbolizálja a kiemelt napokon főleg az akarati törekvését valaminek, azt, hogy ön legyen a legalkalmasabb egy posztra. Így az érvényesülésének és tekintélyének megszerzésére való igyekezetét lehet kiolvasni innen. Mire is figyeljen valójában? Ki és miért, milyen hatással van, ill. lesz a fejlődésére? Ki és mi, hogyan is lesz az ön számára ösztönző? A kerékkötőjét is meg fogja látni és a saját elbizakodottságát is! Minden a jó szervezéseken múlik!

Kiemelt napok: 2017. április 20,26,30. május: 2,6,16,20.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): Nem okos, aki nem bolond egy kicsit, és nem egészséges, aki egy picinykét nem beteg. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): az Ikrek esetében is kiemeltem, hogy május 17-ig a Merkúr retrográd. Olvasson bele és megértheti, de hogy itt kicsit más a felállás. Ugyanis, a földi valóságban elsőrangúan empirikus ember, így a gyakorlatban az élet dolgaiban most a lényük árnyékos, titkos és titkolt oldalával való vonatkozásainak kerülhetnek a napirendre. A retrográd merkúri hatások alatt mély és negatív tudatalatti tendenciák, vagy álomvilág-szerű rendkívüli lelkiállapotok jutnak kifejezésre. Ön legszívesebben a homokba dugná a fejét, de most nem lehet. Ilyen konfigurációba más is belekerült, és ki tudott jönni belőle. Így sem mondhatni, hogy valami nem tetszik, és önnek ezzel máris „itt a vég”! Csupán mélyebbre kell nézni pár napban és pár lélektani dologban. A bizonytalanság, félelem és a végzet gondolatával foglalkozik a zóna – ez egy dolog. Itt valóban olyan gyakorlati képességek birtokába is juthat, mint pl. a kiemelt napokon a semmiből hirtelen fényre derülhet, hogy mitől lehet jó, vagy jobb a közös vagyonkezelés. Az okkult érdeklődés, nem az ördöggel való cimborálás, vagyis a metafizikai érdeklődés egy folytatólagos életbiztosítási tendencia a retrográd fázisban. Kár lenne túlragozni a témát önnél, amúgy is marad gyakorlatias életszemléletű, így vegye egyszerűen plusz házi feladatnak a saját lelki gondozását! Ennyi!

Kiemelt napok: április 21,24,27. május: 3.5,11,16,18.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.): A szerelem titka, hogy a kettőből egy lesz, a barátság titka, hogy az egyből kettő. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): a Vénusz retrográd fázisban – Bika jegy esetében is ez a helyzet – május elején lesz izgalmasabb! Pontosabban, hogy direkt mozgásban szemben a saját csillagjegyével az uralkodója! Jelentése, hogy nemhogy másokkal, de önmagával is sokféleképpen léphet kapcsolatba. A Kos csillagjegy esetében emlegettem fel, hogy soha nem nő be a feje lágya! Asztrológiailag mindenképpen fontos volt kiemelni – magam is tapasztaltam rajtuk -, gyerekesek tudnak lenni, momentán ön is, de ez nem mindig rossz dolog! Kétségtelen, hogy fárasztó egy idő után, de most figyelje meg ezt önmagán, hogy mennyire bújik elő az ön játékos énje. Több planéta is retrográdban lesz és sokan makacs módon, vagy konokul „kötik az ebet a karóhoz”, de mutasson nekem olyan kutyát, aki önként és dalolva bújik bele a nyakörvébe. Mit akarok ezzel kihangsúlyozni? Kiemelt napokon, amikor veszélyeztetve érzi a szabadságát, játékos jókedvét, vajon kitől kell megkérdeznie - ha nem önmagától-, hogy: mit is szeretne csinálni? Kimehet-e a szabadba? Együtt lehet-e másokkal? Miért kell egyedül maradnia? Mehet-e moziba? Párnacsatázhat? Önmaga ura-e, vagy ki mondja meg, hogy önnek mi a jó? Nos –, ha közel járok az igazsághoz, nyugodtan csináljon e hónapban olyasmit, amit élvez (is), és nem kötelező mások kénye-kedve szerint cselekednie! Vágjon bele akár még olyan dologba is, ami mindig a vágyálma volt, eltiltották attól, vagy nem volt lehetősége rá eddig! Mi lesz? Nem tudom! Viszont tudom, hogy miről beszélek, és miért mondom, ill. mit mondtam!

Kiemelt napok: 2017. április 22,28. május: 4,6,9,14,16.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.): Valaki vagy él, és az élet ára a beszennyeződés, vagy nem akar beszennyeződni, de akkor az életről kénytelen lemondani. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): az uralkodója szinte mindig próba elé állítja és valójában ezt nem is igazán bánja! Most szemtől-szemben találja magát azokkal a tényekkel, hogy kire és mire is van igazán szüksége. Ön amúgy is detektív vénákkal megáldott típus, most valósággal élvezkedik a szemből, de amúgy minden más irányból is jövő csiga-szerű információ - invázióktól! Talán még videóra is veszi, hogy jó maga és mindenki más milyen tempóban adja ki magát, s mindazon dolgait, amit lekövetni, egy emberöltő is kevés lenne. Tálcán kínálja most úgy a hibákat, ahogy az édesítő előnyöket is. Alapból nehezen tud szépen szót érteni másokkal, de most bőven lesz ideje erre! Szóval, a Plútó által jelölt kérdéseiben, dolgaira és egyben az emberekre hatalmas belső energiákat képes lekötni. Magam is úgy tudom, tapasztaltam, ahol a retrográd Plútó megjelenik – itt a gondolkodás kérdésében, felerősödik az uralkodási vágya is, letromfolhat bárkit is, aki nem egy követ fúj önnel. Viszont így, hogy tudva-tudja, talán segítenie kell mások lelki fejlődését – ez a „bevett” tapasztalat annál -, ön tud vigyázni a szájára, és megértette mi itt a tét!

 

Kiemelt napok: 2017. április 23,28. május: 3,5,8,14,18.

NYILAS (nov. 23-dec. 21): Nem az győz, aki kemény marad, hanem aki meglágyul és enged és befogad és felad és feloldja magát. Az önfeladás nem a gyengeség, hanem az erő jele. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): szinte már nem is kell mondanom, hogy az ön uralkodója is visszafelé – retrográd - mozgást végez. Múlt évben is volt ilyen felfordulás, amikor öt bolygó tette mindezt. Most is, de csak négy – ez is éppen elég! Ez esetben önnél, másoknál is ez a helyzet, mint pl. amikor a gyorsvonat áll meg, amíg a fénysorompó kényelmesen leereszkedik, és csak azután megy tovább. Így tudom szemléletessé tenni, mi a pálya az ön esetében, hogy a Jupiter a Mérleg jegyben és átmenetileg rövid időre kikerül a keresztező – negatív – hatása alól. Ezzel úgy fest, hogy most a szerencse jelölője lehetővé teszi, hogy szabad levegőt szívjon a társadalmi, társasági kapcsolataiban. Úgy gondolom, hogy a sznob attitűdjeire hívhatják fel a figyelmét, mert ön bosszantóan és bántóan rangkórságban szenvedhet. A választott társaság csicskáztathatja, gyermekei talán rossz társaságba kerültek, jobban érdekelte eddig a státusz-szimbólumokkal járni-kelni a népek között, mint a gyermeke előbbre jutása. Azzal, hogy pöffeszkedő, ill. kényelmeskedő, lehet akár újgazdag is, ön rosszul spekulál a szerencséjét illetően. A Jupiter a bölcsességet képviseli, fogadja ezt tőle most – rossz állásban sem akar ártani önnek – de ha nem ért a szóból, akkor így téríti észhez! 2017. augusztus 5-én ismét quadrátba kerülnek, akkor utoljára „végigméri” önt, hogy merre vette az útját és látja, amit látnia kell. Annak a rendje és módja szerint a helyére teszi az ön dolgait, de ahogy már ő látja jónak!

Kiemelt napok: 2017. április 20,28. május: 3,8,13,16,20.

 

BAK (dec. 22-jan. 20): A világ az a hely, ahol a dolog nem az, ahogy van, hanem ahogy hat. A világban az embert nem valódi élete, hanem színészi teljesítménye szerint ítélik meg. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): a Szaturnusz is retrográdban! Ön az élet színpadán azt a feladatot kapta, hogy most jó esetben könnyedebben fejezheti ki ragaszkodását azok irányában, akik hidegek és ridegek voltak önnel szemben. Ugyanakkor fordítva is igaz lesz, hogy egyesek akár akaratukon kívül, kénytelenek önnel nagylelkűek lenni, mert a közös érdekeik így kívánják meg! Itt valóban egy sorsközösség próbáit élik meg, ha akarják, ha nem! Főleg a kiemelt napokon, nem lehet csak úgy tessék-lássék és ripacs módon eljátszani az emberi szeretetet és a segítőkészséget – a Szaturnuszt nem lehet becsapni! Most tudatom, hogy május 17-én a Nappal kerül trigonba a Szaturnusz és lehet akármilyen hideg-rideg ember, most felforrósodik, és azon van, önként módot találjon arra, hogy bensőségesebben és érzékiesebben fejezze ki szeretetét. Minden más esetben olyan lesz, hogy pl. Zeusz lejönne az Olimposzról, és hatalmas villámokat szór-oszt azért, hogy észhez térítse! „Itt az idő most vagy soha”, a kapcsolatait javítsa meg végre azokkal, akikkel hidegen és ridegen bánt. Önnek az uralkodó bolygója a kiemelt napokon, most napról-napra arra kéri, hogy fedezze fel az elfogulatlan, az önzetlen és odaadó képességeit!

Kiemelt napok: 2017. április 21,26,29. május: 5,8,16,19.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.): A dolgokat jó végiggondolni; az ember a legtöbbször elérkezik valahová, ha nem is egészen oda, ahová kívánt. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): az uralkodó bolygója kivételesen nem retrográd! Van ennek is jelentősége, mert így is – mindenkinek a maga módján – meg kell találnia a saját ritmusát. Az Ön esetében éppen ez a feladat, amikor az emberekkel hirtelen – feltehetően a retrográd mozgásból ezt lehet kikövetkeztetni – finomabban és természetesebben kell bánnia és megérteni a reakcióikat. Figyelje meg, hogy a kiemelt időpontokon – mindenkinek van sajátja – melyik időpont a legjobb az ön számára, és lépjen, vagy akár hátráljon ki! Mit kell tennie ahhoz, hogy megőrizze az energiáját, s ne merüljön le a saját akkumulátora? Elképzelhető, hogy ezekben a látszólagos ellenmondásokban nem fogja megtalálni a megfelelő ritmust és nehezen talál vissza a saját medrébe. Lesznek olyan pillanatai a szűk környezetében úgy, mint az utca emberével kapcsolatban is, hogy eláll a lélegzete is, hogy mennyi badarság van egy szóbeszéd mögött. Sokszor úgy fogja érezni, hogy el innen, de messzire! (Bár, mi közöm hozzá, mehet is akár!) Én úgy következtettem ki, hogy nem mindig oda jut el, ahová akar, vagy nem azt hallja, amit szeretne. E hónapban, mégis keresse tovább azokat az embereket a környezetében, akiktől feltöltődik, és jól esik a társalgás is velük. Ha valaki nem jó hangot üt meg, azért ön ne „üssön” vissza!

Kiemelt napok: 2017. április 21,26,28. május: 6,12,16,19.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): Szeretet az, amikor valakinek létnehézségeit magamra veszem, hogy annak életét szebbé tegyem. (Hamvas Béla)

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): uralkodó planétája – asztrológiai állásából az következik - önvizsgálatot tart. Mi az, hogy pár bolygó megáll, és egyszer csak visszafelé mozog? Miért van ennek jelentősége, mert ön naponta is ezt teszi, kutya se kérdezi miért és mi ennek a jelentősége? Szóval, maradjunk a tárgynál: ön-vizsgálódik. Hogy innen tudja-e, vagy máshonnan, de valóban felül fogja vizsgálni a vágyait és a reményeit, így egyben a céljait is. Talán lesz új is, mert ön – mindig a biztosra megy – maga sem érti, hogy mi az oka annak, hogy sok kiábrándult emberrel van, ill. lesz dolga. A meg nem értettség is felüti a fejét és azon tűnődik: ön az oka az értetlenségeknek, vagy valóban olyan súlyos a helyzet? Úgy tudom önt ösztönözni, hogy egy közmondást talán megteszi a hatását: „Kutyaharapást szőrével!”. Gondoljon arra, hogy a kiskutyák és kismacskák összegyűlnek egy kupacba és egymáshoz simulnak a bajban. Mi emberek is így vagyunk ezzel, és nekünk is fontos a testi közelség, az elidegenedés árt, ártalmas. A mi társadalmunk sajnos ott tart, hogy elzárkózik mindenféle normális emberi érintkezéstől. Még mindig nem tudja, hogy mit akarok az ön állásából kihozni?  Nos, egy próbát megérhet minden nap – ugyan ezt, mások nem teszik, de ne törődjön vele – fizikailag érintsen meg valakit, akiről úgy gondolja „menthető”! Lényeg, a lényeg, ön lehet a nyugalom szigete és észre fogják venni. Remélem, nem állok távol önnel kapcsolatban az igazságtól.

Kiemelt napok: 2017. április 20,25,29. május: 1,4,9,11,18.

 

 

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

(2017.05.06, 18:00 Megtekintés: 552)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.