Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017 JÚNIUS és SZENT-IVÁN HAVA

2017.05.19

2017. május 20-án 22:05-tól - 2017. június 21-én 5:58-ig!

 

JÚNIUS HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

 

SZENT-IVÁN HAVA

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

...azért, hogy készen álljon mindig az „Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

....ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

 

Formabontó leszek. Gyakran a nagyjaink mondásától hemzseg a sajtó, rádió, TV, Internet és a kisemberektől is. Koppintások és nem bántásként mondom, de a lényeg mindig ugyanaz! Viszont, az „ismeretlen” mindig más és az is marad, és amikor felbukkan, ez maga (lehet, ill. lesz) az orvosság. Honnan ez? –kérdezzük. A felelet rá, hogy: Nem tudom, valami ismeretlentől!

 

Szóval, hogy mi a lelki bajainkra az orvosság, és mi segít, ha nem ez! Hát az ismeretlenség! Ez a szó sohasem hiányozhat diskuráláskor sem. Akár két jó barát, akár édes vagy mostoha anya/apa és fia/leány cseveg, ez az ismert ismeretlen fogalom mindenhol jelen van. Ki mondta? – kérdezzük unos-untalan. Áh, hagyjuk, nem ismered… – ennyi! Régóta tudom, hogy akadnak olyanok, akik valamilyen módon, maradék erejüket összeszedve reményt igyekeznek táplálni. Magunk között is mondogatjuk valamire, valakire, hogy mennyire reménytelen eset.

 

Előbb adjuk át magunkat azoknak az erőknek, melyek visznek a süllyesztőbe, és egy követ sem vagyunk képesek megmozdítani, mert hitünket vesztettük – önmagunkban is! De nem így van ezzel egy ismeretlen! Nem engedi, hogy (f)eladja a lelkét, hogy ezek után mindent veszni hagyjon, hogy „pokolra vele”. No, de lássuk, hogy jegyről-jegyre mire képes ez az egy-egy ismeretlen! Csak semmi merevség, görcsölés, ha így nem megy, akkor mindig van másik (ismeretlen) megoldás!

Papp Norbert: Aranyváros

JEGYRŐL-JEGYRE

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.):Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): olyan zónában „került” a planéta,  ahol az ereje csökkent. Tudniuk kell, illene tudni végig, hogy – harmonikus fényszög ide, vagy oda – önök legtöbbnyire nyughatatlanok és ijesztően változékony hangulatúak, akaratuk a hullámzó hangulatuktól függ. Az érzékenységük miatt az egy helyben topogás és tanácstalanság jellemzi önöket. Nézzünk szemtől-szembe a tényekkel önökhöz ezzel az asztrológiai állással megalkuvók, döntésképtelenek, szeszélyesek. Felmerülhet, hogy egyesek költöznek ilyenkor. Másoknál zavarok jelentkeznek a családban és az otthonban, pl. nem tűrik az ellentmondást, gyakran keveredhetnek vitába a családjukkal, ez igen veszélyes tud lenni, ha ez durván elfajulna. Összegezve a jó az, hogy otthon állandóan tevékenykedik valamit! Így egy gyors felújítás, átépítés és átrendezés – vitákkal ugyan – de a végéhez érhet. Ez azzal is járhat – gyenge Mars ellenére is-, mert éppen a nehézség lesz az, ami ösztönző lesz/lehet. Önök végül is készek együtt munkálkodni az egy fedél alatt élőkkel és a támogatás a hozzátartozók részéről, most ez kölcsönösen aranyat érő tud lenni 21-ig!

Kiemelt napok: 2017. május 24,25,30. június 4,9,13,19,20.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20):Tegnap este, amikor hazaértem, a feleségem arra kért, hogy vigyem el valami drága helyre. Kivittem a benzinkúthoz.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): 6-ig a Kos jegyben még próbára teszi ez a maradék erejüket. Most is eddig gyorsan fellobbannak, de ugyanilyen hirtelen le is higgadhatnak, de ez nem szentírás. Hatodika után a saját csillagjegyükbe, éppen az önök Bika jegyébe érkezik a Vénusz, okkal tételezhető fel megfontolt viselkedésre „váltanak”. Ragaszkodóbbak lesznek, de ugyanakkor elcsábíthatók is. Mindenhol és mindenkivel szemben fontos szerepet játszanak az érzelmek. Elképzelhető, hogy június 6-ig könnyen zokon vesznek mindent, de ezt nem mindig mutatják ki mindezt. A jegyváltásig házhelyzet szerint önöknek jó tudniuk, hogy ez teret engednek a szerelmi botrányoknak, érzékeik gyakran felülkerekednek az ésszerűn. Titkos kapcsolatra készek, ez nyilvánosan is teret kap, de a jegyváltásig jobb, ha várnak ezzel (de végül is kinek jó ez?). Amúgy feltehetően június 6-tól 21-ig már az új vénuszi pozícióban szimpatikus és kedves személyt jelöl, akiket általában jobban kedvelnek majd. Ha az Önök születési képletében a Vénusz harmonikusan áll, tudniuk kell, hogy ez az egyike a legharmonikusabb pozícióinak. Így attraktívabbak és mindenki számára, akivel kapcsolatba kerülnek és ez garantálhatja a sikert!

Kiemelt napok: 2017. május 21,23,27. június 5,6,11,16,19.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21):Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): uralkodó planétájuk 6-ig a Bika jegyben komótosan bandukol az önök csillagjegyében. Magyarán önökre nem jellemzően a gyors gondolkodásuk még az álmodozás és a ködösség jellemzi, az illúziók dominálnak. Jó, hogy beleérzően vannak jelen, de sokszor zavarosan kommunikálnak, csak a megérzéseikkel tud tájékozódni, még fel tudnak ülni a pletykáknak is. A kaméleon-szerű mozgásuk és a gondolkodásuk miatt nem biztos, hogy komolyan tudják venni önöket, kapnak is érte hideget és meleget. A nem világos gondolatképzésük, terméketlen ábrándok, a tévedéseik, tiszteletlenségük, idegességük és a félelmük június 6-a után annak hírmagja sem marad. Hacsak be nem látják mindezt a jegyváltáskor, de muszáj lesz, hogy így legyen! Az új trendben - Merkúr jegyváltásából kikövetkeztethető - látszódnia kell önök viselkedésében és gondolkodásában az eredeti kiemelkedő személyi adottságaikon, a szellemi teljesítőképességeiken is a pozitív változás. Magyarán az uralkodójuk már az Ikrek jegyben, az önök életében az eszes értelmi vonásaik, tiszta, világos, és logikus kezdeményezés illik, minden más vasút ugyan, így is lássák be egyik-másik holtvágányra viheti önöket...

Kiemelt napok: 2017. május 26,28,30. június 2,4,6,8,12,15,19,21.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): „Az idegbaj öröklődő betegség. Én is a gyerekeimtől kaptam.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): itt mindig abból kell önöknél kiindulni, hogy állandó apály-dagály helyzetekkel kell önöknél számolni. Miután a Nap az önök 12. házában – mundán értelemben – a magány érzeteit, sokszor a tudatos, vagy tudattalan elkülönülést, vagy a titkos tervezgetést, lelki változások kérdéseit világítja meg. Én senkinél sem tudhatom, hogy az uralkodójuk (Hold) milyen aspektussal voltak a születésükkor, de itt azt tudathatom, akik tudják, azok helyén kezelhetik a mostani fejleményeiket. Ha nehezek a fényszögeik, akkor a lelki problémák, önbecsapás, túlzott visszahúzódás velejárója, de hiba lenne ezt tragikusan kezelniük. Még azt is, hogy akik momentán a kórházi kezelésre kénytelenek járni akár a saját vagy családi oknál fogva. Titkos gondok, ellenségek is ekkor mozgolódnak, ám ha felkészült, akkor egy évben egyszer, a születési hónapjuk előtt az élet velejárója. Hiba lenne azt hinni, hogy másokkal ilyen nem esik meg! Akinek e planéta kellemes, azok is érzik mindezt, de kifigyelhetik, hogy a sajátjuk és a családjuk biztonsága érdekében milyen ügyesen kivédik és elhárítják!

Kiemelt napok: 2017. május 21,24,30. június 2,11,17,19.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): „Kiadtak egy könyvet, amely felsorolja azokat a külföldi államokat, amelyek gyűlölik az Egyesült Államokat, vagy neheztelnek rá. A könyv címe: Világatlasz.” (Jay Leno, momentán nem ismeretlen)

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): a szokottnál is jobban foglalkozik a jövővel, valamint azzal, hogy azokat a vágyakat, amelyek önnek a legdrágábbak és megvalósíthatók is, vajon miben gyökeredznek. Most kendőzetlenül olyan új ötleteket gyárthatnak, és olyan víziókat generálhatnak, és szeretnének végre olyat tenni – mikor nem – ami a „népeknek” (plebsznek) összességében használ. Természetesen úgy is, miközben a saját céljaikkal egy csoportéhoz is kapcsolódnak. Pontosabban, remélik, hogy ennek alapján a vezéralakjai lehessenek egy olyan kreatív erőknek, amely arra törekszenek, hogy az önök korábbi látomásaikat a jövőben realitássá tegyék. Nem titkolt szándékuk az, hogy most az előnyös barátságok, vagy a magas pártfogók és a protektorok ott sorakozzanak az ajtójuk előtt és belássák, önök erre-arra a feladatra a legalkalmasabbak. Nem lehet tagadni, ha valakiknél a planéta „támadott” azok esetében egészen nyilvánvalóvá válik most, hogy önök nem a rangjukhoz illő ambíciókat kergetnek. Ha most sorra összeütközést tapasztalnak a kis és nagy társasági kapcsolataikban, nekik azt üzenem, hogy ne tegyék önmagukat nevetségessé.

Kiemelt napok: 2017. május 20,25,31. június 1,6,11,15,21.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): „A biztonsági öv nincs annyira kényelmetlen, mint a tolókocsi.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): nem hinném, hogy meglepetés éri, hisz teljesen tisztában van azzal, hogy: „itt az idő, most vagy soha!” Önökre a céltudatosság lesz jellemző. Jelen intellektusuk egyértelműen a célt tartja szem előtt, és rendszerint a célok, vagy a karrier érdekében teremt mostanság kapcsolatokat. Nem lesznek túl rugalmasak és mozgékonyak, inkább mereven ragaszkodnak egy megszokott sémákhoz. Tájékozódásuk eszközkeresés, a munkastílusuk és a tanulásuk formája itt kőkemény önnevelés is lesz e ciklusban. Június 6-án vált a planéta önöknek egy rokon jegyébe, az Ikrekbe! Jó esetben azonnal ráébredhetnek arra, hogy megnehezült koncentráció a hivatásbeli munkánál, gyenge reklámhatás, annak egy oka lehet. Elfelejthették számításba venni a stresszt. Pontosabban, ha már szóba hoztam, tudják meg azt is, a feszültség java részét önök kreálják, hogy mind-mind nehezebb terheket rónak önmagukra (amit önök, „hiúságból” semmibe vesznek, ill. vehetnek!?). Vagyis – ez nem jósda, nem szentírás – itt a már személyes gyakorlati tapasztalatok alapján tudatom, a többi már csakis önökön múlik, hogy mennyit is vesznek itt komolyan!

Kiemelt napok: 2017. május 20,25,30. június 1,4,6,11,16,19,20.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.):Amíg a körömlakk meg nem szárad, a nő gyakorlatilag védtelen.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): június 6-ig az uralkodó bolygójuk szemben a saját jegyükkel elképzelhető nem igazán élvezik, nem igazán találnak módot, hogyan is kedveltessék meg magukat, hogyan vívják ki az emberek szimpátiáját, szeretetét. Most az elutasítást, a szakítást is nehezen viselik. Önök az élet minden területén harmóniára, szépségre, kiegyensúlyozottságra törekszenek, csak nem értik miért ez a makacs ellenállás a nagy igyekezetük ellenére is. Az uralkodó planétájuk minden bizonnyal ezzel azt kívánja üzenni, hogy el kell engedniük olyan dolgokat, melyeket „kinőttek”, feleslegessé váltak. Június 6-után, ha nem értettek a szóból, hogy miért nem önként és dalolva gyakorolták az elengedés művészetét, bánhatják! Akiknek most az alapban rossz konstellációjuk a könnyelmű házastársuk, vagy önök is kockára teszik a nehezen megszerzett biztonságukat, akár kenyértörésre is vihetik a dolgot. Ekkor gyakori az, hogy zavaros pénzügyekbe keveredhetnek. Egy személyes veszteség is emlékezetes lesz. Olyan valaki távozik az élő környezetükből, akire álmukban sem mertek volna gondolni. Ennyi volna.

Kiemelt napok: 2017. május 20,25,30. június 2,5,10,16,19,20.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.):Soha többet nem veszek feleségül kézilabdás nőt. Bármit vág hozzám, eltalál.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): minden hónapban tudják és érzik is, hogy bármi is történik önök körül, ki szeretnének belőle maradni, mindig a közepébe csöppennek. Ez egy ilyen élet! A legnagyobb változások, gondolom, már sejtik: (megint) önöknél várható! Mindig és minden új fejezetet az életük „könyvében"! Így okosnak tartom azt a (alap)felállást önöknél: bölcs dolog nem ragaszkodni a régi beidegződésekhez! Úgy következtettem ki a képletükből a Vénusz-Plútó keresztező tranzit figyelmeztetheti ebben a hónapban önöket arra, hiba lenne ellenkezniük mindenben. Engedjék, hogy önök és mindenki más is úgy végezze a feladatát, hogy ne ellenségként tekintsenek egymásra. Ebben a ciklusban rendelkeznek (asztrológiailag mindenképpen) olyan egyéni erőkkel, melyeknek az összefogása hatalmas célok megvalósítására alkalmas ciklus is egyben. Az emberfölötti emberideáljaik megmentő szerepet játszanak, ill. játszhatnak. Nem fog rontani az összképen, amikor felismerik, ezzel nem csak önmagukat fogják kihúzni a pácból, ezzel éppen önmagukat is felemelik a képzeletbeli pulpitusra 21-ig. Bravó, így legyen!

Kiemelt napok: 2017. május 21,28,30. június 4,8,13,18,21.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21):Nem értem, hogy hogy telik az idő az egyetemi előadásokon. Megnézem az órám:9:30. Megnézem egy fél óra múlva: 9:35.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): igenis van jelentősége annak, hogy az uralkodójuk június 10-ig retrográd (hátráló) mozgást végzett, majd direktbe fordul (előrefelé jár) ekkor is, akkor is toleránsnak és elfogadónak kell maradniuk. Vágyaikat és reményeiket mostanság csakis a gyümölcsöző kapcsolatok és gazdag érzelmi élet határozhatja meg. Akiknek a születési képletében a planéta diszharmonikus, azok a felületes, kalandvágyó, rendetlen és lusta attitűdjeikkel sokat ronthatnak a helyzetükön. Ha hajszolják az életörömöket, csak a külsőségek számítanak önöknek, akkor megtapasztalhatják: bukhat egy szépreményű egyesületi és klubtagság. A társasága nem nézi tovább az esztelen száguldozásaikat, a protektoroknak is elege lehet a féktelenségeiktől. A legrosszabb, hogy ha a hatóságokat is rászabadítják önökre. Mi a teendő? Mire jó a horoszkóp? Erre! Önnek elég egyszer mindezt végigolvasniuk – eszük vág, mint a borotva – és „nyergelj, fordulj!”, azonnal tudják mi a helyes teendő! Mit is lásson meg? Nos, újra: a rangkórságukat, a pöffeszkedő stílusukat, hogy rosszul spekulálnak, azaz jogtalanul nyerészkednek, rengeteg régi és jó barátjuk elhagyhatják önöket! Kár lenne érte...

Kiemelt napok: 2017. május 20,24,27. június 3,6,11,14,18,21.

 

BAK (dec. 22-jan. 20): „Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg megértettük, hogy az a mai feladat.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): alapvető dolog még mindig, hogy e hónapban is retrográd az önök születési uralkodója! Úgy is, hogy a Nyilas jegyben túl szigorú és kemény életfilozófiát gyakorolhat önökre, s nap, mint nap fokozott mértékű felelősséggel járhat mindez, és a sors meg is leckézteti önöket! Mi ennek a „kimenetele”? Önök hozzáállásától függ e hónapban is, úgy hogy egyeseket akár a zsákutcába viszi, vagy megemberesedés lehet a vége! Tény, hogy ebben az időszakában baj ide, vagy oda szívfájdalom nélkül ösztönösen keresik az egyedüllétet. Akár még szeretnek a könyvtárak csendjében elmélkedni, vagy vidéki magányban remeteéletet élni – ez, így önöknek életmentő lesz. Viszont, akiknek a születési képletében támadott az uralkodójuk, ez az ártalmas sugárzásoknál az önmarcangoló, problémákon rágódó, magányos embert is előidézhet. Használnia kell annak az intelemnek, hogy az igazi hiba az lenne, ha képtelenek elfogadni éppen adódott felsőbb tekintélyt, vagy alávetni magukat másoknak sértődésekkel kikövezve. Hiba rettegni mindentől, mert csupán a planéta arra világít most is rá, gátlásokkal megrakott életterületen mozog időközönként.

Kiemelt napok: 2017. május 20,26,31. június 4,7,10,14,18,21.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.):Olyan hideg volt, hogy egy ügyvéd a saját zsebébe tette a kezét.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): Önöknek remek alkalom arra, hogy a szeretteikkel, pl. gyermekeikkel hogyan és miként töltsék el az időt és átgondolják a hozzájuk fűződő viszonyukat. Ez egy igen háborítatlan időszaknak ígérkezik, amikor önmagukat akarják adni és ezt most mindentől és mindenkitől függetlenül meg is tehetik. Ilyenkor jót tesz, ill. tehet az is, igyekeznek önismeretüket is fejleszteni. Miért? Miért? Azért! Ez nem jósda, se nem szentírás, olyan GPS-féle! Nos, amennyiben ezt-azt tapasztalják, hogy közel jár a Szent-Iván havi prognózis az igazsághoz, a tényekhez, miért gondolja, hogy ellenükre van az, ha önök mást akarnak! Azoknak, akiknek az Uránusz jól aspektál, első az elsők között, hogy vonzódnak az asztrológiához, vagy a múlt dolgaihoz! Azzal, hogy e hónapban is kiszórakozhatják magukat és függetlenül attól is, hogy a bolygójuk jó, vagy rossz helyzetétől, most azt is beláthatják menet közben, egészen jelentéktelen dolgok miatt kár bosszankodniuk. Ami elvonja a figyelmüket arról, hogy a világunkban azt a szerepet „kaphatták” zsenialitásukat szórják szét, mint a hülyeségeken járjon az agyuk, mert önök nem bohócok!

Kiemelt napok: 2017. május 21,23,29. június 3,6,7,15,17.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): A nőkkel úgy vagyok, mint az elefántokkal. Szívesen megnézem őket, de otthon nem tartanék egyet sem.” (ismeretlen)

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): hamar felismerhetik, hogy valamilyen szinten a régi szokások korlátozónak tűnhetnek önöknek. Úgy találom, és ki is jelenthetem, igyekszem úgy fogalmazni, hogy ne legyen ködös és homályos. Talán ezzel fel tudom hívni a figyelmét az önkifejezésükben fékező családi eseményekre. Lehet, így nem igazán fog tetszeni, hogy váltás vagy olyan szakadás következik be, amely arra kényszeríti önöket, hogy régi vágányt el kell hagyniuk, és új viselkedés mintákat kell kifejleszteniük, amelyek májusi és júniusi igényeiknek jobban megfeleljenek. Gyakran állnak majd  olyan dolgok a figyelmük középpontjába, amelyek a szülőkkel, a rokonokat vagy a gyerekekkel kapcsolatosak. Arról van szó, hogy a hozzájuk fűződő viszonyulásunkat lehetőleg jobban meg fogják vizsgálni, és ha szükséges - márpedig szükséges - és változtatnak, ill. változtathatnak rajta. Valószínűleg érezni fogják magukban azt az igényt, hogy úgy nézzenek vissza, hogy felfedezzék, hol van a jelen problémáiknak gyökere, és honnan és kitől erednek a jelenkori nehézségeik. Ez fogja segíteni önöket abban, hogy felismerjék, hová viszi önöket az útjuk, amikor mélyebbre kell időközönként nézni, hogy jobban lássák a kiutat.

Kiemelt napok: 2017. május 21,24,30. június 1,4,8,11,15,18.

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

(2017.06.16, Megtekintés: 469)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.