Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017 DECEMBER és a KARÁCSONY HAVA

2017.11.21

2017. november 22-én 3:42-től - 2017. december 21-én 18:05-ig!

DECEMBER HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

KARÁCSONY HAVA

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

...azért, hogy készen álljon mindig az "Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

....ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.):Légy te a változás, amit a világban látni akarsz. Előlegezd meg a jót, és megtörténik. Meglátjátok, működik.” (Makai Rita)

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): önökben nagy a vállalkozói kedv, szinte felbecsülhetetlen mértékű akarattal akarják megvalósítani terveiket. Biztos vagyok abban, hogy december 14-ig vonzódnak ahhoz, hogy ország-világ szeme láttára a plénum előtt megmutathassák kik is önök valójában. Figyelem! Ez időben (a külvilágban) akár még szűk körben is találkoznak, ill. találkozhatnak az erőszakkal. Nem tudom, hogy miért és (majd) mennyire lesz/lehet igaz, de mintha félelem nélkül mennének bele egy-egy kényes szituációba.  Úgy gondolom, egy bizonyos pontig minden rendben is megy, hiszen képesek ügyesen– harag nélkül  pl. – baráti, vagy emberi kapcsolatokat teremteni . Ennek hátterében feltehetően  az áll/állhat, hogy tesztelni akarják,  milyen gyorsan és hatékonyan képesek magukat megszerettetni, ha úgy tetszik érdekessé tenni. Amúgy pedig, ha nem változtatnak az egészséges életmódjukon, akkor a közérzetük kifogástalan maradhat a hónap, de akár az év végéig is!

Kiemelt napok: 2017. november: 25,28. december: 5,9,14,16,20.

 

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20): „A legdrágább dolog - bízni a jövőben.” (Ljudmila Ulickaja)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): az elkövetkezendő napokban az érzelmi kapcsolatok hogyan és mikéntje jelenti a jövőképüket. Azzal rendben is volnánk, hogy a környezetükben állhatatosan törekszenek a harmóniára. Nem újdonság, hogy ez időben kitartóan vonzódnak a szépséghez és a biztonsághoz. Most nem elsősorban anyagiak dominálnak,  hanem tudatosan, utazással egybe kötött üdülésre, kiegyensúlyozott testvéri/rokoni  és  szomszédi kapcsolatok ápolására törekszenek.  Megfigyelhetik, hogy a kedves, a barátságos, sőt a szerelmes szavakat is könnyebben tudják kimondani a másik/mások felé. Némelyek szívesen kiteszik  lábukat az otthonukból ,és rokonlátogatások, vagy szomszédolások is lesznek hegyén-hátán. Mindez azért, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lelkiállapotban készüljenek majd az ünnepekre. Persze, nem minden olyan gömbölyű, amilyennek látszik, ám rossz az, aki rosszra gondol. Egyszerűen élvezik a vitákat is. Összegezve, ha már előre tekintünk: ellenőrizzék minden régi és új elképzeléseiket, felismeréseiket mindenkiről és mindenről, hogy később ne kelljen magyarázkodással kimosakodniuk!

Kiemelt napok: 2017. november: 23,30. december: 1,8,14,18,20.

 

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): „Javíthatatlanul optimista vagyok, bár az élet pesszimizmusra szeretne tanítani, de nem hagyom magam.” (Vekerdy Tamás)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): úgy tűnik, az elkövetkezendő napokban önök erőteljesen azt várják a párjuktól, vagy a környezetüktől, hogy, mint gondolatolvasók kitalálják mi a gondjuk-bajuk! Nem lehetett véletlen, hogy ez idáig sokat fájt a fejük. Persze, ez teljesen a magánügyük. Tudniuk kell, vagy tudatniuk kell, önök nem két lábon járó kalendáriumok,  mindent tudók, hogy fejben tartsák mások ágas-bogas ügyeit. Összességében így nem is meglepő, hogy önöknek fontosak az emberi kapcsolatok, és az értelmes párbeszéd. Sokoldalú behízelgő szöveggel nem etethetők meg! Mert ezt önök nem dicséretnek fogják venni, hanem úgy vágnak vissza – helyesen –, hogy: mi lenne, és jó lenne, ha a környezetükben  arra használnák a fejüket mások, amire önök is. Szóval, egyfelől elejét kell venniük a saját és mások szétforgácsolt érdeklődésének, az egyoldalúságoknak. Tisztázzák maguk közt, milyen véleményeltérések zargatják a jó viszonyukat rokonaikkal, és a barátaikkal.

Kiemelt napok: 2017. november: 22,27. december:2,8,12,16,19,21.

 

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.): „A pacsirta nem csak vihar előtt és vihar után, de vihar közben is énekel.” (Füle Lajos)

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): más asztrológusok (is) szokták mondani erre a konfigurációra, hogy minél érettebb lesz valaki, annál jelentősebb lesz ez az időszak az érintettek számára. Az ünnepek előtt még rákérdezhetnek: megtettem-e mindent amit tennem kellett?  Vajon éltem-e a sors adta jó lehetőségeimmel? Igaz, adódhattak eddig is – látszólag – nehézségek, de mindig lesznek, és maradnak is. Egy biztos, fontos események lehetnek az életükben ebben az időszakban, de közel járnak ahhoz az igazsághoz, hogy hozhat és vihet örömöket, bánatokat egyaránt. Bő „jelei lesznek”, hogy a felelősségtudatuk is növekedni fog valamitől és valamiért, vagy nem... Jó esetben dönteniük kell, és  hiba lesz/lenne kitérni egy változás elől! Fogalmam sincs, hogy önök közül kik készültek fel, vagy kik nem? Vajon kik próbálnak kibújni egy régi felelősség alól? Le tudnak-e zárni egy két és fél éves ciklust? Nos,önöknél  mi a helyzet? A Szaturnusz 2017. XII. 20-án szemben lesz 2,5 évig az Önök jegyével! Egyesek mindent elveszíthetnek, aminek az eléréséért oly sokat küzdöttek; egyesek mindent megnyerhetnek, aminek az eléréséért most megtehetik az első lépeseket...

Kiemelt napok: 2017. november: 25,27. december:3,8,10,14,18,20.

 

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): „Amikor a világ összedől, a legjobb dolog, amit tehetek, hogy elkezdem megoldani egyenként a dolgokat.” (NCIS c. film)

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): olyan időszakról van szó az önök esetében, amikor tudniuk kell mikor és mit mondjanak, és mit ne mondjanak ki. Új elképzeléseik miatt a kontaktus megváltozhat, innentől alkalmazkodniuk, ill. megújrázniuk kell majd magukat. Ez az időszak alkalmas arra, hogy valami újat memorizáljanak, találjanak új és nemes célt, vagy frissítsék föl a  tudásukat. Most mindaz az előtérben van/lesz, ami az agyműködésüket stimulálja. E hónapban (valószínűleg) olthatatlan tudásszomjat éreznek, és úgy falják a könyveket, mintha azoktól múlna az életük, ill. a sorsuk. Nem állok távol ettől a feltevéstől, de az is kell, hogy önök is felismerjék ezt  a kiemelt napok körül, meg egyébként is. Az uralkodójuk sok kisebb utazást is jelöl,  ami egyesek esetében fakadhat a hivatásukból, de akiknek ez az ide-oda szaladgálás új lesz, kár lenne félniük ettől. Kóborlásaik alkalmával pozitív ismeretségbe is kerülhetnek akár egy új környezettel, másfajta emberekkel.  Most pl. a rokonság kedvező befolyása nem várt kellemes élményekkel is szolgálhat önöknek, nem beszélve a barátaikról. Talán éppen most az édes-, vagy unokatestvéreikre is nagyobb figyelmet kell áldozniuk, és olyan kérdéseket is fel kell feldolgozniuk, melyek velük állnak összefüggésben. A lényeg, hogy most száműzniük kell a „pató-páli-attitűdöt” és a magukba fordultságot!

Kiemelt napok: 2017. november: 22,26. december: 1,4,9,12,16,19.

 

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): „Az én természetes életfilozófiám az, hogy élvezd a nagyszerű dolgokat, amiket az élet adhat, és próbálj megbirkózni a rossz tapasztalatokkal.” (Bud Spencer)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): azt hiszem, önöknek fel van/lesz adva a lecke! Aprólékos attitűdjeik miatt fogalmam sincs, hogy ebben a ciklusban hogyan birkóznak meg a váratlan helyzetekkel. Hirtelenjében népes spontán baráti körök közé csöppenhetnek, ahol tulajdonképpen folyamatosan változnak, cserélődnek az emberek. Miért érdekes ez így? Bár a kedvükre való lesz az intellektuális környezet, de hamar feltűnik, hogy a találkozások célja teljesen idegen az önök életstílusától, életfelfogásától. Fel kell hívnom a figyelmüket, hogy ezt a nem örök érvényű időszakukat, a vágyak és a remények megvalósítása érdekében  használják ki. Vessék be a jó megfigyelő képességeiket,mert ez, egy hasonlattal élve  olyan  lesz, mint amikor a vándormadarak leszállnak a Kis-Balaton partjára, hozzák-viszik a jó és rossz híreket, amelyekből aztán kedvükre „mazsolázhatnak”. Mindenféle tapasztalatokat szerezhetnek és kár lenne gyomorfogató vagy hascsikarást okozó dolgok miatt egy-egy  dili-bogyót bekapniuk. Egy pillanatra, tehát nem hosszantartóan, de találkoznak pár olyan jómadárral, akik szkeptikusak, hisztériásak, kicsinyesek és tapintatlanok, ahogy néha önök is. Ez a ciklus kiváló iskola lesz, hogy hogyan ne viselkedjenek olykor!

Kiemelt napok: 2017. november: 24,27. december: 1,8,12,18,22.

 

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.): „Mindenki dönthet úgy, hogy kedvezőbb színben látja saját sorsát. Csak akarnia kell, hogy megpróbálkozzék vele.” (Louis Zamperini)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): rögtön a tárgyra térek! Minden perc veszendőbe megy, ha nem tudják meg mielőbb, hogy mi a pálya az önök esetében! Biztatónak mondhatom, hogy hivatása terén nagy hatással van/lesz a környezetére. Önöknek mérhetetlenül fontos lesz/lehet a siker, a rang, az emelkedés. Egyértelműen népszerűségre vágynak, és ezt meg is fogják kapni. Nem a kibic szólt ki belőlem, de fel kell hoznom viszonyítás miatt, mert egyáltalán nem lesz mindegy, hogy milyen módon és milyen formában pályáznak a tekintély elnyerésére! Nos, amennyiben ez időben a hétköznapokban  érzelem zavarokkal , és kedvezőtlen módon működnek együtt a nőkkel (nők-nők maguk között is) veszélyes játszma lesz/lehet. Ez nem csak a jelenre, de a jövőre nézve is fontos üzenet. Ha olyan a hivatásuk, ami zavarja a házasságukat, álljanak meg egy polgári szóra! Miután a planétájuk nem „harapós”, így okkal feltételezhetem önökről, hogy mindent  megtesznek, hogy a javulás útját válasszák az év végi utolsó jegyváltásig. Kedvezővé teszik a hivatásbeli eredményüket,  ha nem mesterkélt kisugárzásukkal és alibi barátságos magatartásokkal operálnak. Ez nem jósda, ez nem szentírás – mindig leírom ezt  amikor csak kell – kivitelezése az önök dolga. Tehát  rajtam nem múlott, én időben szólottam!

Kiemelt napok: 2017. november: 23,27,30. december: 1,7,9,16,19.

 

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.):Minden élethelyzetben megtalálhatók azok a boldogságpillanatok, melyek még a legsötétebb perceket is meg tudják édesíteni.” (Czipper Ágota)

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): önök esetében felerősödnek a vágyak, a szenvedélyek. Lehet azzal is számolni, hogy valaki, vagy valami iránti rajongásuk, vagy a kaland és a veszély keresése űzi-hajtja önöket. Hatalmas vállalkozói kedvvel számolhatnak ebben a ciklusban. Hallgassanak a megérzéseikre, és kövessék annak „útmutatásait”, külön az életörömöket illetően. Most, ha elköteleződnek Valaki, vagy valami mellett, erre minden bizonnyal jó okot adott az uralkodó planétájuk azon állása, hogy tisztában legyenek végérvényesen abban, ki és mi fűzi össze önöket. Más esetben, hogy mi késztesse önöket utoljára arra, hogy valami most végre a birtokukba kerüljön. Amúgy egy konfigurációjuk hihetetlen fizikai energiát és erőteljes személyes vonzerőt is biztosított erre a harminc napra. Hogy ezt mire, az menet közben úgyis kiderül. Feltételezem, hogy a bolygójuk dominanciájával képesek még átalakítani és megújítani önmagukat úgy, hogy semmit se forgassanak föl sem önmagukban, sem másokban. Elhíresültek arról is, hogy szeretik végigcsinálni azt, amit elvállaltak. Egyesek úgy gondolják, hogy önök nem képesek valamit véghezvinni. Én azt mondom, e ciklus ideje alatt soha se jobbkor, itt az idő!

Kiemelt napok: 2017. november: 22,27,29. december: 3,8,12,17,20.

 

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21): „Az optimizmus az a hit, ami elvezet a sikerhez.” (Bruce Lee)

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): gondolom, önöket különösen megérintette az uralkodó planétájuk jegyváltása! Még egy hónapja sincs, hogy a Skorpió csillagjegybe „lépett”, s lesz majd egy évig a „szomszédságukban”,és ennek  igenis van jelentősége. Akarva-akaratlanul is többet fognak találkozni olyan dolgokkal, hogy  kire és mire fordítsák a mély együttérzésüket és segítőkészségüket, a gondoskodásukat. E hónapban is szóba kerül/kerülhet önöknél a vezeklés kérdése, valamint valamiféle gyógyító kúrák. Nyíltan, ha nem is így, de magukban bevallhatják, hogy nehezen tűrik úgy a lóti-futit, mint a bezártságot. Különös évvége közeleg, egyesek túlléphetnek egy kényelmetlen kapcsolaton, feladatokon, ugyanakkor örülhetnek annak is, hogy végre rendet teremthetnek ezek között. Most, még nincs itt a nagy meglepetések ideje, de az uralkodójuk tranzitja – kiemelt napokon – nagy segítségükre lesz/lehet, hogy nagyobb hibát ne kövessenek el magukra és a szeretteikre nézve sem. Miért, lehetne? Igen azaz, hogy (végre) tudjanak nemet mondani valamire, pl. meg kell próbálniuk csökkenteni a plusz munkát, a robotolást. Zárják be a rengeteg kötelezettségeiknek kitárt kapukat, amiket korábban - cukiságból - elvállaltak!

Kiemelt napok: 2017. november: 22,28. december: 1,7,13,18,21.

 

 

BAK (dec. 22-jan. 20): „Az ég nem a csillagoknál kezdődik, hanem a fűszálak hegyénél.” (Jókai Mór)

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): önök esetében van annak jelentősége, hogy az uralkodójuk ebben a ciklusban még 2017. december 20-ig a Nyilas jegyben lesz! Ahogy a Rák jegyűek esetében,önöknél is váltás, ill. változás lesz. Érdemes tudni, hogy mit is jelentenek az utolsó Nyilas-Szaturnusz napok. Nos, jól használják ki a csillagok adta lehetőségeiket és sikereket érhetnek el hivatalokban, hivatalos szerveknél, jogi kérdésekben. Továbbá a politikai, ideológiai és vallási kérdésekben is még utoljára tegyék rendbe a szemléletüket, vagy seperjék ki a vakhitet az agyukból! Kicsit morbid lesz, de kell egy ütős „jelentés”! Ez a jegyváltás már nem arról szól: „kilógnak a belei”, hanem készek, és összeállt a váltásig minden önökben egy új korszakváltáshoz! Ne feledjék, sohasem a „csík húzza a repülőt”, vagyis szabad a pálya önök előtt! Innentől két és fél évig talán az lesz a legnagyobb  kihívásuk:, ahogy  egy új „járgány” esetében  már megszokott, önmagukat  és a környezetüket kell elviselniük, ahogy ez utóbbiaknak önöket ! Életük legyen rendezett (végre) egyszerű és puritán. Még harminc nap és már  nehezen lesznek képesek gyorsan átváltozni, ill. megnyilvánulni, ahogy elsőre szeretnének, de ebbe is bele lehet tanulni!

Kiemelt napok: 2017. november: 23,29. december: 1,8,11,13,17,20.

 

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.): „Nézd meg a szemetet, és vedd észre a kincset!” (Transformers c. film)

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): az önök uralkodójának jelen állása arra enged következtetni, miszerint a változás és a váratlan események következtében az otthonában és a családban könnyen vitatkozó hangulat támad, ill. támadhat. Ha nem vigyáznak, akkor könnyen komoly konfliktusba keveredhetnek egymással. Az állandó feszültségek miatt soha nincs nyugalom, de ennek is van, ill. lehet valamiféle előnye. Önök azok a karakterek – Ikrek jegyűek esetében is gyakori –, akiknél maga a vitázás lehetőségeinek ténye a fontos, és nem is olyan biztos, hogy ez haraggal párosul. Fontos, hogy mindig legyen valami, amiről lehessen jókat vitatkozni, minden „szemetet” megtaláljanak és ez az önök esetében olyan kincs, ami másoknál nincs. Konkrétan, az unalom,mint olyan  nem létezik! Mert önöknél mindig történik olyan valami, amivel a négy fal között  az emberekre ki lehet osztani külön-külön a szerepeket. Ki legyen  az anód és ki legyen a katód ebben a helyi drámában, vagy lehet akár bohózatban is, csakhogy történjen mindig valami izgalmas. Jó ez így? Fogalmam sincs! Talán egy kis csetepaté után kifigyelhetik, tudják ez nem szentírás,hogy ragyogó lehetőségeik adódhatnak a vitás kérdések elrendezésére. Itt és most, feltehetően nyílik alkalom önöknél egy építő párbeszéd – ennyi!

Kiemelt napok: 2017. november: 22,30. december: 1,7,11,16,20.

 

 

HALAK (febr. 20-márc. 20): „Rágódhatsz a múlton vagy értékelheted a jelent. Koncentrálj a jóra!”(Mindörökké c. film)

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): az elkövetkezendő napokban egy tehetségükre bukkannak rá, ami kapcsolódik  a szűkebb mindennapi életükhöz. Erőteljesen álmodozó karakterek, amit környezetük nem mindig értékel igazán. Meglehet, hogy kivétel erősíti a szabályt, talán a sors – uralkodójuk -, abban a kegyben részesíti önöket, hogy ez esetben valami mégsem lesz csak amolyan illúzió. Valaki, vagy valami a fantáziájukat serkenti, vagy élénkíteni fogja. Pontosabban, ebben nem vagyok biztos, hogy önök fognak keresni, vagy önöket keresik meg olyan emberek, akik jobban képzettek abban, hogy miként is realizálják az álmaikat. Itt az is lehetséges, hogy jókor, jó időben és jó helyen járnak, lesznek. Aztán „nem oda Buda” nem csak tátognak, hanem kinyitják a szájukat, hogy „melyik út is vezet Budára”! Vagyis, érthetően, röviden és tömören beszélni is tudnak arról, ami önöknek, de másoknak is jó lesz, ill. lehet! Ne várjanak tőlem eget-földet rengető bejegyzést, de legyenek résen! Úgy vélem, hogy ez a ciklus az önök esetében kimondottan jó időszak az anyagi tartalék képzésére. Értve ez alatt, hogy pl. komoly ajándékra, örökségre és juttatásra is számíthatnak. Ennek azonban „ne verjenek a fenekére”, hanem hallgassanak az okos szóra!

Kiemelt napok: 2017. november: 23,26,30. december: 1,7,9,13,15,17,20.

 

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/2017-havi-prognozisok/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

(2017.12.21, 11:00 Megtekintés: 282)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.