Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016. OKTÓBER a MINDSZENT HAVA

2016.09.22

Papp Norbert: Veled

2016. szeptember 22-én 15:22-től – 2016. október 22-én 22:48-ig!

OKTÓBER HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

MINDSZENT HAVA – ŐSZHÓ – MAGVETŐ HAVA

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

 

Jankovics Marcell: Jelkép-kalendárium

(részlet)

Október

Hónapunk neve a latin October, „Nyolcadik” hónapnévből ered, mivelhogy a régi római naptárban az évkezdő márciustól számítva ez volt az év nyolcadik hónapja. Egyedül Domitianus császár tett kísérletet a név megváltoztatására, amennyiben önmagáról neveztette el. Rossz császár volt, a „domiciánus” hónapnév nem kellett senkinek.

Róma októberi ünnepei a márciusi jeles napok tükörképei. A földműves, a halász, a hajós és a katona a márciustól októberig tartó nyárias időszakban volt aktív. Márciusban tolta vízre a hajóját, vette elő a szerszámait, fényesítette ki a fegyvereit, és októberben vontatta partra, rakta el őket, illetve olajozta meg az utóbbiakat, hogy a téli nedvességtől be ne rozsdásodjanak.

 

...azért, hogy készen álljon mindig az "Újratervezésre!".

... irányt mutatok, hogy a maga dolgában eligazodhasson hónapról-hónapra.

....ajánlom, hogy aki tudja az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, vegye azokat is számításba.

...azt sem tartom kivetnivalónak, ha  kíváncsi másokra az legyen akár a  szerette, vagy olyan valaki, akit eddig sem zárt a szívébe!

...ne feledje: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne…”

 

KOS mottó (márc. 21-ápr. 20.): Az indulatnak soha sincsenek szövetségesei, segítőtársai, vagy önkéntes hívei. Az indulatnak csak ellenségei, bírálói, leigázottjai és zsarnoksága ellen lázadó összeesküvői vannak.

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): az értemére kell hatnom, beláttatni azt, hogy semmi sem hiba, csak mindig egy új és új helyzet.  Rendjén való az, hogy energikusan próbál anyagi biztonságot teremteni. Ezt most csak nagy nehézségek árán tudja biztosítani, ill., gyarapítani. Egyszer fent, egyszer lent állapot lesz. A bolygó szeptember végétől a jegyváltása „következtében” indulatossá és izgágává teszi. Bár igaz, hogy az ön számára nélkülözhetetlen lehet az izgalom, mivel csakis akkor tud maximálisan teljesíteni, de ebben nem mindenki osztozik önnel. Egy élsportolónak is kiváló ez az állás. Aki hivatásos állományban van (pl. fegyveres testületben, stb.) annak sok dolga akad/akadhat. Magánéletben ez a konfiguráció azt jelenti, ami intim dolog, maradjon az, ami nem tartozik a nyilvánosságra, lehetőleg ne is kerüljön a napvilágra (pl. követelődző). Ha ez nem így igaz, akkor annak se füle, se farka, és kielégítetlenek maradnak!

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 22,27. október: 4,9,12,19.21.

 

BIKA mottó (ápr. 21-máj. 20): Az ember úgy él, mintha szállodai szobában lakna, két érkezés és továbbutazás között. S ebből a szobából menetrendszerűen ki kell költöznie, tekintet nélkül arra, hogy királyi lakosztályt, vagy szűk padláskamrát foglalt el benne.

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): ön töményen individualista! Tele lesz a padlás nagy ígéretekkel, lehetőségekkel a támogatók részéről. A sikere azon múlik, hogy milyen elvek szerint dolgozik. Ha hasonló szemléletű barátokat választ, nyert; ha elvteleneket, vagy hitelteleneket, akkor önnek annyi! Uralkodója szinte végig szemben áll az ön csillagjegyével, így – bár kellemes planéta – az ördög nem alszik kategóriája lép életbe. Ez a Skorpió jegyben azt jelenti, hogy változtassa át, vagy távolítsa el a külső álarcot, mert annyira átlátszó lesz, hogy mit érez, mit gondol azokról, akikkel szemben (!) találja magát.  Szembesíteni fogják konok elveit illetően! E hónapban pl. megbizonyosodhat arról is, hogy ön egyenlő partner és nem hagyja magát kihasználni, de ugyanakkor ön sem használja ki a párját.

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 23,25. október: 1,5,10,18,21.

 

IKREK mottó (máj. 21-jún. 21): Trópusi tó langyos vizének felszínén ringatózni kellemes állapot. Csak akkor válik veszedelmessé, ha a tóban krokodilok nyüzsögnek.

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): honlapomon ön a legaktívabb látogató! Tartozom annyi őszinteséggel, hogy úgy tűnik, most is erős hajlama van/lesz az okkult és ezoterikus dolgokhoz. E hónapban is fontos lesz az ön számára a saját és mások, főleg a barátai tudattalan terülte. Nekem úgy fest, hogy - ez tudatos-e, vagy tudattalan, passz - elzárja a racionalitást, mintha az nem tudná lekötni a figyelmét. Uralkodó planétája a megoldhatatlan ügyek felé tereli. Okom van feltételezni, hogy nagy a merkúri betegségek lehetősége is (pl. ideges). Jeles abban, hogy józanul fogja fel ezt a lehetséges problémát, így nem kell önt félteni. Párkapcsolatát illetően nehéznek találja, hogy szavakkal, hogyan fejezze ki érzelmeit és szándékait. Sikert azzal érhet el, hogy inkább testi módszerekkel kommunikál: testbeszéddel, érintéssel, arckifejezéssel adja tudtára a másiknak, hogy nincs ellenére semmi! Az ilyen tapasztalat is – legyen az jó és rossz - a legjobb tanulási folyamat!

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 23,29. október: 1,5,7,9,13,18,21.

 

RÁK mottó (jún. 22-júl. 22.): Az érzés kétségtelenül gyakran hitelesebb, mélyebb hatásokat tolmácsol, mint a ráció. Néha azonban veszélyesen félrevezet, mert saját, szubjektív hangulati elemein kívül nincs más értéke.

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): önnek a képlete – szerintem - különleges életmódot jelöl. Úgy veszem ki, hogy gyakori utazások várják, bár jobbára szűk lakókörzetében (pl. kisvárosban), de így is honvágy kísérti. Bosszantja, ha nincs otthon, hazavágyik; ha meg otthon van, elvágyódik. Most valamiért fontos lesz, hogy szerepet játszik az ön életében az érzéki, vagy a természetfölötti dolog. Vajon segítik-e ez az eligazodását a hétköznapokban? Az ön életében nem újszerű, hogy jelentősen ingadozó hangulatától függően, erős a vonzódása a vallás és a politika iránt. Más. Társkapcsolatát illetően a jelen időszakban tekintet nélkül arra, hogy milyen viszonyban van éppen a párjával, erős vágyat érez arra, hogy felfedezze a titkos szerelem kényes területét. Erős önben a felfedezési vágy, de vajon milyen a valódi testi és érzelmi szükséglete? Eleget tud-e tenni az intenzívebb vágyainak, vagy alkalmi viszonyokban élje-e ki magát?

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 22,24,29. október: 2,6,9,13,16,20.

 

OROSZLÁN mottó (júl. 23-aug. 23.): Ne kívánja, hogy az események úgy történjenek, ahogy önnek tetszik. Elégedjen meg azzal, hogy a dolgok úgy történnek, ahogy éppen történnek, és akkor eléri a belső békét.

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): ez az időszak most elsősorban a vizsgálódás területén hozhat jó eredményeket önnek, nem a véleményezés területén. Így fontossá válik a párbeszéd és az emberi kapcsolatok. Az intellektuális képességei kerülnek a porondra. Sok jövés-menést jelöl a planéta, ami esetleg lehet úgy a hivatása is, vagy a szükség így hozza. Ami gáz, hogy olykor önromboló tendenciákkal találkozik. Maga sem érti, hogyan keveredik olyan helyzetekbe, amelyek kényes ügyek, és teljesen elfogadhatatlanok önre nézve. Talán segít a bevezető mottója, hogy: nem lehet önt ellehetetleníteni, kihozni a sodrából. Vagyis, a jó regenerálódó képessége direkt a kirakatba kerül, és ennek a jutalma a belső béke lesz. Más. A vágy- és ösztönélet is meghatványozódik! A partnerének képesnek kell lennie egy szintre jutni az ön érzelmeivel és szükségleteivel. Ha nem, az bukta lesz! Mindegyikük jól jár, ha nem helytelenítik a tetteiket, hanem élvezik a szoros intim együttlétet!

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 25,27. október: 3,7,12,16,18,21.

 

SZŰZ mottó (aug. 24-szept. 23): Valaki sietve mosakszik. Ne mondd, hogy rossz, hanem: sietve mosakszik. Valaki sok bort iszik. Ne mondd, hogy rossz, hanem: sokat iszik. Mert honnan tudod, hogy az rossz, még mielőtt az okot megvizsgáltad volna? (Epiktétosz)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): október 7-én megy át a Mérleg jegybe, de mindaddig fokozott mértékben igényli azt, hogy ne turkáljanak az agyában. Nagy affinitása nincs a szellemi munka iránt kifelé, de annál több „befelé”! Sokat morgolódik egymagában, és nem mindig jókor, jó helyen. Hetedike után valóban létszükséglete van a változásokra, hogy a sok agyalás ne zargassa a szürkeállományát. Rendeltetése most az ismeretek begyűjtése és másoknak való továbbítása, de csak hetedike után! Addig jobb, ha hallgat, mint a sír. A mozgásigénye sem igazán nagy, de jól teszi, ha éppen azért, hogy tiszta fejjel létezzen, menjen ki a természetbe, máskülönben bosszantóan begőzöl! Feladata a párkapcsolat során, ha ezt feladatnak nevezhetjük, felkapcsolni a villanyt, hogy lássa, kivel és mit csinál, úgy az erdőben és a réten, de akár az ágyban is. J „Ez jónak tűnik, próbáljuk ki!” – jobb, mint sötétben keresgélni a megfelelő szót, vagy a megfelelő fogásokat, netán forgatni a Káma szutrát!

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 23,29. október: 1,5,9,13,18,21.

 

MÉRLEG mottó (szept. 24-okt. 23.): A színes, térhatású film alakjai is hihetőnek tűnnek, pedig nincsenek ott, ahol látjuk őket. De valahol vannak! Valahol igazak, különben nem válhattak volna vetületté.

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): születési uralkodója  jegyváltáskor – már másnap – kilép az ön jegyéből, megkezdi  „járását” a Skorpió csillagjegyben. A viselkedésében is 180°-os fordulat következik be. Nem lesz mindegy, hogy a tehetségét pénzre tudja-e váltani, vagy szórja a pénzt. Ez nem szentírás, és nem jósda. A lényeg: ön dönt, hogy ebben a ciklusban mi lesz a helyes! Nos, hogy a kiadások pl. az élvezetekre, a ruházatra, vagy luxusra fordítódnak –e - férfiaknál és nőknél egyaránt – nem mindegy. Vagyonvesztés nők miatt pl., nem a legjobb énjét hozza ki magából. Nagy baj lenne, ha ez így lenne. Csak nem?! De akkor mire jó a horoszkóp, ha nem arra, hogy szóljon és időben! Mottó, legyen résen! Társas ügyekben meglehet, hogy a párja nem éppen egy Adonisz, de ön sem egy Kleopátra! Figyelmébe ajánlom: talán a csiszolatlan gyémánt-szerű lénye értékesebb lehet, mint egy rubint. Itt az idő egymás finomítgatására!

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 23,25. október: 1,3,10,18,20.

 

SKORPIÓ mottó (okt. 24-nov. 22.): A kétely gyakran a senki földje a tudás és a tudatlanság között. Sem berendezkedni rá, sem tartósan élni benne nem lehet. Valahová el kell jutni onnan, különben az intellektus a külső sötétség számkivetettjévé válik.

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): minden fejben dől el! Nem új keletű igazság, de most különösképpen fontos a kétely elhessegetése miatt. Az ön e havi jelentése - az uralkodójának helyzetét figyelembe véve – az intellektualitás terültén nyugtalanságot, hirtelenséget hoz. Jobbára hallgatag ember, de most mintha gyakran keveredne szenvedélyes vitákba. Vélhető, hogy a napi aktuális politikai helyzet az oka, vagy néhány rokona, barátja hoz önre hidegrázást úgy, ahogy forrófejűséget is. Tetőzheti ezt, hogy hirtelensége a közlekedésben is bajt okozhat. Lássuk, hogy mi a helyzet a párkapcsolatánál! Valószínűleg tehetségesen bánik a vágykeltő és ébresztő szavakkal. Képes lesz hatásosan beszélni arról, hogy mi is az óhaja és sóhaja. Vagyis képszerűen előadja, ami most jól esik, vagy jól esne a frusztrált helyzetében. Úgy tűnik, hogy párja/ szeretője is kiválóan adja ön alá a lovat, e téren panasz nem érheti önöket!

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 23,30. október: 2,5,7,15,19,22.

 

NYILAS mottó (nov. 23-dec. 21): A kritika nélkül lelkesedő ember olyan, mint a részeg, aki fényes nappal az utcán celebrálja obszcén rituáléit. S aki józanul rápillant, tudja, hogy örömünnepe holnap a csömör hamvazószerdájává válik.

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): a mottója elégé egyértelműsíti, hogy az obszcén rituálé alááshatja a jó hírét! Ezt is csak akkor veszi már észre, amikor nyakig benne van a posványban, így önnek két Münchhausen báró is kevés lesz, hogy ki tudja majd húzni magát a pácból! Örök spontán természete szeretetre méltó ugyan, de kevesen tolerálják a határozatlanságát. Amúgy meg nagyra értékeli a szépséget, de mire megy vele, ha önmagát nem képes most fényezni. Tele lesz a padlás nagy ígéretekkel és lehetőségekkel, de most a szavakkal nem viszi sokra. A lehetséges támogatóknak fontos, hogy önnek milyenek az elvei és a hitel képessége - ne okozzon nekik és önmagának se csalódást! Ebben az a szép és a jó, hogy valóban a semmiből is előteremnek hobbitok (kisemberek), akikről gondolni se merte volna, hogy kisegíthetik. Nos: figyeljen! A párkapcsolatát illetően most ön vezéregyéniség, vagy az szeretne lenni a hálószobában is, de érzelmileg itt kissé alul motivált. Így jobb most, hogy a társának adja át ezt a szerepet, aki hatékonyabban oldja meg ezt a kihívást!

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 22,25. október: 1,7,9,16,18,20.

 

BAK mottó (dec. 22-jan. 20): Amikor az embert eltölti az öröm, akkor teremt. Öröm nélkül nincs teremtés. Csak aki ismeri az örömet, az teremt. Az örömet kell tehát kutatni.

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): a mottója elég ütős, így máris kész a definíciója: keresi a szó igaz, valós értelmét, és hozzá a jobbnál jobb gyakorlati tapasztalatokat! Most ne önmagából induljon ki, hanem a tetteiből fedezze fel, hogy lehet itt is csodát tenni! Ön jól bírja a gyűrődést, személyisége most is vonzódik a magányhoz, de jobb, ha magától vállalja ezt a kihívást, mivel a sors sokkal nehezebb leckét is tud adni. Hol itt az öröm? Önnek igen, de másnak nem megy, hogy a nyugalomra és a gyűjtésre való törekvés e pillanatban az aszkéta életmódot, az önkéntes lemondást, az elzárkózást fogja jelenteni. Miért? Máris igazat ad, ha körbenéz a világban: tömegek keresik az örömöt, a boldogulást! Akkor beáll abba a sorba, vagy inkább megkeresi önmagában? A válasz önben rejlik! Párkapcsolatáról: társa, aki kellően kikupálódott ön mellett, tudja – észreveszi -, hogy a legjobb megoldás: az összes érzelmi buktatóit bent kell hagyni a „fagyasztóban”. A testét melegen tartja, és nem agyal azon, hogy mit kell tenni ilyenkor, hogy hol kell keresni az örömöt!

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 26,29. október: 3,6,13,16,19.

 

VÍZÖNTŐ mottó (jan. 21-febr. 19.): Olyan barát iránt, aki csak kicsiny hibát követett el, ne lobbanjon haragra, bocsásson meg neki, mert ha ellenáll, kegyetlenné válik.

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): rendületlen híve a változtatásnak! Keresi a csínyt, és ha nincs, akkor mindig csinál olyat, hogy néha maga-maga is kiakad ezektől. A mottója, hogy „ne lobbanjon haragra”, önnél lehetetlen kérés, mert szinte mindenre és mindenkire haragszik. Most, amilyen jegyben (Kosban) áll az uralkodója, jelzi, hogy jól tudja alakítani környezetét, életre való attitűdjei lesznek - de egyedül. A környezetének, testvéreinek és a barátainak sincs túl nagy szerepe most. Ha mégis, akkor az az eset áll fent, és ki lehet írni a kéményre: változtatásra kész! Benne van a pakliban, hogy egyik esetben egy kivédhetetlen szellemi produkcióban jár élen, vagy egy balesetben hívja fel magára a figyelmet. Ön gyakran feszíti keresztre az asztrológusokat, hogy ne írjanak önről badarságokat, mert úgyse olvassa el! Az sem érdekli, hogy most a párjával mit szándékozik tenni, mert az ön elméje előbbre jár, mint a csillagok. Új és eredeti ötletei vannak, lesznek, bár némelyik kivitelezhetetlen, de mégis megteszi, s ha akarja, el is mondja. Szóval, szikra van, de az egyelőre, titok!

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 25,30. október: 1,5,9,17,19,21.

 

HALAK mottó (febr. 20-márc. 20): Ahol csak lehet, tégy jót; közben gondolj arra, hogy aki szívében jó, azt a sors nem terheli nagy szenvedéssel.

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): meglehetősen externatizált lesz,vagyis belső folyamatokat külsővé, azaz nyilvánvalóvá tesz. Konkrétan arról van szó, hogy a mindennapokban, amikor már a sokszor eljátszott szerepek nem érdekesek egy idő után, kiadja a jelszót: nyergelj, fordulj! Akkor lesz ebben a hónapban elégedett, ha a természetes hajlamait követi, és így minden jól sikerül, sikerülhet. Ha ábrándokban gondolkodik, ha az intrikák miatt pánikba esik, ha politikai elégedetlenségét hangoztatja és ezeket éli meg, az ilyen belső folyamatok kárvallottjává avanzsálja önmagát. Vallom, ha nevén nevezzük a problémát, akkor a sors nem terheli sem önt, sem mást a szenvedéssel. Társkapcsolatában is képes helyes felfogásban, helyesen cselekedni. Első abban, hogy amennyiben a párja/szeretője bármiben is nem áll jól az életben, ön igyekszik visszazökkenteni egy harmonikus mederbe.

Kiemelt napok: 2016. szeptember: 23,25,30. október: 1,4,8,10,18,22.

 

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, vagy éppen a kiemelt napokon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.